Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Ingolstadt – Bayern 0:2 (kon.) | W. Brémy – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
Darmstadt – Dortmund 2:1 (kon.) | RB Lipsko – Hamburg 0:3 (kon.) | Schalke – Hertha 2:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 11.02.2017, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. S přáním příjemného zbytku večera se loučím, u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (20:34:03)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:15.
     
    Je dobojováno, Schalke potvrdilo stoupající formu a před vlastními fanoušky dnes porazilo v tabulce lépe postavenou Herthu poměrem 2:0! Jedná se o naprosto zasloužené vítězství, domácí byli v zápase jasně lepším celkem, Hertha toho směrem dopředu příliš nepředvedla. Ve čtrnácté minutě v dobré možnosti selhal Kalou, o pár okamžiků později si Berlíňané mohli oddechnout, když se Goretzkova rána zastavila na tyči. Ani další možnost německého mladíka neskončila gólem, v šestadvacáté minutě proti němu dobře zasáhl Jarstein. Krátce před koncem poločasu ale už hostující gólman byl překonán, střelou na bližší tyč jej prostřelil Guido Burgstaller.

    I úvod druhé půle zastihl v lepší herní pohodě celek z Gelsenkirchenu, který se v pětapadesáté minutě mohl dostat do dvoubrankového trháku, přímému kopu obránce Nalda ale k dokonalosti scházely decimetry. Nedlouho nato už se ale družina vedená koučem Weinzierlem dokázala znovu trefit, po Bentalebově se krásnou individuální akcí a přesnou střelou prezentoval Leon Goretzka. Hertha ale ještě neskládala zbraně, v rozmezí mezi jednasedmdesátou a čtyřiasedmdesátou minutou si vypracovala dvě nadějné možnosti – Ibiševiće ale vychytal pozorný Ralf Fährmann, pokus slovenského obránce Pekaríka skončil těsně mimo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Znovu velký aplaus. Utkání končí pro dalšího z domácích hrdinů, místo Burgstallera, střelce vítězné branky, v samotném závěru nastupuje Klaas-Jan Huntelaar, který se vrací po dlouhých zdravotních problémech.
     
    90+2
    Hosté ještě měli šanci na zaznamenání čestného úspěchu, Plattenhardtův centr z přímého kopu ale zaplul přesně do Fährmannovy náruče. Na konci následující protiakce Kehrer krásně nalezl Guida Burgstallera, tomu ale patička směrem k Meyerovi nevyšla podle představ.
     
    90+1
    Dnešní utkání se nám protáhne ještě o tři nastavené minuty.
     
    90
    Guido Burgstaller je i v posledních minutách dnešního mače hladový po dalším gólu. Tentokráte to ex-norimberský útočník zkusil individuálně, s napadajícím Plattenhardtem si ještě díky povedené kličce poradil, o pár metrů dál mu ale stopku vystavil John Brooks.
     
    89
    Bejamin Stambouli přetlačil laxně si počínajícího Pekaríka, následně se rozhlédl a hledal sbíhajícího si Kolašinace, ten si však ve snaze obejít Langkampa viditelně pomohl rukou, což sudí Schmidt nemohl přehlédnout.
     
    88
    Veltins Arena je na nohou, ze hřiště totiž krátce před závěrečným hvizdem odchází střelec druhé branky Goretzka, místo něj dostává šanci dvacetiletý Thilo Kehrer.
     
    87
    V akci střídajících hráčů Alexander Esswein nejprve díky šikovné kličce přelstil napadajícího Badstubera, poté šikovně myšleným bochánkem hledal Schiebera, tomu ale k dosažení na letící míč jeden potřebný krok ještě scházel.
     
    86
    Při souboji s českým reprezentantem si navíc kmenový hráč londýnského Tottenhamu sám ublížil. Situace si ale nakonec nevyžádala zásah týmových zdravotníků, Bentaleb bolest, zdá se, rozchodil a je připraven v utkání pokračovat.
     
    85
    Ukončila jej až nepřesná přihrávka v podání Stambouliho, rodící se protiakci byl nucen za cenu faulu na Daridu zastavit Nabil Bentaleb, jenž je za své počínání odměněn kartou žluté barvy.
     
    84
    Po Meyerově přiklepnutí se v šestnáctce proti přesile srdnatě bil Guido Burgstaller, jeho střelecký pokus z otočky avšak byl zablokován obětavě hrajícím Langkampem. Obléhání Schalke nicméně i nadále pokračuje.
     
    83
    Brooks ve snaze rozběhnout právě příchozího Schiebera vyslal na útočnou polovinu dlouhatánský nákop, balon ale netrefil čistě a poslal jej na tribunu. Herthě se krátí čas. Dokáží hosté závěr utkání alespoň zdramatizovat?
     
    82
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Max Meyer.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Julian Schieber.
     
    81
    Sead Kolašinac opět prokázal, že dnes hraje v mimořádně herní pohodě, když si z hráčů soupeře udělal tréninkové kužele a podnikl mezi nimi rychlý slalom. Těsně před šestnáctkou ale narazil na Brookse, který jej už dále nepustil.
     
    80
    Po Badstuberově faulu na balon si kryjícího Starka rozehrávala Hertha přímý kop. Z poměrně nenápadného centru od Daridy nakonec přeci jen přišlo ohrožení soupeřovy pokladnice, na kraji malého vápna hlavičkoval Langkamp, Fährmann ale byl na svém místě.
     
    79
    Po Caligiuriho technické finese přišla přihrávka pro Nabila Bentaleba, který se s balonem ocitl na kraji šestnáctky, kde ještě mohl celou akci vyšperkovat přihrávkou pro některého ze svých kolegů, místo toho ovšem zkusil zakončit, což se neukázalo jako ideální volba.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 41. Burgstaller (Bentaleb), 62. Goretzka (Bentaleb)

    Karty:   85. Bentaleb (SCH) – 54. Haraguči (HER), 61. Ibišević (HER)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:15.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Badstuber – Schöpf, Goretzka (88. Kehrer), Stambouli, Bentaleb, Kolašinac – D. Caligiuri (82. Meyer), Burgstaller (90+3. Huntelaar).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Meyer, Konopljanka, Kehrer, Huntelaar, Nastasić.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Stark – Haraguči (82. Schieber), Stocker (46. Darida), Kalou (73. Esswein) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Darida, Esswein, Allagui, Schieber, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Markus Schmidt – Alexander Sather, Christof Günsch

    Diváci: 61 981
    thejrc.org