Vítkovice – Litvínov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.)
Zlín – Sparta 0:5 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Olomouc 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 17.02.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, napínavý duel ve městě automobilů nakonec šťastněji skončil pro hokejisty Mladé Boleslavi, kteří vítězí 1:0! Sledovali jsme opravdu velice vyrovnané utkání, v němž žádný z týmů neměl výraznější převahu. O majiteli tříbodového zisku nakonec rozhodla situace z pětačtyřicáté minutě, kdy přesilovou hru Bruslařů po Hykově přihrávce využil Radan Lenc. Ode mě je to pro dnešek ze ŠKOENERGO Arény vše, někdy příště se na Vás zase budu těšit na počtenou.

    Střely: 21:25 (8:10, 10:9, 3:5) (19:57:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Urban s Orsavou bojují na útočné polovině a získávají pro domácí tým velice důležité vteřinky k dobru.
     
    59:00
    Václav Skuhravý se s tím vůbec nepáral a od modré čáry napřáhl k parádní dělovce, puk se však po kontaktu s ležícím Kučným vznesl a skončil až v ochranné síti.
     
    58:27
    Do prostoru mezi kruhy si najel Rachůnek, přes změť těl boleslavských zadáků však puk nedokázal dostat k Maxwellovi. Bruslaře vysokým vyhozením uklidňuje Lenc.
     
    58:12
    Závorka zůstává na střídačce, Západočeši zkusí své štěstí v šesti.
     
    58:12
    Po dalším zákroku domácího brankáře, který tentokráte kryl pokus od Milana Mikulíka, si Karlovy Vary vybírají oddechový čas.
     
    58:00
    Do konce poslední dvacetiminutovky zbývají už jen dvě minuty, tlak hostí se začíná stupňovat. Uhájí Bruslaři hubené vedení?
     
    57:27
    Snaha o vyrovnání je ze strany Západočechů opravdu enormní. Nyní z hranice levého kruhu pálil Beránek, Maxwell si však s jeho ránou nadvakrát zvládl poradit.
     
    57:05
    Z otočky to nyní od mantinelu zkoušel Denis Kindl, jehož pokus byl ještě zřejmě tečován, Maxwell puk ale i tak našel a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    56:40
    Nyní si Maxwell vybral trochu slabší moment, když Baldajevovo nahození vytěsnil jen na hůl dojíždějícího Vachovce, s jeho ranou si ale posléze v klidu poradil.
     
    56:03
    Gorčík si tělem odstavil Pacovského a z úhlu se pokusil překvapit Maxwella, ten však měl prostor u přední tyče pokrytý a předvedl velmi spolehlivý zásah.
     
    55:33
    Jakub Flek parádní křižnou přihrávkou oslovil dobře postaveného Kindla, tomu se však nepodařil vypálit hned z první, což se v konečném součtu ukázalo býti velmi důležitým faktem, Maxwell se totiž proti puku stačil přesunout v ten pravý okamžik.
     
    55:14
    Po Hanzlíkově vyhození se ve vlastním oslabení do přečíslení dvou proti jednomu vydali Hyka s Musilem, přihrávka prvního jmenovaného se však zastavila o tělo padajícího Baránka.
     
    54:30
    Horké chvilky pro boleslavské fanoušky jsou alespoň prozatím zažehnány, karlovarští hokejisté jsou totiž pro Grígerovo postavení v brankovišti vyhnání z útočného pásma.
     
    54:17
    Teď měli domácí štěstí jako hrom! Od levého mantinelu si až na hranici kruhu vybruslil Vojtěch Tomeček, po jehož parádní ráně brankáře Maxwella zachránila horní tyč.
     
    53:46
    Skuhravý v souboji s Klepišem udržel kotouč a navíc jej stihl ještě předat Dujsíkovi, do jehož dělovky avšak obětavě padl Radan Lenc.
     
    53:20
    Na programu je další komerční brejk, po jehož skončení si Vary zahrají svou druhou přesilovku v tomto klání. Tentokráte na trestnou lavici na dvě minuty za sekání usedá mladý obránce Kurka.
     
    53:03
    S další ofenzivní snahou Výborného družiny přispěchal nezastavitelný Látal, jenž našel Tomáše Urbana, toho ale do zakončení nepustil důrazně hrající Baránek.
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 45. Lenc (Hyka, Musil)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Halász) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A).
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), M. Rohan, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Baldajev – T. Rachůnek, Davídek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lhotský, Špůr

    Diváci: 3298
    thejrc.org