Barys – Novokuzněck 2:3 (po pr.) | Jekatěrinburg – Omsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Čerepovec – Spartak Moskva 2:1 (po pr.) | Jaroslavl – Kunlun 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 4:2 (kon.)
Minsk – Nižněkamsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 2:1 (po pr.) | Jokerit – Kazaň 4:5 (kon.)
Petrohrad – Soči 6:2 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Riga – Toljatti 2:1 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 16.02.2017, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek poslední třetinu vůbec nezvládl, když přišel o práci za celé první dvě periody. Nejprve dokázal srovnat Tokranov, aby následně obrat dokonal svojí střelou Musin. Jokerit dokázal zásluhou Joensuua vykřesat naději na nápravu, ovšem za Ak Bars udeřil pro změnu přesnou ránou do šibenice Azevedo a dnešní duel tak definitivně rozhodl.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:00:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    I nadále sledujeme obří tlak domácí celku, který se za každou cenu žene za vyrovnáním, zatím se ale obrana Kazaně zvládá ohánět úspěšně.
     
    58:45
    Stále se hraje 4 na 4 a Jokerit se snaží hrát bez gólmana – zatím z toho šance nebyla, ale teď musel Zacharčuk vyhazovat na zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Tak nakonec je tu vyloučení pro oba týmy – za domácí byl nakonec za viníka označen také se do bitky zapojující Masi Marjamäki, za hosty pak Michajl Varnakov. Oba byli posláni na trestnou lavici za hrubost.
     
    57:40
    Hosté se natlačili před branku, kde se snažil puk dorazit Varnakov, který se následně dostal do křížku s Lauridsenem a vypadá to, že se bude znovu vylučovat.
     
    56:51
    I nadále jsou to spíše hosté, kdo drží puk a čas se povážlivě krátí – takže to bude pro finský tým už hodně těžké.
     
    55:41
    Domácí se pochopitelně snaží o nějakou reakci, ale Kazaň se brání velice dobře – momentálně se bojuje u mantinelu, kde se daří hostům puk držet.
    54:27 Justin AZEVEDO - 4:5
     
    54:27
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je naprosto neskutečný zápas, ve kterém si hosté berou nedávno ztracené vedení zpět! JUSTIN AZEVEDO byl sice skoro až u modré čáry, najel si ale i s pukem na osu kluziště a odtud vyslal neskutečnou ránu do horního rohu Zapolského branky – ten neměl šanci zasáhnout a síť se tak za ním vlní dnes popáté. Asistence: Vladimir Tkačjov.
     
    53:34
    Zápas má opravdu úžasný spád a znovu do vedení mohli jít domácí, ovšem Huhtala se dostal pouze k zablokované ráně, o což se postaral Batyršin.
     
    52:45
    Hosté se sami obsadili do role režisérů hry a sledujeme tak hlavně jejich útoky – další v podání Svitova ale skončil pouze na přesile za brankou.
     
    51:51
    Teď se zápas přesunula převážně do středního pásma, kde je k vidění množství tvrdých soubojů a vítězně z nich zatím vychází hlavně Ak Bars.
     
    50:49
    Jokerit už dokázal trochu hru vyrovnat a sám se dostal na dostřel brány Garipova, toho ale nakonec svou střelou Salminen vůbec neohrozil.
     
    49:35
    Hra se opět přesunula před branku domácích, kteří se znovu musejí bránit a tento napínavý duel tak pokračuje.
    48:28 Jesse JOENSUU - 4:4
     
    48:28
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A nakonec je tu korekce verdiktu, takže domácí skutečně dokázali zápas srovnat. Střelu Anttily dokázal ještě Garipov vyrazit před sebe, ve snaze odklidit puk ale trefil napadajícího JESSEHO JOENSUUA a byť ten byl poměrně hodně důrazný, vše nakonec bylo v rámci pravidel. Odražený puk se tak doklouzal do sítě a domácí mohou slavit. Asistence: Marko Anttila a Oliver Lauridsen.
     
    48:28
    Tak toto byla velice sporná situace v brankovišti hostů a Jokerit se už v jednu chvíli radoval ze srovnání – sudí ale ihned rozpažil a bude zkoumat video. Joensuu sice dokázal puk dostat za záda Garipova, toho ale při tom důrazně atakoval a rozhodčí to posoudili jako nedovolené.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 12. Ch. Genoway (O'Neill, Huhtala), 17. O'Neill (Ch. Genoway, Jensen), 32. Wirtanen (Marjamäki, Talaja), 49. Joensuu (Anttila, Lauridsen) – 17. Golubev (Tokranov, Ohtamaa), 32. Batyršin (Azevedo, Tkačjov), 43. Tokranov (Tkačjov), 47. D. Musin (Malychin, Glinkin), 55. Azevedo (Tkačjov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – V. Lajunen (A), Jensen, Jalvanti, Ch. Genoway, Lauridsen, Jaakola (A), Rautanen, A. Kulda – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Salminen, Niemi, Huhtala – Anttila, Pihlström, Gymer – Talaja, Wirtanen, Marjamäki.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, S. Zacharčuk, Abrosimov, Jordán, Ohtamaa, Batyršin, Sidorov (A) – Azevedo, Tkačjov, Sekáč – Tokranov, Svitov (C), Golubev – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – M. Lazarev, Malychin (A), Varnakov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Gebej – Otmachov, Misjur
    thejrc.org