Rusko – USA 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:4 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Česko
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Švédsko
Čtvrtek 09.02.2017, 18:30 • DRFG arena, Brno • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepší mládežnického hokeje! Čekání všech příznivců z Brna je u konce. Dnes se v rámci druhého hracího dne Turnaje pěti zemí představí poprvé také před jihomoravským publikem domácí Česko, jehož soupeřem bude druhý severský soupeř – Švédsko.
     
    Díky kvalitě obsazení je turnaj často přezdíván jako neoficiální mistrovství světa. Hraje systémem každý s každým bez play-off, vítězem turnaje se stane celek s nejvyšším počtem bodů. Každý zápas tak může být rozhodující.
     
    První zápasu Česka na turnaji:

    Česko – Finsko 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 9. Plášek (Zábranský), 56. Kvasnica (Kropáček) – 58. Kupari (Mäki, Salmela)

    Sestava Česka: Dostál (Dvořák) – Zábranský (C), Malík, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Adámek – Gajarský, Čajka, Šik – Pekař (A), Lauko, Koblížek – Kvasnica, Arnošt, Sedlák – Plášek (A), Střondala, Kropáček – Svoboda.
     
    První zápas Švédska na turnaji:

    USA – Švédsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

    Branky a nahrávky: 18. Middendorf (Pivonka, Miller), 35. Wahlstrom (Weiss) – 34. Bokvist (Sandin), 37. Fagemo (Höglander), 55. Hasa.

    Sestava Švédska: Lindbom (Henlund) – Hasa, Johansson, Andersson, Bokvist, Fransson, Sandin, Kjellberg, Fagemo, Hallander, Höglander, Jakobsson, Nässen, Berggren, Eriksson, Westfält, Pasic, Holmberg, Nordin, Hedman, Thomassson.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dostál (Dvořák) – Zábranský (C), Malík, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Adámek – Gajarský, Čajka, Šik – Pekař (A), Lauko, Koblížek – Kvasnica, Arnošt, Sedlák – Plášek (A), Střondala, Kropáček – Svoboda.

    Švédsko: Lindbom (Henlund) – Hasa, Johansson, Andersson, Bokvist, Fransson, Sandin (C), Kjellberg – Fagemo, Hallander, Höglander (A) – Jakobsson, Nässén (A), Berggren – Eriksson, Westfält, Pasic – Holmberg, Nordin, Hedman – Thomassson.

    Rozhodčí: Pešina – Frodl, Svoboda.
     
    V DRFG Areně je vše připraveno k vrcholu dnešního dne. Na led v těchto chvílích vstupují hokejisté Švédska, kteří se představí ve žlutých dresech.
     
    A následují také všemi očekávaní domácí hokejisté, kteří se oděli do červeného.
     
    Dozněly hymny obou zemí, utkání za pár chvil začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyznělo lépe pro Švédy, kteří se vydali do útoku, ale první střela od modré čáry Dostála neohrozila.
     
    00:29
    Nässén se snažil po pravé straně protáhnout individuálně do pásma, ale byl u mantinelu zastaven bodyčekem soupeře.
     
    00:51
    Kotouč po teči ve středním pásmu opustil hrací plochu, hra je přerušena.
     
    01:08
    Thomasson projel do třetiny Česka podél levého mantinelu, ze zápěstí vyslal rychlou ránu, ale Dostál ukryl kotouč v rukavici.
     
    01:17
    Po vyhraném buly se Tre Kronor dostal k další střele od modré čáry, kterou schytal do své helmy Libor Zábranský. Kapitán Čechů zůstal ležet na ledě, ale nakonec se z celé situace otřepal.
     
    01:40
    Do první akce vyrazili také svěřenci Petra Hakena, ale jejich přechod do útočné třetiny zastavuje ofsajd.
     
    02:02
    Švédové opět zamkli svého soupeře, Bokvist udělal v mezikruží dobrou kličku, ale zakončit nedokázal a po další střele od modré čáry skončil puk vedle branky Dostála.
     
    02:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr se prosazuje ze své prakticky první akce. Sedlák dobřel vypíchl kotouč, vydal se za ním a nakonec jej získal. Jeho bekhendovou střelu vyrazil brankář Lindbom jen před volného MICHALA KVASNICU, který dorazil kotouč do odkryté části branky – 1:0! Asistence: Zdeněk Sedlák.
    02:42 Michal KVASNICA - 1:0
     
    03:20
    Na druhé straně opět zahrozili Švédové, ale domácí beci stihli v pádu odehrát kotouč do bezpečí.
     
    03:44
    Nakonec se Češi také dokázali osvobodit vyhozením a oba celky střídají.
     
    04:10
    Gajarský se prodral po pravé straně do pásma, chtěl překvapit brankáře Švédska rychlou střelou, ale ta směřovala mimo.
     
    04:50
    A také další tlak hostujícího mužstva domácí výběr ustál, Zábranský vyhodil kotouč, za kterým navíc do rohu hřiště míří Kvasnica.
     
    05:19
    Další akci českého výběru táhl Karel Plášek, jenž se ale proti trojnásobné přesile neprosadil, a tak Češi musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    05:48
    Na protější straně se v akci 1 na 1 Eriksson obtočil kolem obránce a vypálil na bližší tyč, ale jeho pokus zastavil jen boční síť Dostálovy svatyně.
     
    06:18
    První přesilovka utkání a zahrají si ji Češi. Vyloučen je Švéd Adam Bokvist na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    06:43
    Češi rozjeli přesilovku dobře, na modré dostal nabito k příklepu Klejna, ale jeho pokus skončil kousek nad brankou.
     
    07:10
    Hosté střídali a domácí toho mohli využít. Na pravé straně se otevřel prostor pro Havláta, který prudce pálil zápěstím, ale jeho pokus mířil kousek vedle tyče!
     
    07:42
    Švédové se poté dvakrát v krátkém sledu osvobodili, nicméně domácí celek míří znovu do útočné třetiny.
     
    08:01
    Síly na ledě se vyrovnají. Češi hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Zdeněk Sedlák.
     
    08:17
    Ihned po buly si domácí při hře 4 na 4 nerozuměli při rozehrávce a jejich akci končí zakázaným uvolněním.
     
    08:18
    Hosté v plném počtu.
     
    08:49
    Opět se Seveřané usadili ve třetině. Na modré napřáhl Bokvist, jehož první rána byla zablokována a opakovanou střelu zablokoval obětavým pádem jeden z domácích hokejistů.
     
    09:25
    Švédský kolotoč nabíral na síle, opět to byl Bokvist, který dvakrát nebezpečně střílel, ale oba jeho pokusy sraženy do rohu hřiště.
     
    10:01
    Domácí v plném počtu.
     
    10:20
    Češi nakonec odehráli oslabení hodně obětavě a ustáli celou situaci bez inkasování, nicméně švédský výběr je opět usazen ve třetině domácích.
     
    10:55
    Domácí vyrazili do akce 3 na 3, Lauko vyzkoušel ránu přes obránce, ale jeho tvrdá rána zaduněla pouze o zadní mantinel.
     
    11:26
    Na druhé straně chtěli Švédové využít pomalejšího střídaní domácího výběru a rychle se vydat do pásma, ale jejich přechod přes modrou čáru skončil ofsajdem. Následuje komerční pauza.
     
    11:38
    Johansson se sám vydal na zteč, dokázal se dostat až ke střele přes obránce, ale Dostál jeho ránu švihem ukryl ve své výstroji.
     
    11:51
    Střondala parádním pasem našel za obranou rozjetého Kropáčka, který byl sice tísněn, ale dokázal vyslat povedenou střelu, jež nakonec Lindbom ukryl ve své lapačce!
     
    12:15
    K další střele se i přes vyhrané buly domácí družina nepropracovala, a tak dopředu míří opět výběr Tre Kronor.
     
    12:44
    Po povedené akci druhé české formace našel Lauko střílenou přihrávkou z rohu před brankou Pláška, ale ten protečoval kotouč pouze do náručí brankáře Švédů.
     
    13:07
    Další střelecký pokus si na své konto připsal také Matěj Pekař, nicméně Lindbom na jeho ránu viděl a vytěsnil ji vyrážečkou do rohu hřiště.
     
    13:42
    Švédové poprvé vážněji zahrozili. V akci 3 na 2 dostal Hallander přesný pas na levou stranu, ale Dostál jeho ránu k tyči pokryl skvělým zákrokem svou lapačkou!
     
    14:17
    Sedlák se v další akci na pravé straně vydal proti dvojnásobné přesile, zkusil projít stahovačkou, ale nakonec neuspěl.
     
    14:34
    A v permanenci byl opět také Lukáš Dostál, ale s nahozením od pravého mantinelu si poradil a ukryl kotouč pod svými betony.
     
    15:05
    Šance střídá šanci! Otakar Šik se vydal dopředu, stáhl si puk, ale jeho ránu pod břevno vyrazil pozorný Lindbom ramenem a poradil si také s dorážkami jeho spoluhráčů.
     
    15:30
    Švédové opět jednou rychlou přihrávkou rozčísli obranu domácích a k nahození se na levé straně dostal Thomasson, ale Dostál jeho pokus zkušeně přizvedl holí do ochranné sítě.
     
    15:59
    Klejna na modré čáře rychle posunul puk najetému Laukovi, ale jeho prudká rána s příklepem zamířila kousek nad branku.
     
    16:25
    Prakticky z protiútoku Švédové dvakrát přečíslili domácí v akci 2 na 1, ale oba útoky ztroskotaly na nepřesné přihrávce.
     
    16:41
    Nyní už ale Dostál zasahovat musel, když se k ráně na modré dostal Sandin a brankář Čechů si připsal další úspěšný zákrok lapačkou.
     
    17:09
    Hraje se nahoru dolů. Švédové nyní obětavě vyklekli akci domácích a zablokovali jak ránu Čajky, tak dorážku Gajarského z mezikruží.
     
    17:33
    A znovu v centru dění brankář Lukáš Dostál, který si povyjel z branky a nahozený kotouč přes celé hřiště ukryl po svou lapačkou.
     
    18:03
    Pekař se dobře protáhl do třetiny, ale v rozhodující chvíli mu jeden ze Švédů nadzvedl hokejku a chomutovský útočník se tak ke střele nedostal.
     
    18:29
    Z nepřehledné situace plné nepřesných přihrávek vyráží dopředu Češi, kteří se pokusí založit ještě jeden útok.
     
    18:41
    A povedlo se! Sedlák dostal přesný pas k pravé tyči, vybruslil si před branku, ale Lindboma střelou na bližší tyč překonat nedokázal!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    Tre Kronor se usadily v pásmu, ale k ohrožení branky se nedostaly.
     
    19:43
    Na opačné straně naopak pálil Dajčar, jehož pokus Lindbom pohodlně zastavil a poradil si také s dorážkou Střondaly, jenž zůstal volný u levé tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    První třetina je minulostí a do kabin odcházejí spokojenější domácí hokejisté. Ti se dostali do vedení již ve 3. minutě, kdy se k dorážce Sedlákovy střely dostal Michal Kvasnica a zamířil přesně k tyči baseballovým úderem ze vzduchu. Oba celky měly poté množství šancí, ale žádná se neujala. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry. Buďte u ní s námi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Švédové se ihned po buly vydali dopředu, ke střele se na levé straně dostal Fagemo, ale jeho pokus byl sražen vedle branky Dostála.
     
    20:39
    Na druhé straně se v pásmu soupeře usadili domácí, ale ke střele se nakonec nedostali. Švédové za brankou vybojovali puk ve svůj prospěch.
     
    21:10
    Další akce Čechů už byla slibnější, když se dostal ke střele Kropáček, ale jeho pokus zazvonil pouze o boční oblouk branky.
     
    21:25
    Dostál skryl v rukavici nahození od modré čáry a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    21:51
    Domácí mají nyní v pásmu Švédů obrovský tlak, zatím se ale ke střele nedostali a i nadále kombinují.
     
    22:20
    Čajka dostal v mezikruží krásnou střílenou přihrávku od modré čáry, ale jeho jemnou teč zastavila levá tyč!
     
    22:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují své vedení! Koblížek bekhendovou přihrávkou o mantinel vyzval ke střele z první Dluhoše, jehož prudkou ránu příklepem tečoval v těžké pozici umně brněnský ADAM GAJARSKÝ a rozjásal tak tribuny podruhé v zápase – 2:0! Asistence: Jan Dluhoš, Tomáš Koblížek.
    22:53 Adam GAJARSKÝ - 2:0
     
    23:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hosté však mají přichystanou rychlou odpověď. Po skrumáži před brankou se dostal k puku Bokvist, jenž posunul kotouč k volnému SAMUELU FAGEMOVI. Švédský útočník natáhl na levé kruhu k prudké střele a jeho rána i přes teč jednoho z domácích zapadla přesně k tyči Dostálovy branky – 2:1! Asistence: Adam Bokvist.
    23:29 Samuel FAGEMO - 2:1
     
    24:04
    A Švédové i nadále pokračují ve svém aktivním pojetí hry, po akci na levé straně se ale v přehuštěném prostoru do pásma nedostali.
     
    24:36
    Následně se strhl litý boj o kotouč v rohu obranného pásma Čechů, z nějž nakonec vyšli lépe domácí a zvládli pod tlakem vyhodit kotouč.
     
    25:14
    Další akce Tre Kronor ale končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Olofa Lindboma.
     
    25:47
    Hokejisté ve žlutém se ale ihned po buly opět vydali dopředu, nicméně Hallander čekal v rohu hřiště na podporu marně, a tak pouze odevzdal kotouč domácím.
     
    26:21
    Na opačné straně vybojovali Češi puk, ke střele se dostal Sedlák, ale jeho rána z první byla zblokována do rohu hřiště.
     
    26:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se vracejí do hry a vyrovnávají! Po rychlé přihrávce středem od Fagemo ujeli Švédové do akce 2 na 1. Bokvistovu ránu z pravého kruhu vyrazil Dostál skvěle betonem, ale u kotouče byl jako první volný FILIP HALLANDER, jenž jej rychle dopravil do odkryté branky – 2:2! Asistence: Adam Bokvist, Samuel Fagemo.
    26:47 Filip HALLANDER - 2:2
     
    27:30
    Švédové stále aktivní a opět usazeni v pásmu soupeře, ale Dostál si tentokrát se střelou od modré čáry poradil.
     
    28:02
    Následně se do útoku dostali také Češi, střílel Střondala, ale jeho pokus přes obránce byl zablokován.
     
    28:38
    V obdobné akci se na druhé straně zjevil Pasic, ale jeden z domácích hráčů skvěle stínoval jeho střelu a nepovolil jí projít na branku.
     
    29:02
    Po dalším nahození od modré čáry do skrumáže těl se k puku dostal brankář Dostál, který si střelu pohlídal a nadvakrát ukryl kotouč ve své rukavici.
     
    29:39
    Domácí si zahrají další přesilovou hru. Vyloučen je Švéd Linus Nässén na dvě minuty za hákování.
     
    29:56
    Na přihrávku od Čajky z rohu hřiště si sjel na čárky volný obránce Klejna, ale jeho rána byla sražen do ochranné sítě.
     
    30:10
    Češi ale opět opanovali buly v útočné třetině a první přesilovková formace kombinuje.
     
    30:45
    Gajarský se nakonec na modré čáře vyměnil s Klejnou, jemuž následně nabil na ránu z první, ale pokus beka národního týmu skončil jen na chráničích před brankou operujícího Lauka.
     
    31:08
    A následně si domácí výběr nerozuměl při rozehrávce a jeho akce končí zakázaným uvolněním.
     
    31:35
    Švédové se navíc poté dvakrát v krátkém sledu dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry a přesilovka Česka směřuje ke konci.
     
    31:39
    Hosté v plném počtu.
     
    32:02
    Se svým útokem se připomněli znovu také Seveřané, Dostál byl však připraven a ránu od pravého mantinelu ukryl ve své náruči. Následuje komerční pauza.
     
    32:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se vracejí do vedení! Svěřenci Petra Hakena byli usazeni v pásmu, ale o kotouč přišli. Většina formace šla střídat, nicméně Kowalczyk vybojoval dobrým forčekinkem puk pro volného ADAMA GAJARSKÉHO, jenž si osamocen vybruslil před branku, zvolil ránu švihem a trefil přesně nad rameno Lindboma prostor u pravé tyče – 3:2! Bez asistence.
    32:46 Adam GAJARSKÝ - 3:2
     
    33:21
    Ale Švédové nic neponechávají náhodě a po brance jsou znovu usazeni v pásmu Čechů. Lukáš Dostál se musí mít na pozoru.
     
    33:55
    Přesilovka pro severský výběr. Vyloučen je domácí útočník Michal Kvasnica na dvě minuty za podražení.
     
    34:22
    Hostující výběr se sice usadil ve třetině, ale na modré čáře přišel o puk, což byla voda na mlýn pro Kropáčka, který po levé straně vyvezl kotouč až do rohu hřiště a ušetřil cenné vteřinky.
     
    34:49
    Dostál se znovu vyznamenal proti střele z mezikruží, když si na ni počíhal a ukryl kotouč ve své rukavici parádním zákrokem.
     
    35:18
    A další možnost domácích! Ti ujel do akce 2 na 1, Kropáček dostal pěknou přihrávku kolem ležícího beka, ale poslal kotouč jen těsně vedle tyče!
     
    35:55
    Domácí v plném počtu.
     
    36:22
    Čajka se dostal k puku v mezikruží, ale jeho rána šla vedle. Následně právě Čajka nabídl kotouč na teč Gajarskému, jenž však zády brance mířil kousek vedle!
     
    37:00
    Neuvěřitelný tlak první formace domácích! Obě nebezpečné rány Šika dokázal Lindbom vyrazit, přičemž ta druhý se odrazila přes prázdnou branku k Čajkovi, jehož brankář Švédů vychytal perfektním zákrokem levým betonem na brankové čáře!
     
    37:33
    Ale hosté zůstanou v obranném pásmu. Nyní se jim nepodařilo přejít dopředu a jejich akce navíc skončila zakázaným uvolněním.
     
    37:55
    Vzápětí už ale Švédové pásmo vybojovali, když Dostál podržel dlouhé nahození a ukryl kotouč v rukavici.
     
    38:07
    A brankář Komety obstál také po akci Fagema, jehož tečovaná rána skončil přesně v náručí českého brankáře.
     
    38:28
    Na protější straně se kolem dvou hráčů protáhl Šik, dostal se ke střele z mezikruží, ale Lindbom vytáhl povedeným zákrok ramenem a kotouč vyrazil do rohu hřiště.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Klejna v závěru druhé periody lehce nahodil kotouč na brankáře Lindboma, vybojoval pásmo a domácí budou mít poslední šanci na ohrožení branky.
     
    39:45
    Češi nakonec tlak vytvořili, pálil Kowalczyk s Laukem, ale Lindbolm, i když se štěstím, obě situace dokázal ustát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:08.
     
    Druhá třetina je za námi a domácí vedou stále o jeden gól. Jako první se ve druhé části prosadil přesnou teči střely od modré čáry Adam Gajarský, nicméně Švédové rychle vyrovnali. Nejprve Samuel Fagemo přesnou ranou od z levého kruhu snížil a vzápětí vyrovnal po vyražené ráně Filip Hallander. Domácí se však do vedení vrátil, když si Adam Gajarský vybruslil z rohu hřiště a dokázal přesnou ranou na rameno opět strhnout vedení na stranu Čechů. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina. Buďte u ní s námi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Domácí vyhráli úvodní buly třetí třetiny a ihned se ženou do útoku.
     
    40:20
    Fagemo se na modré čáře zbavil tří soupeřů a z obtížné pozice se dostal po levé straně až ke střele, nicméně jeho pokus skončil nad brankou.
     
    40:53
    Do útoku se tak vydali opět Češi, ale v rohu hřiště nic kloudného nevymysleli, a tak o kotouč přišli.
     
    41:37
    Přesilovka pro Čechy. Vyloučen je hostující Nils Thomasson na dvě minuty za podražení.
     
    41:58
    Chvíli po buly dostal od kolegy z obrany nabito Čajka, ale rána z první mu vůbec nesedla.
     
    42:29
    Švédové se dvakrát po sobě osvobodili vyhozením přes všechny čáry a oba celky střídají, přičemž domácí rozjíždějí akci z obraného pásma.
     
    42:43
    Ale nepovedlo se jim přejít přes modrou čáru a jejich postup zastavil čárový rozhodčí – ofsajd.
     
    43:10
    A znovu se Švédové velmi snadno osvobodili, tahle přesilovka se Čechům zatím vůbec nedaří.
     
    43:21
    A dokumentuje to také rozehrávka z obranné třetiny, která skončila nepřesnou přihrávkou a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    43:37
    Hosté v plném počtu.
     
    44:05
    Domácí se sice vymanili z tlaku soupeře za brankou, ale sami předvedli hodně kostrbatou rozehrávku, a tak jeden z útočníků raději poslal kotouč v tísni za švédskou branku.
     
    44:55
    Oba celky zatím svazuje velká nervozita a nepřesnost. Po souboji o kotouč v rohu hřiště pro změnu švédského pásma vyvezli kotouč hráči Tre Kronor, ale také si nerozuměli při rozehrávce a bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    45:28
    Pekař se dostal v mezikruží k puku, rychle se s ním otočil, ale Lindbom jeho pokus vykopl pravým betonem.
     
    46:04
    A do podobné šance se na levé křídle dostal také Jakub Lauko, jehož ránu Lindbom vykopl, ale druhá formace Česka pokračuje ve svém tlaku.
     
    46:19
    Ten netrval příliš dlouho. Hosté vyrazili do rychlého kontru, ten však přerušil ofsajd.
     
    46:52
    Švédové byli po vyhraném buly v útočné třetině hodně nepříjemně, ale přes obětavost domácí družiny se ke střele nedostali. Plášek dobře v pádu propíchl puk do středního pásma.
     
    47:34
    Hra je opět přerušena, kotouč po nahození jednoho z domácích beků skončil bez teče v ochranné síti.
     
    48:02
    Zdeněk Sedlák se zmocnil kotouče ve střední třetině, objel svého strážce, ale jeho rána tahem byla zablokována do ochranné sítě.
     
    48:02
    Dnešní utkání sleduje skvělých 2148 diváků!
     
    48:42
    Čajka projel velmi dobře po levé straně až za branku, kde však inkasoval čistý hit, a tak se k přesné přihrávce nedostal.
     
    49:11
    Domácí ale pokračovali v akci a mezi kruhy se ke střele zápěstím dostal Lauko, nicméně jeho pokus zamířil kousek vedle pravé tyče.
     
    49:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a začínáme od znovu! Pohledná akce Švédů končí třetím gólem. Fagemo našel přihrávkou rozjetého Hallandera, jenž puk poslal bekhendem na Berggrena, jenž mu rychlou střílenou přihrávkou nabídl kotouč na teč a FILIP HALLANDER krásně bekhendem zvedl kotouč na rameno Dostála – 3:3! Asistence: Jonatan Berggren, Samuel Fagemo.
    49:56 Filip HALLANDER - 3:3
     
    50:09
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fransson – 2 min., podražení).
     
    50:40
    Domácím se úvod přesilovky povedl, když se ke střele dostal Gajarský, ale jeho rána skončila na betonu brankáře Švédů.
     
    51:10
    Další ránu vyslal vzápětí Libor Zábranský, ale jeho pokus byl zdvižen kousek nad branku.
     
    51:42
    Zábranský si však na modré čáře počkal na svou další šanci, jeho rána Lindbomovi vypadla a dorážející Čajka v dobré pozici těsně minul!
     
    52:09
    Hosté v plném počtu.
     
    52:41
    Hra má i nadále strhující tempo, domácí jsou aktivnější, ale momentálně se jim nedaří projít do obranné třetiny soupeře.
     
    53:20
    Češi se presinkem dostali do šance, ale Lauko se v tísni dvou hráčů ke střele nedostal, a tak se Švédové opět osvobodili vyhozením do středního pásma.
     
    53:46
    Následně si navíc výběr Petra Hakena nerozuměl při rozehrávce a jeho akce končí zakázaným uvolněním.
     
    54:07
    Po vyhraném buly si Bokvist položil obránce, dostal se ke střele, ale pravý horní roh Dostálovy branky v dobré pozici minul.
     
    54:40
    Na druhé straně vznikl před brankou Švédska po nahození od modré čáry velký závar, ale Gajarský, ani Šik se k dorážce na brankovišti nepropracovali!
     
    55:15
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka řádné hrací doby, oba celky dávají do závěru úplně všechno a oba by rády rozhodly ještě v řádné hrací době.
     
    55:49
    Gajarský si dobře sjížděl na přihrávku z rohu hřiště do mezikruží, puk k němu směřoval, ale jeden ze Švédů mu kotouč v rozhodující chvíli vypíchl.
     
    56:33
    Následně měl dvě šance v krátkém sledu Koblížek, který nejprve minul v mezikruží a poté nedokázal u levé tyče zakončit přesně bekhendem.
     
    57:19
    Svoji šanci měli i Švédové! Jeden z hráčů ve žlutém dostal nabito na levý kruh, ale jeho ránu Dostál skvěle nadvakrát vyrazil!
     
    57:41
    Následně si při tlaku Tre Kronor pohlídal Dostál také nahození od modré čáry, které mohlo být nebezpečně tečováno. Následuje komerční pauza.
     
    57:58
    Krátce po buly se mohli Švédové dostat do další šance na levém kruhu a přihrávka Hallanderovi nesedla.
     
    58:19
    Lindbom měl nyní dvakrát v krátkém sledu potíže při zákroku, ale nakonec obě situace ustál a při té druhé odrazil lapačkou kotouč do rohu hřiště.
     
    58:41
    Po hluché pasáži se dostal ke střele z druhé vlny najetý Hallander a jeho prudká rána skončila na levé betonu Lukáše Dostála.
     
    59:10
    Domácí dobře dobruslili puk proti zakázanému uvolnění, ale po přihrávce zpoza branky se Pekař ke střele nedostal.
     
    59:41
    V možná poslední akci se po pravém křídle protáhl dopředu Čajka, klička mu ale nevyšla a utkání míří do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se prosadili pouze Švédové, kdy se po pohledné akci prosadil druhou brankou večera také Filip Hallander, který krásně behkhendem před brankou tečoval střílenou přihrávku svého spoluhráče.
     
    Prodloužení začne ve 20:40.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí vyhráli buly a ke střele se na pravé straně dostal Adam Gajarský, ovšem jeho rána mířila vedle branky.
     
    60:41
    Hallander mohl završit hattrick, když se dostal ke střele z mezikruží, ale nakonec Dostál jeho ránu k tyči skvěle vykopl pravým betonem.
     
    60:53
    A český brankář po dalším nahození přikryl kotouč v rukavici a vhazuje se po jeho levici.
     
    61:33
    Švédové ujeli do akce 2 na 1, Bokvist vzal akci na sebe, ale Dostál jeho prudkou ránu k tyči dokázal pokrýt!
     
    61:51
    Na druhé straně se neprosadil po průniku na pravé straně Gajarský, a tak se hra stěhuje opět do třetiny Čechů.
     
    62:34
    Dostál skvěle rozehrál po tlaku Švédů, Lauko ujel obraně, zkusil zakončit sám před brankářem, ale byl faulován a je nařízeno trestné střílení pro Čechy!
     
    62:34
    Jakub Lauko však po nárazu o mantinelu zůstal ležet na ledě a trestné střílení přes zranění asi nepojede.
     
    62:34
    Tak nakonec ano! Lauko je připraven k nájezdu!
     
    62:34
    Jakub Lauko se rozjel pomalu, v mezikruží zastavil a zkusil překonat Lindboma střelou mezi betony, ale švédský brankář zcvakl včas!
    62:34 Neproměněné trestné střílení
     
    62:59
    Opačným směrem ujeli hosté do akce 2 na 1, Bokvist dostal přesný pas na levý kruh, ale jeho ránu zastavila vzdálenější tyč!
     
    63:20
    Švédové jsou v prodloužení aktivnější, ale domácí obrana zatím odolává nájezdům soupeře.
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení a Švédové jsou opět v útočné třetině!
     
    64:20
    Lauko dobře vypálil z levé strany, ale Lindbom jeho pokus zastavil hřbetem lapačky.
     
    64:43
    Poslední šance Švédů! Aktivní Bokvist si vyměnil kotouč s Hallanderem, dostal pas před prázdnou branku, ale trefil jen oblouk branky!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak nás čekají samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Jako první se rozjel obránce Adam Bokvist, zamíchal s pukem a krásně jej trefil do šibenice nad lapačku Dostála!
     
    1. série
    0:1
    Michal Kvasnice se rozjel rychle, rozhýbal si brankáře, ale kotouč mu v rozhodující chvíli utekl!
     
    2. série
    0:1
    Samuel Fagemo nic neřešil, rychle vypálil z mezikruží, ale branku přestřelil.
     
    2. série
    0:1
    Adam Gajarský zastavil před brankou, rozhýbal si krásně brankáře, ale forhendovou kličku dokázal Lindbom pokrýt u své levé tyče!
     
    3. série
    0:1
    Samuel Hallander se rozjel také rychle, zkusil kličku do bekhendu, ale Dostál stačil vybruslit soupeře a vyrazil jeho ránu betonem!
     
    3. série
    0:1
    Brněnský Vojtěch Střondala se rozjel také hodně rychle, dokázal si brankáře skvěle položit, ale z forhendu trefil jen pravý beton ležícího Lindboma! Švédové vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
    Utkání je u konce, Švédové berou dva body! Autorem vítězné a zatím jediné branky v nájezdech je ADAM BOKVIST, který se blýskl skvělou ranou do šibenice nad lapačku Dostála!
    Adam BOKVIST - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Konec utkání. Švédové byli v nájezdech šťastnější, jediným úspěšným exekutorem byl Adam Bokvist, který tak rozhodl o bonusovém bodu pro zemi Tre Kronor! Češi si z duelu odnášejí bod a v tabulce jsou na 2. místě, o bod právě za svým dnešním soupeřem.
     
    Nejlepší hráči

    Lukáš Dostál (CZE) – Filip Hallander (SWE)
     
    Ode mne je to pro dnešek z DRFG Areny vše, a tak vám přeji pěkný zbytek čtvrtečního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (21:01:11)

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 3. Kvasnica (Sedlák), 23. Gajarský (Dluhoš, Koblížek), 33. Gajarský – 24. Fagemo (Bokvist), 27. Hallander (Bokvist, Fagemo), 50. Hallander (Berggren, Fagemo), rozh. náj. Bokvist

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Bokvist (SWE)
    0:1   Kvasnica (CZE)
    2. série:
    0:1   Fagemo (SWE)
    0:1   Gajarský (CZE)
    3. série:
    0:1   Hallander (SWE)
    0:1   Střondala (CZE)


    Česko: Dostál (Dvořák) – Zábranský (C), Malík, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Adámek – Gajarský, Čajka, Šik – Pekař (A), Lauko, Koblížek – Kvasnica, Arnošt, Sedlák – Plášek (A), Střondala, Kropáček – Svoboda.
    Švédsko: Lindbom (Henlund) – Hasa, Johansson, Andersson, Bokvist, Fransson, Sandin (C), Kjellberg – Fagemo, Hallander, Höglander (A) – Jakobsson, Nässén (A), Berggren – Eriksson, Westfält, Pasic – Holmberg, Nordin, Hedman – Thomassson.

    Rozhodčí: Pešina – Frodl, Svoboda
    thejrc.org