Minnesota – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Chicago 2:5 (kon.) | Boston – Vancouver 4:3 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:0 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:1 (po pr.) | Dallas – Carolina 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – Detroit 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Sobota 11.02.2017, 23:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Ou! V poslední sekundě se ještě dostal ke střele Thomas Vanek a jeho dělovka orazítkovala levou spojnici tyče a břevna!
     
    59:49
    Blue Jackets dostali kotouč do středního pásma, zdá se, že je hotovo!
     
    56:53
    To byl pane zákrok! Tomáš Tatar se dostal ke střele z mezikruží a nemohl puk trefit lépe, Bobrovskij ovšem ránu směřující do levé šibenice neuvěřitelným způsobem polapil!
     
    55:55
    Petr Mrázek drží Red Wings ve hře! Josh Anderson ujel do samostatného úniku, ale ostravský rodák vystihl jeho záměr a vytáhl skvělý zákrok lapačkou!
     
    53:31
    O chvilku později však bla hra přerušena, jelikož byl Saad ve zmiňovaném úniku zahákován Greenem (DET), jenž za své počínání vyfasoval dvouminutový trest.
     
    52:10
    Henrik Zetterberg už je zpět na ledě. Jackets měli mezitím další příležitost zvýšit své vedení, Folignův pokus z předbrankového prostoru ale proletěl těsně nad břevnem.
     
    51:34
    Před detroitským gólmanem teď vznikl neuvěřitelný závar a na Mrázka letěla jedna dorážka za druhou, gólman Detroitu ale puk za svá záda nepustil!
     
    50:10
    Columbuští si k velké radosti tribun zahrají svou první přesilovku, Zetterberg (DET) si po komerční přestávce odpyká dvouminutový trest za hákování.
     
    46:29
    Detroitští měli na svých hokejkách snížení, Sergej Bobrovskij byl ale proti a skvělým zákrokem zneškodnil Abdelkaderovu dělovku z pravého kruhu!
     
    39:31
    Henrik Zetterberg měl před sebou odkrytou branku Jackets, jeho tečovaná střela ale nakonec těsně minula Bobrovského svatyni!
     
    38:05
    Jenner s Wennbergem dostali kotouč do bezpečí, nicméně Red Wings se okamžitě poté usadili zpět v útočném pásmu a Athanasiou měl na hokejce vyrovnání, jím tečovanou ránu Greena ale Bobrovskij parádním semaforem lapil!
     
    37:35
    Kronwall přišel o přilbu v souboji se Savardem (CBJ), který detroitského beka nehezky atakoval a vysloužil si za to čtyřiminutový trest, jelikož na Kronwallově tváři se objevila krev.
     
    36:25
    To byla šance jako hrom. Sam Gagner po Jennerově přihrávce vypálil z levého kruhu do poloodkryté branky, Mrázek ale dosti neortodoxním způsobem dělovku domácího útočníka dokázal zastavit! Následovat bude komerční přestávka.
     
    33:33
    Henrik Zetterberg zůstal zcela nepokrytý na pravém kruhu, jeho následnou střelu švihem po parádním pasu Abdelkadera ale Bobrovskij jistě lapil!
     
    33:19
    Tortorellova parta jde do oslabení, Josh Anderson (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
    31:27 Cam ATKINSON - 2:1
     
    31:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Druhá lajna Blue Jackets opět soupeře zmáčkla před Mrázkem a nakonec je z toho druhý gól v Mrázkově síti! Dubinsky obkroužil detroitskou svatyni a po jeho nahození do předbrankového prostoru dorazil kotouč do sítě CAM ATKINSON, jenž tak vsítil už svůj 27. gól v sezóně! Asistence: Boone Jenner a Brandon Dubinsky.
    16:06 Thomas VANEK - 1:1
     
    16:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Detroit využívá přesilovou hru. Defenzíva Jackets úplně zapomněla na THOMASE VANEKA, který si počkal na střílenou přihrávku Zetterberga a chladnokrevně přizvedl kotouč do sítě! Asistence: Henrik Zetterberg a Darren Helm.
     
    15:06
    Uzdravený David Savard (CBJ) se provinil krosčekem na Abdelkadera, Detroit si po komerční přestávce zahraje přesilovku.
     
    09:58
    Brandon Saad se zničehonic vyřítil sám na Mrázka, v klíčový moment mu ale sjel kotouč z hokejky!
    09:26 Boone JENNER - 1:0
     
    09:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Red Wings se nedokázali vymanit z tlaku a Dubinsky poté nahodil kotouč směrem na Mrázka, přičemž BOONE JENNER jemnou tečí usměrnil puk do sítě! Asistence: Brandon Dubinsky.
     
    08:15
    Nutivaara po vyhraném buly našel v předbrankovém prostoru nikým nehlídaného Sama Gagnera, který ale nedokázal překonat pozorného Mrázka!
     
    04:30
    Čtvrtá lajna Jackets se usadila v útočném pásmu a nakonec z toho pramenila nebezpečná rána Jonese z mezikruží, kterou však Mrázek skvěle vyrazil betonem!
     
    02:20
    Do samostatného úniku poté ujel Tomáš Tatar, jehož forhendový blafák ale Bobrovskij dokázal přečíst!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 10. Jenner (Dubinsky), 32. Atkinson (Jenner, Dubinsky) – 17. Vanek (Zetterberg, Helm)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Forsberg) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – DeKeyser, Green, Kronwall (A), Jensen, Br. Smith, Sproul – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Tatar, Nielsen, D. Larkin – Athanasiou, Helm, Vanek – Sheahan, Glendening, Abdelkader (A).

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Murphy, Shewchyk

    Diváci: 19143
    thejrc.org