Vítkovice – Litvínov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.)
Zlín – Sparta 0:5 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Olomouc 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 17.02.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:12
    Závorka zůstává na střídačce, Západočeši zkusí své štěstí v šesti.
     
    58:12
    Po dalším zákroku domácího brankáře, který tentokráte kryl pokus od Milana Mikulíka, si Karlovy Vary vybírají oddechový čas.
     
    54:17
    Teď měli domácí štěstí jako hrom! Od levého mantinelu si až na hranici kruhu vybruslil Vojtěch Tomeček, po jehož parádní ráně brankáře Maxwella zachránila horní tyč.
     
    53:20
    Na programu je další komerční brejk, po jehož skončení si Vary zahrají svou druhou přesilovku v tomto klání. Tentokráte na trestnou lavici na dvě minuty za sekání usedá mladý obránce Kurka.
     
    50:03
    První vyloučení na domácí straně, dvě minuty za sekání si odpyká Jan Holub. Jak Vary se svou premiérovou přesilovou hrou naloží?
    44:56 Radan LENC - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Při čtvrté hře v početní převaze už to konečně vyšlo, Bruslaři se na začátku třetího dějství ujímají vedení! Znovu u toho byla úderná první formace, Musil předal kotouč Hykovi, který našel v prostoru mezi kruhy stojícího RADANA LENCE, na jehož přízemní ránu nedokázal Závorka zareagovat. Asistence: Tomáš Hyka, Pavel Musil.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Vachovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:03
    Bravurní Brandon Maxwel! Dvořákova rána byla tečovaná a puk vyplaval před poloprázdnou branku, Kindl jej však díky tygřímu skoku domácího gólmana do sítě nedokázal zamést.
     
    35:09
    Jakub Klepiš si počkal na ideální okamžik a pak kotouč do pozice mezi kruhy předložil Lukáši Žejdlovi, po jehož přízemním pokusu z první se puk zastavil na tyči!
     
    34:05
    Klepiš na sebe natáhl napadajícího hráče a poté hru přenesl k Pacovskému, jehož přízemní nabídku těsně před Závorkou tečoval Lenc, karlovarský gólman ale bravurně zareagoval.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vojtěch Tomeček – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:26
    Orsava to teď udělal výborně, když se díky zrychlení na pár metrech zbavil svého strážce a před poloprázdnou branku naservíroval puk Žejdlovi, ten jej však nezasáhl čistě.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Milan Mikulík – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:00
    Parádní sóloakcí se nyní prezentoval Tomáš Rachůnek, který se díky sérii rychlých kliček dokázal protáhnout mezi dvojicí domácích beků, v souboji tváří v tvář Maxwellovi ale zamířil těsně nad horní tyč.
     
    23:06
    Lencovi ve středním pásmu přejel puk přes čepel, načež se Vary vydaly do přečíslení tří proti jednomu. Po ose Rachůnek – Mikulík se kotouč dostal ke Skuhravému, ten jej však mezi betony brankáře Maxwella do sítě nepropasíroval!
     
    12:48
    Famózní zákrok Maxwella! Po nedorozumění v boleslavské rozehrávce se na něj úplně sám řítil Jakub Flek, jeho ránu pod břevno ale boleslavský gólman díky bleskurychlé lapačce eliminoval.
     
    09:27
    Budeme svědky první přesilové hry tohoto utkání. Na dvě minuty za držení hole je na trestnou lavici poslán hostující Denis Kindl.
     
    04:25
    Dvě velké šance Bruslařů, teď měli hosté štěstí! Nejprve se sám před Závorkou zjevil Látal, bekhendovou ranou ale puk poslal těsně nad branku, o pár vteřinek později se v podobné pozici ocitl zapomenutý Pacovský, ani on ale nezacílil přesně.
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 45. Lenc (Hyka, Musil)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Halász) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A).
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), M. Rohan, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Baldajev – T. Rachůnek, Davídek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lhotský, Špůr

    Diváci: 3298
    ocianews.com