Benátky n/J – Litoměřice 4:2 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:3 (kon.) | Prostějov – Kladno 2:1 (kon.)
Přerov – Slavia 1:2 (kon.) | Ústí n/L – Jihlava 5:6 (po pr.) | Frýdek-M. – Třebíč 1:2 (1:2 po s.n.)
Kadaň – Most 5:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:3 (3:0, 0:2, 2:1)
AZ Havířov
Sobota 11.02.2017, 17:00 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Chance liga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Havířov si bere oddechový čas zkusí to v šesti mužích!
     
    59:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí jen potvrzují vítězství v dnešním zápase. V přesilovce vyšachovali Havířovské, kteří si ale nešťastně srazili puk do vlastní branky. MILOSLAV ČERMÁK totiž směřoval svou přihrávku před branku na hůl Ondřeje Šulka, jenže brusle obránce hostů nešťastně nasměrovala puk do vlastní sítě. Na gól nahrával Vlastimil Dostálek, asistence mu ale přiřknuta nebyla. Bez asistence.
     
    58:11
    Havířov jde do čtyř. Jakub Kotala dostává menší trest za hákování.
     
    55:57
    Výborná akce Motoru hned po vhazování! Tomáš Nouza na sebe za brankou natáhl hráče a poslal před ní puk přímo na hůl Tomáše Vaka, který byl tísněn dvěma protihráči, přesto se silou dokázal prosadit a dostat se k zakončení. Laco se štěstím udržel puk před čarou.
     
    46:38
    Jan Maruna dostává dvě minuty za nedovolení bránění. České Budějovice mají šanci dostat se zpět do bezpečného vedení.
     
    44:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor vrací úder a jde znovu do vedení! Kapitán Novák nahodil od červené puk na zadní mantinel, kde si jej sebral Škoda. Ten se nerozpakoval a okamžitě bekhendovou přihrávkou zpoza branky našel JAKUBA BABKU, který nadvakrát překonal Marka Laca. Asistence: Vladimír Škoda a Filip Novák.
     
    43:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    A je zčistajasna vyrovnáno! České Budějovice neproměnily své šance, a tak se ke slovu dostal Havířov. Nejprve měl v bezprostřední blízkosti Kváči velkou šanci, poté Rác přihrál na modrou čáru JAKUBU DUDKOVI, jenž tvrdou ranou nad vyrážečku překonal brankáře Jihočechů. Asistence: Roman Rác a Petr Kanko.
     
    39:59
    Na začátku třetí třetiny bude mít Motor dvouminutovou přesilovou hru. Menší trest za podražení dostává Marcel Petran.
     
    33:24
    Přesilová hra pro Motor. Havířov dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Marek Kalus.
     
    32:43
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Motor teď může promarněné šance hodně litovat. Jakub Dudek vypálil z vrcholu pravého kruhu a puk se před brankou zastavil o DANIELA ŠTUMPFA, jenž pohotově uklidil puk za Kváču. Havířovský střelec střílí svůj druhý dnešní gól a dostává AZet zpátky do zápasu! Asistence: Jakub Dudek.
     
    32:24
    Tomáš Nouza využil špatné rozehrávky soupeře a byl úplně sám před Lacem! Toho si chtěl vymíchat, ale bekhendem zamířil jen do jeho klína.
     
    29:41
    Českobudějovičtí si zkomplikovali situaci ve vlastní třetině a Mitch Fillman v nouzi po přihrávce Nouzy vyhodil puk mimo hřiště. Přesilovka pro Havířov.
     
    23:45
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. Haas dostal puk do druhé vlny a okamžitě pálil na Kváču z mezikruží, poté se k dorážce před odkrytou klecí dostal Kalus, ale brankář Motoru zázračným zákrokem udržel puk před čarou! Obránci mu ale poté měli pomoci více, protože k dorážce se jako třetí dostal ještě DANIEL ŠTUMPF, na což už byl Kváča pochopitelně krátký. Asistence: Marek Kalus a Marek Haas.
     
    19:43
    Po ráně Filipa Nováka od modré čáry puk prošel Lacovi mezi nohama a skončil na tyči!
     
    19:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesně minutu před koncem první periody jdou domácí do tříbrankového vedení! Motor měl tlak v útočné třetině a po důrazné Muchově střele od modré čáry si puk před Lacem sebral osamocený FILIP VLČEK, který pohodlně poslal puk do odkryté klece. Písecký forvard se trefuje ve druhém domácím utkání v řadě! Asistence: Ján Mucha.
     
    15:35
    Motor bude hrát ve třech! Jánko Mucha podrazil v oslabení protihráče a výrazně svému týmu přitížil. Havířov bude mít 1:13 početní výhodu pět na tři.
     
    14:48
    Poměr sil na ledě se vyrovná, ale jen na chvíli, protože po 19 sekundách budou hosté hrát přesilovku. Ruku do obličeje protihráče dal obránce Žiga Pavlin a dostává menší trest.
     
    13:07
    Další dvouminutový trest pro hostující tým. David Dvořáček dostává trest za hákování. Budou České Budějovice slavit třetí úspěch?
     
    12:19
    Střídání v týmu AZ Havířov: ze hřiště odchází Dušan Šafránek, přichází Marek Laco.
     
    12:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka – druhé jesle! Obránce Vráblík vyvážel puk zpoza branky a ve střední pásmu našel na levém křídle najetého TOMÁŠE NOUZU. Zkušený českobudějovický lišák zvolil důraznou střelu mezi betony a znovu uspěl! Šafránka domácí podruhé nachytali na švestkách a do brány jde Laco. Nouza aktuálně dotáhl kladenského Kloze na čele listiny ligových střelců! Asistence: Roman Vráblík.
     
    10:50
    Jiří Krisl je dalším vyloučeným hráčem. Hráči Motoru totiž podržel hůl a půjde za to pykat.
     
    06:29
    Tomáš Vak oslabí domácí tým a hosté budou mít možnost vyrovnat. Centr Motor dostává dvě minuty za hákování.
     
    05:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Teprve druhý zápas po zotavení ze zranění hraje ONDŘEJ ŠULEK a hned skóruje! Motoráci skvěle využili přesilovou hru, když obránce Fillman narýsoval z postu pravého beka nádhernou diagonálu na levý kruh, a již zmiňovaný mladý forvard domácího celku ranou z první prostřelil Šafránka mezi betony. Asistence: Mitchell Fillman a Filip Novák.
     
    04:58
    Hostující kapitán Daniel Seman fauloval. Menší trest si odpyká za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 6. Šulek (Fillman, F. Novák), 13. Nouza (Vráblík), 19. Vlček (Mucha), 45. Babka (Škoda, F. Novák), 60. Čermák – 24. Štumpf (Kalus, Haas), 33. Štumpf (Dudek), 44. Dudek (Rác, Kanko)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Šulek, Rob, Čermák (A) – Nouza (A), Vak, Heřman – Babka, Škoda, Žovinec – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Guman, Fronk.
    AZ Havířov: Šafránek (13. M. Laco) – Dudek, Petran, Krisl (A), Bahounek, Chroboček, D. Seman (C) – Kalus, Rác, Kanko – Dvořáček, Maruna, Kotala – Gago, Haas (A), Štumpf – L. Bednář, Pořízek.

    Rozhodčí: Bejček, Jílek – Svoboda, Maštalíř

    Diváci: 6 041
    thejrc.org