Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.) | HC Litvínov – Písek 12:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:2 (2:1 po s.n.)
Kladno – Havlíčkův Brod 0:2 (kon.) | Letňany – Havířov 4:1 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:4 (kon.)
Slavia – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Kolín – Vsetín 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Slavia Praha
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 17.02.2017, 18:00Extraliga staršího dorostu • 15. kolo
Partner:
    63:49 Jan VOJTOVIČ - 3:4
     
    63:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, bod navíc berou hosté! Petr Fridrich se řítil sám na Vecku, který jeho blafák ještě dokázal vychytat, na dorážku JANA VOJTOVIČE už ale nestačil. Asistence: Petr Fridrich, Marcel Kunc.
     
    61:48
    Brož jel sám na branku, střelu na bližší tyč ale Malik dokázal vyrazit.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Melovič – 2 min., podražení).
     
    52:02
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martínek – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Erben.
    50:28 ŽEMBA - 3:3
     
    50:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Obrovská chyba brankáře Vecky stojí nyní Slavii vedení! Jakub Mrva jen tak plácl do puku u levého mantinelu, aby ho poslal bekhendem na branku, toto nahození ale propadlo Veckovi mezi rukou a tělem a za brankovou čáru doklepl volný kotouč do sítě JAN ŽEMBA. Asistence: Jakub Mrva, Adam Urban.
    45:35 FURCH - 3:2
     
    45:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Opravdu hodně prostoru mezi kruhy dostal TOMÁŠ FURCH, který si rozmyslel, co s pukem udělá a nakonec ho trochu šťastně poslal i přes lapačku Malika až za brankovou čáru! Asistence: Jakub Šilhan, Jakub Janča.
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Fridrich – 2 min., sekání).
     
    40:41
    Začala nám závěrečná část a již nyní lze konstatovat, že oba celky mají zajištěný postup do play-off. Slavii totiž vypomohli pražští kolegové z Letňan, kteří porazili Havířov 4:1 a posunuli tak červenobílé vstříc vyřazovacím bojům.
     
    32:17
    Slávisté dobře napadali rozehrávku hostí a dostali se k puku, následně navíc nechali Vítkovičtí volného Šilhana, jenž vypálil z mezikruží, jeho dobře mířenou ránu ale zlikvidoval Malik výborným akrobatickým zákrokem lapačkou.
     
    29:06
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Stark – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Kučera – 2 min., hrubost).
    27:47 MAREK - 2:2
     
    27:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a všechny puky posílali na branku. Obrana Vítkovic se nechala hodně rychle rozhodit a po několika nepřesných pokusech se prosazuje JAKUB MAREK ostrou střelou z hranice pravého kruhu. Asistence: Jaroslav Brož, Jan Grim.
     
    24:45
    Velkou možnost měl ale zčistajasna Marek, který se vřítil do třetiny z pravé strany, jeho dobrá rána ale trefila jen Malika do masky.
    18:21 MARTÍNEK - 1:2
     
    18:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Vršovičtí zmáčkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a následně našel Damien Hradil před odkrytou klecí VIKTORA MARTÍNKA, jenž se ranou z první nemýlil. Asistence: Damien Hradil.
     
    16:02
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Melovič – 2 min., hákování).
     
    14:13
    Vecka teď chyboval, když lehce nahozený puk vyrazil jen k Lewandovskimu, na nějž zívala prázdná branka, ovšem útočník Vítkovic nyní nenapodobil svého jmenovce z Bayernu Mnichov a namísto třetího gólu svého celku poslal puk jen do ochranné sítě.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Macek – 2 min., podražení).
     
    05:38
    Pražané se hnali kupředu, Malik ale opět odolal, a tak se mohlo skóre měnit na opačné straně, kde se dostal do samostatného úniku Gřesík, trefil ale pouze tyčku!
    03:34 VOJTOVIČ - 0:2
     
    03:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A je to 2:0! Tentokrát stál na konci akce stejného tria úspěšný JAN VOJTOVIČ! Asistence: Petr Fridrich, David Gřesík.
    03:13 FRIDRICH - 0:1
     
    03:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A ti také dávají z nenápadné akce první branku utkání! Jan Vojtovič si to s PETREM FRIDRICHEM namířili kupředu podél pravého mantinelu, chvilku se zdálo, že o puk přijdou, pak ale zčistajasna práskl do kotouče druhý jmenovaný a Vecka na střelu ke vzdálenější tyči zasáhnout nedokázal. Asistence: Jan Vojtovič, David Gřesík.

    Adam Kolář

    Branky a nahrávky: 19. Martínek (Hradil), 28. Marek (Brož, Grim), 46. Furch (Šilhan, Janča) – 4. Fridrich (Vojtovič, Gřesík), 4. Vojtovič (Fridrich, Gřesík), 51. Žemba (Mrva, Urban), 64. Vojtovič (Fridrich, Kunc)


    HC Slavia Praha: Vecka (Kodad) – Duda, Vobořil, Melovič, Zderadička, Macek, Holý, Erben – Grim, Marek, Brož – Stark, Hradil, Martínek – Šilhan, Janča, Furch
    HC Vítkovice Ridera: Malik (Juránek) – Bílý, Kaláb, Takáč, Kučera, Vacula, Kunc – Vojtovič, Gřesík, Žemba, Fridrich, Urban, Beránek, Mrva, Kylnar, Lewandovski

    Rozhodčí: Velčovský – Žídek, Horažďovský
    ocianews.com