Rakousko – Slovensko OT 2:1 (po pr.)
po prodl.
Rakousko
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Slovenský olympijský tým
sk Čtvrtek 09.02.2017, 20:20Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:20.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní turnaja Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi. Slovensko naň vyslalo svoj olympijský tím, ktorý postupne zabojuje v ťažkej konkurencii Rakúska, Francúzska a Nórska.

    Hlavným trénerom Slovenska je kouč Marcel Ozimák, jeho asistentmi sú Rudolf Jendek s Františkom Štolcom. Pred turnajom im vrásky na čele narobil najmä fakt, že až osmička pôvodne nominovaných sa musela ospravedlniť a miesto v reprezentačnom výbere prenechať náhradníkom. Výsledkom toho je, že v olympijskom tíme máme až dvanásť hráčov, pre ktorých to bude v seniorskej kategórii premiérová účasť v národnom výbere. Nováčikom by ale mohol pomôcť aj fakt, že generálnym manažérom tímu je Martin Štrbák – druhý najskôsenejší reprezentant Slovenska v histórii – ktorý zaiste poskytne cenné rady a pomocnú ruku.

    Program Slovenska na turnaji v Grazi:
    9. februára (20.20) Slovensko – Rakúsko
    10. februára (16.30) Slovensko – Francúzsko
    11. februára (14.30) Slovensko – Nórsko
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    Nominácia Slovenska:

    Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín., 3/0), Samuel Baroš (HKM Zvolen, 0/0)

    Obrancovia: Patrik Bačík (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 6/0), Mário Grman (MSHK Žilina, 0/0), Mislav Rosandič (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 10/0), Peter Hraško (HKM Zvolen, 2/0), Ľubomír Dinda (HK Poprad, 0/0), Matúš Rais (HK Nitra, 0/0), Patrik Koch (HC Košice, 0/0)

    Útočníci: Peter Boltun (HC Košice, 0/0), Dávid Gríger (HC Karlove Vary, ČR, 1/1), Michal Krištof (HK Nitra, 0/0), Peter Lichanec (HK Poprad, 0/0), Tomáš Matoušek (HC '05 Banská Bystrica, 4/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 6/0), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 19/3), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš, SR, 0/0), Andreas Štrauch (HK Poprad, 0/0), Michal Hlinka (HC Slovan Bratislava, 11/2), Juraj Šiška (HC Slovan Bratislava, 0/0), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 12/0)

    Realizačný tím:
    Martin Štrbák (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Marcel Ozimák (tréner), Rudolf Jendek (asistent trénera), František Štolc (asistent trénera), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Ľubomír Baka, Dušan Čulka (maséri)
     
    Úvodné zostavy:

    Rakúsko: Herzog, Starkbaum – Schlacher, Mitterdorfer, Kirchschlager, Pallestrang, Hackl, Altmann, Duller, Wolf – Kristler, Hundertpfund, Haudum – Woger, Herburger, Ganahl – Ulmer, Oberkofler, Fischer – Brucker, Obrist, Bischofberger

    Slovenský olympijský tím: Godla, Baroš – Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Grman, Holenda – M. Sukeľ, Puliš, P. Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Gríger, Krištof, Štrauch – Lichanec, Šiška, Hlinka

    Rozhodca: Nikolič, Smetana – Angerer, Sparer.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Duel sa o malý moment začne s niekoľkominútovým oneskorením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Prvé buly získali na svoje hokejky rakúski hokejisti, ktorí puk popri mantineli nahodili do útoku, ale tam si ho prevzala iba slovenská defenzíva.
     
    00:52
    Boltun získal puk a zaviezol ho do útočnej tretiny. Tam ho dostal až priamo pred bránku, no odtiaľ žiadne zakončenie neprišlo. Rakúšania sa stihli vrátiť a strelu nepripustili.
     
    01:43
    Slovensko má puk za bránkou Godlu a po prestriedaní bude rozohrávať. Naši reprezentanti začali aktívne.
     
    02:24
    Gríger vybojoval puk v tvrdom súboji pri mantineli, aby ho následne ponúkol Krištofovi. Ten to skúšal prihrávkou do najnebezpečnejšieho priestoru, ale tam našiel iba pozornú domácu defenzívu.
     
    03:29
    Rakúsko dalo gól!
    Naši súperi sa ujímajú vedenia. Strelu z ľavého kruhu ešte Godla vytesnil ramenom, ale puk sa následne odrazil na hokejku DANIELA WOGERA a ten ho nekompromisne umiestnil k pravej žrdi, na čo už náš gólman nestihol zareagovať. Asistencie: Alexander Pallestrang, Manuel Ganahl.
    03:29 Daniel WOGER - 1:0
     
    04:05
    Rakúšania sa do pásma vrátili a mohli pridať aj druhý gól! Priamo pri ľavej žrdi stál osamotený Oberkofler, ku ktorému sa spoza bránky odrazil puk, ale v rýchlosti ho napálil iba do žrde z jej vonkajšej strany.
     
    04:56
    Slovensko je v úvodnej päťminútovke pod tlakom súpera, puk dokonca pred malou chvíľou muselo vyhodiť aj na zakázané uvoľnenie. Rakúsko začalo v domácom prostredí výborne.
     
    05:30
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Christoph Duller – 2 min., držanie).
     
    06:07
    Rakúsko sa začalo brániť veľmi dobre. Našich chlapcov do nebezpečnejšieho zakončenia nepustio a puk vyhodilo cez všetky čiary.
     
    06:35
    Slováci sa síce do pásma vrátili, ale náš mladý tím tam nedokáže vymyslieť nič nebezpečnejšie. Domáci sa stále výborne bránia.
     
    07:18
    Rakúšania opäť poslali puk cez všetky čiary. S rozohrávkou musí pomáhať dokonca aj brankár Godla.
     
    07:30
    Rakúsko sa bez výraznejších problémov ubránilo a môže pokračovať v plnom počte.
     
    08:37
    Rakúšania chceli preniknúť do útočného pásma, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    09:10
    O puk sa teraz bojuje pri mantineli v strednom pásme pred domácou striedačkou už niekoľko sekúnd. Rozhodcovia však nestrácajú kus čiernej gumy z dohľadu.
     
    09:48
    Dinda si výborne nakorčuľoval do skvelej streleckej pozície. Slovenský obranca pálil z ľavej strany smerom k žrdi, no domáceho gólmana neprekvapil.
     
    10:19
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mislav Rosandič – 2 min., sekanie).
     
    10:44
    Rakúšania sa ihneď po buly usadili v našom obrannom pásme, ale nebezpečnejšia situácia z toho nebola. Domáci to skúsili strelou od modrej čiary, no Godla ju dobre videl a puk zneškodnil.
     
    11:20
    Rakúsko stále útočí. Haudum si teraz v medzikruží počkal na prihrávku z ľavého kruhu a bez prípravy vystrelil príklepom, no mieril príliš vysoko a trafil iba ochrannú sieť.
     
    11:33
    Slovákom sa puk podarilo na chvíľu dostať von z pásma, ale Rakúšania ho rýchlo zbierajú a budú pokračovať v ofenzívnom presilovkovom tlaku.
     
    12:08
    Slovensko sa ale dokázalo ubrániť a puk opäť vyhodilo až k rakúskemu brankárovi. Naše oslabenie bude trvať už iba niekoľko sekúnd.
     
    12:19
    Rosandič je späť na ľadovej ploche. Od tejto chvíle môžeme pokračovať v plnom počte.
     
    13:02
    Domáci puk vrátili za našu bránku. Tam sa ho do najnebezpečnejšieho priestoru pokúšal prepasírovať Duller, no neuspel.
     
    13:46
    Zverenci trénera Ozimáka bojujú o útočnú tretinu, ale Rakúsko sa teraz výborne bráni a pred svojho gólmana nás odmieta pustiť.
     
    14:17
    Puk sme napokon do tretiny dostali, ale po silnej prihrávke na modrú čiaru sme o pásmo rýchlo prišli. Slovensko si v týchto chvíľach nevie vypracovať súvislejšiu akciu.
     
    15:04
    Mohli sme prehrávať rozdielom dvoch gólov! Po veľmi zlej rozohrávke z našej obrannej tretiny sme ponúkli puk iba priamo na hokejku súpera, ktorý sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému. Na jeho konci pálil Wogler zo vzduchu, ale Godla odolal.
     
    15:13
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mislav Rosandič – 2 min., hákovanie).
     
    16:02
    Naši chlapci začali defenzívnu činnosť dobre a súpera odmietajú pustiť do lepšej streleckej pozície. Rakúsko sa pokúša rozostaviť v pásme.
     
    16:40
    Rakúskych hokejistov naši mladí reprezentanti vytlačili iba k mantinelom, odkiaľ žiadne zakončenie prísť nemôže. Godla ostáva pokojný.
     
    17:00
    A puk sa nám dokonca podarilo vytlačiť aj do stredného pásma. O pár sekúnd sa už na hraciu plochu vráti Rosandič, všetko nasvedčuje tomu, že oslabenie zvládneme.
     
    17:13
    Rosandič je späť na ľadovej ploche. Slovensko sa dokázalo ubráiť a bude mať ešte necelé tri minúty na vyrovnanie pred úvodnou prestávkou.
     
    18:08
    Rakúšania sa teraz ubránili iba za cenu zakázaného uvoľnenia, takže sa bude vhadzovať pred brankárom Starkbaumom.
     
    18:10
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Peter Zuzin – 2 min., hákovanie).
     
    19:02
    Rakúšania sa natlačili k bránke Slovenska. Mitterdorfer to tam skúšal zakončením k ľavej žrdi, no Godla si puk pokryl a hru prerušil.
     
    19:25
    Slováci puk dokázali vyhodiť zo svojej obrannej tretiny. Teraz im to padne vhod, pretože tlak Rakúska sa v závere dvadsaťminútovky zvyšuje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina je za nami. Slovensko v nej inkasovalo už v štvrtej minúte, keď sa ranou z ľavej strany presadil Woger. Naši chlapci chceli reagovať, ale nedokázali si vypracovať súvislejší tlak a Starkbauma neprekonali ani raz, takže sa do šatní odchádza za stavu 1:0.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Vylúčený Zuzin je späť na ľadovej ploche. Slovensko pokračuje v plnom počte.
     
    20:55
    Naši chlapci puk iba nahodili na zadný mantinel za súperovu bránku, ale nedokorčuľovali ho. Akciu tak založia domáci hokejisti.
     
    21:14
    Skalický vo svojej obrannej tretine zachytil prihrávku súpera a spolu s Krištofom sa vybral do rýchleho brejku. Na konci akcie pálil Krištof k ľavej žrdi, ale Starkbaum si postrážil priamu ranu aj dorážku.
     
    22:07
    Slovensko sa pokúša udržať v pásme, ale Rakúšania sa výborne bránia a našich reprezentantov vytláčajú zo strleckých pozícií.
     
    22:50
    Domáci napokon puk vyhodili až ku Godlovi a odišli striedať. Slovensko musí založiť novú útočnú akciu.
     
    23:24
    Naši reprezentanti chceli rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale puk ponúkli na hokejky iba svojm súperom. Tí to, našťastie, bekhendovou strelou z medzikružia nevyužili.
     
    23:48
    Slovensko sa pri pokuse o prerušenie tlaku súpera dopustilo iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred Godlom.
     
    24:38
    Rakúšanom na modrej čiare ušiel puk, ale na situáciu rýchlo zareagovali a v trojici sa vrátili dozadu. Aj napriek tomu sa ich ale pokúsil prešprinotvať mladík Sukeľ, no puk mu ušiel a zakončenie z toho nebolo.
     
    25:00
    Úvodná päťminútovka druhej tretiny je za nami. Našim reprezentantom nemožno uprieť snahu, no stále sa nedokážu usadiť v pásme.
     
    25:51
    Rakúšania sú späť v pásme a pokúšajú sa tam prekvapiť po sérii prihrávok. Rosandič musel o puk bojovať pri mantineli za bránkou.
     
    26:29
    Rakúsko mohlo skórovať aj druhýkrát v zápase! Priamo pred bránkou Ulmer dostal priestor na strelu i následnú dorážku, ale Godla napokon odolal.
     
    26:33
    Slovensko vyhadzuje puk cez všetky čiary a bráni sa aspoň za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:40
    Slovensko má puk na hokejkách, ale pre vysoký forčeking svojho súpera sa vôbec nevie dostať preč zo svojej obrannej tretiny.
     
    28:26
    Slováci napokon po veľkej bojovnosti do pásma prešli. Za bránku dostal puk Puliš, ktorý odtiaľ prihral Sukeľovi, ale jeho rana skončila iba u Starkbauma.
     
    28:49
    Puk zrejme opustil hraciu plochu. Rozhodca nariadil vhadzovanie v strednom pásme.
     
    29:05
    Mohlo byť vyrovnané! Štrauch aj napriek tesnej defenzíve súpera pálil priamo spred bránky, pričom jeho pokus ešte možno tečoval Krištof, ale gólman Rakúska puk aj napriek tomu našiel a zneškodnil.
     
    29:48
    Slovensko vyhralo buly a po dlhšom čase ostáva nasťahované v útočnom pásme. Naši chlapci sa pokúsia vyšachovať obranu súpera.
     
    30:33
    Videli sme Holendovu strelu od modrej čiary, ale po nej Starkbaum puk ponechal v hre. Slovensko oň ešte bojovalo pri mantineli, ale kus čiernej gumy napokon skončil na našej striedačke.
     
    31:08
    Rakúšania vyhrali buly a presunuli sa do útočnej tretiny. Slovensko sa musí stiahnuť do defenzívy.
     
    32:29
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Manuel Ganahl – 2 min., sekanie).
     
    33:00
    Rakúsko puk dvakrát v rade dostalo von zo svojej obrannej tretiny.
     
    33:20
    Rakúšania dokonca nazbierali pri Godlovi veľmi cenné sekundy a stihli aj pohodlne prestriedať. Naši mladíci musia založiť novú útočnú akciu.
     
    33:43
    Slovensko sa napokon do pásma dostalo. Krištof išiel medzi kruhmi až do pokľaku, no ani jeho tvrdá strela gólmana Rakúska neprekvapil. Starkbaum ostáva neprekonaný.
     
    34:20
    Nikto zo Slovákov sa neodvážil strieľať, až to napokon na seba vzal obranca Grman. Jeho strela od modrej čiary poskočila pred rakúskym gólmanom, ale k dorážke sa napokon nikto nedostal.
     
    34:29
    Rakúsko sa dokázalo ubrániť, od tejto chvíle hrá v plnom počte.
     
    34:57
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Matúš Holenda – 2 min., podrazenie).
     
    35:20
    Začali sme sa brániť výborne a puk sme ihneď poslali cez všetky čiary. Rakúsko musí začínať spoza svojho gólmana.
     
    36:07
    Rakúšania sa síce do pásma vrátili, ale na nebezpečnejšiu strelu priestor nemali. Slovensko sa obetavo a pozorne bráni.
     
    36:36
    Slovensko opätovne vyhodilo puk cez všetky čiary a domáci celok sa pri pokuse o návrat do pásma dopustil iba ofsajdu.
     
    36:57
    Slovensko sa dokázalo ubrániť a Holenda sa môže vrátiť späť na hraciu plochu. Pred nami je záverečná trojminútovka tejto tretiny.
     
    37:50
    Na ľadovej ploche sa nič nemení. Slovensko malo puk v útoku, ale nebolo v žiadnej streleckej pozícii. Rozohrávať tak budú Rakúšania.
     
    38:14
    Rakúski hokejisti sa napokon dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po pravici Starkbauma.
     
    38:46
    Rakúsko prešlo do útoku a skúsilo to iba jednoduchým nahodením, s ktorým nemohol mať Godla problém. Slovenský gólman puk pre istotu podržal.
     
    38:58
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Matúš Rais – 2 min., hákovanie).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke diváci v Grazi presný zásah nevideli a skóre sa nezmenilo. Slovenský olympijský tím tak s Rakúskom stále prehráva rozdielom jediného presného zásahu a v úvode tretej tretiny bude dohrávať oslabenie.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Slovensko v úvode tretiny puk vyviezlo z pásma a získalo cenné sekundy v dohrávanom oslabení.
     
    40:58
    Matúš Rais je späť na ľadovej ploche. Slovensko sa v početnej nevýhode dokázalo ubrániť.
     
    41:22
    Rakúšania rozohrávali od svojej bránky, ale puk prepálili iba na zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici Starkbauma.
     
    41:50
    Rakúšania vyhrali buly, prešli do útoku a ocitli sa vo výbornej streleckej pozícii. Z hranice pravého kruhu tvrdo vypálil Kirchschläger, na čo Godla bleskovo zareagoval a puk vytesnil.
     
    42:59
    Slovensko chcelo zaútočiť, ale Rosandiča zastavil na modrej čiare ofsajd. Naši chlapci majú pred sebou poslednú sedemnásťminútovku, počas ktorej sa pokúsia vyrovnať.
     
    43:32
    Opäť sme videli veľmi dobrú šancu Rakúska, ktoré je v domácom prostredí veľmi aktívne a veľmi nebezpečné. Godla dokázal odolať a podržal Slovensko v boji o vyrovnanie, aj keď iba so šťastím, pretože puk popod neho prekĺzol a prešiel celým bránkoviskom.
     
    44:11
    Ganahl si vzal puk na hokejku pri pravom mantineli, prešiel s ním až do útoku a skúsil to aj bekhendovou strelou, ale nebol dostatočne dôrazný a Godlu zaskočiť nemohol.
     
    45:20
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mário Grman – 2 min., držanie).
     
    45:47
    Rakúšania sa okamžite rozostavili v útoku a sériou prihrávok sa pokúšali dostať pred bránku. Napokon sa to podarilo Granahlovi, ktorý vystrelil a chcel aj dorážať, ale Godla mal puk pod kontrolou a vznikla z toho iba zbytočná strkanica.
     
    46:06
    Situácia sa nemení ani po následnom hadzovaní. Domáci hokejisti v červených dresoch majú puk na svojich hokejkách a ostávajú v útočnom pásme.
     
    46:23
    Slováci zabojovali pri mantineli a Matoušek dokázal puk vyhodiť cez všetky čiary. Pre našich reprezentantov to znamená zisk dôležitých sekúnd.
     
    47:20
    Obranca Grman sa vracia na ľadovú plochu a Slovensko môže hrať v pätici. Naši reprezentanti by si mali na previnenia dávať väčší pozor, pretože ich čas na vyrovnannie sa kráti a v oslabení sa góly väčšinou nedávajú.
     
    48:00
    Do konca riadnej hracej doby tohto zápasu ostáva už iba 12 minút. Koch rozohráva puk spoza svojej bránky.
     
    48:32
    Slovensko ale už v strednom pásme narazilo na odpor svojho súpera. Rosandič tak puk iba nahodil na mantinel za Starkbauma.
     
    49:10
    Zuzin vynikajúco potiahol puk po ľavom mantineli a dostal sa s ním až k bránke. Tam ho naservíroval Pulišovi, no toho rakúsky gólman vychytal.
     
    49:44
    Slovensko chcelo ostať v útoku a vyvinúť tlak, ale Rakúšania puk rýchlo upokojili a súvoslejšiu akciu zverencom trénera Ozimáka opäť nedovolili zrealizovať.
     
    50:00
    Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    50:20
    Slováci chceli rozohrávať spoza svojej bránky, ale prisilná prihrávka skončila iba na zakázanom uvoľnení. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici Godlu.
     
    51:13
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Daniel Woger – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    51:33
    Slovensko začalo presilovku výherným buly, ale v tretine sa dlho neudržalo. Po dvadsiatich sekundách musíme pásmo opustiť bez streleckého pokusu.
     
    51:50
    Rakúsko mohlo skórovať vo vlastnom oslabení! Kristler sa zmocnil puku v strednom pásme a dostal sa do brejku, ale na jeho konci namieril strelu iba do Godlu.
    51:50 Kestler vo vlastnom oslabení neuspel
     
    52:53
    Puk je opäť za slovenskou bránkou, s rozohrávkou pomáha aj gólman Godla. Naša presilovka sa chýli ku koncu.
     
    53:13
    Rakúsko sa dokázalo ubrániť a môže hrať v plnom počte.
     
    53:15
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Rakúšania už boli v plnom počte, ale vylúčený hráč sa ešte nestihol zapojiť do hry. Krištofovu strelu spomedzi kruhov Starkbaum iba vyrazil pred seba, kde ostal nedôrazne pokrytý DÁVID GRÍGER a ten puk usmernil do odkrytej časti siete. Asistencie: Michal Krištof, Andreas Štrauch.
    53:15 Dávid GRÍGER - 1:1
     
    54:59
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Raphael Herburger – 2 min., faul lakťom).
     
    55:20
    Slovensko sa usadilo v pásme a pokúša sa udrieť aj druhýkrát v krátkom čase. Rakúšania sú vo výraznej psychickej nepohode.
     
    56:47
    Štrauch pri mantineli vybojoval puk a pýtal si ho späť na strelu, ale prihrávka do ľavého kruhu neprešla. Rakúsko sa obetavo bráni.
     
    56:59
    Rakúsko sa dokázalo ubrániť a od tejto chvíle hrá v plnom počte.
     
    57:21
    Rakúski hokejisti okamžite prešli do útoku, kde sa dostali až priamo pred Godlu, ale Slováci v poslednej chvíli puk odvrátili do rohu klziska.
     
    57:46
    Domáci celok ešte o puk všemožne bojoval a pokúšal sa vytvoriť si strleeckú pozíciu, ale naši reprezentanti ho odpálili aspoň do stredného pásma.
     
    58:18
    Zverenci trénera Ozimáka sa vrátili do pásma. Šiška to skúšal bekhendom z uhla, ale Starkbaum musel jeho pokus jasne vidieť a so zákrokom nemal problém.
     
    58:58
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Slovenska. Minútu pred koncom riadnej hracej doby sa preto bude vhadzovať pred brankárom Godlom.
     
    59:10
    Rakúsko buly vyhralo, ale nedokáže sa dostať do zakončenia. Naši chlapci sa obetavo naskladali pred Godlu a bránia sa.
     
    59:25
    Mohlo byť rozhodnuté! Matoušek unikol rakúskej defenzíve a sám sa rútil na gólmana, ale napokon neuspel. Starkbaum veľmi výrazne podržal svoj tím.
    59:25 Starkbaum fanomenálne zachránil svoj tím
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V záverečnej tretine sa Slovensku podarilo vyrovnať a nebolo ďaleko ani od dokonalého obratu, ale duel sa napokon v riadnej hracej dobe skončil nerozhodnou remízou 1:1. Po krátkej prestávke bude nasledovať päťminútové predĺženie troch proti trom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:19
    Slovensko sa hneď v úvode predĺženia dostalo do útoku a aj keď si domáci fanúšikovia pýtali ofsajd, čiarový arbiter rozpažil.
     
    60:55
    Naši reprezentanti museli pásmo na chvíľu opustiť, ale rýchlo sa doň vrátili a opäť mohli rozhodnúť. Gríger unikol obrane a zakončoval bekhendom, ale Starkbaum jeho pokus vytesnil tesne vedľa žrde.
     
    61:39
    Rakúsko dalo gól!
    Slovensko teraz neuspelo v útoku a domáci využili úplne otvorený priestor na jednoduchý prienik na opačnú polovicu klziska. Tam si pred ľavú žrď spoza bránky vykorčuľoval RAPHAEL HERBURGER a gólom do odkrytej časti siete rozhodol o víťazovi. Asistencia: Manuel Ganahl.
    61:39 Raphael HERBURGER - 2:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Rakúsko: Bernhard Starkbaum
    Slovensko: Denis Godla
     
    Predĺženie troch proti trom prinieslo priveľa priestoru, ktorý napokon domáci hokejisti využili a na konto si pripísali prvú výhru. Slovensko bude zajtra o 16:30 pokračovať súbojom profi Francúzsku. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám dobrú noc. (22:33:46)
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Woger (Pallestrang, Ganahl), 62. Herburger (Ganahl) – 54. Gríger (Krištof, Štrauch)


    Rakousko: Starkbaum (Herzog) – Schlacher, Mitterdorfer, Kirchschläger, Pallestrang, Hackl, Altmann, Duller, Wolf – Kristler, Hundertpfund, Haudum – Woger, Herburger, Ganahl – Ulmer, Oberkofler, Fischer – Brucker, Obrist, Bischofberger
    Slovenský olympijský tým: Godla (Baroš) – Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Grman, Holenda – M. Sukeľ, Puliš, P. Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Gríger, Krištof, Štrauch – Lichanec, Šiška, Hlinka

    Rozhodčí: Nikolič, Smetana – Angerer, Sparer
    thejrc.org