Finsko – Česko 1:7 (kon.) | Švédsko – Rusko 2:4 (kon.)
konec
Švédsko
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Rusko
Sobota 11.02.2017, 15:30 • Göteborg, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:40
    Ještě šance pro Švédy! Bereglazov dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    50:17
    A do třetice Bergström, tentokrát je faulovaný. Maxim Osipov dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    47:13
    A perné chvilky čekají na švédský tým! Dennis Everberg dostává dvě minuty za sekání a hosté budou hrát dlouhou přesilovku pěti proti třem!
     
    46:18
    Hodně diskutabilní verdikt hlavních rozhodčích, Patrik Zackrisson míří na trestnou lavici za podražení, když odstavil od puku jednoho ze soupeřů. Možná čistým bodyčekem, možná opravdu zákrokem na nohy, těžko říci. Teď to však nemění nic na tom, že i přes nevoli publika si Rusové zahrají přesilovku.
     
    37:16
    Další trest pro Rusy! Zachar Arzamascev zasáhl holí do obličeje jednoho ze soupeřů a Švédové tak hrají pěti proti třem!
     
    35:48
    A domácí si zahrají přesilovku a mají tedy šanci v závěru druhé třetiny srovnat skóre. Arťom Fjodorov dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    29:59
    Teď se může Kirill Kaprizov zlobit jak chce, ale naskočil opravdu ze střídačky ještě dříve, než jeho spoluhráč led opustil. A hlavně se zapojl do hry. Budeme nyní hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    29:03
    Zoufat si Rusko nemusí, bude hrát přesilovku. Joel Eriksson Ek se provinil vražením na hrazení.
     
    15:41
    A znovu se vylučuje, Maxim Osipov vyhodil kotouč přes mantinel ze hry a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    13:53
    A znovu se vylučuje, tentokrát je potrestaným právě Daniel Brodin, který dostává dvě minuty za podražení.
     
    11:33
    Zdálo se, že tresty nakonec budou pro Rusy dva, ale jen Vladimir Tkačjov usedá na trestnou lavici na dvě minuty za hákování Everberga.
     
    07:18
    Do brankoviště byl natlačil Joel Eriksson Ek a rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti. Dvě naprosto zbytečné minuty dostává Jegor Rykov, který se zcela nepochopitelně opřed do svého soupeře pěstmi. Švédové si zahrají přesilovku.
     
    03:42
    Jenže domácí si situaci komplikují, Patrik Zackrisson odsedí dvě minuty za hráčskou lavici, Švédové hráli v oslabení v pěti!
     
    00:48
    A je to tak! Fredrik Händemark dostává 5 + do konce za zákrok v oblasti hlavy a krku!
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 17. Fantenberg (Bergström, Gynge), 39. Bergström (Fantenberg, Klingberg) – 15. Kaprizov (Golyšev), 17. Karpov (D. Musin, Rykov), 40. Kaprizov (Golyšev), 48. Kaprizov (Tkačjov, Bereglazov)


    Švédsko: Lindbäck (Fasth) – Tömmernes, Fantenberg, Borgman, Nygren (A), Rosén, Holm, Aho – Eriksson Ek, Ryno, Thuresson – Gynge, Zackrisson (A), Bergström – Klingberg, J. Lundqvist (C), Everberg – Brodin, Händemark, Lundh – A. Johansson.
    Rusko: I. Sorokin (Samsonov) – Bereglazov, Ljubuškin, Okulov, D. Musin, Arzamascev, Jarullin, Rykov, M. Osipov – Golyšev, Tkačjov, Kaprizov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kručinin, Světlakov, Mamin – Fjodorov, Prochorkin, Karpov.

    Rozhodčí: Salonen, Heikkinen – Persson, Waldejer
    thejrc.org