Poruba 2011 – Vsetín 2:3 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 1:5 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 2:3 (kon.)
Kopřivnice – Opava 3:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 2:4 (kon.) | Kolín – Písek 7:0 (kon.)
Bílina – Jablonec n/N 3:4 (po pr.) | Klatovy – Řisuty 3:5 (kon.) | Kobra – Trutnov 6:2 (kon.)
Vrchlabí – Klášterec nO 3:2 (kon.) | Děčín – Sokolov 6:0 (kon.) | David Servis – Nymburk 2:10 (kon.)
Tábor – Mor. Budějovice 1:2 (kon.) | Jindř. Hradec – Pelhřimov 6:5 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 11.02.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Neodmanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Celková bilance
    Hodonín – Šumperk 17 – 3 – 20 123:143

    Letošní bilance
    Hodonín – Šumperk 2 – 1 – 1 – 0 15:11

    Letošní vzájemné zápasy
    5. kolo: Hodonín – Šumperk 5:2
    14. kolo: Šumperk – Hodonín 1:2sn
    23. kolo: Hodonín – Šumperk 2:3sn
    32. kolo: Šumperk – Hodonín 5:6
     
    Do konce základní části zbývá oběma celkům odehrát už jen čtyři utkání. Na programu je dnes jednačtyřicáté kolo, v němž se hosté ze Šumperku představí na ledě Hodonína.

    Draci se vezou na vítězné vlně, během níž dokázali přetlačit první Vsetín i druhou Porubu. Domácí Baník tak čeká nelehké utkání, ve kterém zabojuje o body potřebné k udržení čtvrtého místa před dotahující se Opavou.

    Třetí tým tabulky ze Šumperka bude naopak hájit šestibodový náskok právě před čtvrtými Drtiči. Draci by se v případě výhry mohli ještě pokusit atakovat druhou příčku, kterou v současné chvíli okupuje ostravská Poruba.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Zollpriester, Haloda O. – Kužílek, Weber, Potechin, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Venclík, Vrána, Černohous, Hajný, Peš (C), Kuba (A), Matula, Kadlec, Jurča

    Draci Šumperk: Kůdela, Zavadil – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka (C), Vymazal, Vachutka, Sedláček, Králík, Novosad, Langr, Hroch, Fischer (A), Ostřanský

    Rozhodčí: Vrba – Linhart, Kleprlík.
     
    Draci jsou již nastoupení na modré čáře, slušně zaplněné ochozy hodonínského stadionu čekají pouze na domácí Drtiče.
     
    Ti přicházejí za skandovaného potlesku fanoušků, následovat budou pokřiky u brány a poté se může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Boj dvou sousedů v tabulce začíná nepřesnou rozehrávkou hostujících zadáků. píská se zakázané uvolnění.
     
    00:37
    Matějkův pokus z velice ostrého úhlu zblokoval domácí obránce Haloda, dopředu tak mohou z rohu kluziště Drtiči.
     
    01:43
    Dva velice zajímavé útočné výpady Novosada, šumperský útočník to nejprve zkoušel bekhendem z otočky zpoza brány, puk se k němu následně odrazil, takže hostující forvard mohl složit reparát u opačné tyče. Jenže i tam dokázal Ondřej Haloda utěsnit vzniklou mezírku betonem.
     
    02:35
    Na opačné straně kluziště napřáhl k jedovaté střele z vrcholku kruhu Miklík, ale jeho projektil dokázal Kůdela vyrazit. O pár vteřin později dobře zareagoval i na Jurčovu dorážku.
     
    03:30
    Hodonínští obránci dokázali zblokovat pokus od modré čáry, čároví rozhodčí shodně nařizují buly v obranném pásmu domácích.
     
    04:21
    K vidění byl ostrá zákrok na Drtila v podání Kadlece, šumperský bek se jen těžce zvedá, přesto se hlavní rozhodčí nerozhodl vylučovat.
     
    05:37
    Sudí Vrba vylučuje dva hráče v tomtéž čase, šumperští budou mít k dispozici dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku!
     
    06:09
    Jurča se zmocnil puku mezi dvěma obránci, ale neměl sil na to, aby s ním poskytl větší výpad směrem dopředu.
     
    06:20
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk nepohrdnul obrovskou výhodou dvojité přesilovky a jde do vedení! Po štiplávé ráně z hole Vachutky se na brankovišti dostal ke kotouči PAVEL SEDLÁČEK, který s přehledem uklidil dorážku mezi Halodovy betony. Asistence: Daniel Vachutka, Jan Matějka.
     
    07:19
    Sedlák šikovně vložil hůl do střílené přihrávky od modré čáry, Haloda jen s obtížemi vyráží kotouč mimo tři tyče ramenem!
     
    07:37
    Domácí v plném počtu.
     
    08:04
    Přesilovou hru si zkusí po učebnicovém krosčeku Matějky i domácí mužstvo.
     
    08:48
    Kuba spálil tisíciprocentní šanci, když se zcela nekrytý objevil u levé tyče, jeho útočný výpad ale Kůdela vystihl skvělým zákrokem holí.
     
    09:37
    Šumperští se brání výborně, jejich blok je ideálně stažený před Kůdelou, takže často končí rány od mantinelu na hostujících obráncích.
     
    10:04
    Hosté v plném počtu.
     
    11:00
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., faul kolenem).
     
    11:09
    Jurča okamžitě po buly obral Janotu na modré čáře o puk a upaloval s ním na Kůdelu, šumperský brankář se ale dnes asi do růžova, protože jeho brejk krásným zákrokem zneškodnil.
     
    12:02
    Kadlec odvedl perfektní práci při napadání hostující rozehrávky, přebruslil Řezáče a povodil šumeprskou obranu na několik sekund v rohu kluziště.
     
    13:00
    Domácí v plném počtu.
     
    13:04
    Sporný ofsajd před domácí střídačkou, nadějná akce Šumperku tak končí s hvizdem píšťalky a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    13:35
    S tresty v první dvacetiminutovce se roztrhl pytel, Miklík ale jednoznačně zahrál vysokou holí a jde si odpykat dvouminutový trest.
     
    14:45
    Šumperští dlouho točili domácí čtveřici v útočném pásmu, z tohoto sevření vysvobodil spoluhráče až Kužílek, který vytáhl puk za modrou a prověřil Kůdelu příklepem.
     
    15:35
    Domácí v plném počtu.
     
    16:02
    Langr pod tlakem nahodil puk na domácí klec, získal tak ze zdánlivě bezvýchodné situace cenné buly v útočném pásmu.
     
    16:22
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Matějka – 2 min., podražení).
     
    16:47
    Marek Haloda měl ideálně nabito na ose hřiště od Miklíka, jenže Kůdela měl na celou stiuaci dobrý výhled, povyjel si z brankoviště a ránu domácího beka skryl na hrudi.
     
    17:26
    Hodonínští hokejisté sice zamkli hostující hráče v jejich obranném pásmu, ale nedokázali toho nikterak střelecky využít.
     
    18:22
    Hosté v plném počtu.
     
    19:56
    Matějka ještě stihl vystřelit zápěstím z mezikruží, ale nic víc již ani jeden z týmů v první části hry nesithne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Viděli jsme zajímavou první třetinu, která byla plná osobních soubojů, nasazení, ale také trestů ze strany hlavního arbitra. O jeidný přesný zásah úvodní dvacetiminutovky se postaral pohotovou dorážkou Pavel Sedláček, díky němuž Draci vedou po první přestávce 1:0. Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Vachutka vybídl vymazala pohlednou přihrávkou na osu hřiště, druhý jmenovaný ale zamířil pouze do středu branky, kde se nacházel připravený brankář Haloda.
     
    21:12
    Hložánek se vydal napadat hostující rozehrávku, což přineslo ovoce. Drtil poslal puk po hrazení až za bránu Hodonína, po zakázaném uvolnění se vhazuje před Kůdelou.
     
    22:10
    Marek Haloda vycítil příležitost a sjel si na pravý kruh, kde převzal výborný pas od Kadlece, hostující brankář s obtížemi vyrazil ránu nad břevno!
     
    23:42
    Kuba si zpracoval prudký puk na behkendovou stranu, což mu ale rozhodně nezabránilo v tom, aby vyslal prudkou ránu do horních pater branky. Kůdela byl ovšem připraven a vyráží touš do rohu kluziště.
     
    24:19
    Kužílek se prezentoval nevýrazným pokusem od modré čáry, Kůdela okamžitě rozehrává svým obráncům tak, aby mohli rychle vyvézt puk z pásma.
     
    25:42
    Řezáč vybruslil s kotoučem na holi metr za modrou čáru, poté zabrzdil a zápěstím vystřelil. Jeho pokus končí daleko mimo tři tyče Halodovy brankové konstrukce.
     
    26:34
    Draci právě vstřelili branku!
    Po špatné rozehrávce hostí se vhazovalo před Kůdelou, to ovšem pro Draky nebyla žádná překážka v cestě za druhou vstřelenou brankou. Janota narýsoval perfektní kolmici na hůl RADKA FISCHERA sjíždějícího za hodonínské beky. Šumperský útočník si naznačením střle položil Halodu a pak snadno dopravil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Michael Janota.
     
    27:40
    Po zakázaném uvolnění Draků rozhodčí vrací do hry Vachutku s Matějkou, kteří se pokusili nedovoleně vystřídat. Vhazování proběhne před Hynkem Kůdelou.
     
    28:42
    Kadlec si šikovně vyměnil puk s Pešem u pravého mantinelu, první jmenovaný okamžitě po narážečce pálil, jenže hostující gólman se včas přilepil na bližší tyč.
     
    29:49
    Miklíkovo vyhození kotouče z obranného pásma bylo tečované jedním z útočnících Draků, rozhodčí tak posílají hru do středního pásma.
     
    30:53
    Jurča pálil z otočky na vrcholku kruhu, do jeho pokusu ale včas lehnul obránce Drtil, který nyní zaslouženě odjíždí vyčerpaně na střídačku.
     
    31:35
    Šumperští jsou v posledních chvílích pod tlakem a kouskují hru, dvakrát po sobě vyhazuje Vymazal puk hned po vhazování na zakázané uvolnění.
     
    32:26
    Střídání druhé šumperské pětky zavánělo hrou v šesti, čároví sudí ale tuto siuaci pouští zcela bez povšimnutí. Drtiči jsou v této fázi hry mnohem aktivnější než soupeř, jejich střelecká potence je ale prachbídná.
     
    33:23
    Novosad to udělal chytře. Všiml si, že má unavená spoluhráče, takže pouze nahodil žabičkou puk na brankáře Halodu, dobruslil jej, a umožnil tak svým kolegům vystřídat. Navíc Draci získali buly v útočném pásmu.
     
    34:38
    Nepřehledná situace před Halodou po buly v šumperském útočném pásmu, Sedláček sahal po druhé vstřelené brance, ale hodonínský gólman dokázal skákavý kotouč na brankovišti přikrýt včas.
     
    35:15
    Kužílek vyslal rychlou ránu zápěstím, kterou tečoval do ochranné sítě hned první hráč v cestě mezi pukem a bránou. Hra tak zůstává před gólmanem Kůdelou.
     
    36:37
    Marek Haloda se objevil v atypické pozici dorážejícího hráče na brankoviště, jenže ani nadvakrát nedokázal procedit kotouč skrz Kůdelovu výzbroj za brankovou čáru! Hostující brankář zatím prožívá velice povedené utkání.
     
    37:32
    A opět obránce Haloda, tentokráte napřáhl z bezprostřední blízkosti, příklepem chtěl silou propálit Kůdelu. Ten si ale perfektně povyjel z brankoviště a pozičně jeho ránu zneškodnil!
     
    38:26
    Polesný se dokázal probít podél levého hrazení, dostal se ovšem do takového střeleckého úhlu, ze kterého branky moc často nepadají. Kůdela dnes chytá ve velké formě, takže o nějaké překvapivé střele nemůže být ani řeč.
     
    38:57
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (M. Haloda – 2 min., podražení).
     
    39:51
    Draci právě vstřelili branku!
    Devět sekund před druhou sirénou se hosté radují z veledůležité třetí branky! Drtil dostal ideálně nabito od Matějky na modré čáře. Do jeho rány z osy hřiště dokázal vložit hůl TOMÁŠ SEDLÁK, který tečoval puk zcela mimo Halodův dosah. Asistence: Tomáš Drtil, Jan Matějka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry za námi a vypadá to, že Draci si nezištně jdou za svým cílem, tedy za třemi body z hodonínského ledu. V sedmadvacáté minutě se prosadil Radek Fischer z brejku, ke konci druhého dějství zasadil Drtičům třetí úder Tomáš Sedlák šikovnou tečí těsně před Halodou. Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Hodonínští, přestože mají kotouč prakticky od začátku třetí dvacetiminutovky na hokejce, se jen s obtížemi dostávají přes střední pásmo. Draci jsou zatažení na vlastní modré čáře.
     
    41:33
    Hodonínský přechod modré čáry přerušil hvizd píšťalky, jedná se o postavení mimo hru, takže se bude vhazovat před šumperskou střídačkou.
     
    42:16
    Po souboji Miklíka s Matějkou se dostal nastřelený puk na hráčskou lavici Šumperka, hra je proto přerušena.
     
    43:11
    Kadlec v rychlosti přešel přes modou čáru a snažil se schovat střelu za obránce Drtila, od jeho holenních chráničů se ale puk dostává jen do rohu kluziště.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Drtil – 2 min., sekání).
     
    43:54
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonínští fanoušci se radují, jejich mužstvo proměňuje přesilovou hru v gól! DOMINIK MATULA si výborně nabruslil do prostoru mezi kruhy, kam mu od pravého mantinelu poslal puk žabičkou Peš. Matula nezazmatkoval, podíval se, kde se nachází šumperský brankář, a umístil střelu přesně k tyči. Asistence: Petr Peš, David Polesný.
     
    44:50
    Peš se snažil prosadit od levého mantinelu prudkým pokusem příklepem, Kůdela měl plné ruce práce, aby ránu vytěsnil mimo tři tyče!
     
    45:52
    Domácí sice dostali kotouč do brány, jenže Kadlec se evidentně nacházel v brankovišti pod brankářem Šumperku, takže branka nemohla být uznána.
     
    46:02
    Kadlec měl na hokejce kontaktní branku, jenže jako by tváří v tvář Kůdelovi znejistěl a poslal puk pouze do hrudi šumperského gólmana!
     
    46:16
    Hra je přerušena, jelikož se v útočném pásmu dlouho nezvedal domácí Hložánek. Poté, co domácí dostali puk pod kontrolu, se hlavní rozhodčí radil se svými kolegy, zda inkriminovaný zákrok některý z nich neviděl. Po delší rozpravě se pokračuje bez uděleného trestu, k nelibosti hodonínských příznivců.
     
    47:25
    Kadlecova formace svírá svého soupeře v obranném pásmu, jenže domácí útočníci tahají kotouč po rozích bez jakéhokoliv střeleckého efektu.
     
    48:09
    Loginovského střílená přihrávka přes všechny čáry doklouzala netknutá až za Kůdelovu klec, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    49:13
    Vachutka byl sám při přechodu útočného pásma, takže mu zbývalo jediné – vystřelit na bránu. Ránu příklepem Haloda bez potíží schoval v lapačce, rozehrát si ale netroufnul, takže se bude vhazovat před jeho bránou.
     
    49:54
    Následně se dokázal Hroch střelecky prosadit přes bránícího Kužílka, ani tato rána ale neunikla pozornosti hodonínského brankáře.
     
    50:38
    Matějka pálil bez přípravy z tandemové přihrávky na levém kruhu, zblokovaný kotouč zamířil pouze do ochranné sítě.
     
    51:06
    Po Jurčově pokusu od pravého hrazení bvl Vrána ve snaze dorážet tak důkladný, že vychýlil brankovou konstrukci z původního postavení. Po krátké rozmíšce s hostujícími beky odchází střídat, buly před Kůdelou.
     
    52:16
    Langr s Hrochem sehráli učebnicově situaci dva na dva, překřížením na středu hřiště zmátli domácí defenzívu, jenže druhý jmenovaný nedokázal umístit přihrávku Langra za brankovou čáru!
     
    52:40
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., vysoká hůl + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Hajný.
     
    53:07
    O první výhoz kotouče při hře v oslabení se postaral domácí obránce Kužílek, Draci začínají nanovo od vlastního brankáře.
     
    53:46
    Draci právě vstřelili branku!
    Rozklad domácí obrany – asi tak by se dala shrnout čtvrtá hostující branka! Zadáci Drtičů byli zbytečně vysoko v obranném pásmu, čehož využil JAN MATĚJKA. Našel si volný prostor, dostal do něj exkluzivní přihrávku z hole Vymazala a poslal kotouč třicet čísel nad ledem k levé tyči. Asistence: Michal Vymazal.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min. + 10 min. osobní trest, napadení). Trest odpyká Hložánek.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (M. Haloda – 2 min.).
     
    55:43
    Z utkání je lidově řečeno "bramboračka". Hlavní rozhodčí během několika vteřin počastoval domácí mužstvo hned třemi dvouminutovými tresty, neukáznění jedinci z řad domácích fanoušků pak naházeli na ledovou plochu kelímky a láhve. Draci mají k dispozici veledlouhou přesilovku pět na tři.
     
    56:01
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk přidává pátou branku, necelé čtyři minuty před koncem utkání. Prostoru k manipulaci měli Draci dost a dost, Vymazal lahůdkovou žabičkou nabil na pravý kruh TOMÁŠI DRTILOVI, jehož rána div neprotrhla síť. Velice pohledná branka! Asistence: Michal Vymazal, Tomáš Sedlák.
     
    56:54
    Hráči Baníku hrají ve čtyřech, už i Hložánek naskočil na ledovou plochu.
     
    57:39
    Ex-Drtič Janota si to namířil středem hřiště přímo do útočného pásma a bez váhání zkusil ránu na vyrážečku, brankář Hodonína se nenechal zaskočit.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Fišera – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:11
    Šumperší hokejisté se brání naprosto s přehledem. Co projde nepropustnou obranou, to lapí brankář Kůdela, tak jako v případě Hajného pokusu zápěstím.
     
    59:51
    Jurča míří vysoko nad, tohle utkání končí jednoznačnou výhrou šumperských Draků!
     
    Konec zápasu.
     
    V závěrečné třetině se dokázali gólově prosadit i domácí borci, naději dal Drtičům Dominik Matula. Jenže pak hosté přidali další dva hřebíčky do hodonínské rakve. Nejprve to byl ve čtyřiapadesáté minutě Jan Matějka, necelé čtyři minuty před koncem pak dal razítko na výhru Šumperka Tomáš Drtil přesnou ránou příklepem.
     
    Šumperští borci navyšují náskok na třetím místě tabulky, když dokázali přehrát hodonínské Drtiče jasně 5:1. S tímto tvrzením se s vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:33:06)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 44. Matula (Peš, Polesný) – 7. Sedláček (Vachutka, Matějka), 27. Fischer (Janota), 40. Sedlák (Drtil, Matějka), 54. Matějka (Vymazal), 57. Drtil (Vymazal, Sedlák)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Zollpriester) – Kužílek, Weber, Potechin, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Venclík, Vrána, Černohous, Hajný, Peš (C), Kuba (A), Matula, Kadlec, Jurča
    DRACI PARS ŠUMPERK: Kůdela (Zavadil) – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka (C), Vymazal, Vachutka, Sedláček, Králík, Novosad, Langr, Hroch, Fischer (A), Ostřanský

    Rozhodčí: Vrba – Linhart, Kleprlík
    thejrc.org