Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Česko – Dánsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Dánsko
Sobota 11.02.2017, 20:00 • Sport- und Kongresszentrum Arosa • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    A byl z toho únik tří proti jedné, jenže osamocená Dánka dokázala Kateřinu Mrázovou obrat o kotouč a nakonec jsme ani nevystřelili.
     
    58:33
    Dánští trenéři si vybírají oddechový čas.
     
    55:04
    Lucie Povová jako z hokejové učebnice našla rozjetou Lucii Manhartovou, její střela z gólové pozice se otřela o dánskou hůl a skončila v ochranné síti!
     
    54:51
    Adéla Škrdlová tedy ve třetí třetině nabrala obrovské sebevědomí, kde se to v ní bere? Teď předvedla parádní akci, vyjela z levé strany, jenže bekhendem si na Jensenovou nepřišla.
     
    54:18
    A vzápětí se puk motal ve vzduchu u české tyčky, naštěstí proskákal mimo a naše obrana ho stihla dostat do bezpečí!
     
    50:14
    Lisa Jensenová lapačkou fantasticky vyškrábla střelu Aleny Polenské!
     
    49:02
    Teď by to chtělo využít přesilovku. Josefine Perssonová (DEN) pyká za hrubost.
    48:35 Amalie ANDERSENOVÁ - 4:3
     
    48:35
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, jestli dobře počítám, viděli jsme už čtvrtý vlastní gól dnešního zápasu! AMALIE ANDERSENOVÁ střílela ze vzdálenosti, z níž by Peslarová zřejmě neměla problémy zasáhnout. Jenže jedna z českých hokejek znovu ztečovala kotouč mezi její betony, a vedeme už jen o gól – 4:3!
     
    47:42
    Seveřanky postavily před svou gólmankou autobus a srdnatě blokují všechno, co na ni naše holky posílají! Hlavně teď proti Tereze Vanišové.
     
    45:47
    Studentová tentokrát za brankou svůj oblouk dokončila a našla Lucii Manhartovou. Její střelu zblízka nepustila Jansenová za záda.
     
    45:00
    Český tým je kompletní a jde na přesilovku. Josephine Asperupová (DEN) je vyloučena za podražení.
     
    44:59
    Dánky zablokovaly unikající Vanišovou, ale k puku se ještě dostala zase Škrdlová a uháněla dopředu! Soupeřky jí už dojížděly, i tak nebezpečně vystřelila, kotouč se odrazil kousek vedle tyčky.
     
    42:57
    No a českou reprezentaci čeká páté oslabení v zápase. Anna Zíková (CZE) jde na trestnou za nedovolené bránění.
     
    42:48
    První ohrožení ve třetí třetině na druhé straně, a rovnou velmi nebezpečné. Josefine Jakobsenová z hrany brankoviště těsně přestřelila!
     
    39:54
    Ještě jedna pěkná akce našeho týmu, Kateřina Mrázová si obhodila soupeřku a pak cílila na druhý růžek. Těsně přestřelila.
     
    38:16
    S koncem přesilovky měla Weisová větší možnost, ale kotouč před brankou netrefila. Vanišová se pak rovnou vydala dopředu a z levé strany se dostala až do brankoviště, jenže puk se odrazil mimo!
     
    35:59
    Dánky hrají ve druhé třetině dost nebojácně a jsou aktivní, teď si zahrají přesilovku. Tereza Vanišová (CZE) je vyloučena za sekání.
     
    35:46
    Silke Gludová se mezi českou obranou dostala do sóla, Adéla Škrdlová ji ale na poslední chvíli ještě znepříjemnila zakončení a o zbytek se postarala Peslarová!
    33:59 Vendula PŘIBYLOVÁ - 4:2
     
    33:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Arose se nám s góly roztrhnul pytel, české hokejistky znovu odskakují a jsou napřed o dvě trefy! VENDULA PŘIBYLOVÁ se vydala po levé straně, před brankou měla Anetu Tejralovou. Ať už byl její záměr jakýkoli, obránkyně Kuchová kotouč zblokovala na vlastní gólmanku, které propadl kotouč skrz výstroj do brány. Druhý gól Přibylové – 4:2! Asistence: Michaela Pejzlová, Tereza Vanišová.
    32:22 Josefina PERSSONOVÁ - 3:2
     
    32:22
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Dánsko okamžitě reaguje a znovu stahuje náš náskok na jediný gól. Seveřanky prchly do přečíslení dvou proti jedné, střelu Ernstové ještě Peslarová vyrazila pravým betonem. Dojíždějící JOSEFINE PERSSONOVÁ však bekhendem dorazila puk do odkryté brány – 3:2! Asistence: Line Ernstová.
    31:18 Samantha KOLOWRATOVÁ - 3:1
     
    31:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přesilovku využíváme, okamžitě a nádherně! Kotouč se odrazil za všechny zbývající hráčky na hokejku SAMANTHY KOLOWRATOVÉ, která udělala to nejlepší, co mohla. Do černé gumy se opřela z první a krásně rozvlnila síťku za dánskou tyčkou – 3:1! Asistence: Kateřina Mrázová, Denisa Křižová.
     
    30:38
    Vyloučená dánská hokejistka už skočila na led, ale na její vyhřáté místečko hned usedne kolegyně. Jeanette Langsagerová (DEN) si odpočine za hru tělem.
     
    29:27
    Vendula Přibylová vybojovala kotouč v rohu a našla Terezu Vanišovou. Tu zradilo zpracování a když mohla dorážet bekhendem, na poslední chvíli ji dojela dánská obránkyně.
     
    29:06
    Pavlína Horálková (CZE) znovu neprostřelila soupeřku a vzápětí ji faulovala. Dvě minuty za hákování, uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    28:34
    Teď už přichází druhý dánský trest a čeká nás 27 sekund přesilovky pět na tři. Josephine Asperupová (DEN) pyká za držení.
     
    28:11
    Studentová stejně jako včera vymyslela chytrou přihrávku zpoza brány na první tyč, tam se do puku opřela Manhartová, jenže trefila jen boční konstrukci!
     
    27:01
    Dánky zase měly plné ruce práce s českým protiútokem a jdou do čtyř. Joy Kuchová (DEN) je vyloučena za hru tělem.
     
    26:52
    Martina Zedníková byla podražena a pak podrazila soupeřku. Všechno skončilo nikoli vyloučením, ale dobrou šancí Gludové, kterou musela Peslarová likvidovat.
    22:36 Lucie MANHARTOVÁ - 2:1
     
    22:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný pech pro Dánky, které si daly "dokonalý" vlastní gól! Josephine Asperupová posílala puk z rohu nepochopitelně křížem přes své brankoviště a gólmanka Jensenová si ho srazila za čáru. Branka je připsána LUCII POVOVÉ, otáčíme skóre – 2:1! Bez asistence.
     
    22:14
    Zato Aneta Lédlová už ano, ani dvě dorážky ale nestačily!
     
    20:54
    A jen co náš tým prostřídal útoky, další brankovou příležitost měla Tereza Vanišová. Nedokázala ale zamířit k tyčce a Jensenová puk schovala.
     
    20:36
    Klára Hymlárová našla před brankou úplně volnou Alenu Polenskou, ta se do puku opřela z první, ale sjel jí z hokejky.
     
    18:34
    Dánky se sice osvobodily, ale o to větší práci pak měly s průnikem Anety Lédlové. Nakonec ji s přispěním gólmanky zpacifikovaly.
     
    18:08
    Amalie Andersenová (DEN) – 2 minuty za hákování.
     
    18:08
    Hymlárová vyzvala krásným pasem Polenskou a tu musela zahákovat soupeřka, aby zabránila druhému českému gólu.
     
    17:41
    Lucie Povová vzduchem centrovala kotouč zpoza brankové čáry na Lucii Manhartovou, ovšem tohle opravdu asi nešlo trefit.
     
    16:17
    Denisa Křížová přenechala Anete Lédlové, pokračovala v jízdě a puk se jí vrátil. Mířila na druhou tyč, tam měla Jensenová beton.
     
    14:06
    A vzápětí si vyzkoušíme i my první přesilovku. Josephine Asperupová (DEN) je vyloučena za nedovolené bránění.
    12:53 Vendula PŘIBYLOVÁ - 1:1
     
    12:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tak, gól platí a české hokejistky po zásluze vyrovnávají skóre! Pavlína Horálková posunula puk od modré čáry na hokejku VENDULY PŘIBYLOVÉ, která udělala ještě pár kroků do mezikruží a pak vystřelila na růžek dánské branky. Do hry se připletl ještě druhý kotouč, který zůstal ve vnitřní konstrukci, každopádně sudí po konzultaci s videem branku potvrdily a je to 1:1! Asistence: Pavlína Horálková, Michaela Pejzlová.
     
    12:53
    Vendula Přibylová možná vyrovnala, ale jde se volat video!
     
    11:24
    Teď už to bylo míň přehledné. Perssonová se už už dostávala kolem české obránkyně, Peslarová jí puk vypíchla nataženou holí a černá guma se odrazila do strany pásma.
     
    09:29
    Naše hokejistky chtějí vyrovnat. Denisa Křížová parádně projela z levé strany do šance, jenže Jensenovou neprostřelila.
    Josefine JAKOBSENOVÁ - 0:1
     
    07:13
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Český tým není potrestán za hru jako takovou, ale za nedisciplinovanost! Dánky využívají dvojnásobnou přesilovku a ujímají se vedení. JOSEFINE JAKOBSENOVÁ střílela od modré čáry a pravděpodobně hokejka Denisy Křížové těsně před Peslarovou ztečovala puk nechytatelně do růžku – 0:1. Asistence: Nicoline Jensenová.
     
    06:41
    Češkám se podařilo vyhodit, jenže teď faulovaly znovu a čeká nás 44 sekund oslabení tři na pět! Tereza Vanišová (CZE) pyká za podražení.
     
    05:24
    V souboji u střídaček se podražením provinila Lucie Manhartová (CZE), čeká nás tak první oslabení zápasu.
     
    01:13
    ...a Tereza Vanišová měla na holi první gól! Nádherně se prosmýkla podél pravého mantinelu přes všechny soupeřky, gólmance Jensenové nasadila kličku. Jenže tak pět centimetrů chybělo, aby zasunula za její beton do prázdné brány!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Přibylová (Horálková, Pejzlová), 23. Povová, 32. Kolowratová (Mrázová, Křížová), 34. Přibylová (Pejzlová, Vanišová) – 8. Jakobsenová (N. Jensenová), 33. Perssonová (Ernstová), 49. Andersenová (Ostergaardová, Asperupová)


    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Škrdlová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková – Polenská (C), Hymlárová, Křížová – Pejzlová, Přibylová, Vanišová – Lédlová, Mrázová – Studentová, Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.
    Dánsko: L. Jensenová (Repstock-Rommeová) – Frandsenová, Hansenová, Andersenová, Asperupová, Langsagerová, Kuchová, Thomsenová – Jakobsenová, N. Jensenová, Weisová – Gregersenová, Perssonová (A), Ernstová (A) – Gludová, Brixová, Ostergaardová (C) – Friis-Hansenová, Petersová. Trenér: Michael Thomsen.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER), Ariano-Lortieová – Toddová (obě CAN), Anexová (SUI).
    thejrc.org