Mountfield HK – Zlín 4:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Liberec – Třinec 4:5 (0:1 po s.n.)
HC Litvínov – HC Plzeň 1:2 (po pr.) | Č. Budějovice – Jihlava 4:3 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:1 (kon.)
Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 8:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 18.02.2017, 12:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Neskutečný zákrok Dominika Pavláta! Milan Davídek se u pravé tyčky dostal k odraženému puku zpoza branky a zakončoval. Pavlát jej ale betonem parádně vychytal.
     
    59:06
    Ondřej Kuchař ujel z branky a následně byl pískán faul. Karlovy Vary budou hrát přesilovku 6 na 4. Daniel Novák inkasuje trest za vysokou hůl.
     
    56:19
    Vyražená střela se od brankáře Kuchaře dostávala k Josefu Rindošovi, jenž měl před sebou odkrytou branku. Nakonec byl u puku jako první bránící hráč.
     
    53:34
    Pohledná akce domácích. Jakub Lauko si vyměnil kotouč se spoluhráčem a zakončoval. Z mezikruží ale mířil těsně vedle.
     
    49:05
    Jan Svoboda se po pravé straně dostal až do brankoviště, kde se ale nadvakrát neprosadil. Následně byl bránícími hráči povalen.
     
    48:46
    Na ledě se přitvrzuje. Na ploše zůstal ležet jeden z domácích. Domácí Kulich dostal dvoumiutový trest za hrubost, Ptáček zase čtyři minuty za vysokou hůl.
     
    45:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti svou přesilovku využili! Vojtěch Krejčiřík našel mezi kruhy FRANTIŠKA WÁGNERA, jenž svou střelou trefil zadní mantinel. Od něj se puk odrazil zpátky k Wágnerovi, který se druhým pokusem již nemýlil. Asistence: Vojtěch Krejčiřík.
     
    44:30
    Následně Vary faulovaly a bude tu přesilovka domácích. Tomáš Brabec inkasuje dvě minuty za podražení, Ondřej Pajk dostává desítku za nesportovní chování.
     
    44:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácím daří vyrovnat! Nahazovaný puk se odrazil do betonů Ondřeje Kuchaře přímo na hokejku JAROSLAVA KULICHA, který střelou do horní části branky vrátil nerozhodný stav. Asistence: Filip Palička a Michal Smutný.
     
    41:30
    Po zákroku Toma Poláka zůstal na ledě ležet jeden z hostů. Chomutovský útočník inkasuje 2+10 minut za zásah do hlavy a krku.
     
    40:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Následně se ale hosté dočkali, je tu obrat! MILAN DAVÍDEK dostal puk před branku, kde se dokázal prosadit. Karlovy Vary tak jdou na začátku třetí třetiny do těsného vedení. Asistence: Tomáš Brabec.
     
    38:34
    A velká šance na straně druhé! Vojtěch Krejčiřík ujel všem, aby následně bekhendem zakončoval. Kuchaře ale nepřekonal!
     
    38:21
    Michal Horký zakončoval bekhendem před brankou. Puk se následně dostal k jednomu z hostů, který ale netrefil odkrytou branku!
     
    34:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Krásnou individuální akcí se prezentoval PETR VODIČKA! Ten si najel po levé straně až před branku, kde následně obešel brankáře a zakončením kolem betonu vyrovnal stav utkání! Bez asistence.
     
    29:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesilovka domácího celku je bleskurychle využita! Krásná akce domácího celku byla zakončena přihrávkou na VOJTĚCHA KREJČIŘÍKA, jenž obdržel luxusní přihrávku od Františka Wágnera. Následné zakončení do prázdné branky bylo pouhou formalitou. Asistence: František Wágner a Josef Rindoš.
     
    29:20
    Přesilovka pro Piráty. Denis Salnikov dostává dvouminutový trest za hákování.
     
    27:27
    Do velké šance se ale dostali domácí. Tom Polák pláchl bránícím hráčům a hnal se sám na branku. Kuchaře střelou nad lapačku ale nepřekonal!
     
    27:00
    Další přesilovka pro hosty. Dvě minuty dostává Martin Tůma, provinil se hákováním.
     
    21:25
    Karlovy Vary si svou aktivní hrou vymodlilo přesilovou hru. Jiří Kopic dostává dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    16:55
    První šance pro hosty! Michal Horký se dostal mezi kruhy ke střele, připraveného a skvěle zasahujícího Pavláta nepřekonal!
     
    13:49
    Tom Polák byl dalším hráčem, jenž mohl otevřít stav utkání. Sám před brankou ovšem Ondřeje Kuchaře nedokázal překonat!
     
    08:15
    Přesilovku si zkusí i Karlovy Vary. Filip Palička si pomohl háčkem u mantinelu a odpyká si svůj trest.
     
    07:47
    František Wágner napadal rozehru Karlových Varů hodně úspěšně. Ukradl puk obránci a z blízkosti zakončoval. Brankář Kuchař opět pozorný!
     
    03:35
    Aktivní hrou v útočném pásmu si domácí vybojovali přesilovou hru. Michal Horký inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    02:37
    Piráti pokračují v aktivitě. Josef Rindoš dostal v úniku puk mezi kruhy a střelou k levé tyči se pokoušel skórovat podruhé. Podruhé neúspěšně!
     
    00:12
    Hned v první šanci se zjevili chomutovští hokejisté. Josef Rindoš dostal parádní přihrávku do jízdy a sám unikal na branku. Kuchaře ale nepřekonal!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 30. Krejčiřík (Wágner, Rindoš), 45. Kulich (Palička, Smutný), 46. Wágner (Krejčiřík) – 35. Vodička, 41. Davídek (Brabec)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Khůn) – Buchtela, Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hajič – Lauko, Polák, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Svoboda, Wágner.
    HC Energie Karlovy Vary: Kuchař (Fuksa) – Ptáček, Beer, Pajk, Brabec, Vodička – Kurfürst, Horký, Fečo, Salnikov, Čejka, Kovář, Davídek, Hauzr, Hendrych, Procházka.

    Rozhodčí: Würtherle – Frodl, Špůr
    thejrc.org