Columbus – Detroit 2:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 1:3 (kon.) | Montreal – St. Louis 2:4 (kon.)
NY Rangers – Colorado 4:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Anaheim 6:4 (kon.)
Arizona – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | New Jersey – San Jose 1:4 (kon.)
Minnesota – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Buffalo Sabres
Neděle 12.02.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Morgan Rielly a Rasmus Ristolainen ještě čtyři sekundy před koncem dostali dvě minuty za hrubost.
     
    59:56
    A další obrovská šance Mitchella Marnera, který tentokrát v blízkosti levé tyče těsně nad ledem mířil do odkryté brány, Robin Lehner ale předvedl skvělý zákrok a puk zastavil! Vzápětí se strhla obrovská mela.
     
    59:43
    Mitchell Marner se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže ji trestuhodně minul! Co by více Maple Leafs chtěli?
     
    59:20
    Frederik Andersen se před vhazováním ve středním pásmu vrátil do brány, kterou vzápětí bleskově opustil!
     
    57:56
    Sabres mohli v blízkosti levé tyče skórovat do prázdné brány, jejich střela z kruhu pro vhazování ale byla zablokována!
     
    56:15
    Frederik Andersen před vhazováním v útočném pásmu opustil bránu a Leafs to zkouší při hře bez brankáře!
     
    55:23
    Nazem Kadri předvedl v obranném pásmu ostrý hit a poté se v pravém kruhu pro vhazování dostal ke střele, kterou Robin Lehner ukryl ve svém náručí. Brian Gionta byl hráčem, kterého Nazem Kadri tvrdě dohrál.
     
    53:33
    James van Riemsdyk krásně vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování přes jednoho z hráčů Sabres zápěstím a jeho pokus mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, Robin Lehner ovšem skvěle zasáhl, když puk mezi levou rukou a tělem zastavil!
    52:45 Lehner měl se střelou Nylandera nečekaně problémy!
     
    52:45
    William Nylander na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k na první pohled lehké střele zápěstím, která po ledě mířila do výstroje Robina Lehnera, brankář Sabres ale nedokázal na první pokus puk zastavit a vzápětí měl co dělat, aby se mu to podařilo na pravém boku!
     
    49:25
    Maple Leafs vytvořili před bránu Sabres velký závar, Robin Lehner ale tlaku odolal a puk levým betonem vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    46:04
    Tyler Bozak se po krásné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, Robina Lehnera ale mezi betony nepropálil!
     
    43:27
    Zach Hyman krásně vypálil na vnitřním okraji levého kruhu pro vhazování bekhendem a jeho pokus nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Robin Lehner ale předvedl další úžasný zákrok a puk vyrážečkou vyrazil mimo!
    42:22 Lehner předvedl proti střele Riellyho úžasný semafor!
     
    42:22
    Morgan Rielly na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl k nádherné táhlé střele zápěstím, která mířila do pravého horního rohu brány, Robin Lehner ale předvedl famózní semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    39:27
    Rasmus Ristolainen napřáhl na pravém křídle z úhlu k nebezpečné střele, kterou pozorný Frederik Andersen po skvělém zákroku vyrazil do ochranné sítě a hra byla vzápětí přerušena.
    36:46 Překonaného brankáře Robina Lehnera zachránila tyč!
     
    36:46
    Maple Leafs se ocitli v blízkosti levé tyče v další obrovské šanci, jejich pokus ale orazítkoval brankovou konstrukci, Robin Lehner se vleže roztáhl na brankové čáře a nyní měl štěstí!
    35:57 Mitchell MARNER - 1:3
     
    35:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    MITCHELL MARNER v blízkosti pravé tyče naznačil střelu a po bleskovém objetí brány puk o brusli Robina Lehnera poslala do brány! Maple Leafs využili přesilovou hru a vrátili se zpět do zápasu! Asistence: Tyler Bozak a Nikita Zajcev.
    35:25 Tyler Bozak nedokázal ve velké šanci propálit Lehnera!

     
    35:25
    Tyler Bozak se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale puk přes pravý beton ležícího Robina Lehnera neprocedil do brány! Obrovská šance zůstala nevyužita.
     
    35:12
    Mitchell Marner na pravém křídle vyrážel ve středním pásmu do rychlého protiútoku a Josh Gorges ho zezadu jasně podrazil. Následoval menší trest za podražení a třetí přesilová hra Maple Leafs.
     
    26:22
    Kyle Okposo byl vyloučen na dvě minuty kvůli hákování a Toronto si zahraje po krátké reklamní přestávce druhou přesilovou hru, přičemž první nesehrálo dobře.
     
    26:19
    Justin Bailey na levém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela těsně nad ledem mířila k přední tyči, Frederik Andersen ji ale dokázal pravým betonem vyrazil a připsal si dobrý zákrok!
     
    22:50
    Derek Grant nabral na levém křídle rychlost a po krásné kolmé přihrávce napřáhl ke střele, kterou na přední tyči ukryl po rychlém zakleknutí Frederik Andersen v náručí! Sabres opět výrazně zahrozili.
     
    22:36
    Hokejisté Buffala vytvořili před bránou Toronta obrovský závar a brankář Frederik Andersen měl co dělat, aby puk vleže za svá záda nepustil!
     
    20:59
    Auston Matthews krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování směrem na přední tyč, Robin Lehner ale jako by se nic nedělo puk ukryl ve své lapačce!
     
    19:59
    Maple Leafs v závěru první třetiny zasypaly bránu Robina Lehnera několika střelami, brankář Sabres jim ale odolal a nadále drží čisté konto!
    18:02 Evander KANE - 0:3
     
    18:02
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVANDER KANE po zpětné přihrávce Jacka Eichela napřáhl v levém kruhu pro vhazovaní k prudké střele s příklepem, která bez přípravy zamířila nad lapačkou Frederika Andersena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Katastrofální vstup Maple Leafs do utkání pokračuje! Asistence: Jack Eichel a Justin Falk.
     
    15:29
    Sabres špatně střídali a dostali dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Týmový trest odpyká Tyler Ennis.
     
    15:14
    Nazem Kadri se před bránou ocitl ve velké šanci a v blízkosti pravé tyče dobře vypálil bekhendem, jeho následný pokus ale skončil na levém betonu Robina Lehnera!
     
    13:38
    Jack Eichel krásnou diagonální přihrávkou z levého křídla hledal na vzdálenější pravé tyči ze druhé vlny najíždějícího Sama Reinharta, který mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, jenže na pas svého spoluhráče nedosáhl a ke střele se nedostal!
     
    13:16
    Rasmus Ristolainen se pustil do křížku s Jamesem van Riemsdykem a po následném tanečku oba dva hokejisté dostali větší trest 5 minut za bitku.
     
    13:07
    Maple Leafs se na pravém křídle dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, které Robin Lehner dokázal vytěsnit mimo tři tyče své brány a nadále drží čisté konto!
     
    12:34
    Vzápětí pálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč Justin Falk, Frederik Andersen ale opět skvěle zasáhl pravým betonem a puk vyrazil!
     
    12:15
    Sabres na levém křídle vypálili od mantinelu a připravený Frederik Andersen jejich střelu pravým betonem vyrazil!
     
    10:57
    Sam Reinhart nabral rychlost a v blízkosti levé tyče se ocitl ve velké šanci, jenže bránu přestřelil!
     
    10:18
    Matt Hunwick na levém křídle napřáhl od modré čáry k nebezpečné střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila mezi betony Robina Lehnera, brankář Buffala je ale včas sklapl a poté si poradil i s dorážkou Maple Leafs, kterou také vyrazil!
     
    09:08
    Konečně se Maple Leafs dostali ke střele na bránu, která přišla na levém křídle od mantinelu, Robin Lehner byl ale připraven a pravým betonem puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    08:19
    Maple Leafs vyrazili do nebezpečného přečíslení dva na jednoho a Mitchell Marner se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, jenže mu v rozhodující chvíli sjel z čepele hole a jeho následná střela skončila na boční síti!
    05:08 Sam REINHART - 0:2
     
    05:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    SAM REINHART si najel na pravém křídle na krásnou přihrávku Kylea Okposa z levé strany útočného pásma a v blízkosti pravé tyče bez přípravy nad levým betonem přesouvajícího se Frederika Andersena zamířil k bližší pravé tyči! Sabres využili přesilovou hru a vedou v Air Canada Centre nad domácími Maple Leafs rychle 2:0! Asistence: Kyle Okposo a Jack Eichel.
     
    04:39
    Jake Gardiner dostal menší trest za hákování a Sabres si po vstřelení úvodní branky zahrají přesilovou hru.
     
    04:38
    Jack Eichel se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, Frederika Andersena ale mezi betony propálit nedokázal!
    04:13 Evander KANE - 0:1
     
    04:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres na pravé straně útočného pásma vyhráli vhazování, po kterém na vrcholu kruhu pro vhazování rychle vypálil EVANDER KANE a krásnou střelou zápěstím zamířil nad pravým ramenem Frederika Andersena do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Sabres vedou 1:0! Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
     
    03:29
    Matt Moulson se ocitl v mezikruží ve velké brankové příležitosti, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány a hrudi Frederika Andersena, který ji vyrazil!
    01:55 Sabres po necelých dvou minutách orazítkovali tyč!
     
    01:55
    Sabres napřáhli na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke krásné střele, která se od horní tyče odrazila před pravou tyč a Frederik Andersen musel vleže rychle zasáhnout lapačkou, aby si Roman Polák nesrazil puk do vlastní sítě! To byla obrovská šance!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Marner (Bozak, N. Zajcev) – 5. E. Kane (Reinhart, Eichel), 6. Reinhart (Okposo, Eichel), 19. E. Kane (Eichel, Falk)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick (A), R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov, Kadri, W. Nylander – Hyman, Matthews, Co. Brown – M. Martin, Ben Smith, Leivo. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Gorges (A), D. Kulikov, Falk, Fedun – Ju. Bailey, R. O'Reilly (A), Okposo – E. Kane, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Rodrigues, B. Gionta – Moulson (C), D. Grant, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Francois StLaurent. Čároví: Greg Devorski, Shandor Alphonso

    Diváci: 19427
    thejrc.org