Guingamp – Lyon 2:1 (kon.) | Nancy – Montpellier 0:3 (kon.) | Lille – Angers 1:2 (kon.)
Dijon – Caen 2:0 (kon.) | Toulouse – Bastia 4:1 (kon.) | Monaco – Méty 5:0 (kon.)
konec
AS Monaco
5:0 (3:0)
FC Méty
Sobota 11.02.2017, 20:00 • Stade Louis II. (Monaco) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Monaco vyhrálo vysokým rozdílem a stále kraluje Ligue 1 se s vámi loučím. Doufám, že jste se u našeho podrobného přenosu bavili. Pro tentokrát je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:03:52)
     
    Duel měl jen dva střelce! Hattrickem se blýskl Kylian Mbappé Lottin, jehož dvěma góly doplnil Radamel Falcao. Monaco už soupeřům nastřílelo pětasedmdesát branek, což je úctyhodné.
     
    Výsledek i předvedená hra jasně hovořila pro Monaco. Domácí celek dominoval utkání a porazil soupeře rozdílem dvou tříd. AS dalo pět branek, ale připravilo si hned několik dalších obrovských šancí. Jenže Thomas Didillon i přes velký počet obdržených gólů chytal velmi dobře a zachránil Metz od pořádného výprasku. Výkon hostujícího celku byl žalostný a hráči na něj musí hodně rychle zapomenout.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po rohovém kopu se Monaco dostalo k další nebezpečné střele! Ovšem pokus z hranice vápna skončil těsně vedle vzdálenější tyče branky. Thomas Didillon se za střelou jen ohlédl, protože by na tento pokus neměl.
     
    90+4
    Hlavní rozhodčí pustil hru ještě o další minutu. Irvin Cardona si na hranic vápna několikrát vyměnil míč se spoluhráčem a následně zakončil. Ovšem jeho ránu do horního rohu branky vytěsnil na roh Thomas Didillon.
     
    90+3
    U balonu jsou hráči v černých dresech, ale ti kombinují na vlastní polovině. Přihrávku na útočníky zastavila obrana Monaca a domácí dohrají zápas s balonem na svých kopačkách.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Fanoušci Monaca v tomto momentě již oslavují vysokou výhru.
     
    90
    Z dobrých dvaceti metrů se napřáhl Nabil Dirar, jehož skákavý pokus vyrazil Thomas Didillon na další roh. Po centru od praporku se k hlavičce dostal domácí hráč, ale hostující brankář si připisuje ještě jeden zákrok dnešního večera.
     
    90
    Monaco rozehrálo rohový kop netradičně, když balon zamířil až na posledního hráče. Fabinho se pokusil o centr, který obrana hostujícího celku odvrátila.
     
    89
    Pomalu se blížíme ke konci zápasu a u míče jsou domácí hráči. Ti po kombinaci na pravé straně vybojovali ještě jeden rohový kop.
     
    88
    Stále se hraje na hostující branku, ale další snažení zastavuje útoční faul. Nabil Dirar to přehnal při snažení získat balon a připravuje Monaco o další nebezpečnou akci.
     
    86
    Další nebezpečná akce, kterou zapříčinila špatná domluva v defenzivě Metz. Irvin Cardona předčil váhajícího soupeře a zakončil, Jenže z branky vyběhl Thomas Didillon, který pokus vyrazil.
     
    86
    Střídání v týmu FC Metz: ze hřiště odchází Cheick Doukouré, přichází Chris Philipps.
     
    85
    Bernardo Silva dostal balon do šestnáctky a okamžitě hru zrychlil. jeho oblouček ale nachytal Kyliana Mbappéa Lottina v ofsajdu. Domácí hráč přesto vystřelil a jeho dělovka zamířila do břevna.
     
    84
    Hraje se stále na jednu branku, o míč si pohybem řekl střídající Nabil Dirar. Jeho přihrávka do druhé vlny, ale na spoluhráče neprošla.
     
    82
    Před malou chvíli opustil hrací plochu Radamel Falcao, který nestihl završit hattrick. Spíše jsem očekával odchod Kyliana Mbappéa Lottina, jenž si mohl vychutnat potlesk tribun.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Irvin Cardona.
     
    80
    Na promočeném trávníků zůstal ležet Franck Signorino, jenž okamžitě okamžitě bolístku ukazuje hlavnímu sudímu. Ten zákrok viděl z pár metrů a posoudil zákrok za čistý

    Michal Luxa

    Branky: 8. Mbappé Lottin (Falcao), 10. Falcao (A. Touré), 20. Mbappé Lottin (Fabinho), 50. Mbappé Lottin (Boschilia), 56. Falcao (Mendy)

    Karty:   61. Mendy (ASM) – 63. Mollett (MTZ), 67. Rivierez (MTZ), 77. Signorino (MTZ)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:11.
    AS Monaco: Subašić – A. Touré, Glik, Raggi, Mendy (64. A. Diallo) – B. Silva, Fabinho, Moutinho, Boschilia (69. Dirar) – Falcao (81. Cardona), Mbappé Lottin.
    Náhradníci: De Sanctis – Cardona, Dirar, Bakayoko, Germain, Lemar, A. Diallo.

    FC Méty: Didillon – Signorino, Milan, Falette, Rivierez – Diagné, Doukouré (86. Philipps) – Mollett, Cohade (71. N'Guette), Sarr – Erdinç.
    Náhradníci: Kawašima – Jouffre, N'Guette, Diabaté, Philipps, Balliu, Assou-Ekotto.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Lompre
    thejrc.org