Chaves – Arouca 2:0 (kon.) | Moreirense – Estoril 1:1 (kon.) | Feirense – Boavista 0:1 (kon.)
Sporting – Rio Ave 1:0 (kon.)
konec
GD Chaves
2:0 (1:0)
FC Arouca
Sobota 18.02.2017, 17:00 • Estadio Municipal de Chaves, Chaves • Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    A k vidění je další žlutá karta, tentokrát je viníkem Velázquez, jenž zcela zbytečně dohrál souboj a zezadu sestřelil Queirose.
     
    88
    V samém závěru zápasu vidí za svůj nečistý zákrok žlutou kartu ještě Nuno Valente.
     
    85
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Martins, přichází Batatinha.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Davidson (GD Chaves).
    80. MARTINS - 2:0
     
    80
    Chaves právě vstřelil branku!
    Ovšem to byla nádhera! Pedro Tiba přesnou přihrávkou do nohy našel FABIA MARTINSE, který zpoza vápna parádní střelou na zadní tyč uklízí balón za bezmocného Bolata!
     
    76
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Mateus, přichází Sami.
     
    75
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Lopes, přichází William.
     
    69
    Fabio Martins se teď nezachoval příliš fair play. Záložník Chavesu nejprve zatáhl rozběhnutého Mateuse za dres, poté jej navíc ještě přišlápl, a tak vidí také žlutou kartu.
     
    67
    Davidson si skvěle přiklepl míč za obranu a uvolnil se do útoku, nakonec se odhodlal k přízemní střele na vzdálenější tyč. Míč o pár centimetrů končí v zámezí!
     
    66
    Pedro Queiros velmi okatě podrazil rozběhnutého Kucu, a jako první hráč na straně domácích vidí v dnešním utkání žlutou kartu.
    64.
     
    64
    Zahozená šance Chavesu na pojišťovací branku! Braga vyslal z levé strany kolmici napříč pokutovým územím, a nabil tak Lopesovi na střelu, který z prvního doteku přestřeluje bránu.
     
    61
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Perdigao, přichází Davidson.
    54.
     
    54
    Dobrá rána Lopese! Rafael Lopes se zmocnil míče, potáhl si jej na střed a tvrdou ránou zamířil pod břevno. Gólman Bolat měl plné ruce práce!
     
    50
    Velmi sporný moment! Hosté nacentrovali balón do šestnáctky, kde se míč odrazil k Tómánemu, jehož následně skokem pod nohy sestřelil brankář Filipe. Za normálních okolností by to byla jasná penalta, ale gólman Chavesu se ještě před kontaktem dotkl míče a vyrazil jej.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Adilson, přichází González.
     
    31
    Pěkný zákrok Filipeho! Byl to zřejmě Tómáne, který zachytil v šestnáctce nastřelený balón, a poté jej znovu vyslal na bránu. Gólman domácích dokázal míč nohami vyrazit.
     
    12
    Velký závar v pokutovém území! Valente nacentroval míč z pravé strany na hranici malého vápna, Filipe si vyběhl pro letící míč, ale nedokázal jej zachytit. Pro Chaves bylo velkým štěstím, že se soupeřící hráči nedokázali dostat k míči dříve!
    8. BRESSAN - 1:0
     
    8
    Chaves právě vstřelil branku!
    A domácí trestají faul soupeře! K exekuci přímého kopu se postavil RENAN BRESSAN, jenž vystřelil razantní ránu pod břevno, gólman Bolat míč jen vyrazil do levého horního rohu.
     
    7
    Tak to byl velmi ošklivý zákrok Nelsinha! Obránce Aroucy chtěl pronikajícímu Tibovi vypíchnout balón, ale těsně před hranicí šestnáctky jej dokonale nabral na kopačku. Zasloužená žlutá karta.

    Petr Hluchý

    Branky: 8. Bressan, 80. Martins

    Karty:   66. Queirso (CVS), 69. Martins (CVS), 81. Davidson (CVS) – 7. Nelsinho (ARC), 88. Valente (ARC), 90+2. Velázquez (ARC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:17.
    GD Chaves: Filipe – Queirós, Ponck, Guilherme, Lenho – Perdigao (61. Davidson), Tiba, Bressan, Martins (85. Batatinha) – Lopes (75. William), Braga
    Náhradníci: Alaves, Coelho, Batatinha, William, Patrao, Novo, Davidson

    FC Arouca: Bolat – Anderson Luis, Jubal, Velázquez, Nelsinho – Valente, Coelho, Adilson Goiano (46. González), Kuca – Mateus (76. Sami), Tómané
    Náhradníci: Santos, Sami, Bracalli, Crivellaro, González, Silva, Basto

    Rozhodčí: Godinho – Rufo, Jesus
    thejrc.org