Minnesota – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Chicago 2:5 (kon.) | Boston – Vancouver 4:3 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:0 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:1 (po pr.) | Dallas – Carolina 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – Detroit 2:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Sobota 11.02.2017, 19:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    John Tavares dostal přesně dvě minuty před koncem menší trest za sekání a Islanders dohrají utkání v oslabení. Ottawě už dnes vítězství a nikdo nevezme.
     
    56:22
    Derick Brassard z pravého křídla a ostrého úhlu posílal puk před bránu, kde se nepříjemně odrazil od brusle jednoho z vracejících se hráčů Islanders směrem na bránu, Thomas Greiss ale skvěle zasáhl levým betonem!
     
    52:43
    Senators na pravé straně tvrdě vypálili od modré čáry a Thomas Greiss jejich střelu mířící ke vzdálenější levé tyči skvělým zákrokem vyrazil!
    VIDEO: Nejkrásnější moment a gól dnešního utkání v Ottawě!

    ???????? #GoSensGo

    Video zveřejněné uživatelem Ottawa Senators (@senators),


     
    52:17
    Shane Prince ztratil v pravém kruhu útočného pásma stabilitu a na zádech vleže zasáhl holí do obličeje Erika Karlssona. Následovaly dvě minuty za vysokou hůl.
     
    46:19
    Brock Nelson v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Craig Anderson ji ale hrudí vyrazil!
     
    45:19
    Senators vytvořili před bránu Thomase Greisse v blízkosti levé tyče obrovský závar, ani jedna ze tří střel ale na jeho překonání nestačila a skóre zůstalo 3:0!
     
    43:31
    Nick Leddy na pravém křídle napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která byla zřejmě jemně tečována a od bližší pravé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    42:35
    Mark Stone zpoza brány poslal puk nádhernou bekhedovou přihrávkou mezi kruhy pro vhazování, kde se ocitl v obrovské šanci Kyle Turris, jeho pokus bez přípravy ale zamířil pouze doprostřed a náruče připraveného brankáře Thomas Greisse!
     
    41:29
    Zach Smith z mezikruží nebezpečně vypálil a jeho pokus mířil nad ledem k levé tyči, Thomas Greiss ale předvedl dobrý zákrok a vyrážečkou puk vytáhl mimo tři tyče!
     
    37:31
    Tom Pyatt mohl k asistenci na poslední gól přidat po skvělé teči branku, Thomas Greiss ale před pár okamžiky dokázal jeho nebezpečný pokus vyrazit!
     
    36:27
    Na opačné straně mohli snížit nebezpečnou střelou od modré čáry, která mířila k pravé tyči, Islanders, jejich pokus ale Craig Anderson skvěle levým betonem vyrazil!
     
    36:17
    Zack Smith se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Thomas Greiss se ale na brankové čáře zatočil jako káča a skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil za svou bránu!
     
    28:07
    Chris Wideman dostal menší trest za držení hole a Islanders si zahrají druhou přesilovou hru v řadě.
    27:12 Jean-Gabriel PAGEAU - 3:0
     
    27:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators přečkali první oslabení a pouhé tři sekundy po návratu Zacka Smitha na led se prosadil JEAN-GABRIEL PAGEAU, který si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou přihrávku Toma Pyatta z levého křídla a puk se od jeho hole odrazil nad levým betonem Thomase Greisse k pravé tyči – 3:0! Asistence: Tom Pyatt.
     
    25:09
    Zack Smith dostal dvě minuty za vysokou hůl a Ottawa jde do čtyř. Islanders si zahrají první přesilovou hru.
    24:35 Zack SMITH - 2:0
     
    24:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ZACK SMITH si najel před bránu na krásnou přihrávku Kylea Turrise z pravého křídla a v rychlosti předvedl nádherný bekhendový blafák, po kterém nad ležícím Thomasem Greissem zamířil do brány. Nádherný gól! Ottawa vede 2:0! Asistence: Kyle Turris a Dion Phaneuf.
     
    23:30
    Islanders nebezpečně vypálili na levém křídle z kruhu pro vhazování na přední tyč, Craig Anderson ale vytáhl další skvělý zákrok, když puk pravým betonem vyrazil mimo!
     
    21:14
    Calvin de Haan na levém křídle krásně vypálil od modré čáry a jeho střela letící těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Craig Anderson ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    18:16
    Chris Wideman nádhernou kolmou přihrávkou našel Ryana Dzingela, který se mezi trojicí protihráčů protáhl do samostatného úniku, Thomase Greisse ale nepřekonal!
     
    17:02
    Erik Karlsson napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která mířila těsně nad ledem k bližší tyči, Thomas Greiss ji ale zastavil ve svém náručí!
     
    16:29
    Jason Chimera dostal menší trest za nedovolené bránění a Ottawa si zahraje v dnešním zápase první přesilovou hru.
     
    10:16
    Islanders napřáhli na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, kterou Craig Anderson výborně vyrazil pravým betonem do rohu ledové plochy!
    04:10 Mark STONE - 1:0
     
    04:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MARK STONE se dostal k puku po nepřesné střele Erika Karlssona a zpoza brány ho prudkým nahozením o pravý beton Thomase Greisse poslal do sítě! Kuriózní gól, po kterém Ottawa vede nad Islanders 1:0! Asistence: Erik Karlsson.
     
    00:53
    Josh Baily byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a Craig Anderson si v dnešním zápase připravil první ostrý zákrok!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Mark Stone (E. Karlsson), 25. Z. Smith (Turris, Phaneuf), 28. Pageau (Pyatt)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Wingels, Kelly. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Boychuk, Hickey, Pelech, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd (A), Quine, Chimera – Prince, Cizikas, N. Kuljomin. Hlavní trenér: Doug Weight.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Eric Furlatt. Čároví: Kiel Murchison, Kory Nagy

    Diváci: 18211
    thejrc.org