Columbus – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Carolina – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 1:4 (kon.)
Buffalo – St. Louis 3:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 1:3 (kon.) | Detroit – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Florida Panthers
Sobota 18.02.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:02 Derek MACKENZIE - 1:4
     
    58:02
    Florida právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto utkání je velmi pravděpodobně rozhodnuto. Ducks se nevyplatil risk s prázdnou brankou, i když hrají přesilovou hru, inkasují. Také Florida Panthers tedy dnes skórují ve vlastním oslabení. Kotouč do odkrytého zařízení poslal hostující kapitán DEREK MACKENZIE. A to z poměrně velké dálky. Ještě bude pokračovat samozřejmě domácí přesilovka. Bez asistence.
     
    57:53
    Branka Anaheim Ducks už je prázdná, domácí to zkoušejí v šesti.
     
    57:23
    Jedna z posledních šancí Anaheimu, jak ještě s výsledkem něco udělat. Jonathan Marchessault vyhodil puk přes mantinel a dostává dvě minuty za zdržování hry. Florida tedy bude hrát v oslabení.
    51:18 Gibson ve třetí třetině podruhé vychytal Marchessaulta!
     
    51:18
    Po delší časové odmlce Panteři kombinují kolem branky Johna Gibsona. Nezdá se však, že by chtěli často zakončovat. Marchessault nestihl trefit zařízení.
     
    46:57
    Tak přeci jen tu tresty jsou, ale ne za strkanici. Ryan Getzlaf dostává dvě minuty za sekání, stejně tak Keith Yandle inkasuje dvouminutový trest za tento prohřešek, tedy sekání. Bude se dnes poprvé hrát ve čtyřech na obou stranách.
    44:12 Ani Marchessault na skvělého Johna Gibsona nevyzrál!
     
    44:12
    A ještě jedna šance Scevioura, tentokrát už v plném počtu. Následně poslal puk před brankoviště na Marchessaulta, ten si však nepřišel na opět skvěle připraveného Gibsona.
    43:05 John Gibson předvedl proti Sceviourovi úžasný zákrok!
     
    43:05
    Colton Sceviour měl na hokejce svou druhou branku v zápase. Unikal ve vlastním oslabení na Johna Gibsona, jenže brankář Ducks jej dokázal zastavit. To by byl pro Anaheim už velký problém, kdyby opět inkasoval.
     
    42:03
    Anaheim má šanci se dostat na dostřel svému soupeři, zahraje si totiž přesilovou hru. Na trestnou lavici je odeslán Jonathan Marchessault za držení hokejky protihráče.
    30:08 Aaron EKBLAD - 1:3
     
    30:08
    Florida právě vstřelila branku!
    Co Florida v předchozí přesilovce pokazila, dokázala nyní napravit. John Gibson inkasuje potřetí ve druhé třetině, navíc během zhruba deseti minut. Krásnou nahrávku do prostoru mezi kruhy obdržel mladý obránce Floridy AARON EKBLAD, jenž bez větší přípravy zvyšuje náskok hostující družiny na dvoubrankový. Panthers jsou tedy prvním celkem, který dnes využívá početní výhodu. A tahle trefa navíc může být pořádně důležitá. Asistence: Vincent Trocheck, Jonathan Marchessault.
     
    28:48
    Už se opět hraje, ale jen chvíli, protože brzo je hra přerušena pro faul. Na trestnou lavici za nedovolené bránění je odeslán jeden z domácích hokejistů, konkrétně Sami Vatanen. Provinil se nedovoleným bráněním.
     
    28:32
    Hodně drsná strkanice po odpískání u branky Reimera, kde se strhla vlna emocí. Uvidíme, zda se bude vylučovat, ale objevilo se tam najednou velké klubko hráčů.
    26:58 Jaromír JÁGR - 1:2
     
    26:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Sotva hosté oslavili vyrovnávací branku, mohou se radovat z další, tentokrát vedoucí. A tohle může Ducks pořádně mrzet. Manson totiž rozehrával kotouč zpoza klece, kde ale zaváhal, protože poslal puk přímo na hokejku JAROMÍRA JÁGRA, jenž čekal před Johnem Gibsonem. Zkušený český forvard prokázal, že takové situace zvládá. Počkali si, jaký pohyb gólman udělá a pak za něj hned poslal zakončení. Brankář Ducks neměl téměř šanci tento pokus zastavit. Takže Anaheim se zase hned má co otáčet, jedná se o jedenáctou branku Jágra v sezóně. Bez asistence.
     
    26:16
    Veliká šance Floridy. Gibson už nevěděl, kde má kotouč, ten se nakonec objevil volný na brankovišti. Situaci zachránil pro Kačery Manson, který si touš jako první všiml a vyhodil jej pryč z prostoru klece.
    24:18 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    24:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Jenže domácímu výběru těsné vedení moc dlouho nevydrželo. Sotva se začalo hrát v plném počtu na obou stranách, máme vyrovnáno. Parádně vyřešil situaci před Johnem Gibsonem COLTON SCEVIOUR. Ten totiž počkal, až před gólmanem Anaheim Ducks přejede dvojice hráčů a zastíní mu výhled. Což se také stalo, Sceviour následně vyslal lehkou střelu, která se zastavila v horní polovině branky. Ducks si tedy vedení opravdu dlouho neužili, je opět vyrovnáno. Asistence: Derek MacKenzie, Shawn Thornton.
    22:45 Andrew COGLIANO - 1:0
     
    22:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Má slova o špatných přesilovkách jsou potvrzena, protože Florida Panthers v jedné takové inkasují, takže se jedná o trefu Anaheimu ve vlastním oslabení. Hosté chybovali na hranici středního pásma, načež se do samostatného úniku utrhl oblíbenec kalifornského publika ANDREW COGLIANO. Už se skoro zdálo, že James Reimer má kotouč pod kontrolou, avšak Cogliano našel mezírku mezi betony soupeřova gólmana. Máme tu tedy první trefu zápasu, ještě bude samozřejmě pokračovat zbytek početní výhody Panthers. Asistence: Logan Shaw.
     
    21:34
    Český útočník Ondřej Kaše je odeslán na trestnou lavici a Florida Panthers si zahrají druhou početní výhodu v zápase. Kaše totiž podrazil soupeř a rozhodčí si toho moc dobře všimli.
     
    16:28
    Také Anaheim si dnes poprvé zahraje oslabení. Domácí parta se dostala pod tlak a musela faulovat. Dvě minuty od hlavního rozhodčího inkasuje Nate Thompson, který podrazil soupeře. Tak uvidíme, co si Florida na přesilovku připraví.
    15:35 Gibson vleže třikrát fantasticky zasáhl levým betonem!
     
    15:35
    Pak ovšem rychlý přechod Floridy na druhou stranu hrací plochy. Sceviour dorážel na brankovišti a málem se mu podařilo přehodit betony Gibsona. Zatím jednoznačně největší hostující šance zápasu.
    10:28 Gibson skvělým zákrokem zastavil střelu Jaromíra Jágra!
     
    10:28
    Při hře pět na pět nevzniká ani na jedné straně tolik okének, jedno ale přeci našel Jágr. Gibson jen tak tak stačil pokus českého útočníka vyrazit před sebe.
    08:20 Hokejisté Anaheimu během přesilové hry trefili tyč!
     
    08:20
    Už jsou ale hokejisté Ducks zpátky před brankou Reimera. Má nyní daleko více práce, navíc před malým okamžikem zazvonila tyčka jeho klece.
     
    07:12
    Čas zatím docela rychle utíká, i když se docela často přerušuje. Teď následuje komerční přestávka, před jejímž začátkem se ještě vylučuje. Na trestnou lavici musí odejít obránce Panthers Aaron Ekblad, který se provinil nedovoleným bráněním. Přesilovka pro Ducks.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Cogliano (L. Shaw) – 25. Sceviour (MacKenzie, S. Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Manson – O. Kaše, Getzlaf (C), Silfverberg – N. Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, L. Shaw – Cramarossa, N. Thompson, Boll.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Demers, Pysyk, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Sgarbossa, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Meier, Sutherland – Gawryletz, Pancich

    Diváci: 16 339
    bahis siteleri