Lipt. Mikuláš – Žilina 4:5 (kon.) | Poprad – Košice 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 3:2 (po pr.)
Martin – Trenčín 2:4 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:0 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 17.02.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu zo slovenskej Tipsport ligy. Hokejisti Nových Zámkov mali pred sezónou smelé ambície, no teraz musia bojovať o samotnú účasť v play off. Dnes na svojom ľade privítajú HKM Zvolen, ktorý v tejto sezóne nezdolali ani raz.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky sú momentálne na ôsmom mieste tabuľky so ziskom 57 bodov. Boj o play off ešte zďaleka nemajú vyhraný, keďže pred deviatou Duklou Trenčín majú iba dvojbodový náskok. Práve s Vojakmi odohrali zverenci Štefana Mikeša svoj posledný zápas, v ktorom dosiahli mimoriadne cenné víťazstvo 3:1. Výborný výkon podal švédsky brankár Joakim Lundström, ktorý zo 40 striel pustil za svoj chrbát len pokus Borisa Sádeckého. Vo veľmi dobrom svetle sa uviedla nová útočná posila Stanislav Kučkin. Svojim premiérovým gólom v novozámockom drese rozhodol zápas a pridal aj jednu asistenciu. Vedenie tímu v závere prestupového obdobia spravilo ešte niekoľko zmien. Z Liptovského Mikuláša prišiel Jakub Makovský, no mužstvo opúšťa Lukáš Tábi. Nové Zámky majú druhú najhoršiu ofenzívu v súťaži a nepomohol im ani odchod produktívneho Kamila Brabenca. Najproduktívnejším hráčom tímu je fínsky rýchlik Ossi Saarinen, ktorý čaká na svoj 30. bod v sezóne.

    HKM ZVOLEN

    Hokejisti spod Pustého hradu sú na tom oveľa lepšie ako ich dnešný súper. Na svojom konte majú 68 bodov a len vďaka horšiemu skóre sú za Martinom na priebežnom šiestom mieste. Postup do play off by im už nemal ujsť, no pochopiteľne aj Zvolen bojuje o čo najlepšiu pozíciu pred vyraďovacími bojmi. V posledných dvoch zápasoch vonku bodoval naplno, keď zvládol gólové prestrelky v Poprade (5:6) a tiež v Liptovskom Mikuláši (4:5). V ostatných troch dueloch strelecky zažiaril Pavel Klhůfek, ktorý zaznamenal sedem gólov. Bryndziari majú pomerne slušnú ofenzívu a príchod Patrika Lušňáka by ich útočný potenciál mal ešte zvýšiť. Hráč bratislavského Slovana odohral v KHL plnú sezónu a nazbieral 14 bodov. Zvolenčania sa trápia v obrane a inkasovali druhý najvyšší počet gólov. Samuel Baroš má síce na konte 15 víťazných zápasov, no v priemere inkasuje 3,20 gólu na zápas. Paradoxne, Zvolen má najlepšie oslabenia zo všetkých tímov o čom svedčí úspešnosť 88,04%.

    TOHTOSEZÓNNE MERANIA SÍL

    08.01.17 Zvolen – Nové Zámky 1:0
    09.12.16 Nové Zámky – Zvolen 3:6
    13.11.16 Zvolen – Nové Zámky 4:3
    07.10.16 Nové Zámky – Zvolen 1:5
    09.09.16 Zvolen – Nové Zámky 2:1pp

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Mäkinen, Den. Rehák, Tábi, Makovský – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Kučkin, Novotný, Hujsa – Fábry, Čaládi, Lelkeš – Dubec, Dom. Rehák, Tibenský.

    HKM Zvolen: Baroš – Andersons, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, M. Novák, Homér, Plekhanov – Lušňák, Puliš, Zuzin – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – Šišovský, Petráš, Matis – L. Novák, Síkela, Jurák.

    Rozhodcovia: Jozef Kubuš, Peter Jonák – Roman Výleta, Lukáš Kacej.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Marek Drtina zaviedol puk do útočného pásma. Po tom ako prešiel modrú čiaru aj zakončil svoju akciu, ale našiel len pozorného Samuela Baroša.
     
    00:48
    Brankár Zvolena musel opäť zasahovať. Stanislav Kučkin pekne obkorčuľoval bránu a sám dokázal aj zakončiť. Mieril však len do priestoru, kde bol Samuel Baroš.
     
    01:20
    Zvolenčania sa dostali do útočného pásma v rozpore s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:58
    Prvýkrát sa do zakončenia dostali aj hostia. Matej Síkela dobre zapracoval v útočnom pásme, posunul puk na Andreja Plekhanova, no ten mieril tesne vedľa.
     
    02:26
    Hostia si teraz nedali pozor v rozohrávke a po ich zaváhaní sa hra presťahuje pred Samuela Baroša. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    02:54
    Samuel Baroš musel tretíkrát v dnešnom zápase zasahovať. K strele z ľavej strany napriahol Frederik Sandgren, ale trafil len betón zvolenského brankára.
     
    03:38
    Nové Zámky sa teraz ani na dvakrát nedostali do útočného pásma. Prvá formácia už schádza z ľadu a oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    04:04
    Pavel Klhůfek má v posledných zápasoch úžasnú streleckú formu, no tentokrát svoje kanonierske schopnosti nepotvrdil. Jeho strelu likviduje Joakim Lundström.
     
    05:19
    Nové Zámky si zahrajú prvú presilovú hru v zápase. Jozefa Tibenského v strednom pásme podrazil Peter Šišovský, ktorý už sedí na lavici hanby.
     
    05:48
    Hostia sa bez väčších problémov bránia vo svojom úvodnom oslabení. Puku sa zmocnil Peter Zuzin a pohodlne poslal puk cez všetky čiary.
     
    06:27
    Teraz to domáci hokejisti zahrali oveľa lepšie. K strelám sa dostal Štěpán Novotný i Martin Hujsa, ale ani jeden hráč nedokázal skórovať.
     
    06:49
    Domácim hokejistom sa teraz nepodarilo zachytiť puk v útočnom pásme. Vyzerá to tak, že počas prvej presilovky gól neuvidíme.
     
    07:45
    Peter Šišovský sa po návrate z trestnej lavice okamžite zapojil do hry. Snažil sa tečovať strelu Andreja Plekhanova, no dobrý zákrok predviedol Joakim Lundström.
     
    08:34
    Presilovú hru si v prvej tretine zahrá aj Zvolen. Domáci totiž zle striedali a dostávajú trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Jozef Tibenský.
     
    09:02
    Nové Zámky sa dokázali oslobodiť. Zvolenčania sa síce dostali k niekoľkým strelám, no ani jednu sme nemohli označiť za nebezpečnú.
     
    09:34
    Štěpán Novotný zaviedol puk do útočného pásma a dokonca vo vlastnom oslabení aj zakončil. Jeho strelu ale vyráža dobrým zákrokom Samuel Baroš.
     
    10:08
    Peknú akciu predviedli hokejisti spod Pustého hradu. Na prihrávku z pravej strany si nakorčuľoval Pavel Klhůfek, ale bránu netrafil.
     
    10:45
    Hostia si teraz nerozumeli pri prechode stredným pásmom a nepresnou prihrávkou sa postarali o ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    11:27
    Hra je teraz pomerne rozkúskovaná. V krátkom časovom úseku sme videli dvakrát postavenie mimo hry v podaní hokejistov Nových Zámkov.
     
    12:24
    Lukáš Novák sa teraz doslova pohral s domácimi obranami. Dokázal sa pretlačiť do zakončenia, no z priestoru medzi kruhov bránu tesne minul.
     
    12:54
    Matej Paulovič prešiel do útočného pásma po pravej strane. Zvolil technické zakončenie, ale jeho strela švihom minula bránu Samuela Baroša.
     
    13:34
    V útočnom pásme domáceho tímu bol veľmi aktívny Stanislav Kučkin. Puk po jeho strele poskakoval v bránkovisku zvolenského brankára, ale Martin Hujsa ho nedokázal upratať do brány.
     
    13:49
    Obrovskú šancu teraz spálil Radovan Puliš. Peter Zuzin zabojoval a využil pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení. Následne poslal puk pred bránu, ale prvý menovaný hráč z tesnej blízkosti neskóroval.
     
    14:34
    K ďalšiemu streleckému pokusu sa dostal Lukáš Jurík. Jeho zakončenie v páde ale likviduje istým zákrokom brankár Joakim Lundström.
     
    15:20
    Hlavný rozhodca teraz prerušuje hru, pretože jeden z domácich hráčov zahral vysokou hokejkou. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    16:21
    Hokejisti Zvolena budú hrať opäť v početnej výhode. Dvojminútový trest za sekanie dostáva skúsený 37-ročný hokejista Martin Hujsa.
     
    16:44
    Hostia sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Juraj Majdan bol príliš rýchly, a tak sa píska postavenie mimo hru.
     
    17:17
    Joakim Lundström musel riešiť nepríjemnú situáciu pred svojou bránou. Do zakončenia sa dostával Samuel Petráš, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    17:38
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a puk posielajú až za bránu Samuela Baroša. Zvolenčanom sa pomaly končí aj druhá presilová hra.
     
    18:05
    Stanislav Kučkin sa dostal do zakončenia aj vo vlastnom oslabení. Nespravil to ale najlepšie, keďže sa pre domácich črtala možnosť na prečíslenie dvoch proti jednému.
     
    18:48
    Joakim Lundström musel zasahovať po strele od modrej čiary. Švédsky brankár mal síce mierne problémy, no napokon dokázal skrotiť puk.
     
    19:16
    Peter Šišovský zabojoval v strednom pásme a dokázal poslať do úniku Matúša Matisa. Mladý útočník postupoval sám na švédskeho brankára, ale jeho bekhendové zakončenie neprinieslo úvodný gól zápasu.
     
    19:38
    V poslednej minúte prvej tretiny sa ešte bude vhadzovať v strednom pásme. Ofsajdovému postaveniu sa nevyhli zverenci Štefana Mikeša.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného zápasu nám veľa hokejovej krásy neponúkla. Domáci boli síce mierne strelecky aktívnejší, no musíme povedať, že väčšie gólové šance mali Zvolenčania. Po góle volalo zakončenie Radovana Puliša či samostatný únik Matúša Matisa. Švédsky brankár Joakim Lundström ale obe situácie vyriešil, a tak sme gól nevideli. Druhá tretina sa v Nových Zámkoch začne približne o 18:50 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Prvý zvolenský útok sa dokázal usadiť v útočnom pásme. Napokon sa k strele od modrej čiary dostal Janis Andersons, ale ten bránu netrafil.
     
    21:07
    Pavel Klhůfek prešiel obranou domáceho tímu ako nôž maslom. Český útočník sa predral až do bekhendového zakončenia, ale tiesnený mieril len do betónov Joakima Lundströma.
     
    21:27
    Strelou od ľavého mantinelu preveril pozornosť Samuela Baroša domáci obranca Frederik Sandgren. Mieril ale iba do náručia brankára hostí.
     
    21:45
    Branislav Fábry sa natlačil pred bránu hostí. Napokon zvolil bekhendové zakončenie, ale Samuel Baroš v spolupráci so svojimi obrancami puk upratal do bezpečia.
     
    22:08
    Denis Rehák chyboval na útočnej modrej čiare a poľahky pustil do nájazdu Romana Juráka. Ten mal dostatok času i priestoru, ale v jasnej šanci strelecky zlyhal.
     
    22:49
    Peter Zuzin dostal peknú prihrávku krížom cez obranné pásmo súpera. Okamžite sa snažil vystreliť, ale puk mu nesadol ideálne na hokejku.
     
    23:30
    Zvolenčania si nerozumeli v rozohrávke, a tak čiarový rozhodca píska zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred brankárom Samuelom Barošom.
     
    24:13
    Domáci teraz obliehali priestor okolo brány súpera. Z ťažkého uhla pálil Richard Lelkeš, ale svojou nenápadnou strelou neprekvapil Baroša.
     
    24:49
    Domáci teraz poriadne zazmätkovali vo vlastnom obrannom pásme. Po zbytočných chybách sa dostali k strele obaja obrancovia tretej formácie, no Joakim Lundström ich strely dokázal vyraziť.
     
    25:33
    Pekná akcia hostí. Peter Šišovský v poslednej chvíli prepasíroval puk na Matúša Matisa, ale jeho pohotové zakončenie mierilo nad bránu súpera.
     
    26:02
    Nové Zámky budú mať výhodu presilovej hry. Michalovi Novákovi sa to síce nepáči, no práve jeho posiela rozhodcovská dvojica na trestnú lavicu za hrubosť.
     
    26:28
    Domáci sa veľmi rýchlo dostali do zakončenia. Frederik Sandgren páli od modrej čiary, no po jeho strele dokázali hostia vyhodiť puk do bezpečia.
     
    27:19
    Z pravej strany opäť strieľal pred chvíľu spomínaný domáci obranca. Tentokrát bránu vôbec netrafil a pripravil svoj tím o útočné pásmo.
     
    27:47
    Matej Paulovič sa dostal do útočného pásma po pravej strane. Napokon aj zakončil z ťažkého uhla, ale Samuel Baroš predviedol dobrý zákrok betónom.
     
    28:39
    Zvolenčania sa síce ubránili v oslabení, ale Nové Zámky pokračovali v útočnej aktivite. Do zakončenia sa tlačil Branislav Fábry, ale celú situáciu vyriešil Samuel Baroš.
     
    29:13
    Nepríjemná situácia pred domácim brankárom. Samuel Petráš išiel zbytočne do súboja s Dominikom Rehákom, ktorý následne narazil do vlastného gólmana.
     
    29:47
    Ossi Saarinen je v dnešnom zápase takmer neviditeľný. Teraz sa snažil pripomenúť, no keďže prihrávku nezachytil, pramení z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    30:25
    Radovan Puliš skúšal prekonať švédskeho brankára šikovnou strelou spoza obrancu. Joakim Lundström bol ale pozorný a strelu vyráža.
     
    30:49
    Obrovská šanca na domácej strane. Stanislav Kučkin fantastickou prihrávkou spoza brány našiel Štěpána Novotného, ale ten z tesnej blízkosti neprekonal súperovho brankára.
     
    31:27
    Ďaľšia nepríjemná situácia pred bránou Zvolena. Z pozície obrancu si nakorčuľoval do nebezpečného priestoru Konsta Mäkinen, ale napokon je z toho len posunutie brány.
     
    32:17
    Roman Jurák od ľavého mantinelu nahadzoval puk pred bránu. Matej Síkela dobre brankárovi clonil, ale neodkázal puk tečovať za jeho chrbát.
     
    32:35
    Štěpán Novotný si počkal na krížnu prihrávku cez celé útočné pásmo. Okamžite pálil, ale puk nasmeroval nad bránu zvolenského brankára.
     
    33:23
    Samuel Baroš sa opäť musel mať na pozore. Strelu spoza obrancu na neho vyslal Branislav Fábry, ale zvolenský gólman si na dvakrát poradil.
     
    33:55
    Peter Hraško predviedol peknú individuálnu akciu. Zbavil sa jedného z domácich hráčov, dostal sa do zakončenia, ale tesne minul bránu Joakima Lundströma.
     
    34:38
    Domáci hokejisti sú teraz o niečo aktívnejší. Do listiny strelcov sa snažil zapísať Jozef Tibenský, ale Samuel Baroš si zatiaľ drží čisté konto.
     
    35:04
    Pekná akcia na strane hostí. Matúš Matis prenechal puk Petrovi Šišovskému, ten vystrelil švihom, ale našiel len pripraveného Joakima Lundströma.
     
    35:27
    Obrovská šanca na domácej strane. Ossi Saarinen mohol zakončovať, no na druhej strane videl úplne voľného Mateja Pauloviča. Na neho zívala prázdna brána, ale nedokázal zachytiť prihrávku fínskeho spoluhráča.
     
    35:52
    Samuel Baroš predviedol dva veľmi dobré zákroky po strelách Stanislava Kučkina. Nasledovať tak bude vhadzovanie v obrannom pásme Zvolena.
     
    36:24
    Ďalšia gólová šanca na domácej strane. Zverenci Štefana Mikeša sa dostali do prečíslenia troch proti jednému. Stanislav Kučkin našiel na druhej strane Martina Hujsu, no toho vychytal skvelý Samuel Baroš.
     
    37:48
    Po hektickom úseku tu máme prerušenie. Musíme povedať, že domáci mali hrať v oslabení, keďže Milan Kytnár zasiahol súpera hokejkou do tváre.
     
    38:17
    Peter Šišovský predviedol peknú individuálnu akciu. Spoza brány si nakorčuľoval do nádejnej pozície, ale jeho bekhendovému zakončeniu chýbala razancia.
     
    38:41
    Joakim Lundström musel opäť zasahovať. Lukáš Novák mieril puk do hornej časti brány, ale napokon si švédsky brankár poradil s jeho bekhendovým pokusom.
     
    39:28
    Patrik Lušňák posielal krížnu prihrávku na Petra Zuzina. Ten sa ale pred modrou čiarou pošmykol a napokon je z toho pomerne kuriózny ofsajd.
     
    39:47
    V závere druhej tretiny budú hrať domáci v oslabení. Konsta Mäkinen dostáva dve minúty za sekanie a zrejme začne poslednú tretinu na trestnej lavici.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Na začiatku druhej tretiny mal mierne navrch Zvolen, no následne prebrali režisérsku taktovku do svojich rúk zverenci Štefana Mikeša. Tí mali niekoľko dobrých šancí na to, aby otvorili skóre zápasu, ale Zvolenčanov výrazne podržal Samuel Baroš. Ten sa vyznamenal pri šanci Štěpána Novotného či tutovke Martina Hujsu. V závere prostrednej tretiny sa nechal vylúčiť Konsta Mäkinen, a tak tretiu časť otvorí presilová hra hokejistov spod Pustého hradu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:39
    Hostia začínajú tretiu tretinu v početnej výhode. Od modrej čiary pálil Daniel Krejčí, ale jeho strelu vyradil do bezpečia brankár Joakim Lundström.
     
    41:08
    Daniel Krejčí nahadzoval puk pred švédskeho brankára. Napokon ale bránu minul a následne vyhadzujú domáci puk cez všetky čiary.
     
    41:38
    Domáci sa opäť ubránili. Bryndziarom táto početná výhoda vôbec nevyšla, a tak budeme pokračovať v zápase za bezgólového stavu.
     
    42:22
    Peter Šišovský predviedol pekný prenik po ľavej strane. Joakim Lundström puk iba vyrazil pred seba a mal šťastie, že ho do brány neupratal Samuel Petráš.
     
    43:00
    Matej Síkela sa dostal k strele z priestoru medzi kruhmi. Veľmi dobre sa pred neho ale postavil Denis Rehák a zblokoval jeho pokus.
     
    43:48
    Zvolenčanov presilová hra nakopla a v tretej tretine sú lepším tímom. Teraz sa do koncovky dostal Peter Zuzin, ale našiel len vyrážačku Joakima Lundströma.
     
    44:21
    Hrá má teraz pomerne vysoké tempo. Takmer vôbec sa neprerušuje, a tak obe mužstvá musia striedať počas hry. Puk je za bránou Zvolena.
     
    44:55
    Pavel Klhůfek dostal na ľavej strane pomerne dosť priestoru na to, aby kvalitne zakončil. Napokon jeho strelu vyráža do bezpečia švédsky brankár.
     
    45:24
    Do ďalšej dobrej možnosti sa dostal Matúš Matis. Perfektne sa natlačil pred bránu súpera, ale ani na trikrát nepretlačil puk za Joakima Lundströma.
     
    45:50
    Domáci teraz kopia chyby vo vlastnom obrannom pásme. Treba pochváliť tretí útok hostí, ktorý svojím napádaním robí Novým Zámkom obrovské problémy.
     
    46:31
    Dobré striedanie tretieho zvolenského útoku zakončila akcia Samuela Petráša. Napriek jeho snahe nemal Joakim Lundström vážnejšie problémy so zákrokom.
     
    47:43
    Tentokrát veľmi dobre napádajú domáci hokejisti a Zvolenčania sa nevedia dostať zo svojej tretiny. Mierne problémy mal Janis Andersons, ale napokon situáciu ustál.
     
    48:18
    Po dlhšom čase musel predviesť svoje brankárske kvality aj Samuel Baroš. Strelou z pravej strany preveril jeho pozornosť Martin Hujsa.
     
    48:44
    Domáci kopia chybu za chybou, keďže nevedia dobre reagovať na aktívne napádanie súpera. Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Joakimom Lundströmom.
     
    49:24
    Pekná akcia hostí. Lukáš Novák si šikovne vymenil puk s Matejom Síkelom. Napokon zakončoval prvý menovaný hráč, ale ani on neotvoril gólový účet stretnutia.
     
    49:55
    Po prihrávke Patrika Lušňáka zakončoval strelou od modrej čiary Janis Andersons. Švédsky brankár Joakim Lundström takmer nič nevidel, no mal šťastie, že strela mierila vedľa brány.
     
    50:26
    Akciu domáceho tímu sa snažil zakončiť strelou od modrej čiary Frederik Sandgren. V rozhodujúcom momente ale zlomil hokejku, a tak sa pripravil o možnosť skórovať.
     
    51:44
    Samuel Petráš hľadal pred bránou svojich spoluhráčov, no tí nepochopili jeho úmysel. Následne sa píska ofsajd v podaní hokejistov Zvolena.
     
    52:17
    Richard Lelkeš vyhodil puk cez všetky čiary, a tak sa hra presťahovala pred brankára Joakima Lundströma. Ten musel následne zasahovať aj po strele Tomáša Valentu.
     
    52:38
    Patrik Lušňák je v tretej tretine veľmi aktívny. Po príchode z bratislavského Slovana sa snaží zaznamenať svoj prvý gól v novom drese, no zatiaľ mu to nechce dovoliť Joakim Lundström.
     
    53:00
    Zvolenčania majú viac z hry a snažia sa to potvrdiť aj na tabuli skóre. Po nepresnej strele Petra Zuzina na nej ale stále svieti bezgólový stav.
     
    54:13
    Opäť po dlhej dobe sa dostali do útočného pásma aj domáci hokejisti. Boli však mimo palebných pozícii, a tak nemusel zasahovať Baroš.
     
    54:51
    Tentokrát už Samuel Baroš musel zasahovať. Pohotovo zakončoval po krížnom pase Branislav Fábry, ale aj on odmietol pozíciu hrdinu zápasu.
     
    55:38
    Obe mužstvá striedajú počas hry. Čas do konca riadnej hracej doby sa pomaly kráti a vyzerá to tak, že podobne ako v predošlom meraní síl sa bude predlžovať.
     
    56:06
    Štěpán Novotný sa pekne natlačil do útočného pásma po ľavej strane. Svedomito ho bránil Michal Novák, no následne narazil do vlastnej brány a leží s bolestivou grimasou na tvári.
     
    56:34
    Denis Rehák sa snažil vystreliť od modrej čiary. Včas k nemu ale pristúpil jeden z hráčov Zvolena, takže pokus domáceho obrancu bol zblokovaný.
     
    57:18
    Konsta Mäkinen si teraz splnil svoje defenzívne povinnosti. Na strelu si to chystal Juraj Majdan, ale fínsky obranca jeho strelu zblokoval.
     
    58:24
    Do konca zápasu ostáva niečo viac ako jeden a pol minúty. O gólovú radosť Zvolena sa nepostaral ani Peter Šišovský, ktorý neuspel proti presile hráčov Nových Zámkov.
     
    58:57
    Štěpán Novotný veľmi dobre napádal rozohrávku súpera, a tak radšej Samuel Baroš hru prerušil. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke, no ešte predtým si Peter Mikula berie oddychový čas.
     
    59:36
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak toto je neuveriteľné. Daniel Krejčí zlomil hokejku na útočnej modrej čiare, a tak sa domáci dostali do prečíslenia troch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral STANISLAV KUČKIN a strelou pod brvno zrejme rozhoduje o osude dnešného zápasu. Asistencia: Frederik Sandgren.
    59:36 KUČKIN - 1:0
     
    59:54
    V samotnom závere sa ešte snažil vyrovnať skóre zápasu Juraj Majdan, ale trafil len lapačku domáceho brankára. Ten rýchlo rozohral a nedal súperovi už ďalšiu šancu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Sledovali sme veľmi zaujímavé stretnutie, ktorému chýbal len väčší počet gólov. Už to vyzeralo, že budeme svedkami predĺženia, ale 24 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času využil zaváhania Daniela Krejčího domáci útočník Stanislav Kučkin. Strelou pod brvno nedal Samuelovi Barošovi šancu a doslova vystrelil Novým Zámkom mimoriadne cenné tri body. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný piatkový večer. (20:22:23)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 60. Kučkin (Sandgren)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Mäkinen, Den. Rehák, Tábi, Makovský – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Kučkin, Novotný, Hujsa – Fábry, Čaládi, Lelkeš – Dubec, Dom. Rehák, Tibenský.
    HKM Zvolen: Baroš – Andersons, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, M. Novák, Homér, Plekhanov – Lušňák, Puliš, Zuzin – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – Šišovský, Petráš, Matis – L. Novák, Síkela, Jurák.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš, Peter Jonák – Roman Výleta, Lukáš Kacej
    bahis siteleri