Willem II – Alkmaar 1:1 (kon.) | Arnhem – Ajax 0:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Groningen 2:2 (kon.)
Den Haag – Feyenoord 0:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (0:0)
AZ Alkmaar
Neděle 19.02.2017, 12:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:26:43)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
     
    Ačkoli první půlhodina slibovala spíše jen nudnou podívanou, nakonec byl tenhle zápas tou správnou reklamou na Eredivisie. Dočkali jsme se jen dvou branek, ale o šance nebylo nouze. Alkmaar ve finále doplatil na větší neproměňování příležitostí, což Willem II v závěru potrestal. Na trefu Luckassena v závěru zareagoval v nastavení Falkenburg.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Erik FALKENBURG - 1:1
     
    90+2
    Willem II právě vstřelil branku!
    Velký výbuch radosti na domácí straně! V nastavení se totiž tilburgskému celku přece jenom podařilo vyrovnat. Dlouhý nákop brankáře Lamproua, jeden z posledních v zápase, doplachtil na hlavu Oularého, který míč přistrčil na střídajícího ERIKA FALKENBURGA. Ten se srazil s gólmanem Krulem, u míče byl každopádně o něco dříve, a tak se po jeho teči balón došoural za brankovou čáru. Asistence: Obbi Oularé.
     
    90
    Tři minutky navrch, to je resumé druhého poločasu, co se jeho nastavení týče.
     
    89
    Tohle si tedy měli hosté pohlídat daleko lépe. Zase směřovali do otevřené obrany, vystavili se však pouze do ofsajdu.
     
    88
    Oularé zřejmě zahrál rukou. A samozřejmě že takové počínání pravidla fotbalu nedovolují. Nebo dovolují, ale jen v ojedinělých případech. Tento nebyl jeden z nich.
     
    87
    Čas se Willemu II neúprosně krátí. Určitě ještě není rozhodnuto, pořád tu šance na vyrovnání je. Uvidíme, o kolik se rozhodně sudí Higler střetnutí nastavit.
     
    86
    Bel Hassaniho centr z pravé strany nebyl úspěšný. Domácí mohli směřovat do rychlého protiútoku, trošku ale jako by se šance zalekli.
    84. tutovka Frana Sola
     
    84
    Tak teď opravdu nebylo daleko od vyrovnání! Kali se ve středu pole rozhlédl, kdo že se mu uvolní, a krásnou kolmicí přihrál za obranu Franovi Solovi. Alkmaar měl jediné štěstí, že včas zareagoval gólman Krul, který vyběhl z brány. I proto Španělovo ledabylé zakončení skončilo jen vedle.
     
    83
    Zase se do střelecké pozice dostal Bel Hassani, možná muž tohoto utkání, který má na svém kontě aspoň asistenci. Prodral se až do blízkosti Lamproua, z úhlu ovšem trefil jen boční síť.
     
    82
    Na hřišti to nyní opravdu hodně vře. A hráči vyjadřují velkou nespokojenost s rozhodnutími rozhodčích. Žlutou kartu nyní inkasoval Kali (WLM).
     
    80
    Alkmaar mohl definitivně rozhodnout! Luckassen vedl akci středem pole, následně přihrál doprava na úplně volného spoluhráče Bel Hassaniho, který však z vyložené pozice zamířil jen do rukavic dobře postaveného a připraveného Lamproua.
     
    78
    Tohle je docela velká škoda pro Willem II, který se do šancí dostává opravdu jen sporadicky. Oularé dostal dobrý míč do pokutového území, jako by ale nevěděl, jestli má střílet, nebo přihrávat, a zamířil jen do rukavic Krula.
     
    77
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Elmo Lieftink, přichází Erik Falkenburg.
     
    76
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Andreas Calcan.

    Patrik Sandev

    Branky: 90+2. Falkenburg – 71. Luckassen

    Karty:   71. Lamprou (WLM), 82. Kali (WLM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, Lachman, Peters, Tshimanga (5. Croux) – T. Haye (76. Calcan), Lieftink (77. Falkenburg), Kali, Koppers – Oularé, Sol.
    Náhradníci: N. Bertrams, Branderhorst – Schuurman, Falkenburg, Croux, D. Wuytens, Sakor, van den Boomen, Abubakar-Ankra, Calcan.

    AZ Alkmaar: Krul – M. Johansson, Luckassen, van Eijden, Haps – Bel Hassani, B. Rienstra, M. Seuntjens (61. Helmer) – Souza, Weghorst, Tanković (62. Garcia).
    Náhradníci: Rochet – van Overeem, Til, Helmer, Friday, Garcia, Wijndal.

    Rozhodčí: Higler – de Vries, de Nas
    ocianews.com