Slovensko – Ruský olympijský tím 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Ruský olympijský tím
sk Čtvrtek 09.02.2017, 17:00Přípravné zápasy
Partner:
     
    Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel úvodný zápas v kalendárnom roku 2017, keď Olympijskému výberu Ruska podľahla 1:3. V tretej tretine sa Slováci dlho nevedeli dostať do tlaku, ktorý by im priniesol možnosť vyrovnať a definitívny úder im gólom do prázdnej brány zasadil dve minúty pred koncom Pavel Kraskovskij. Zverenci Zdena Cígera predviedli sympatický výkon, svojho súpera prestrieľali, no budú musieť zapracovať na premieňaní streleckých príležitostí. Už zajtra sa s rovnakým súperom Slováci stretnú v Nitre v rámci úvodného zápasu Slovakia cupu 2017. Aj z tohto duelu vám, samozrejme, prinesieme online prenos. K jeho sledovaniu vás už teraz pozývam. Pre dnešok sa však s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera! (19:30:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Napokon sme sa predsa len ešte dostali k príležitosti na zmiernenie nepriaznivého stavu. Po strele Švárneho však Lušňákovi puk preskočil hokejku.
     
    59:30
    Radoslav Macík by si za dnešný výkon gól zaslúžil. Tentokrát však z ľavého kruhu trafil len pred sebou stojaceho súpera.
     
    59:14
    Andrej Šťastný zašiel až do bránkoviska Šaryčenkova, kde sa dostal do konfliktu so strelcom tretieho gólu Rusov Pavlom Kraskovským.
     
    59:00
    Záver stretnutia sa nám tak poriadne kúskuje. Aj tentokrát hostia poslali puk cez všetky čiary.
     
    58:53
    Rusi to teraz pochopiteľne skúšajú vždy, keď sa dostanú k puku, poslať na našu odkytú bránu. Teraz z toho vzniklo ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    58:38
    Tentokrát si berie oddychový čas ruský tréner. Vhadzovať sa bude znova v našom útočnom pásme.
    58:15 KRASKOVSKIJ - 1:3
     
    58:15
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Tak toto sa tak často nevidí. Po vhadzovaní v našom útočnom pásme si slovenskí hokejisti mysleli, že sa bude vylučovať po zákroku na Andreja Šťastného, no hralo sa ďalej a PAVEL KRASKOVSKIJ poslal puk do našej odkrytej brány.
     
    58:10
    Je to tak, hráme bez brankára. Dobrú prácu odvádzal Hrnka s Bakošom, no znova pálil Michal Čajkovský. Brankár Šaryčenkov však puk skryl vo svojej lapačke.
     
    57:33
    Michal Čajkovský ďalším propagačným pokusom získal pre náš tím útočné pásmo. Zdeno Cíger si berie oddychový čas. Uvidíme, či sa už v tejto chvíli odhodlá odvolať Branislava Konráda na hráčsku lavicu.
     
    57:02
    Jakub Suja nastreľoval puk pred Šaryčenkova od pravého mantinelu, kde sa ho však neúspešne snažil tečovať Martin Bakoš.
     
    56:02
    Ďalšia okulahodiaca kombinácia dvojice Leščenko-Kraskovskij. Druhý menovaný to však v tomto momente až príliš prešpekuloval.
     
    55:49
    Skvelá práca Radoslava Macíka! Ten toľko otravoval rozohrávku Rusov v obrannom pásme, až vybojoval puk pre Libora Hudáčka. Ten však bol z toho taký prekvapený, že neodkázal včas zakončiť tak, aby prekonal Alexandra Šaryčenkova.
     
    54:57
    Tomáš Hrnka oplýva inými prednosťami ako je rýchlosť, a tak tento puk z nášho obranného pásma nemal šancu zachytiť. Hra sa vracia pred Branislava Konráda.
     
    54:33
    Ivan Švarný nemal komu prihrať, a tak to skúsil individuálnou akciou. Pri pokuse obkrúžiť Šaryčenkovovu bránu mu však skočil na zadnú sieť ruskej svätyne a rozhodcovia hru prerušujú.
     
    53:55
    Andrej Šťastný dostal puk až do bezprostrednej blízkosti Šaryčenkova, kde už ale poriadky spravila defenzíva Rusov. Vhadzuje sa po pravici Alexandra Šaryčenkova.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    53:36
    Juraj Valach chcel posunúť puk popri mantineli až na útočnú modrú čiaru, kde bol Libor Hudáček, no šanca našich z toho napokon nebola.
     
    52:37
    Radoslav Macík teraz predviedol, že nie je len kvalitným strelcom, ale dokáže aj poriadne zahrať do tela. Pri mantineli za Konrádovom bránou sa o tom presvedčil Jaroslav Kosov.
     
    51:33
    Znova veľmi nádejná spolupráca dvojice Tvrdoň-Slovák. Nitrianske duo debutantov si zjavne rozumie, no ani tentokrát sa Marek Slovák premiérového presného zásahu v reprezentácii nedočkal.
     
    50:35
    Po vyhratom buly sa na ruskom bránkovisku dostal s hráčmi súpera do menšej kontroverzie Tomáš Marcinko, rozhodcovia všetko vyriešili.
     
    50:30
    Alexander Šaryčenkov sa v týchto momentoch rozhodne nenudí. Po ďalšom jeho zákroku proti strele Eduarda Šedivého nasleduje reklamná prestávka.
     
    49:40
    Na opačnej strane mohlo byť vyrovnané! Cez Radoslava Macíka a Michala Čajkovského sa puk dostal k Patrikovi Lušňákovi, ten však zakončiť nedokázal.
     
    49:08
    Kosov zobral puk Adamovi Jánošíkovi, prihral Kazakovovi, no Konrád dokázal svoje chrániče "sklepnúť".
     
    48:28
    V tejto chvíli naši reprezentanti zvýšili aktivitu. Od modrej pálil Juraj Valach, avšak nepresne. Obe mužstvá striedajú.
     
    48:08
    Kombinácia dvoch Marekov Tvrdoňa so Slovákom sa končí neúspechom, Rusi sa však oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    47:28
    Dávid Skokan potiahol puk spoza brány, na modrej čiare videl Petra Čerešňáka, ktorý ale trafil len brankára Šaryčenkova.
     
    47:08
    Našim reprezentantom sa však v tretej tretine vôbec nedarí dostávať do streleckých príležitostí. Teraz "vyrobili" ďalšie zakázané uvoľnenie a na pozore sa tak bude musieť znova mať Branislav Konrád.
     
    45:49
    Pri šanci Kadejkina mali síce Slováci šťastie, no prežili aj toto oslabenie. Hráme opäť v plnom počte na oboch stranách.
     
    45:16
    Obrovská príležitosť Rusov! Alexander Kadejkin však z tesnej blízkosti po ďalšej krásnej kombinácii hostí poslal puk len do chráničov Branislava Konráda.
     
    44:53
    Rusi sa usadili v útočnom pásme, veľmi rýchlo si vymenili puk, strela Rušana Rafikova trafila len jedného z našich hráčov.
     
    43:49
    Slováci sa budú musieť brániť potom, čo hrali pár sekúnd v šestici. Trest za našu lavicu odsedí Dávid Skokan.
     
    43:10
    V útočnom pásme Slovenska chcela zakombinovať dvojica Bakoš-Libor Hudáček, no Hudáčkovi aj tentokrát puk odskočil.
     
    42:48
    Po ďalšej aktivite ruského prvého útoku nás oslobodil až Radoslav Macík, ktorý poslal puk k ruskému gólmanovi tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie.
     
    41:52
    Striedanie v tíme Ruský olympijský tím: z ihriska odchádza Demčenko, prichádza Šaryčenkov.
     
    41:52
    Po zakázanom uvoľnení Ruska a vyhratom vhadzovaní v našom útočnom pásme napálil Michal Čajkovský nepríjemne gólmana Vasilija Demčenka, ktorý dnešný zápas nedochytá. Do bránkoviska prichádza Alexander Šaryčenkov.
     
    41:10
    Na druhej strane získal pre náš tím útočné pásmo Hrnka, ktorý preveril pripravenosť ruského gólmana.
     
    41:02
    Z prvej od pravého mantinelu pálil Kosov, Konrád ukázal kvality svojej lapačky.
     
    40:30
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie. Kto iný, ako Vjačeslav Leščenko sa rútil na Branislava Konráda. Ten síce predviedol dobrý zákrok, no napokon ho musela zachrániť až jeho ľavá žrď!
     
    40:18
    Libor Hudáček chcel nahodiť puk na teč Martina Bakoša, no ten puk v tesnej blízkosti ruskej brány minul.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa stav prípravného stretnutia medzi Slovenskom a Ruským olympijským tímom nezmenil, a tak Rusi naďalej vedú 1:2. V prostrednej časti hry tempo hry mierne pokleslo. Z ruskej strany je naďalej nebezpečný najmä prvý útok Leščenko-Kraskovskij-Kadejkin, ktorý niekoľkokrát poriadne "potočil" našich reprezentantov v obrannom pásme. V tretej tretine je rad na slovenských reprezentantoch, ktorí naďalej strácajú jeden gól, a tak budú musieť vymyslieť niečo proti zatiaľ pozornému brankárovi Vasilijovi Demčenkovi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:58
    Do útočného pásma sa ešte pokúšal preniknúť Osnovin, no do konca tretiny mu už nezostal dostatok času na ohrozenie Branislava Konráda. V závere druhej tretiny sme tak prežili prvé oslabenie zápasu pri vylúčení Libora Hudáčka.
     
    39:47
    Kvalitná defenzíva našich pokračuje. Teraz sa dokonca hostia v presilovej hre previnili zakázaným uvoľnením, a tak získavame vhadzovanie v ich obrannom pásme.
     
    39:01
    Prvú minútu oslabenia zvládli Slováci veľmi dobre, keď svojho súpera k žiadnej nebezpečnej príležitosti nepustili.
     
    38:01
    Na trestnú lavicu odchádza za napadnutie slovenský útočník Libor Hudáček.
     
    38:01
    Tak toto je poriadne kuriózna situácia. Rozhodcovia signalizovali trest na našej strane, napriek tomu Slováci pokračovali v hre a veľmi nebezpečne pálil Michal Čajkovský. Následne sa rozhodcovia za tento omyl ospravedlnili a začína sa presilová hra Rusov.
     
    37:05
    Na opačnej strane chcel obrane súpera uniknúť Libor Hudáček, no ani tentokrát si náš útočník puk nedokázal skrotiť na svoju hokejku.
     
    36:55
    No a znova ten prvý útok Rusov. Tentokrát pozornosť slovenského gólmana vyskúšal Kadejkin, Branislav Konrád si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    35:57
    Pred Branislavom Konrádom bol dobre postavený Osnovin, ktorému sa podarilo tečovať puk po strele Beljajeva, no ten opečiatkoval len zadný mantinel.
     
    35:23
    Momentálne sledujeme pasáž hry, ktorá je plná nepresností na oboch stranách. Ani jednému z tímov sa nepodarilo založiť nejakú súvislú útočnú akciu.
     
    34:07
    Znova nás vystrašila prvá formácia Rusov. Kraskovskij veľmi dobre videl Kadejkina, ktorý sa poriadne oprel do puku, no "vyprášil" len Konrádove betóny.
     
    33:55
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie napriahol Jakub Suja, puk po jeho strele skončil na ochrannej sieti. Hrať sa bude po ďalšej reklamnej prestávke.
     
    33:20
    Garejev vracajúci sa z trestnej lavice sa takmer dostal do šance, no svoj pohyb nedokázal ukontrolovať a pomerne nepríjemne narazil na zadný mantinel.
     
    32:35
    Slováci naďalej pália najmä od modrej čiary. Tentokrát chcel husto pred Demčenkom využiť Peter Čerešňák.
     
    32:13
    Až po uplynutí prvej polovice našej presilovej hry sme sa dokázali usadiť v útočnom pásme. Pálil Dominik Graňák, do jeho strely sa obetavo položil Jaroslav Kosov.
     
    31:04
    Eduard Šedivý sa tlačil do šance, v poslednom momente si proti nemu pomohol podrazením Arťom Garejev, a tak si naši reprezentanti znova zahrajú v početnej prevahe.
     
    30:31
    Škoda. Dávid Buc niekoľko sekúnd dlho držal puk za bránou Ruska, našiel Libora Hudáčka, ktorý sa pokúsil obtočiť až do bránkoviska, no puk mu v rozhodujúcom momente sklzol z čepele hokejky.
     
    29:59
    Radoslav Macík znova predviedol svoju šikovnosť, keď dlho držal puk, uvoľnil sa spoza ruskej brány a nahodeným pukom na Demčenka získava pre náš tím znova buly v útočnom pásme.
     
    29:29
    Pekná akcia zverencov Zdena Cígera. Marek Slovák si prebral dlhú prihrávku z obranného pásma až na útočnú modrú a následne možno trochu zbytočne hľadal Tomáša Hrnku. Od neho sa napokon puk dostal k Adamovi Jánošíkovi. Vasilij Demčenko situáciu vyriešil a nasleduje reklamná prestávka.
     
    28:40
    Hra sa nám poriadne začala kúskovať. Tentokrát si v rozohrávke nerozumeli naši hokejisti. Zakázané uvoľnenie aj na našej strane.
     
    28:30
    Ruskí hokejisti boli na ľade veľmi dlho. Až teraz sa dokázali oslobodiť a môžu ísť striedať.
     
    28:02
    Hostia síce vyhrali buly, no ani táto rozohrávka z obranného pásma nepriniesla úspech. Vhadzuje sa znova pred ruským gólmanom Demčenkom.
     
    27:56
    Po dlhšom čase sme znova svedkami ďalšej nepresnosti v rozohrávke ruského mužstva. Po zakázanom uvoľnení tak získavame zadarmo útočné pásmo.
     
    26:40
    Radoslav Macík chcel vyslať do príležitosti Andreja Šťastného, no útočník bratislavského Slovana to mal na dlhú hokejku, a tak sa k puku nedostal.
     
    26:05
    Pred Branislavom Konrádom sa k puku tlačil Garejev, proti nemu dobre zapracoval Adam Jánošík.
     
    25:45
    Ďalšia využitá presilová hra na našej strane z toho nebude, Rusi hrajú znova v plnom počte.
     
    25:00
    Patrik Lušňák nabíjal medzi kruhy Dominikovi Graňákovi, no náš najskúsenejší hráč puk minul.
     
    24:30
    Slovenskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, nikým nekrytý Martin Bakoš však pred Demčenkom zaváhal.
     
    23:45
    Rusi sa previnili zlým striedaním, a tak ich lavička inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Slováci si tak zahrajú ďalšiu presilovp hru.
     
    23:23
    Teraz sa na ľade stretli obe prvé formácie. Patrik Lušňák však stratil puk na útočnej modrej čiare, no hroziace prečíslenie Rusov zachránil dobrým obranným zákrokom Michal Čajkovský.
     
    22:37
    Rusi to veľmi často skúšajú prienikom po pravej strane. Tentokrát sa práve popri pravom mantineli natlačil Pavel Varfolomejev, no Konrád bol aj v tejto situácii pozorný.
     
    22:14
    Puk do útočného pásma zaviezol Tomáš Hrnka, našiel Adama Jánošíka, no náš obranca strieľal z pomerne ťažkého uhla a ruský gólman nemal problém skryť ju vo svojej výstroji.
     
    21:20
    Rusi zatiaľ našich reprezentantov takmer nepustili von z obranného pásma. Po nepresnej prihrávke Kaletnika sa však spred Konráda vyháňajú sami.
     
    20:55
    Ruská prvá formácia dnes predvádza skutočne skvelý výkon. Od obrancu Rušana Rafikova sa puk na pravej strane dostal znova k Vjačeslavovi Leščenkovi, ten ale tentokrát strelou z pravej strany na Branislava Konráda nevyzrel.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina prípravného duelu medzi slovenskou hokejovou reprezentáciou a Olympijským výberom Ruska priniesla veľmi zaujímavý hokej a fanúšikovia na tribúnach Zimného štadióna v Nových Zámkoch sa rozhodne mali na čo pozerať. Skóre otvoril po prvej strele na našu bránku Vjačeslav Leščenko. V 15. minúte sa síce po expresne rýchlo využitej presilovke podarilo vyrovnať Patrikovi Lušňákovi, no o pár sekúnd na to predviedla dvojica Leščenko-Kraskovskij ďalšiu peknú akciu, po ktorej Pavel Kraskovskij strhol vedenie znova na stranu Ruska.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:39
    Prvá tretina sa akoby už len dohrávala a zdá sa, že do kabín sa pôjde za nepriaznivého stavu z pohľadu slovenskej reprezentácie.
     
    19:02
    Brankára Demčenka dnes nebude jednoduché prekonať. Ten dokazuje svoje kvality aj tentokrát, keď bol aktívny, ak sa nemýlim Tomáš Hrnka.
     
    17:44
    Slováci si síce dokázali vytvoriť tlak pred ruskou bránou, no Naumenkov sa vracia na ľadovú plochu. Pokračujeme za nezmeneného stavu.
     
    17:02
    Slováci sa síce držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa k čistej príležitosti nedostali.
     
    15:44
    Vylúčenie v tíme Ruský olympijský tím (Nauemkov – 2 min., hákovanie).
    15:22 KRASKOVSKIJ - 1:2
     
    15:22
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Úderná formácia mladých Rusov znova udrela. Leščenko si veľmi pekne spracoval puk, ideálne nahral PAVLOVI KRASKOVSKÉMU, ktorý nedal šancu Konrádovi. Asistencia: Leščenko.
     
    15:00
    Peter Čerešňák chcel nájsť jedného zo svojich spoluhráčov na útočnej modrej čiare. Jeho prihrávka však bola mimoriadne nepresná a hra sa vracia pred Branislava Konráda.
     
    14:46
    Krátko po využitej presilovej hre sa slovenskí reprezentanti znova tlačili do útočného pásma, no znova sa previnili úmyselným postavením mimo hry.
    14:30 LUŠŇÁK - 1:1
     
    14:30
    Slovensko dalo gól! Slováci expresne využívajú presilovú hru. Po vyhratom buly Eduard Šedivý nabil Michalovi Čajkovskému, ktorého tvrdú strelu pohotovo dorazil za Demčenka PATRIK LUŠNÁK. Gól napokon potvrdil aj videorozhodca. Asistencia: Čajkovský.
     
    14:16
    Slovensko si zahrá prvú presilovú hru. Vladislav Kaletnik totiž puk poslal z vlastného obranného pásma mimo ihriska, za čo si pôjde oddýchnuť na trestnú lavicu.
     
    13:50
    Výborná práca Radoslava Macíka. Ten dlho otravoval ruskú rozohrávku spoza vlastnej brány, napokon puk vydoloval na svoju hokejku, no za chrbát Vasilija Demčenka ho zasunúť nedokázal!
     
    12:46
    Mladí Rusi začínajú byť stále aktívnejší. Branislav Konrád sa však po úvodnom inkasovanom góle dostáva do tempa a znova dokázal prikryť puk po pokuse jedného z ruských hokejistov.
     
    11:51
    Slováci vyrobili obrovskú chybu v bránení Rusov, keď sa až traja z nich vydali za vlastnú bránu, Anton Shenfeld sa ocitol úplne sám pred poloodkrytou bránou Konráda, no puk mu vôbec nesadol.
     
    10:54
    Dobrú prácu odviedol Tomáš Hrnka. Ten si svojim robustným telom dokázal niekoľkokrát dobre prikryť puk, nabil znova Ivanovi Švarnému, no obranca bratislavského Slovana nebol ani tentokrát úspešný.
     
    10:35
    Pred ruskou bránkou dobre clonil Marek Slovák, čo chcel využiť Ivan Švarný. Brankár Vasilij Demčenko si puk našiel a hru prerušuje.
     
    10:08
    Po zaujímavo nahodenom puku pred bránkovisko Branislava Konráda puk netrafil Michail Naumenkov.
     
    08:57
    Tak teraz sme videli tri obrovské šance v priebehu niekoľkých sekúnd. Najprv puk v dobrej pozícii medzi kruhmi minul Dávid Buc a následne sa dvakrát v krátkom časovom slede pokúšal Branislava Konráda ohroziť strelec úvodného gólu zápasu Vjačeslav Leščenko.
     
    08:25
    Rusom to zatiaľ pomerne výrazne škrípe v rozohrávke. Znova sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    08:03
    Slováci sa napriek rýchlemu inkasovanému gólu naďalej snažia byť aktívni. Od modrej čiary nahadzoval puk na brankára Demčenka. Získavame vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    07:08
    Po postavení mimo hry slovenského tímu, ktoré bolo dokonca posúdené ako úmyselné, sa hra vracia pred Branislava Konráda. Všetko sa to udeje po prvej reklamnej prestávke.
    06:02 LEŠČENKO - 0:1
     
    06:02
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Ani aktívny úvod nestačil zverencom Zdena Cígera na strelenie úvodného gólu zápasu. Slováci mierne zaspali v defenzíve, Pavel Kraskovskij obkrúžil Konrádovu svätyňu na praveh žrdi našiel nikým nekrytého VJAČESLAVA LEŠČENKA, ktorý otvára skóre zápasu. Asistencie: Kraskovskij, Kadejkin.
     
    05:30
    Slováci pokračujú v aktívnom úvode. Teraz dokonca ruskú defenzívu donútili vyhodiť puk cez všetky čiary až za Branislava Konráda.
     
    04:41
    Po dobrej práci Michala Čajkovského v našom obrannom pásme na opačnej strane pálil Dávid Skokan. Demčenko kryje a po dlhšom čase sa prerušuje.
     
    04:02
    Slovenskí hokejisti zvolili evidentnú taktitku čo najviac páliť z pozície obrancov. Tentokrát nebezpečne pálil Ivan Švarný.
     
    03:18
    Zaujímavo to od modrej čiary skúšal Eduard Šedivý. Znova tam bol teč pred ruským gólmanom, no pokus obrancu HC Košice bol nádejný.
     
    02:29
    O prvú strelu Rusov sa postaral Arťom Garejev, jeho strela z pravého kruhu však bola tečovaná jedným z našich obrancov na zadný mantinel.
     
    01:33
    Naši chlapci začali aktívne, pred Demčenka sa tlačil Adam Jánošík, no prihrávku na nášho beka dokázala ruská defenzíva vytečovať do bezpečia.
     
    01:00
    Martin Bakoš chcel z ľavého kruhu nabiť na modrú čiaru Ivanovi Švarnému, tomu však puk ušiel do stredného pásma.
     
    00:12
    Už po pár sekundách hry tu máme prvé prerušenie zápasu, keď po snahe Dávida Buca na pravom krídle skončil puk až na striedačke ruského výberu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Konrád (J.Hudáček) – Šedivý, Čajkovský (A), Švarný (A), Graňák, Jánošík, Čerešňák, Valach – Lušňák, L. Hudáček, Buc – Bakoš, Marcinko (A), Skokan, Hrnka, M. Slovák – Tvrdoň, Šťastný, Suja – Macík

    Ruský olympijský tím: Demčenko (Šaryčenkov) – Rafikov (C), Manuchov, Naumenkov, Korjagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Leščenko, Kraskovskij (A), Kadejkin – Shenfeld, Kaletnik (A), Kosov – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev – Osnovin – Garejev

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Daniel Konc – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň.
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká v najbližších dňoch vystúpenie na tradičnom prípravnom turnaji pred majstrovstvami sveta – Slovakia cup. Ten sa tentokrát odohrá v Nitre. Ešte predtým však náš národný výber nastúpi v Nových Zámkoch na prípravný duel s výberom Ruska do 23 rokov. Stretnutie sa začína o 17:00.

    SLOVENSKO

    Tréner Zdeno Cíger už pomaly skladá tím na tradičný vrchol sezóny, ktorým bude svetový šampionát v Nemecku a Francúzsku. Na tento reprezentačný zraz, počas ktorého náš národný výber odohrá tri zápasy v priebehu troch dní, povolal do mužstva viacero skúsených hráčov. Nováčikom mal byť pôvodne len Nitran Marek Slovák. Marcel Haščák však hlásil pred stredajším tréningom problémy, a tak realizačný tím povolal aj Mareka Tvrdoňa. O tom, kto z tejto dvojice nastúpi, by sa malo rozhodnúť v niekoľko hodín pred začiatkom zápasu. Zaujímavosťou v prípade Cígerovho výberu je, že počas tejto trojice duelov nastúpi bez kapitána. Namiesto toho bude mať až trio hráčov s „áčkom“ na drese. Budú to Michal Čajkovský, Ivan Švarný a Tomáš Marcinko. Pre zdravotné problémy chýbajú Vladimír Dravecký, Tomáš Surový či Michel Miklík, Ladislav Nagy účasť v reprezentácii nateraz odriekol. Lídrami tímu by tak mali byť šiesti hráči z KHL – Ivan Švarný, Patrik Lušňák a Andrej Šťastný zo Slovana Bratislava, ale aj Martin Bakoš či už spomínané duo Čajkovský-Marcinko. V bráne by sa dnes mal podľa všetkého predstaviť gólman českého Olomouca Branislav Konrád.

    RUSKÝ OLYMPIJSKÝ TÍM

    Rusi prišli na Slovensko so zaujímavým kádrom plným talentovaných mladíkov. Funkciu hlavného trénera bude v Nových Zámkoch a následne aj v Nitre plniť Oleg Brataš, asistent hlavného kouča Lokomotivu Jaroslavľ Alexeja Kudašova. Ten do svojho zoznamu hráčov zaradil napríklad 22-ročného brankára Vasilija Demčenko, ktorý sa v Traktore Čeljabinsk statočne bije o post brankárskej jednotky s Čechom Pavlom Francouzom. V defenzíve ruského olympijského výberu nájdeme aj mená Bratašových zverencov z Lokomotivu Jaroslavľ Rušana Rafikova a Romana Manuchova či Michaila Naumenkova z moskovského CSKA. Aj v ofenzíve sa tréner Brataš bude môcť spoľahnúť na niekoľko svojich zverencov. Konkrétne na Arťoma Ilienka, Pavla Kraskovského či Alexandra Kadejkina.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 15. Lušňák (Čajkovský) – 7. Leščenko (Kraskovskij, Kadejkin), 16. Kraskovskij (Leščenko), 59. Kraskovskij


    Slovensko: Konrád (J.Hudáček) – Šedivý, Čajkovský (A), Švarný (A), Graňák, Jánošík, Čerešňák, Valach – Lušňák, L. Hudáček, Buc – Bakoš, Marcinko (A), Skokan, Hrnka, M. Slovák – Tvrdoň, Šťastný, Suja – Macík
    Ruský olympijský tím: Demčenko (Šaryčenkov) – Rafikov (C), Manuchov, Naumenkov, Korjagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Leščenko, Kraskovskij (A), Kadejkin – Shenfeld, Kaletnik (A), Kosov – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev – Osnovin – Garejev

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Daniel Konc – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň
    bahis siteleri