Gijón – Atlético 1:4 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 2:0 (kon.) | La Coruňa – Alavés 0:1 (kon.)
Sevilla – Eibar 2:0 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
0:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 18.02.2017, 18:30 • Estadio Municipal de Riazor, La Coruňa • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:28:34)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:13.
     
    Deportivo Alavés to dokázalo, bere z dnešního zápasu tři body. La Coruňa byla téměř celý zápas lepším týmem, více držela míč na kopačkách, mačkala soupeře v pokutovém území, ale ani jednou nerozvlnila síť. Naopak na druhé straně stačila jediná nepozornost Raúla Albentosy, který zavinil pokutový kop zatáhnutím za dres. Manuel García s přehledem nařízenou penaltu proměnil střelou do středu branky. Ani následný tlak nestačil na pevnou obranu Alavés. Pacheco si pohlídal centry, které směřovaly do vápna a tím výrazně podržel svůj tým v závěru zápasu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě po odpískání konce utkání se vrhl na hlavního rozhodčího Charles Gil a také od ještě dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Alexis.
     
    90+3
    Střídající Rubén Sobriano si vybojoval faul na útočné polovině a to již vypadá s domácím týmem velmi zle. Sobriano zůstává ležet na trávníku. Po několik sekundách se zvedá a dostává za zdržování žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Domácí již vrhají všechny síly do útoku. Ale ani dva rohové kopy v řadě nepřinášení pro La Coruňu vytoužené vyrovnání.
     
    90
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Gaizka Toquero, přichází Carlos Vigaray.
     
    89
    Fajr rozehrával volný přímý kop po faulu na jeho osobu. Centr si ale v šestnáctce našel jen Feddala, který dnes odvrátil snad desátý centr.
     
    88
    Ani hosté se už neprotlačili k zakončení v pokutovém území. Do dalšího útoku tak mohou vyrazit domácí fotbalisté. Těm už k zvrácení stavu nezbývá příliš času.
     
    87
    Lux následně dostává žlutou kartu za příliš mnoho řečí k rozhodčímu.
    87. Luxův vynikající zákrok na brankové čáře
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto. Toquero se dostal k hlavičce v pokutovém území, ale Garmán Lux skvěle vyrazil míč alespoň na břevno.
     
    86
    Ten však opět nepřetavili ani v zakončení. Z následné dohrávky ještě centroval před Pacheca Joselu, ale i s tím si brankář Alavés poradil.
     
    85
    Feddal musel před dotírajícím Andonem poslat míč jen za brankovou lajnu. Domácí tak mají k dispozici další rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Bruno Gama, přichází Fayçal Fajr.
     
    83
    Po dlouhém nákopu na domácí polovinu se dostal k balonu na levé straně Femenía, ale jeho centr si s přehledem domácí obrana pohlídala.
     
    82
    Zhruba deset minut mají domácí hráči na to, aby převahu v celém zápase zužitkovali alespoň k vyrovnávajícímu gólu.
     
    81
    Střídající Sorbino si poležel na trávníku a hostům ušetřil několik desítek sekund. Po následném centru do pokutového území musel vyrazit míč mimo šestnáctku Lux.
     
    80
    Domácí již ztrácí nervy. Bruno García toho je důkazem, když zezadu sestřelil unikajícího soupeře a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Alavés se dostalo po delší době také do útoku. Femenía si vyměnil míč u pravé postranní lajny s Camarasou, ale druhý jmenovaný byl v moment přihrávky v ofsajdu.
     
    78
    Juanfran chtěl zastavit míč směřující za brankovou lajnu, ale to se mu nepodařilo. Navíc hostující Theo Fernández zůstal ležet na trávníku s křečí a domácím již začíná scházet čas.
     
    77
    Střídající Joselu byl snad poprvé u míče. Na levém kraji vysunul Gila do volného místa, ale následně se další střídající hráč neprosadil přes obránce.
     
    76
    Postupný útok domácího celku nikam nevedl. Z pravé strany přilétl před Pachecu centr se kterým si ale hostující obrana poradila.
     
    75
    Nyní si Deyverson pomohl rukama v pokutovém území soupeře a musí odevzdat vybojovaný míč. Lux se ujímá rozehrávky od své branky.
     
    74
    A s pády v šestnáctce se roztrhl pytel. V domácím vápně to zkoušel Sorbino, ale také se jen pokračuje ve hře.
     
    73
    Alavés se může nyní držel v defenzivě. To se ale hostům dařilo celý zápas. Andone zkoušel vymodlit penaltu i pro La Coruňu, ale rozhodčí nyní mlčí.
     
    72
    Domácím fanouškům se rozhodně nelíbí výsledek zápasu a hlasitě to projevují. Domácí se však nemohou dostat do pokutového území soupeře.
     
    71
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Celso Borges, přichází Joselu.
    68. Manuel GARCÍA - 0:1
     
    68
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na penaltový bod jako správný kapitán MANUEL GARCÍA a střelou do středu branky posílá překvapivě Alavés do vedení. Germán Lux se rozhodl skočit na levou stranu, ale tam se míč nedostal.
    67. Žlutá karta
     
    67
    Je tu pokutový kop pro Depostivo Aláves! Albentosa navíc vyfasuje za zatáhnutí za dres žlutou kartu.
     
    66
    Do zhuštěné obrany se vydal středem hřiště Emre Colak, ale ještě před pokutovým územím se s ním hostující obrana poradila.
     
    65
    Ani více jak hodiny hry nestačila týmům k první vstřelené brance zápasu. Domácí mají sice více ze hry, ale na větší šance čekáme.
     
    64
    A hosté se z ničeho nic dostali také do zakončení. Po překvapivém centru se protlačil přes obránce k hlavičce Deyverson a vyděsil lehce domácí fanoušky. Jeho pokus končí jen nad brankou.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Rubén Sobrino.
     
    61
    Gernám Lux si sáhl snad poprvé ve druhém poločase na míč. Sebral jednoduše míč ze vzduchu po centr od rohového praporku.
     
    61
    Po dlouhé době se hosté usadili na polovině soupeře. Po centru Gómeze musel odvrátit míč jen na rohový kop Juanfran.
     
    60
    Ani tentokrát se domácím nepodařilo dostat míč do sítě. Ani do zakončení se nedostali. Nejdříve se dostal k balonu Feddal, který je dnes ve vzduších soubojích k nepřekonání.
     
    59
    Florin Andone byl faulován znovu velmi blízko hostujícímu vápnu. Domácí celek tak má další možnost poslat míč před Pacheca.
     
    58
    Deportivo Alavés se nemůže dostat z vlastní poloviny. Až nyní to vzal na sebe Deyverson, který vybojoval míč a pelášil s ním až k vápnu soupeře, ale na víc se nezmohl.
     
    57
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Carles Gil.
     
    56
    Hráči La Coruni stupňují tlak, ale zatím se nemohou dostat do pokutového území. Další centr z pravé strany končí jen sraženým balonen za brankovou lajnu.
     
    55
    Dlouhá kombinace už se přestává líbit i divákům. Domácí tak přešli rychle do útoku a zpoza vápna vyzkoušel připravenost brankáře Colak.
     
    54
    Domácí na malou chvíli uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Hosté se ani příliš nesnaží napadat a jen čekají co předvede soupeř.
     
    53
    Také ve druhém poločase pokračuje tlak domácího celku. Fernando Pacheca však nemusí řešit žádné zapeklité situace. Nyní si pohlídal centr z pravé strany lehkým zákrokem.
     
    52
    Domácí tak měli další velmi nebezpečnou možnost jak ohrozit branku soupeře. Z pětadvaceti metrů se opřel do míče Emre Colak, ale podstřel zdi mu nevyšel podle představ.
     
    51
    Po faulu na Borgese ve středu pole rozehrávali domácí nebezpečnou situaci třicet metrů od branky soupeře. Po hlavičce se dostal k míči Andone, ale balon mu odskočil. Před vápnem ale přišel zcela zbytečný faul Deyversona, který dokonce dostává žlutou kartu.
     
    51
    Andone nevypustil míč, který už téměř směřoval za brankovou lajnu a byl odměněn. Dokázal míč udržet ve hře, ale Gama tentokrát necentroval nejpřesněji.
     
    50
    Kakuta si vyběhl z levé strany až téměř do osy trávníku, ale čistě přišel o míč. Následně musel faulovat Colak, aby zabránil rychlému protiútoku.
     
    49
    Hosté ale velmi rychle získali míč na vlastní kopačky. Gaizka Toquero nezpracoval dlouhý míč za obranu a tak mohou jít do útoku také domácí.
     
    48
    Snažení ale končí jen u levé postranní lajny, kde se nedohodl na spolupráci Gómez s Deyversonem.
     
    47
    Domácí fotbalisté rozehráli druhý poločas. Oba celky vstoupily do druhé půli beze změn v sestavě. Po rozehrávce se k míči dostali hosté a budou mít také první možnost ohrozit branku soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Nastavená minuta uběhla a hlavní rozhodní naposledy foukl v prvním poločase do píšťalky. Úvod zápasu patřil jednoznačně domácí La Coruni, který válcovala soupeře, držela mnohem více míč, ale velkou šanci zastavilo břevno a poté také výborně zasahující Fernendo Pacheco. Na druhé straně byl v možná největší šanci první půle Deyverson, ale ze samostatného úniku vytěžil jen střelu nad branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Ani tentokrát se domácí nepodařilo přesněji poslat míč do vápna. Emre Colak sice chtěl hlavičkovat, ale na balon na zadní tyči nedoskočil. Míč tak končí bez doteku za brankovou lajnou.
     
    44
    Minutu před pauzou se hosté opět provinili proti pravidlům. Na trávníku skončil rozběhnutý Colak a La Coruňa má ještě jednu příležitost.
     
    43
    V závěru poločasu mohli domácí poslat míč z klidové pozice do vápna soupeře. Další přetažený centr si našel jen hlavu Laguardii.
     
    42
    Nyní to domácí zkusili kolem levé postranní lajny. Po centru Kakuty se zapotil Feddal, který až na druhý pokus odvrátil balon ze šestnáctky. Následně ale fauloval před vápnem Llorente a je také potrestaný žlutou kartou.
     
    41
    Hosté získali míč ve středu pole. Deyverson ihned startoval do rychlého úniku, ale tentokrát k němu přihrávku mezi obránci neprošla.
     
    40
    První poločas se blíží ke svému závěru a stále čekáme na první branku. Po několika minutovém tlaku se k balonu dostali také hosté.
     
    39
    Dlouhé minuty se již La Coruňa drží na útočné polovině. Fernando Pacheco však ještě nemusel zasahovat. Útoční hráči domácího celku se nemohou dostat přes obrannou hradbu v pokutovém území.
     
    38
    Po faulu u rohového praporku domácí mohli rozehrávat zkrácený rohový kop, ale ten nevyšel podle představ. La Coruňa však zůstává u míče.
     
    37
    O první roh se postaral v pokutovém území Feddal. Domácí ale zůstali u míče a měli další možnost od rohového praporku. Hosté jsou ale v převaze v pokutovém území a zatím nemají problém odvracet vysoké míče.
     
    36
    Po rychlé akci na pravé straně měl znovu trochu prostoru Gama. Nyní ale zkušeně poslal míč jen do obránce a získal tak pro svůj celek rohový kop.
     
    34
    Hosté měli navíc k dispozici rozehrávku volného přímého kopu, ale na zadní tyči se marně natahoval za přetaženým centrem Deyverson.
     
    33
    A je tu dokonce první žlutá karta v zápase. Domácí guilherme dojel do soupeře po odehrání míče a vidí od hlavního rozhodčího trest.
     
    32
    Camarana si chtěl vykoledovat faul a to se mu také na pravé straně podařilo. Byl lehce přistrčen Kakutou.
     
    31
    Po více než půlhodině hry stále čekáme na první branku zápasu. Domácí jsou sice aktivnější, mají více míč pod kontrolou, ale i hosté dokázali zahrozit z úniku.
     
    30
    Po rohovém kopu pokračovali domácí v tlaku na branku Alavés, ale po nepřesné přihrávce hlavou se dostal k balonu Feddal, který je ve vlastním vápně faulován.
     
    29
    Bruno Gama je velmi aktivní na pravé straně a znovu jak měl trochu volného místa tak cpal míč před Pacheca. Hosté zaváhali v obraně a jen odevzdali míč na rohový kop.
     
    28
    Hráči Deportiva Alavés ale naprosto zpackali rozehrávku. Po nepřesné přihrávce mohlo již hned několik domácích útočníků do brejku, ale Andone neposunul míč přesně na rychlejšího Gamu.
     
    27
    Oba týmy se dostali do slušného tempa. Toquero musel být poslán k zemi Luisinhem a hosté mohou poslat míč před Germána Luxe.
     
    25
    Navíc po přesné kombinaci získal místo na pravé straně Gama, který opět centroval do vápna. Skluzem se snažil dopravit míč do hostující sítě Kakuta, ale minul.
     
    24
    Také hosté se vydali napadat na útočnou polovinu. Domácí obránci byli pod tlakem, ale společnou silou se vypořádali se soupeřem.
    23. Deyverson v samostatném úniku zklamal
     
    23
    La Coruňa pokračuje ve svém útočném snažení. Nyní ale ztratili domácí míč v kritickém místě a sám se řítil na Luxe Deyverson. Z velké rychlosti ale střílí jen vysoko nad branku.
     
    22
    Tentokrát to jsou hostující hráči, kteří chtějí po velké šanci uklidnit hru. Jejich kombinace je přesná, ale domácí výborně napadají a nepouští soupeře do útoku.
    20. První velká šance zápasu
     
    20
    Obrovská šance domácího celku. Na místě pro pokutový kop si našel míč znovu Andone. Na nic nečekal a vypálil pravačkou na branku. Jeho střela končí jen na břevně a následnou dorážku Kakuty likviduje Pacheco.
     
    19
    U pravé lajny nyní bojoval Bruno Gama, ale ani jemu se nepodařilo uvolnit před bránícího Feddala. Následně ale vybojoval míč a mohl centrovat. Tak se také stalo, ale Andone dnes není rozhodně ve střelecké formě.
     
    18
    Balon se dostal až k brankáři, který nerozehrál přesně, ale La Coruňa dokázala rychle získal míč na své kopačky.
     
    17
    Po několika šancích hostujícího celku nyní domácí uklidňují hru postupnou kombinací z vlastní poloviny. Na levé straně se mohl dostat do volného místa Kakuta, ale raději poslal míč znovu na obránce.
     
    16
    Alavés tak mělo k dispozici druhý roh v krátkém čase. Ten však záhy končí, když se v pokutovém území střetli hlavou Llorente s Borgesem a oba musejí být ošetřeni.
     
    15
    A i rohový kop hostujícího celku byl nebezpečný. K hlavičce se dostal téměř v místo pro penaltu Gómez. Po hlavičce do země se míč nebezpečně odrážel do branky, ale Lux byl pozorný.
     
    14
    Casamara ukázal u pravé postranní lajny rychlé nohy. Nikdo ze spoluhráčů ho však v útočném snažení nepodpořil a tak se musel útočný hráč Alavés s balonem vrátit. Posléze ale u brankové lajny vybojoval rohový kop.
     
    13
    Už to vypadalo, že hosté ztratí míč v nebezpečném prostoru, ale Llorente se stačil vrátit a hned skluzem vypíchl míč útočícímu Colakovi.
     
    12
    Až nyní to zkouší také hostující ofenzivní hráči. Toquedo se však v nejnevhodnější moment zamotal do míče a již nedokázal přihrát do vápna, kde čekal Deyverson.
     
    11
    Domácí byli v úvodní desetiminutovce rozhodně aktivnějším celkem. Alavés se k ničemu nedostalo a tak je Germán Lux v domácí brance bez práce.
     
    10
    O první rohový kop se postaral Gama, který na zadní tyči hledal Colaka, ten ještě vracet do malého vápna. Andone byl zcela sám pět metrů od branky, ale hlavičce nasměřoval jen nad.
     
    9
    Juanfran je velmi aktivní na pravé straně. Nyní si poradil s obráncem, ale do centru mu již vletěl další hostující obránce. Bude z toho však rohový kop.
     
    8
    Hosté se nemohou vymanit z tlaku. Po zisku míče se dostal do volného místa na levém kraji Kakuta. Po jeho přesném centru do pokutového území se protlačil k hlavičce Andone, ale nebyl přesný.
     
    7
    Obrana Deportiva Alavés má co dělat. Nyní to zkoušel středem trávníku Emre Colak, ale přes dobře organizovanou zeď neprošel.
     
    6
    Domácí mají v úvodu utkání více míč na kopačkách. Nebezpečný centr z levé strany od Luisinha si však hostující obrana s přehledem pohlídala.
     
    5
    Ten však netrval vůbec dlouho. Gómez totiž velmi nepřesně hledal v útoku Deyversona a u míče jsou tak opět hráči La Coruni.
     
    4
    Pohledná kombinace domácího celku se ale zasekla na pravé straně, kde si Juanfran neporadil s dobře bránícím Hernándezem. Také hosté se mohou vydat do útoku.
     
    3
    Po faulu na pravé straně na Gamu mohou domácí již v úvodních minutách zápasu poslat centr do pokutového území. Ten však končí hned u prvního bránícího hráče a Pacheco tak může být v klidu.
     
    2
    Hostující hráči Deportiva Alavés rozehráli první poločas ze středového kruhu. Následně se ale do napadání zapojit Andone a hosté se museli kombinací dostat až k brankáři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiadvacátého kola tam může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: Lux (C) – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho – Guilherme, C. Borges – Gama, Colak, G. Kakuta – Andone.
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, Mosquera, Joselu, Gil, A. Arribas, Fajr.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Feddal, Laguardia, Hernández – Camarasa, M. Llorente, García (C), I. Gómez – Toquero, Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Sobrino, Santos, Ó. Romero, D. Torres, Vigaray.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco (všichni Španělsko).
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    11.01. 2017 Alaves – La Coruňa 1:1
    03.01. 2017 La Coruňa – Alaves 2:2
    19.09. 2016 Alaves – La Coruňa 0:0
    11.05. 2014 Alaves – La Coruňa 1:1
    07.12. 2013 La Coruňa – Alaves 2:1
     
    Deportivo Alavés

    Alavés se po návratu do elitní španělské soutěže nachází na solidním dvanáctém místě. Alavés se trápí především v koncovce. Jen jednadvacet vstřelených branek v odehraných dvaadvaceti kolech je druhým nejmenším v celé soutěži. Naposledy se Alavés muselo sklonit na domácí půdě před slavnou Barcelonou, která nováčkovi soutěže uštědřila debakl o šest branek.
     
    Deportivo La Coruňa

    La Coruňa se nachází až na šestnáctém místě v tabulce. To hlavně kvůli nepodařenému úvodu sezony, kdy z dvanácti zápasu v řadě jen jednou zvítězila. Také v novém roce se ještě La Coruňa nemohla radovat ze zisku třech bodů. Po třech zápasech ve venkovním prostředí se kolem střelce Andoneho představí před domácím publikem po více než měsíci. Právě Andone je hlavním útočníkem týmu. Rumunský hráč vstřelil již sedm branek na je jednoznačně nejúdernějším fotbalistou La Coruni.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělská nejvyšší soutěž Primera Division pokračuje třiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápase Deportiva La Coruňa, které přivítá před domácím publikem Deportivo Alavés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Schück

    Branky: 68. García (pen.)

    Karty:   33. Guilherme (DEP), 67. Albentosa (DEP), 80. Gama (DEP), 87. Lux (DEP), 90+4. Gil (DEP) – 42. M. Llorente (DAL), 51. Deyverson (DAL), 90+3. Sobrino (DAL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:13.
    Deportivo La Coruňa: Lux (C) – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho – Guilherme, C. Borges (71. Joselu) – Gama (84. Fajr), Colak, G. Kakuta (57. Gil) – Andone.
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, Mosquera, Joselu, Gil, A. Arribas, Fajr.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Feddal, Laguardia, Hernández – Camarasa, M. Llorente, García (C), I. Gómez (62. Sobrino, 90+4. Alexis) – Toquero (90. Vigaray), Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Sobrino, Santos, Ó. Romero, D. Torres, Vigaray.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco (všichni Španělsko)
    thejrc.org