Dánsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Česko – Norsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Norsko
Čtvrtek 09.02.2017, 20:00 • Sport- und Kongresszentrum Arosa • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:35
    Teď už se přece jenom bude vylučovat, za krosček si odpočine Lucie Manhartová (CZE).
     
    55:16
    Před brankovištěm si puk stáhla Simona Studentová, jenže v tísni už bekhendem nezakončila do odkryté brány.
     
    54:22
    Obrovský tlak zatím gólem nekončí, neuspěly Tejralová či Polenská! A norská gólmanka vyrazila i bombu Horálkové.
     
    53:27
    A bude to téměř kompletní přesilovka pět na tři, spoluhráčku následuje za nedovolené bránění Mathea Fischerová (NOR)!
     
    53:24
    Denisa Křížová schytala podražení Madelen Haug Hansenové (NOR), jdeme na přesilovku.
     
    51:39
    Sledujeme velký boj, přeťala ho až Ingrid Morsetová, která se opřela do skákavého puku. Skončil na boční konstrukci a nevím, jestli tomu pomohla i Peslarová.
     
    50:54
    Adéla Škrdlová (CZE) si kromě prvního bodu připíše taky první dvě minuty na trestné. Rozhodčí ji vykazuje za hru tělem.
     
    50:31
    Polenská zase nakopla dopředu Křížovou a pak už jsme tušili, co bude následovat – střela nad lapačku. Jenže Nyströmová nenechala naši desítku, aby završila hattrick.
     
    47:23
    Mrázová našla v libové akci Lédlovou, která se otočila kolem své osy a zády k bráně vystřelila bekhendem. Nejsem si jistý, jestli se tahle paráda dokonce neotřela o tyčku.
     
    45:02
    Češky jsou jasně lepší a dvakrát sahaly po šestém gólu. Nyströmová nejdřív skvěle vychytala Mrázovou, pak si na ni nepřišla ani Křížová!
     
    42:30
    Dnešnímu druhému zápasu přihlíží pouhých 150 diváků. Ale co nás těší, že tu vidíme i několik českých příznivců.
     
    41:31
    Simona Studentová mířila zpoza brány další šikovnou přihrávku, tentokrát na Lucii Manhartovou. Nyströmová puk vyrazila tak, že jí zůstal ležet v brankovišti, ale Češky ho nezvládly dorazit za čáru!
     
    38:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pátá právě teď odbila, české hokejistky si vítězství nechtějí nechat vzít a mají už luxusní náskok! Simona Studentová vystřihla ze svého repertoáru naprosto famózní zpětnou přihrávku k první tyčce, do níž se opřela Lucie Povová. Její střela gólem neskončila, ale na brankovišti pak ještě operovala LUCIE MANHARTOVÁ, která dostala puk za čáru – 5:0! Asistence: Lucie Povová, Simona Studentová.
     
    38:10
    ...ale bez úspěchu. Nevadí. Lene Tendenesová (NOR) pyká za podražení.
     
    36:49
    Následují ale dvě norské šance, dvě velké šance. Tu první z přečíslení dvě na jednu zastavila spektakulárním zákrokem Martina Zedníková, druhou vyškrábla špičkou betonu Peslarová!
     
    35:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, a vidíte to. Jenom jsem to dopsal a Češky druhou početní výhodu využívají ke čtvrté trefě! Aneta Tejralová ostře vypálila a Nyströmová vyrazila puk do strany, kde do něj plácla DENISA KŘÍŽOVÁ. Napálila sice gólmanku, ale ta kotouč ve velké rychlosti paradoxně zblokovala do své svatyně – 4:0! Asistence: Aneta Tejralová, Anna Zíková.
     
    34:01
    Hned po vhazování přišel druhý norský faul v zápase. Millie Sirumová (NOR) je vyloučena za podražení.
     
    32:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, v pravou chvíli přichází třetí český gól, který dá snad zapomenout na naše dosavadní herní trápení ve druhé třetině! A zase to byla akce, které musíme zatleskat. První bod ve své premiéře na velkých turnajích áčka si připisuje Adéla Škrdlová, která přisunula puk Polenské, jež našla mezi kruhy volnou ANETU LÉDLOVOU. A ta už zamířila krásně do růžku nad lapačku – 3:0! Asistence: Alena Polenská, Adéla Škrdlová.
     
    28:44
    Zíková už je na ledě, ale ještě s končící přesilovou přišlo další přečíslení Norek! Český tým má ve druhé třetině plné ruce práce, to není dobré.
     
    28:04
    Jenže právě čtvrtá obránkyně vzadu chyběla a Martinsenová byla před Peslarovou úplně sama! Naše gólmanka ale stále drží čisté konto.
     
    26:16
    Anna Zíková (CZE) je vyloučena za podražení, musíme se bránit v prvním oslabení.
     
    26:16
    Hra je až moc rozháraná a teď z toho byla největší gólovka Norska v dosavadním průběhu. Ač byla Engmannová faulována, našla před brankou Sirumovou, ale český náskok uhájila Klára Peslarová!
     
    24:22
    Pro Norky nepříhodný odraz přinesl gólovou šanci Anetě Lédlové. Vyjela z rohu, chtěla objet gólmanku, ale ta jí nastavila špičku pravého betonu!
     
    23:46
    Andrea Dalenová umí vystřelit, to víme moc dobře už ze šampionátů divize IA. Teď se s tím tedy nepárala a Peslarová msela vyrazit kotouč držadlem hole!
     
    21:23
    A už to Češky zase valí na branku. Skutečně krásný průnik vystřihla Michaela Pejzlová, ale pak už neměla prostor na přesnější střelu! Nyströmová musela v dalším střídání hasit i útok Mrázové.
     
    20:21
    Tentokrát to byly Norky, kdo nám v rozehrávce nabídl kotouč jako na zlatém podnose. Tedy přesněji Denise Křížové. Ta viděla místo u druhé tyče, jenže Nyströmová skvěle schovala puk v lapačce!
     
    19:43
    A hned vzápětí přišla gólovka pro Kláru Hymlárovou. Na hraně brankoviště si chtěla stáhnout kotouč před prázdnou klec, ale v cestě jí stála gólmanka a troufnu si říct, že i podrážející obránkyně.
     
    19:26
    Jo, tak na tyhle přihrávky se můžu dívat! Alena Polenská nádhernou kolmicí našla na levé straně Denisu Křížovou, jejíž ránu jen tak tak vyškrábla Nyströmová lapačkou!
     
    17:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tady mooc důležitý druhý gól před pauzou a tentokrát podle průběhu posledních minut naprosto zasloužený! Češkám se napoprvé nepodařilo projít před branku, pak se do puku opřela Přibylová. Její bombu odrazila norská obránkyně k MICHAELE PEJZLOVÉ, která kotouč doporučeně poslala do prázdné branky – 2:0! Asistence: Vendula Přibylová, Tereza Vanišová.
     
    16:39
    Alena Polenská si lahůdkově stáhla puk ze vzduchu, ale před gólmankou pak skákavý kus gumy netrefila. Škoda!
     
    12:55
    Mathea Fischerová (NOR) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    12:55
    Alena Polenská našla od hrazení Kláru Hymlárovou, která gólmanku neprostřelila. Ale bude z toho aspoň první přesilovka.
     
    11:09
    Pozor na to, další zaváhání české defenzívy! Hjelmová s Martinsenovou ostře zahrozily a kotouč se pak odrážel před prázdnou českou klecí!
     
    08:59
    Moc nechybělo, a vedli jsme o dva góly! Tentokrát našlápla po levém mantinelu Michaela Pejzlová a dobrým pasem hledala Terezu Vanišovou. Té scházel kousek, aby kotouč poslala bekhendem do odkryté klece.
     
    04:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod českého týmu, z první střely na bránu v olympijské kvalifikaci se ujímá vedení! Kateřina Mrázová ještě v obranném pásmu poslala dopředu DENISU KŘÍŽOVOU, která parádně ujela své protivnici a pak nic moc nevymýšlela. Prostě poslala kotouč do protějšího rohu a vedeme – 1:0! Asistence: Kateřina Mrázová, Aneta Lédlová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Křížová (Mrázová, Lédlová), 18. Pejzlová (Přibylová, Vanišová), 33. Lédlová (Polenská, Škrdlová), 36. Křížová (Tejralová, Zíková), 39. Manhartová (Povová, Studentová)


    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Herzigová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková, Škrdlová – Polenská (C), Křížová, Hymlárová – Pejzlová, Vanišová, Přibylová – Lédlová, Mrázová – Studentová, Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.
    Norsko: Nyströmová (Holterud Olssonová) – Öisethová, Holösová, Tendenesová, Morsetová (C), Hoen Olafsenová, Bergesenová, Aakreová – Bialiková (A), Dalenová (A), Fischerová – Martinsenová, Haug Hansenová, Hjelmová – Pedersenová, Biseth Engmannová, Berntsenová – Johansenová, Sirumová. Trenérka: Laura Rollinsová.

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová (CAN), Nakajamaová (JPN) – Anexová (SUI), Linneková (GER).

    Diváci: 150
    thejrc.org