Rakousko – Slovensko OT 2:1 (po pr.)
po prodl.
Rakousko
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Slovenský olympijský tým
sk Čtvrtek 09.02.2017, 20:20Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:39 Raphael HERBURGER - 2:1
     
    61:39
    Rakúsko dalo gól!
    Slovensko teraz neuspelo v útoku a domáci využili úplne otvorený priestor na jednoduchý prienik na opačnú polovicu klziska. Tam si pred ľavú žrď spoza bránky vykorčuľoval RAPHAEL HERBURGER a gólom do odkrytej časti siete rozhodol o víťazovi. Asistencia: Manuel Ganahl.
     
    60:55
    Naši reprezentanti museli pásmo na chvíľu opustiť, ale rýchlo sa doň vrátili a opäť mohli rozhodnúť. Gríger unikol obrane a zakončoval bekhendom, ale Starkbaum jeho pokus vytesnil tesne vedľa žrde.
    59:25 Starkbaum fanomenálne zachránil svoj tím
     
    59:25
    Mohlo byť rozhodnuté! Matoušek unikol rakúskej defenzíve a sám sa rútil na gólmana, ale napokon neuspel. Starkbaum veľmi výrazne podržal svoj tím.
     
    54:59
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Raphael Herburger – 2 min., faul lakťom).
    53:15 Dávid GRÍGER - 1:1
     
    53:15
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Rakúšania už boli v plnom počte, ale vylúčený hráč sa ešte nestihol zapojiť do hry. Krištofovu strelu spomedzi kruhov Starkbaum iba vyrazil pred seba, kde ostal nedôrazne pokrytý DÁVID GRÍGER a ten puk usmernil do odkrytej časti siete. Asistencie: Michal Krištof, Andreas Štrauch.
    51:50 Kestler vo vlastnom oslabení neuspel
     
    51:50
    Rakúsko mohlo skórovať vo vlastnom oslabení! Kristler sa zmocnil puku v strednom pásme a dostal sa do brejku, ale na jeho konci namieril strelu iba do Godlu.
     
    51:13
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Daniel Woger – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    49:10
    Zuzin vynikajúco potiahol puk po ľavom mantineli a dostal sa s ním až k bránke. Tam ho naservíroval Pulišovi, no toho rakúsky gólman vychytal.
     
    45:20
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mário Grman – 2 min., držanie).
     
    43:32
    Opäť sme videli veľmi dobrú šancu Rakúska, ktoré je v domácom prostredí veľmi aktívne a veľmi nebezpečné. Godla dokázal odolať a podržal Slovensko v boji o vyrovnanie, aj keď iba so šťastím, pretože puk popod neho prekĺzol a prešiel celým bránkoviskom.
     
    41:50
    Rakúšania vyhrali buly, prešli do útoku a ocitli sa vo výbornej streleckej pozícii. Z hranice pravého kruhu tvrdo vypálil Kirchschläger, na čo Godla bleskovo zareagoval a puk vytesnil.
     
    38:58
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Matúš Rais – 2 min., hákovanie).
     
    34:57
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Matúš Holenda – 2 min., podrazenie).
     
    33:43
    Slovensko sa napokon do pásma dostalo. Krištof išiel medzi kruhmi až do pokľaku, no ani jeho tvrdá strela gólmana Rakúska neprekvapil. Starkbaum ostáva neprekonaný.
     
    32:29
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Manuel Ganahl – 2 min., sekanie).
     
    29:05
    Mohlo byť vyrovnané! Štrauch aj napriek tesnej defenzíve súpera pálil priamo spred bránky, pričom jeho pokus ešte možno tečoval Krištof, ale gólman Rakúska puk aj napriek tomu našiel a zneškodnil.
     
    26:29
    Rakúsko mohlo skórovať aj druhýkrát v zápase! Priamo pred bránkou Ulmer dostal priestor na strelu i následnú dorážku, ale Godla napokon odolal.
     
    23:24
    Naši reprezentanti chceli rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale puk ponúkli na hokejky iba svojm súperom. Tí to, našťastie, bekhendovou strelou z medzikružia nevyužili.
     
    21:14
    Skalický vo svojej obrannej tretine zachytil prihrávku súpera a spolu s Krištofom sa vybral do rýchleho brejku. Na konci akcie pálil Krištof k ľavej žrdi, ale Starkbaum si postrážil priamu ranu aj dorážku.
     
    18:10
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Peter Zuzin – 2 min., hákovanie).
     
    15:13
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mislav Rosandič – 2 min., hákovanie).
     
    15:04
    Mohli sme prehrávať rozdielom dvoch gólov! Po veľmi zlej rozohrávke z našej obrannej tretiny sme ponúkli puk iba priamo na hokejku súpera, ktorý sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému. Na jeho konci pálil Wogler zo vzduchu, ale Godla odolal.
     
    10:19
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Mislav Rosandič – 2 min., sekanie).
     
    09:48
    Dinda si výborne nakorčuľoval do skvelej streleckej pozície. Slovenský obranca pálil z ľavej strany smerom k žrdi, no domáceho gólmana neprekvapil.
     
    05:30
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Christoph Duller – 2 min., držanie).
     
    04:05
    Rakúšania sa do pásma vrátili a mohli pridať aj druhý gól! Priamo pri ľavej žrdi stál osamotený Oberkofler, ku ktorému sa spoza bránky odrazil puk, ale v rýchlosti ho napálil iba do žrde z jej vonkajšej strany.
    03:29 Daniel WOGER - 1:0
     
    03:29
    Rakúsko dalo gól!
    Naši súperi sa ujímajú vedenia. Strelu z ľavého kruhu ešte Godla vytesnil ramenom, ale puk sa následne odrazil na hokejku DANIELA WOGERA a ten ho nekompromisne umiestnil k pravej žrdi, na čo už náš gólman nestihol zareagovať. Asistencie: Alexander Pallestrang, Manuel Ganahl.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Duel sa o malý moment začne s niekoľkominútovým oneskorením.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Woger (Pallestrang, Ganahl), 62. Herburger (Ganahl) – 54. Gríger (Krištof, Štrauch)


    Rakousko: Starkbaum (Herzog) – Schlacher, Mitterdorfer, Kirchschläger, Pallestrang, Hackl, Altmann, Duller, Wolf – Kristler, Hundertpfund, Haudum – Woger, Herburger, Ganahl – Ulmer, Oberkofler, Fischer – Brucker, Obrist, Bischofberger
    Slovenský olympijský tým: Godla (Baroš) – Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Grman, Holenda – M. Sukeľ, Puliš, P. Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Gríger, Krištof, Štrauch – Lichanec, Šiška, Hlinka

    Rozhodčí: Nikolič, Smetana – Angerer, Sparer
    thejrc.org