Boston – San Jose 6:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 2:5 (kon.) | NY Rangers – Nashville 4:3 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 0:3 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:6 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Arizona – Montreal 4:5 (po pr.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
St. Louis Blues
Pátek 10.02.2017, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:25 (04:23:48)
     
    Hvězdy utkání:
    1. Vladimir Tarasenko (STL) 1+0
    2. Jake Allen (STL) 32 zákroků, 1 gól, 96,9%
    3. Frederik Andersen (TOR: 40 zákroků, 2 góly, 95%
     
    Konec zápasu.
    60:20 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    60:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Konec zápasu! Je rozhodnuto! Saint Louis vyhrálo úvodní buly a vůbec nepustilo Toronto k puku! VLADIMIR TARASENKO dostal puk na modré čáře, efektivně obešel oba bránící hráče a vystřelil velmi rychle a hlavně přesně! Asistence: Jori Lehterä, Kevin Shattenkirk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Tak ne, rozhodčí gól neuznává a základní hrací doba končí.
     
    59:37
    William Nylander střílel z velkého úhlu, ale před ním clonícího obránce neprostřelil. Toronto poté vsítilo branku, ale o její regulérnosti se budou muset ještě rozhodčí přesvědčit na videu!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny! Zvrátí ještě někdo tento zápas v základní hrací době na svou stranu?
     
    57:40
    První útočná formace Saint Louis se snaží ještě výsledek zvrátit. To se ji nepovedlo, a tak se do útoku dostalo Toronto, konkrétně to byl Carrick, který poslal od modré puk, který se snášel k zemi obloučkem, avšak i s ním si Allen pokryl a uschoval ho v lapačce.
     
    56:34
    Tyler Bozak se zkoušel procpat do zakončení před branku. Puk ale netrefil, i díky dobrému bránění obránce Toronta. Klouzající kotouč nakonec tedy uklidil Allen pod svou lapačku.
     
    55:50
    Tarasenko si i s pukem dojel do výhodnější pozice na vrchol levého kruhu, odkud zvolil střelu zápěstím, která ale skočila poměrně dost mimo Andersenovu branku.
     
    55:00
    Allen nyní velmi riskantně rozehrával ze svého brankoviště, což se mu málem nevyplatilo! Opět to byl Mitchell Marner, jenž málem skóroval. Po rozehrávce se totiž vrhl, ale naštěstí pro Blues ji netrefil a skóre je tedy pořád vyrovnané.
     
    53:51
    Na své hokejce drží kotouč Carl Gunnarsson a snaží se najít přihrávkou své spoluhráče. Ty však nyní nenajíždí úplně ideálně, a tak se Gunnarsson zkusí probít do útoku sám.
     
    52:23
    Na Marnera nyní zívala zcela odkrytá branka, jenže útočník Maple Leafs ji minul a neposílá tak svůj tým poprvé v tomto zápase do vedení! To mohla být klíčová situace tohoto klání.
     
    51:23
    Zach Hyman poslal střelu od modré. Před Allenem se ještě otřela a někoho z hráčů a změnila směr. Puk mířil do dolních pater branky, jenže Allen včas zareagoval a střelu pod sebou uschoval.
     
    50:57
    Auston Matthews se parádně protáhl až do útočného pásma a zvolil střelu zpoza obránce. Tu však právě bránící hráč zblokoval a puk skončil až v ochranné síti.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 39. Rielly (W. Nylander, Kadri) – 5. Berglund (Pääjärvi, Schwartz), 61. Tarasenko (Lehterä, Shattenkirk)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – N. Zajcev, Rielly, C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick – W. Nylander, Kadri, Komarov – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – Co. Brown, Matthews, Hyman – Sošnikov, Ben Smith, M. Martin.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Pääjärvi, Berglund, Schwartz – Perron, Lehterä, Agostino – Reaves, Barbašev, Upshall.

    Rozhodčí: Hanson, Joannette – Berg, Shewchyk
    thejrc.org