Columbus – Detroit 2:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 1:3 (kon.) | Montreal – St. Louis 2:4 (kon.)
NY Rangers – Colorado 4:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Anaheim 6:4 (kon.)
Arizona – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | New Jersey – San Jose 1:4 (kon.)
Minnesota – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:4 (3:0, 1:2, 2:2)
Anaheim Ducks
Neděle 12.02.2017, 01:30 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Hezkou víkendovou noc přeji všem fanouškům NHL. V tomto on-line přenose se podíváme na zoubek zápasu mezi Capitals a Ducks. Zápasem vás provede Jan Mládek.
     
    Domácí Caps mají v poslední době vynikající formu, kterou budou chtít potvrdit proti Ducks. Hosté jsou na několikazápasovém tripu na východním pobřeží. Na tomto výletě si zatím připsali pouze jednu výhru (Buffalo 5:2). Uvidíme, jak si ve Verizon Center poradí. Na tento zápas vás samozřejmě srdečně zvu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov (A), Schmidt, Orpik – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Sanford, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.

    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Montour, Fowler, Manson, H. Lindholm, Bieksa, Theodore – Silfverberg, Getzlaf (C), Vermette – Perry (A), Rakell, N. Ritchie – L. Shaw, Kesler (A), Cogliano – Boll, N. Thompson, Cramarossa..
     
    03:36
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., sekání).
     
    05:24
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Corey Perry – 2 min., podražení + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Daniel Winnik – 2 min., hrubost).
     
    06:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Je tu úvodní branka zápasu! Marcus Johansson v přesilové hře našel mezi kruhy T. J. OSHIEHO, jehož pokus letěl do odkryté části branky. Asistence: Marcus Johansson a Nicklas Bäckström.
    06:45 T. J. Oshie - 1:0
     
    14:35
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM se za brankou dostal k opuštěnému puku a přihrál před branku, kde stál Alexandr Ovečkin. Jeho zakončení brankář vyrazil a švédský útočník neměl problém trefit odkrytou část branky. Asistence: Alexandr Ovečkin a T. J. Oshie.
    14:35 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:0
     
    17:48
    Washington právě vstřelil branku!
    A ještě jedna branka domácího celku v první periodě. Daniel Winnik se dostal zpoza branky až před ní. Místo střely zvolil přihrávku na TOMA WILSONA, jehož pokus letěl do odkryté branky. Asistence: Daniel Winnik a Jay Beagle.
    17:48 Tom WILSON - 3:0
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Cam Fowler – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:52
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Kesler – 2 min., hrubost).
     
    27:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ve druhé dvacetiminutovce se hostujícímu celku podařilo alespoň snížit. Střelou od pravého mantinelu se prezentoval JAKOB SILFVERBERG, jehož pokus překvapil Bradena Holtbyho. Asistence: Andrew Cogliano a Ryan Getzlaf.
    27:16 Jakob SILFVERBERG - 3:1
     
    30:31
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Matt Niskanen – 2 min., hrubost).
     
    32:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals dávají branku i při vlastním oslabení. Obrovskou rychlost nabral ve středním pásmu DANIEL WINNIK, jenž si to namířil přesně mezi obránce. Domácí útočník se dostal až k zakončení, které mířilo přesně nad lapačku Johna Gibsona. Bez asistence.
    32:18 Daniel WINNIK - 4:1
     
    37:36
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ztráta Kačerů je opět jen dvoubranková! Ryan Getzlaf přihrál zpoza branky do mezikruží, kde se nadvakrát prosadil HAMPUS LINDHOLM. Jeho druhý pokus zamířil přesně pod horní tyč domácí svatyně. Asistence: Ryan Getzlaf a Jakob Silfverberg.
    37:36 Hampus LINDHOLM - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní vhazování třetí periody vyhrál hostující tým, který o kotouč ve středním pásmu přišel. Wash se dostalo do útočného pásma, ale další zakončení si nepřipsalo.
     
    40:49
    Ducks vybojovalo černou gumu za vlastní brankou, ale Kačeři nezvládli přechod přes střední pásmo.
     
    41:18
    Jevgenij Kuzněcov objel branku soupeře, ale přihrával na přední tyči. Puk proskákal přes brankoviště hostujícího celku až k obráncům.
     
    41:56
    Capitals dlouho kombinovalo před brankou soupeře, ale Brooks Orpik nezvládl přihrávku. Kotouč zamířil do středního pásma, odkud vypálil Jevgenij Kuzněcov.
     
    42:13
    Další pokus domácího celku letěl pouze vedle branky. Washington je ve třetí části aktivnější a kontroluje hru.
     
    42:51
    Ryan Kesler získal kotouč ve vlastní třetině, vyjel s ním do středního pásma, kde ho odevzdal soupeři. Po malé chvilce se Kačeři k puku vrátili, ale vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    43:04
    Rozhodčí se sjeli u boxu časoměřičů, kde cosi řeší. Následně hlavní sudí přijel k hostující lavici, kde se dal do řeči s trenérem.
     
    43:10
    Anaheimu se nepodařilo vyhodit. U mantinelu zachytil černou gumu Nicklas Bäckström, jehož pokus z otočky vyrazil betonem John Gibson.
     
    43:45
    Do útočného pásma vjel Nicklas Bäckström, jehož pokus přes soupeře vyrazil hostující brankář. K dalšímu pokusu z levého kruhu se dostal Alexandr Ovečkin, ale ani on puk do branky nedostal.
     
    44:12
    V útočném pásmu zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, hlavní sudí bude vylučovat. Ovšem v přerušené hře se strhla mela u střídaček.
     
    44:12
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Justin Williams – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:12
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Kesler – 2 min., hrubost).
     
    44:12
    Anaheim mohl hrát přesilovou hru, ovšem za viníka strkanice byl označen Ryan Kesler, a tak se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:26
    Ve vlastní třetině si vzal kotouč Marcus Johansson, který se s ním dostal až před branku soupeře. Domácí hráč místo střely zvolil nepřesnou přihrávku.
     
    45:04
    Washington se velmi rychle vrátil před branku Kačerů, odkud vystřelil Jevgenij Kuzněcov. Jeho pokus betony vyrazil John Gibson, jenž drží naději svého celku.
     
    45:46
    Anaheimu se nedaří dostat před branku soupeře. Až nyní za modrou čáru najel Jakob Silfverberg, jehož pokus vyrazil k zadnímu mantinelu domácí gólman.
     
    46:41
    Na pořádný hit si sám najel Corey Perry, jenž se rychle zvedl a snažil se oplácet. Hostující útočník dostal soupeře pod tlak, a tak vidíme zakázané uvolnění Caps.
     
    47:25
    Hostujícímu celku se nedaří přechod přes červenou čáru a ke kotouči se vrací Caps. Ovšem hráči v červených dresech opět nezakončili.
     
    47:52
    Před branku, kterou hájí Braden Holtby se nacpal Andrew Cogliano. Jeho pokus z hranice brankoviště dokázal domácí brankář vytěsnit.
     
    48:38
    Justin Williams dlouho hledal pozici, ze které by mohl vystřelit. Ovšem velmi těsně byl u něj bránící hráč, a tak John Gibson mohl zůstat v klidu.
     
    49:17
    Ve hře je hodně nepřesností, Anaheimu se opět nepodařilo přejít střední pásmo a navíc se píská další zakázané uvolnění.
     
    49:24
    Kačeři získali černou gumu, ale neměli už moc sil, a tak posunuli hru dos středního pásma.
     
    49:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přeci jen nás čeká ještě zajímavá zápletka! RYAN KESLER obral o kotouč Dmitrije Orlova. Puk se dostal ke Cama Fowlerovi, jenž viděl dobře svého spoluhráče mezi kruhy. RYAN KESLER střelou zápěstím nedal domácímu brankáři nejmenší šanci. Asistence: Cam Fowler.
    49:38 Ryan KESLER - 4:3
     
    50:15
    Do konce základní hrací doby schází zhruba deset minut. Washington opět bránil, ale nezvládl rozehrávku a vyhazuje na další icing.
     
    50:43
    Jakob Silfverberg bojoval o mantinelu o kotouč, o který přišel. Hra se přesunula před druhou z branek, kde si kotouč rukavicí stáhl Tom Wilson. Ovšem k němu přispěchal soupeř a nenechal ho zakončit do odkryté branky.
     
    51:35
    John Gibson si do statistik připisuje další zákrok, když pokus z hranici kruhu schoval do lapačky. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před brankou Kačerů.
     
    51:40
    Washington vyhrál vhazování a na branku letěla střela od modré čáry. John Gibson se nenechal překvapit a opět chytá.
     
    51:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Cam Fowler zvedl hlavu za vlastní brankou a viděl rozjetého RYANA GETZLAFA. Zkušený útočník naznačil střelu, ale následně udělal kličku do forhendu. Braden Holtby se snažil celou situaci ustát, ale pokus nezachytil. Asistence: Cam Fowler a Kevin Bieksa.
     
    53:11
    Od poloviny třetí třetiny domácí celek dopředu nepředvedl téměř nic a zaslouženě je stav zápasu vyrovnaný. Ovšem v tento moment vyhodil Anaheim na zakázané uvolnění.
     
    53:22
    Arénou to jen zahučelo, když se po vyhraném vhazování dostal ke střele od modré čáry Brooks Orpik. Jeho pokus ale do prostoru tří tyčí nezamířil.
     
    53:37
    Hostující hráči jsou pod velkým tlakem a chybí jim síly. Anaheim vyhazuje na další icing, čímž se Caps dostávají na koně.
     
    54:02
    Až nyní se k puku dostal Andrew Cogliano, jenž zavedl puk za červenou čáru a jde na střídačku.
     
    54:45
    Hostujícímu celku se nepodařilo přejít přes střední pásmu a k vidění bylo jen nahození k zadnímu mantinelu.
     
    55:13
    V tomto čase už může rozhodnou jakákoliv chyba. Oba celky jsou si toho vědomy a hrají hlavně do obrany.
     
    55:40
    Na levé straně si obránce položil Lars Eller, jehož pokus k bližší tyči hostujícího brankáře nepřekvapil. John Gibson utěsnil všechny díry u své tyče a drží nerozhodný stav.
     
    55:54
    Washington zastavil další útok soupeře ve středním pásmu. Puk si za vlastní branku vzal Justin Williams, od něhož začne další útok domácích.
     
    56:30
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale na větší šanci stále čekáme. Zatím to vypadá, že by duel mohl dojít do prodloužení.
     
    57:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak jsem to asi zakřikl a dost možná se prodloužení ani nedočkáme. Brett Connolly zasekl hru a zvedl hlavu. V pravém kruhu pro vhazování viděl osamoceného ZACHARYHO SANFORDA. Jeho pokus zápěstím neudržel John Gibson a puk se doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Brett Connolly a Matt Niskanen.
    57:21 Zachary SANFORD - 5:4
     
    58:06
    Domácí celek vyhazuje na zakázané uvolnění a Anaheim už nemá nač čekat. John Gibson opouští branku a pouští do hry šestého bruslaře.
     
    58:46
    Neskutečný tlak Kačerů brankou nekončí! První střelu v brankovišti vyrazil Braden Holtby. Puk putoval mezi kruhy, odkud odkrytou branku minul Ryan Getzlaf.
     
    59:47
    Washington právě vstřelil branku!
    je definitivně rozhodnuto! Kotouč se od mantinelu dostal Nicklasu Bäckströmovi, jenž jej posunul na MARCUSE JOHANSSONA. Ten už neměl problém dopravit černou gumu do opuštěné branky. Asistence: Nicklas Bäckström.
    59:47 Marcus JOHANSSON - 6:4
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě před třetí dvacetiminutovkou to vypadalo, že Washington dokráčí k pohodlnému vítězství. Ovšem opak byl pravdou a Kačeři ještě nesložili zbraně. Anaheimu se sice podařilo vyrovnat, ale bodový úspěch mu utekl v posledních třech minutách základní hrací doby, kdy o dvou bodech do tabulky rozhodli domácí.
     
    Československá stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Zachary Sanford (WSH) 1+0
    2. Ryan Getzlaf (ANA) 1+2
    3. Daniel Winnik (WSH) 1+1
     
    Dnešní utkání sledovalo 18506 diváků.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (05:01:10)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Oshie (Ma. Johansson, Bäckström), 15. Bäckström (Ovečkin, Oshie), 18. T. Wilson (Winnik, Beagle), 33. Winnik, 58. Sanford (Connolly, Niskanen), 60. Ma. Johansson (Bäckström) – 28. Silfverberg (Cogliano, Getzlaf), 38. H. Lindholm (Getzlaf, Silfverberg), 50. Kesler (Fowler), 52. Getzlaf (Fowler, Bieksa)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov (A), Schmidt, Orpik – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Sanford, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Montour, Fowler, Manson, H. Lindholm, Bieksa, Theodore – Silfverberg, Getzlaf (C), Vermette – Perry (A), Rakell, N. Ritchie – L. Shaw, Kesler (A), Cogliano – Boll, N. Thompson, Cramarossa.

    Diváci: 18506
    thejrc.org