Norsko – Slovensko OT 2:1 (kon.)
konec
Norsko
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Slovenský olympijský tým
sk Sobota 11.02.2017, 14:30Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní záverečného dňa Euro Ice Hockey Challenge. Slovenský olympijský výber zabojuje o premiérové víťazstvo proti Nórsku a vám z duelu vďaka nášmu podrobnému textovému preosu určite neunikne nič podstatné.

    Zverenci trénera Marcela Ozimáka začali vo štvrtok zápasom proti Rakúsku. V ňom inkasovali už v štvrtej minúte a celý zvyšok riadnej hracej doby sa niesol v znamení slovenských pokusov o vyrovnanie. Našich mladých reprezentantov brzdilo viacero vylúčení, ale aj napriek tomu sa im napokon v 54. minúte podarilo skórovať zásluhou Grígera a duel sa dostal do predĺženia. V ňom bolo na ľade priveľa priestoru, čo rakúska trojica po necelých dvoch minútach využila a Slovensko zdolala pomerom 2:1 po predĺžení. Za najlepšieho hráča nášho tímu bol vyhlásený gólman Denis Godla.

    Slovensku sa nedarilo ani v druhom zápase. Tím zložený z mladých reprezentantov v prvej tretine duelu proti Francúzsku inkasoval hneď dvakrát a do šatní odišiel za stavu 0:2. V druhej dvadsaťminútovke potom presný zásah nepadol, takže aj pred záverečnou periódou doťahovali Slováci dvojgólové manko. V poslednej časti hry ho Francúzi ešte navýšili, na čo Slovensko reagovalo iba zásahom Matúša Sukeľa a prehralo 1:3. Sukeľ bol po zápase vyhlásený za najlepšieho hráča nášho výberu.

    Nóri v prvom hracom dni zaznamenali výhru 4:1 proti Francúzom a včera podľahli domácemu Rakúsku 1:2 až po samostatných nájazdoch. Dohromady tak majú na konte štyri body a nachádzajú sa na čele tabuľky. Proti Slovensku budú chcieť jednoznačne zvíťaziť, čo by im zabezpečilo triumf na celom turnaji.

     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Soberg (Haugen) -Bonsaksen, Holos, Strom, Johannesen, Lesund, Espeland – Rosseli, Roest, Haga – Roymark, Trettenes, Heier – Olden, Stene, Valkvae – Salsten, K. Forsberg, Kristiansen

    Slovenský olympijský tím: Godla (Baroš) -Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Hraško, Koch, Holenda, Grman – Hlinka, Boltun, Matoušek – Gríger, Krištof, Štrauch – P. Zuzin, Puliš, M. Sukeľ – Lichanec, Šiška, Skalický

    Rozhodca: Štefik, Nothegger – Štolc, Seewald.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:54
    Slovensko hrajúce v bielych dresoch sa ihneď muselo stiahnuť do svojej obrannej tretiny. Strelu Nórska sme teraz vyblokovali na ochrannú sieť.
     
    01:15
    Matoušek vypichol súperovi puk a popri pravom mantineli ho dostal až do útočnej tretiny, no tam nemal komu prihrávať a prišiel oň.
     
    01:33
    Nóri prestriedali počas hry a budú zakladať novú útočnú akciu. Slovensko sa opäť musí vrátiť k svojej bránke.
     
    02:20
    Hlinka obetavo napádal rozohrávku súpera a nedovolil Nórom dostať puk preč od ich brankára. Naši mladíci zvolili už od úvodu aktívny prístup.
     
    02:46
    Slovensko sa prezentovalo aj streleckým zakončením, ale to bolo veľmi nepresné a skončilo iba na plexiskle za bránkou. Gólman Nórska zasahovať nemusel.
     
    03:50
    Nóri sa vrátili do útoku. Od modrej čiary ihneď vypálil Johannesen, ale jeho pokus bol obetavo zblokovaný a k slovenskému gólmanovi ani nedoletel.
     
    04:11
    Matúš Sukeľ teraz zabojoval v osobnom súboji a dostal sa až do pravého kruhu v útočnom pásme, odkiaľ to skúsil aj bekhendom, ale bol veľmi tesne bránený, a tak nešlo o nebezpečnú ranu.
     
    06:06
    Slovensko chcelo veľmi rýchlo rozohrať novú útočnú akciu od vlastnej bránky, ale zastavilo nás zakázané uvoľnenie.
     
    06:40
    Nóri vyhrali buly vo svojom útočnom pásme, ale pozorní SLováci dokázali súpera vytlačiť zo streleckých pozícií. Gólmani môžu byť zatiaľ pokojní, nebezpečnejšie situácie riešiť nemuseli.
     
    07:38
    Nóri ešte pokračovali v ofenzívnej snahe. Z ľavej strany to takmer od mantinelu skúsil Rosseli, ale ranou k pravej žrdi nemohol brankára Slovenska prekvapiť.
     
    07:50
    Slovensko sa muselo stiahnuť do vlastnej obrannej tretiny, kde si puk zobral Krištof a bude rozohrávať.
     
    09:25
    Puk vyletel na striedačku Slovenska. Rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma.
     
    09:55
    Slovensko síce puk získalo na svoje hokejky, ale po viacerých osobných súbojoch ho potom iba nahodilo na zadný mantinel za nórskeho gólmana.
     
    10:07
    Nóri chceli rozohrať až príliš rýchlo, ale puk iba vyhodili cez všetky čiary. Zo svojej defenzívy sa preto nedostanú.
     
    11:33
    Teraz sledujeme dlhšiu fázu zápasu bez prerušenia. Puk lieta z jednej strany na druhú, ale nevidíme žiadne strelecké pokusy.
     
    11:56
    Obrany na oboch stranách sa vyznamenávajú naozaj zodpovedným prístupom. Diváci v Rakúsku nevideli ešte žiadnu výnimočnejšiu príležitosť na otvorenie skóre.
     
    12:45
    Medzičasom sa začala už posledná osemminútovka prvej tretiny a v Grazi sa stále nič nemení. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú a obe mužstvá teraz počas nej striedajú.
     
    13:28
    Bol to zrejme Bačík, kto teraz potiahol puk po pravej strane až k bráke súpera, ale nahodením pred ňu našiel iba nórsku defenzívu.
     
    13:55
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Peter Lichanec – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    14:20
    Nórov sme v úvode oslabenia dokázali vytlačiť aspoň do stredného pásma.
     
    15:01
    Hokejisti v červených dresoch sa ale do tretiny rýchlo vrátili a už tam rozostavili svoju presilovkovú formáciu. K strele súpera zatiaľ nepúšťame.
     
    15:55
    Slovensko sa dokázalo ubrániť. Lichanec je späť na ľadovej ploche a môžeme pokračovať v pätici.
     
    16:40
    Nóri sa vrátili do pásma. Espeland si puk vpyýtal na modrú čiaru a skúšal to aj akýmsi nahodením, ale to cez telá stojace pred ním ku gólmanovi nedošlo.
     
    17:00
    Začína sa posledná trojminútovka tejto tretiny. Nórsko ostáva nasťahované v útočnom pásme.
     
    17:32
    Priamo pred našu bránku sa teraz natlačil Olden a pokúšal sa dorážať, ale napokon bol prudko odstavený telom.
     
    18:09
    Slováci puk popri mantineli vytlačili apsoň do stredného pásma a odchádzajú striedať. V závere tretiny sme pod dosť výrazným tlakom súpera.
     
    18:50
    Slovenskí hokejisti sa museli vrátiť do defenzívy, kde sa teraz puk aspoň pokúšajú natlačiť k mantinelu a vybojovať tak prerušenie. Nórsko hrá v závere tretiny veľmi ofenzívne.
     
    19:03
    Jeden zo slovenských obrancov zlomil hokejku a musel rýchlo odkorčuľovať na striedačku.
     
    19:22
    Puk sa nám podarilo napáliť na zadný mantinel za nórsku bránku, ale musíme sformovať zadné rady, aby sme odolali ešte poslednému útočnému pokusu Nórov pred prvou prestávkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina nášho posledného zápasu na Euro Ice Hockey Challenge gól neprinieslo. Slovensko sa počas nej muselo raz brániť, no situáciu obetavo zvládlo, a tak je pred druhou dvadsaťminútovkou ešte všetko otvorené.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Nórsko – Slovensko 13:2
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Nóri nahodili puk do pásma a aj keď sa zdalo, že z toho bude ofsajd, rozhodca rozpažil.
     
    20:35
    Naši súperi sa ale napokon v pásme dlho nezdržali. Slováci puk vysunuli do strednej tretiny a tam sa oň strhol súboj.
     
    21:11
    Hráči sa pokúšali natlačiť puk na mantinel v našej obrannej tretine, ale nevyšlo im to. Rozhodcovia puk z dohľadu nestratili a prerušovať sa nebude.
     
    21:50
    V úvode strednej tretiny sa vôbec neprerušuje a na ľade sa ani nedeje nič zaujímavejšie. Ani jeden z tímov sa zatiaľ k streleckému zakončeniu neprepracoval.
     
    22:33
    Nóri sa teraz z ľavej strany natlačili až pred Godlu, do ktorého nechtiac vrazil Kristiansen. Slovenský gólman situáciu ustál a prerušovať sa nemuselo.
     
    23:28
    Po ďalšom puku skákajúcom v bránkovisku už radšej Godla hru prerušil lapačkou. Vhadzovať sa bude po pravici nášho gólmana.
     
    23:57
    Slovensko vyhralo buly pred svojou bránkou a hru prenieslo na opačnú polovicu klziska.
     
    24:59
    Slovensko sa po veľmi dlhej dobe dostalo pred nórskeho brankára. Natlačil sa tam Matoušek, ktorý sa všemožne snažil vyškriabať puk, ale Soberg mu to nedovolil a hru prerušil.
     
    25:16
    Nóri po buly preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Od modrej čiary ho tam za bránku nahodil Johannesen.
     
    25:52
    Za bránkou Godlu sa strhol súboj o puk, ktorý napokon vyhrali Nóri. Tí sa teraz pokúšajú získať dobrú streleckú pozíciu.
     
    26:32
    Nórsko dalo gól!
    Strelecky aktívnejší Nóri sa ujímajú vedenia. Postaral sa o to ERIK SALSTEN, ktorý dostal prihrávku z pravého kruhu a nemohol sa pomýliť. Asistencia: Alexander Bonsaksen.
     
    27:20
    Slovenskí hokejisti sa museli opäť stiahnuť k svojej bránke. Nórov otvárací presný zásah povzbudil k ďalšej ofenzívnej činnosti.
     
    27:48
    Mohli sme prehrávať o dva góly! Z pravej strany priamo spred brankára pálil Erlend Lesund, ale Godla puk vytesnil telom.
     
    28:19
    Hra sa teraz dlhšie neprerušuje. Slovensko vytlačilo puk do útočnej tretiny a odišlo striedať.
     
    28:40
    O puk sa teraz bojovalo v rohu útočnej tretiny Slovenska, ale úspešnejší tam boli iba Nóri, ktorí budú môcť zakladať novú útočnú akciu.
     
    29:14
    Slovensko sa dopustilo iba zakázaného uvoľnenia.
     
    30:00
    Začína sa druhá polovica riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovensko prehráva s Nórskom rozdielom jediného presného zásahu.
     
    30:17
    Zverenci trénera Ozimáka puk opäť nahodili do pásma súpera, ale v následnom osobnom súboji neuspeli. Nórsko bude zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    30:46
    Nóri prešli do útoku, kde sa pred brankára tlačil Rosseli, ale Godla hru prerušil a bola z toho iba menšia strkanica.
     
    31:10
    Nóri mohli opäť skórovať! Priamo v medzikruží sa do puku oprel Heier, ale jeho projektil zastavila konštrukcia bránky za Godlom.
     
    33:17
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Sondre Olden – 2 min., hákovanie).
     
    33:26
    Nórsko vyhralo buly pred svojou bránkou a puk rýchlo vyhodilo cez všetky čiary.
     
    34:01
    Slováci bojujú, ale do pásma sa im nedarí dostať. Nórsko vynikajúco prehusťuje stredné pásmo.
     
    34:37
    Slovensko napokon nahodilo puk do útočnej tretiny, ale Soberg môže byť pokojný. Zatiaľ sa o neho bojuje iba pri mantineli.
     
    34:56
    Napokon sme videli akési nastrelenie od modrej čiary, ktoré nórsky brnakár vytesnil do rohu klziska a odtiaľ naši súperi puk odpálili až na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    35:17
    Slovenská presilovka sa končí. Naši hokejisti počas nej domáceho gólmana výraznejšie neohrozili.
     
    36:20
    Slováci nahodili puk do útočného pásma a odišli striedať.
     
    36:56
    Slovensko to skúsilo s rozohrávkou útočnej akcie ešte raz, ale po pridlhom pase je z toho iba zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po Godlovej pravici.
     
    37:40
    Rosseli si nakorčuľoval pred slovenskú bránku a tečoval veľmi tvrdý puk, ale iba do plexiskla za Godlovu svätyňu.
     
    38:09
    Tlak nórskych hokejistov ešte pokračoval a Godla tak radšej hru prerušil. Aj v závere druhej tretiny sa musíme brániť.
     
    38:34
    Lesund si puk sám nahodil do pásma a potom ho aj sám dokorčuľoval, ale nemal komu prihrávať. Zverenci trénera Ozimáka si pokryli súpera a nedovoľujú mu zakončiť.
     
    39:00
    Hlásateľ oznámil, že do konca tretiny ostáva už iba jediná minúta.
     
    39:13
    Domácim publikom to teraz len tak zahučalo. Nóri sa krížnou prihrávkou dostali priamo k pravej žrde Godlovej bránky, ale tam jeden z hokejistov v červenom drese prestrelil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nóri nás prestrieľali aj v druhej tretine a ujali sa vedenia. Slovenský celok sa síce pokúsil reagovať, ale naši mladíci si nedokázali vypracovať vyloženejšiu šancu, ktorou by Soberga zaskočili a pred záverečnou dvadsaťminútovkou prehrávajú rozdielom jediného presného zásahu.
     
    Pomer striel v druhej tretine:
    Nórsko – Slovensko 12:5
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Prvé buly tretej tretiny vyhrali Nóri, ale tí o puk rýchlo prišli a musia sa brániť, pretože Slovensko je v úvode naozaj aktívne.
     
    40:44
    Naši hokejisti sú stále v útočnom pásme a pokúšajú sa nájsť si vhodnú streleckú pozíciu. Nórsko sa bráni.
     
    40:55
    Nórsko sa ubránilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Nápor Slovenska je citeľný.
     
    41:23
    Nóri napokon preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Od modrej čiary to tam nahodením skúšal Olden, ale prestrelil slovenskú bránku.
     
    41:36
    Zakázaného uvoľnenia sa dopustili aj slovenskí hokejisti. Hra sa v úvode často prerušuje, ale sledujeme obojstranne aktívny prístup.
     
    42:40
    Hráči teraz držali puk zašliapnutý pri mantineli minimálne minútu. Z toho diváci radosť určite nemali.
     
    43:08
    Slovensko po buly v svojej obrannej tretine prešlo do útoku, kde to z pravého kruhu strelecky vyskúšal Matoušek, ale zlomil pri tom hokejku.
     
    43:20
    Slováci ešte v pásme dostali, no nebezečnejšia situácia z toho nebola. Aj napriek tomu sme si však vypýtali vhadzovanie po pravici nórskeho brankára.
     
    44:07
    Nórsko sa pri pokuse o prechod do útočného pásma dopustilo ofsajdu. Hra sa opúč prerušuje.
     
    44:21
    Nóri puk nahodili mserom k slovenskej bránke od ľavého mantinelu a Godla hru radšej prerušil lapačkou.
     
    46:07
    Na ľadovej ploche sa dlho nedialo vôbec nič, ale teraz Espeland hru oživil. Puk si od ľavého mantinlu vytiahol do pozície na zakončenie, no Godla situáciu prečítal a jeho strelu vyrazil.
     
    46:46
    Stále sa pokračuje bez prerušenia. Puk lieta z jednej hokejky na druhú a hráči oboch celkov striedajú počas hry.
     
    47:06
    Slovensko dostalo puk do útočnej tretiny, ale opäť z toho žiadne zakončenie nebolo. Nórsko si dáva v defenzíve veľký pozor.
     
    47:35
    Slovensko chcelo rozohrať útočnú akciu ešte raz, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude buly po pravici Godlu.
     
    48:01
    Johannesen strieľal spred modrej čiary z ľavej strany. Godla mal aj tento pokus prečítaný a zneškodnil ho.
     
    48:55
    Nóri sa museli po puk vrátiť do stredného pásma, ale pri prechode späť do ofenzívy sa sami spomalili zbytočnými kľučkami a napokon aj signalizovaným ofsajdom, pre ktorý nemohli v akcii pokračovať.
     
    49:38
    Nórsko má puk za vlastnou bránkou a oba celky odchádzajú striedať.
     
    50:00
    Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby. Slovensko stále prehráva rozdielom jediného presného zásahu.
     
    52:14
    Nórsko dalo gól!
    Nóri využívajú svoju optickú prevahu a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to ANDREAS STENE. Asistencia: Sondre Olden.
     
    53:15
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Je znížené! RADOVAN PULIŠ urobil veľmi dobrú prácu pred bránkou, kde ouk po Bačíkovej delovke nasmeroval za nórskeho gólmana. Asistencie: Patrik Bačík, Peter Hraško.
     
    53:40
    Slovensko dokázalo rýchlo zareagovať na dvojgólové vedenie svojho súpera a náskok znížilo opäť iba na rozdiel jedného presného zásahu.
     
    55:00
    Začína sa poslendá päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Zverenci trénera Ozimáka bojujú o vyrovnanie.
     
    56:26
    Vylúčenie v tíme Slovenský olympijský tím (Patrik Koch – 2 min., krosček).
     
    56:35
    Slovensko ihneď vyhodilo puk von zo svojej obrannej tretiny, ale Nóri si ho prevzali a budú chcieť pokračovať v ofenzíve.
     
    56:50
    Roest sa natlačil priamo pred Godlu a pokúšal sa mu vyrazil puk po predchádzajúcom nahodení, ale slovenský gólman odolal a hru prerušil.
     
    57:20
    Nórsko sa tešilo z tretieho gólu v Godlovej sieti, ale po dlhej porade rozhodcov napokon vysvitlo, že presný zásah bol dosiahnutý iba vysokou hokejkou!
     
    58:26
    Slovensko sa dokázalo ubrániť a od tejto chvíle môže pokračovať v plnom počte. Naši hokejisti strácajú na súpera iba jediný gól.
     
    58:40
    Nórsky tréner si vyžiadal oddychový čas. Vhadzovať sa však po ňom bude pred Godlom, takže náš gólman musí ostať v bránke.
     
    58:47
    Slovensko vyhralo buly, ale do útoku sa chcelo dostať až príliš rýchlo a bolo z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    59:02
    Začína sa posledná minúta tejto tretiny a Slovensko to skúsi v šetsici bez brankára Godlu!
     
    59:23
    Naši chlapci sa natlačili až priamo pred Soberga, ktorý bol dokonca aj na zemi, ale v neprehľadnej situácii si s pukom najlepšie poradila nórska defenzíva.
     
    59:52
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Mats Olsen Rosseli – 2 min., podrazenie).
     
    59:52
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas. Po ňom sa bude vhadzovať pred nórskou bránkou, kde bude Slovensko v šestici a Nórsko iba vo štvorici.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko v záverečných sekundách vyrovnať nedokázalo Náš tím tak prehral aj vo svojom poslednom zápase na tomto turnaji, počas ktorého si na konto pripísal iba bod. Za najlepšieho slovenského hráča zápasu bol vyhrásený Dávid Gríger. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (16:35:29)
    Branky a nahrávky: 27. Salsten (Bonsaksen), 53. Stene (Olden) – 54. Puliš (Bačík, Hraško)


    Norsko: Soberg (Haugen) -Bonsaksen, Holos, Strom, Johannesen, Lesund, Espeland – Rosseli, Roest, Haga – Roymark, Trettenes, Heier – Olden, Stene, Valkvae – Salsten, K. Forsberg, Kristiansen
    Slovenský olympijský tým: Godla (Baroš) -Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Hraško, Koch, Holenda, Grman – Hlinka, Boltun, Matoušek – Gríger, Krištof, Štrauch – P. Zuzin, Puliš, M. Sukeľ – Lichanec, Šiška, Skalický

    Rozhodčí: Štefik, Nothegger – Štolc, Seewald
    thejrc.org