Columbus – Detroit 2:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 1:3 (kon.) | Montreal – St. Louis 2:4 (kon.)
NY Rangers – Colorado 4:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Anaheim 6:4 (kon.)
Arizona – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | New Jersey – San Jose 1:4 (kon.)
Minnesota – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Chicago Blackhawks
Neděle 12.02.2017, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:08
    Dvojice Oilers Brandon Davidson a Zack Kassian dostala osobní desetiminutový trest za nesportovní chování, zatímco Ryan Nugent-Hopkins pět minut za bitku.
     
    57:08
    Ryan Hartman dostal také osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    57:08
    Vinnie Hinostroza dostal pět minut za bitku plus osobní trest deset minut nesportovní chování.
     
    56:32
    Marián Hossa se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, Laurenta Brossoita ale nepropálil!
    55:49 Arťom ANISIMOV - 1:5
     
    55:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Brian Campbell nádhernou diagonální přihrávkou z levého křídla našel v pravém kruhu pro vhazování Patricka Kanea, který si počkal na vhodný moment a po zamíchání s pukem poslal před bránu perfektní přihrávku, po které ARŤOM ANISIMOV nadvakrát vpádu poslal kotouč do prázdné brány. Chicago vede 5:1! Asistence: Patrick Kane a Brian Campbell.
     
    52:33
    Brent Seabrook pod tlakem předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou otočku, po které bekhendem mířil po ledě ke vzdálenější levé tyči, Laurent Brossoit ale skvěle zasáhl a pravým betonem puk vyrazil! Arťom Anisimov se snažil dostat k dorážce marně.
     
    49:44
    Oilers vytvořili před bránou Scotta Darlinga obrovský závar a v blízkosti pravé tyče se dostal do zakončení Anton Slepyšev, z úhlu ale brankáře Chicaga nepřekonal!
     
    44:48
    Connor McDavid se ocitl v blízkosti brány ve slibné šanci a táhlou střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, Scott Darling ale předvedl fantastický zákrok, když zřejmě pravým bokem puk vytěsnil do rohu ledové plochy!
     
    40:01
    Střídání v týmu Edmonton Oilers: ze hřiště odchází Cam Talbot, přichází Laurent Brossoit.
     
    39:23
    Patrick Maroon z levého křídla nebezpečně vypálil a Scott Darling jeho pokus maskou vyrazil mimo!
    38:26 Richard PÁNIK - 1:4
     
    38:26
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane z pravého křídla nahodil puk před bránu, kde se na přední tyči odrážel od Jonathana Toewse do brány, Cam Talbot ale předvedl úžasný zákrok a levým betonem jeho pokus zastavil, stejně jako následné dvě dorážky, proti třetí v podání RICHARDA PÁNIKA už byl ale bezmocný! Chicago využilo druhou přesilovou hru a vede nad Edmontonem už 4:1! Asistence: Jonathan Toews a Patrick Kane.
     
    37:17
    Matt Benning dostal menší trest za hákování a Blackhawks mají k dispozici druhou přesilovou hru. První využili.
     
    36:19
    Mark Letestu se po zpětné přihrávce zpoza brány ocitl v obrovské šanci a z blízkosti bekhendem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Scott Darling ale předvedl úžasný zákrok, když puk vyrážečkou vytáhl mimo tři tyče!
    28:37 Trevor VAN RIEMSDYK - 1:3
     
    28:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    TREVOR VAN RIEMSDYK si na vrcholu pravého kruhu pro vhazování najel na odražený puk, počkal si na vhodný moment a poté tvrdou střelou s příklepem vymetl bližší pravý horní roh brány! Nádherná trefa, po které se Chicago ujalo v Rogers Place dvoubrankového vedení.
     
    28:22
    Marcus Krüger si krásně vybruslil zpoza brány a z otočky chtěl puk zasunout mezi betony Cama Talbota, brankář Oilers se ale překonat nenechal a vleže si poradil i s následnou dorážkou jeho spoluhráčů!
     
    27:31
    Patrick Maroon se v blízkosti levé tyče dostal ke střele a poté k dorážce, Scott Darling si ale s oběma pokusy poradil a vyrazil je!
     
    26:55
    Patrick Kane to vzápětí zkusil sám a na pravém křídle napřáhl z téměř nulového úhlu k jedovaté střele, kterou Cam Talbot s vypětím všech sil vyrazil do ochranné sítě!
     
    26:48
    Patrick Kane mohl v mezikruží vypálit, ještě ale puk přiťukl bekhendem doleva na Arťoma Anisimova, který v blízkosti levé tyče orazítkoval pouze boční síť!
     
    17:41
    Adam Larsson vypálil z pravého kruhu pro vhazování na přední tyč, kde se po zákroku Scotta Darlinga levým betonem dostal k dorážce Leon Draisaitl, než si ale srovnal puk na hůl, ležel brankář Chicaga na ledě a skvěle ho vychytal!
     
    15:35
    Gustav Forsling na vrcholu levého kruhu obranného pásma podrazil pronikajícího Jordana Eberleho a Oilers si po reklamní přestávce zahrají první přesilovou hru.
     
    11:58
    Artěmij Panarin se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, jeho střela zápěstím ale těsně nad ledem zamířila do brankové konstrukce, od níž se puk odrazil zpět do hry! Cama Talbota zachránila pravá tyč!
    09:54 Patrick KANE - 1:2
     
    09:54
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks vytvořili před bránou Edmontonu v blízkosti pravé tyče velký závar, po kterém PATRICK KANE zpoza brány posílal puk před brankoviště a od levé brusle Cama Talbota se odrazil do brány. Chicago využilo přesilovou hru a otočilo utkání rychle na svou stranu! Asistence: Richard Pánik a Jonathan Toews.
     
    09:29
    Ryan Nugent-Hopkins přišpendlil na mantinel Ryana Hartmana a dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    07:43
    Leon Draisaitl se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, Scotta Darlinga ovšem propálit nedokázal!
     
    06:47
    Matt Benning na pravém křídle nebezpečně vypálil a chystal se zamířit do odkryté části brány, nakonec ji ale minul a Scott Darling na levém boku vleže zasahovat nemusel!
    05:49 Richard PÁNIK - 1:1
     
    05:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    RICHARD PÁNIK si na modré čáře najel na zpětnou přihrávku Nicka Schmaltze z levého křídla a napřáhl k nádherné táhlé střele, která mezi betony Cama Talbota prošla do brány! Blackhawks dokázali bleskově odpovědět na gól Patricka Maroona a vyrovnali stav utkání na 1:1! Asistence: Nick Schmaltz a Brent Seabrook.
     
    05:09
    Mark Letestu mohl rychle přidat druhý gól, když z mezikruží mířil přesně k levé tyči, Scott Darling ale předvedl skvělý zákrok a puk pravým betonem vykopl mimo!
    04:01 Patrick MAROON - 1:0
     
    04:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Connor McDavid na pravém křídle dokázal vyhrát souboj s jedním z hráčů Chicaga a přihrávkou z téměř nulového úhlu našel před bránou najíždějícího PATRICKA MAROONA, který z blízkosti o tyč zamířil do brány! Oilers vedou nad Chicagem 1:0! Asistence: Connor McDavid.
     
    00:28
    Ryan Nugent-Hopkins se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, Scotta Darlinga ale překonat nedokázal a hra byla byla přerušena poté, co brankář Blackhawks přišel o masku!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Maroon (McDavid) – 6. Pánik (Schmaltz, Seabrook), 10. P. Kane (Pánik, Toews), 29. T. van Riemsdyk, 39. Pánik (Toews, P. Kane), 56. Anisimov (P. Kane, B. Campbell)


    Edmonton Oilers: Talbot (41. Brossoit) – Sekera, Benning, Klefbom, A. Larsson, Davidson, Oesterle – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins (A), Eberle (A) – B. Pouliot, Caggiula, Slepyšev – Lander, Letestu, Kassian. Hlavní treér: Todd McLellan.
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), Hjalmarsson, Forsling, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Hossa – Hartman, Kero, Hinostroza. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Chris Schlenker. Čároví: Devin Berg, Mark Wheler

    Diváci: 18347
    thejrc.org