Švýcarsko – Česko 4:1 (kon.) | Norsko – Dánsko 5:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Česko
Neděle 12.02.2017, 16:00 • Sport- und Kongresszentrum Arosa • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Lara STALDEROVÁ - 4:1
     
    59:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Švýcarky se dostaly dopředu ve dvou, Alina Müllerová posunula puk LAŘE STALDEROVÉ, a ta neměla problém trefit prázdnou českou klec – 4:1. Asistence: Alina Müllerová.
    49:06 Alina MÜLLEROVÁ - 3:1
     
    49:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je špatné. Švýcarky nám dneska bohužel ukazují, jak se má s přesilovkami nakládat, a vedou už o dva góly. Podruhé se prosazuje ALINA MÜLLEROVÁ, která byla na pravé straně ve velkém úhlu, ale přesto dokázala najít mezírku u bližší tyčky – 3:1. Asistence: Christine Meierová, Lara Stalderová.
    39:42 Lara STALDEROVÁ - 2:1
     
    39:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    České hokejistky jsou podruhé potrestány za svou nedisciplinovanost a Švýcarsko 18 sekund před sirénou otáčí skóre. Müllerová vrátila puk na modrou, kde při přesilovce hraje LARA STALDEROVÁ. Na její dělovku Peslarová neviděla a puk se zastavil až v síti – 2:1. Asistence: Alina Müllerová, Nina Waidacherová.
    34:19 Alina MÜLLEROVÁ - 1:1
     
    34:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je velká škoda, dvě sekundy po vypršení českého trestu využívají Švýcarky svůj tlak a vyrovnávají skóre. Lara Stalderová narýsovala od modré čáry parádní přihrávku pro ALINU MÜLLEROVOU, která se do puku opřela z první a procedila ho skrz výstroj Peslarové do sítě – 1:1.
    17:57 Aneta LÉDLOVÁ - 0:1
     
    17:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóól, vedeme!! Kateřina Mrázová táhla útok dvě na dvě po pravé straně, nakonec se hodně krkolomným způsobem prokousala až před branku. Její střelu vyrazila Schellingová betonem před sebe, kam dojížděla ANETA LÉDLOVÁ, jež neměla problém dorazit puk do prázdné brány – 0:1! Asistence: Kateřina Mrázová, Denisa Křížová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 35. Müllerová (Stalderová, Raselliová), 40. Stalderová (Müllerová, N. Waidacherová), 50. Müllerová (Meierová, Stalderová), 60. Stalderová (Müllerová) – 18. Lédlová (Mrázová, Křížová)


    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Altmannová (C), Bullová, Forsterová, Meierová, Zollingerová, Benzová, Staigerová – Stiefelová, Staenzová, Raselliová (A) – Stalderová, Thalmannová, Müllerová – N. Waidacherová, I. Waidacherová, Rüeggová – Rüediová, Allemannová. Trenérka: Daniela Diazová.
    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Herzigová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková, Škrdlová – Polenská (C), Hymlárová, Studentová – Křížová, Mrázová, Lédlová – Pejzlová, Přibylová, Vanišová – Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Allenová (USA), Ariano-Lortieová (CAN) – Johanssonová (SWE), Linneková (GER).

    Diváci: 1342
    ocianews.com