Burnley – Lincoln City 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 0:0 (kon.) | Middlesbrough – Oxford Utd. 3:2 (kon.)
Millwall – Leicester 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 0:2 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
0:2 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 18.02.2017, 18:30 • Molineux Stadium • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost! (20:26:59)
     
    Chelsea byla ve druhém poločase mnohem lepším celkem, dala dva góly a postupuje do čtvrtfinále prestižního anglického poháru!

    Pět minut po hodině hry se po výborné kombinaci prosadil hlavičkou Pedro. Konečný výsledek pak stanovil svou brankou snajpr Diego Costa.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V posledních sekundách to ještě zkoušel Nathaniel Chalobah. Ten to zkoušel technickou ránou, branku se mu ovšem trefit nepovedlo.
     
    90+2
    Conor Coady ještě musel zažehnout nebezpečí před brankou domácího celku. Chelsea tak byla nabídnuta ještě jedna standardní situace.
     
    90+1
    Ve Wolverhamptonu se utkání jen dohrává. Hraje se první nastavené minuta z celkových tří. Někteří lidé opouštějí Molineux Stadium.
    89. Diego COSTA - 0:2
     
    89
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea postupuje do čtvrtfinále FA Cupu! Matt Doherty se pokoušel vybojovat míč ve vápně, ale nešťastně jej přikopl k DIEGU COSTOVI. Španělský útočník se v podobných situacích nemýlí, míč uklidil k levé tyčce.
     
    88
    Connor Ronan se ve vápně pokoušel něco vymyslet. Bránících hráčů Chelsea ale bylo dostatek. Následně mu byl míč odebrán.
     
    87
    Chelsea hraje v pohodě, nikam se nežene a povedlo se jim nyní vybojovat rohový kop. To je to, co vedoucímu celku Premier League stačí.
     
    86
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    85
    Výborně zatáhl míč dopředu Eden Hazard. Belgický fotbalista poté našel Césca Fàbregas, kterému se ovšem z dobré pozice nepovedlo skórovat.
     
    84
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází George Saville, přichází Romain Saïss.
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jon Dadi Böðvarsson, přichází Connor Ronan.
     
    82
    Domácím snahu nelze upřít. Snaží se a nejspíše do utkání chtějí dát vše. Proti Chelsea se ale hraje strašně těžce.
     
    80
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází N'Golo Kanté.
     
    79
    Celé snažení ale nebylo nijak zakončeno. Centr z levé strany letěl jen do rukavic připraveného Begoviće, který zakládá rychlý protiútok.
     
    78
    Domácí Böðvarsson se prodral po pravé straně až do vápna, kde vybojoval rohový kop. Wolverhampton už nemá moc času na vymodlení si alespoň odvety.
     
    77
    Hosté pokračují v kombinační hře na útočné polovině. Oko fanouška ale moc nejásá, od utkání se nejspíše čekalo více.
     
    76
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Andi Weimann, přichází Donovan Wilson.
     
    74
    Domácímu publiku se nyní nelíbilo rozhodnutí rozhodčího. Ten ukončil snažení Wolves, ti zrovna kombinovali ve vápně. Viděl nějaký nedovolený zákrok.
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází César Azpilicueta.
     
    72
    Chelsea kombinuje na vlastní polovině a směrem do útoku se moc nežene. Londýnský celek aktuálně postupuje, hnát se nemusí.
     
    Dnešní utkání sleduje 30 193 diváků.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Danny Batth (Wolverhampton Wanderers).
     
    70
    Domácí se dostali do výborné pozice. Doherty měl hodně místa v šestnáctce, místo střely ale udělal kličku obránci, která nevyšla.
     
    68
    Chelsea kombinuje těsně před vápnem Wolves. Domácímu celku nejspíše došla šťáva anebo prostě hosté začali hrát fotbal.
     
    67
    Druhý poločas patří naprosto jasně Chelsea. Ta je aktivní a minuty od minuty nebezpečnější. Uvidíme, jestli Blues ještě nějaké branky přidají.
    65. PEDRO - 0:1
     
    65
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Výborná kombinace hostů končí první brankou utkání! Dlouhý míč dostal Diego Costa, akce pokračovala přes Williana. Ten následným centrem našel u levé tyčky PEDRA, který hlavičkovým pokusem vstřelil svou další branku!
     
    64
    Victor Moses ve vápně zkoušel něco vymyslet, nakonec poslal jen takový lehký centr. Ten skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    63
    Následovala první větší šance druhého poločasu. Ve vápně se ke střele dostal Diego Costa, který mířil na přední tyč. Nakonec ale zamířil jen do boční sítě!
     
    62
    Akce byla zakončena centrem na vzdálenější tyč, kde se pokoušel prosadit Danny Batth. Jeho slabší hlavička ale skončila v rukavicích Begoviće.
     
    61
    Více jak hodina hry je za námi. Jack Price byl ve výskoku faulován po stoličce jednoho z hostů. Následovat tak bude standardka Wolves.
     
    60
    Hosté se opět dostali s míčem až do šestnáctky, ani jeden z hráčů se ovšem v této pozici střelecky neprosadil. Bránící hráči zafungovali skvěle.
     
    58
    Ani nyní ale Chelsea nic nevymyslela. Následovat bude odkop od domácí branky, míč si bere brankář Ikeme.
     
    57
    Hosté začínají být čím dál tím více aktivnější. Blues dnes hrají ve velice kvalitní sestavě, ale zatím sledujeme s druholigovým celkem vyrovnanou partii.
     
    55
    Centrovaný míč na malé vápno byl odvrácen domácími fotbalisty mimo obranné vápno. Snažení Blues pokračuje.
     
    54
    Na travnaté ploše se nyní ocitl Eden Hazard, který upadl hodně teatrálně. Následně se Coady hodně naštval a belgického hráče zvedl z plochy.
     
    53
    Poprvé v poločase se aktivně před branku prezentovali fotbalisté Chelsea. Přihrávka na Diega Costu na penaltu ovšem nevyšla.
     
    52
    Wolves se po zajímavé kombinaci dostali dopředu, kde přišla přihrávka na pravou stranu vápna. Přetažený pas ale nakonec zachycen nebyl.
     
    50
    Následná standardní situace nebyla zakončena nějakým pokusem. Pokračovat se tak bude akcí londýnského celku.
     
    49
    Pedro na pravé straně zastavoval pronikajícího domácího hráče a po diskuzi domácích s rozhodčím se sudí rozhodl španělskému záložníku uložit žlutou kartu.
     
    48
    Conor Coady posílal centrovaný míč z pravé strany do vápna, nikdo v oranžovém se k míči ovšem nedostal. Aktivita domácích trvá.
     
    46
    Domácí hned prošli do útoku, Saville ovšem přihrávku pokazil a aut budou zahrávat fotbalisté londýnské Chelsea.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Na začátku zápasu měly oba celky velké šance, ale ani jedna brankou neskončila. Poté se hra vyrovnala a moc toho k vidění nebylo.

    Druhý poločas začne v 19:35!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po pravé straně rychle pronikal Hélder Costa, který svou aktivní hrou vybojoval rohový kop v souboji s Terrym. Uvidíme tedy poslední situaci prvního poločasu.
     
    45+1
    Diego Costa dostal parádní centrovaný míč na hranici malého vápna. Zde se levačkou pokoušel prosadit, míč ale skončil jen vysoko nad.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se ještě nastaví dvě minuty. Ikeme nyní odkopával míč před dotírajícími hráči, vše ale tento původem nigérijský brankář zvládl.
     
    44
    Domácí v úplném závěru prvního poločasu nebezpečně kombinují před brankou Chelsea. Fanoušci jsou nabuzení a hlasitě svůj celek podporují.
     
    43
    Diego Costa byl hodně důrazný na polovině hřiště. Hned dvakrát se na zemi objevil Kortney Hause. Vše se obešlo bez karty.
     
    41
    Následoval centrovaný míč na Pedra. Ten z první vracel na penaltu, kde byl Costa i Chalobah. Ani jeden se ale k zakončení nedostal, míč byl zblokován na roh.
     
    40
    Kurt Zouma nyní ukázal, proč je pro Chelsea důležitý. Centrovaný míč za obranu dostihl a hlavičkou jej přihrál přímo do rukavic Begoviće.
     
    39
    Wolves z hloubi své obranné poloviny zkouší projít až do vápna. Útok vede rychlonohý Hélder Costa. Bude úspěšný?
     
    38
    Gary Saville unikal po levé straně a následně posílal centr na penaltu. Tam se ale nikdo nedokázal prosadit, ani jeden domácí hráč tam totiž nebyl.
     
    36
    Domácí to opět zkoušeli u pravé lajny. Jeden z hráčů zde vybojovl vhazování, a tak se hráči v oranžovém derou dopředu.
     
    35
    Domácí celek aktivní ve vápně Chelsea. Batth hledal hlavu islandského Böðvarssona, ten se ale nakonec nedokázal prosadit. Byl moc krátký.
     
    34
    Willian to zkoušel dalším nadýchaným centrem na Diega Costu. Hostující forvard ale nakonec dostal moc dlouhý pas.
     
    33
    Druhá žlutá karta v utkání. Andi Weimann nestíhal pronikajícího Williana, a tak jej fauloval. Nepříjemný střet si žádá žlutou kartu pro Rakušana.
     
    31
    Pěkný balon poslal Hélder Costa do vápna. Na zadní tyčce hledal Dannyho Battha, který skluzem na míč nakonec nedosáhl. Domácí kapitán byl nakonec v ofsajdové pozici.
     
    30
    Při následné standardce byl nejvýše ve vzduchu brankář Ikeme. Ten vyrazil centrovaný míč daleko před sebe, poté byl odpískán faul.
     
    29
    Victor Moses následně na hranici vápna kouzlil a poslal míč na penaltu. Jeho pokus byl ovšem zblokován a skončil v rukavicích Ikema.
     
    28
    David Edwards se nyní hodně divil poté, co se po jeho zákroku pískal faul. Domácí fotbalista tělem zastavil pronikajícího Mosese.
     
    27
    Do útoku se opět vydali fotbalisté v oranžovočerné kombinaci. Hodně sympatická je aktivita domácího celku.
     
    26
    Následně prošel až do šestnáctky Victor Moses, který se vydal důrazně do vápna. Ten následně dával míč na penaltu, Weimann ovšem jeho pokus zablokoval. Nakonec z toho bude odkop od branky.
     
    26
    Z pravé strany vyslali fotbalisté Chelsea do vápna zajímavý centr. Ten byl ale moc přetažený a nikdo se k němu nedostal.
     
    24
    Diegu Costovi se nejspíše výborné bránění Battha nelíbí, a tak jej nyní v rychlostním souboji chytil za obličej a poslal k zemi. Následně se domácímu obránci omluvil.
     
    23
    Mezi obránci se pokoušel prokličkovat Diego Costa. Obránce Batth ale odvedl skvělou práci a španělského fotbalistu do zakončení nepustil.
     
    22
    Následně se domácí celek dostával do útoku a vybojoval rohový kop. Ani toto snažení ovšem nebylo zakončeno vstřelením branky.
     
    21
    Následně inkasuje žlutou kartu Gary Saville. Anglický středopolař zastavoval nedovoleným způsobem pronikajícího hráče Blues.
     
    20
    Obstřelování vápna Chelsea pokračovalo. Míče létali z jedné strany na druhou, k zakončení se ovšem nikdo nedostal.
     
    19
    Asmir Begović si nyní zahrával. Hélder Costa jej atakoval, a tak si míč panenkou vyhodil do vzduchu a následně odkopl. Pěkná práce.
     
    18
    Wolves pokračovalo ve snažení v útoku. Celá akce byla zakončena centrem z pravé strany do vápna, David Edwards ale následně hlavičkoval vedle branky.
     
    17
    Aktivní hrou na útočné polovině si domácí celek vytvořil standardní situaci. Rohový kop bude zahrán z levé strany.
     
    15
    Domácí se po delší době dostávají na útočnou polovinu, kde kombinují. Uvidíme, zda se Wolverhamptonu povede vstřelit první branku.
     
    14
    Diego Costa i Gary Saville jsou v pořádku. Ve hře se tak pokračuje odkopem od branky domácího celku.
     
    12
    Po následném rohovém kopu se ocitli na hřišti Saville s Costou. Oba hráči se střetli hlavou, probíhá ošetření obou fotbalistů.
    11. Otevřít skóre mohl i Willian. Ikeme v brance ale neudělal chybu
     
    11
    Do dobré šance se po úžasné přihrávce dostal Willian. Brazilec následně běžel proti Ikemovi, kterého sice přehodil, ale následně se mu nepovedlo zakončit ideálně!
     
    10
    Londýnský velkoklub se ujímá aktivity a snaží se vymyslet nějakou gólovou akci. Uvidíme, zda se jim povede vytvořit si nějakou gólovou šanci.
     
    9
    Hodně důrazný byl u pravého rohového praporku Diego Costa, který následně nedokázal vybojovat aut. Fanoušci Wolves na španělského snajpra při každém doteku míče hlasitě bučí.
     
    7
    Diego Costa se nyní hodně rozohnil. Španělský útočník dostával míč do běhu, ale byl faulován. Rozhodčí ovšem zůstal klidný.
     
    6
    Jack Price bude otravovat život útočníkům Chelsea. Předtím poslal k zemi Pedra, nyní si vyšlápl na Hazarda. Další standardka pro Blues.
    5. Gary Saville mohl otevřít skóre utkání, dělovkou ale orazítkoval tyč
     
    5
    Wow, to byla šance! George Saville dostal míč do vápna, kde se do něj tvrdě opřel. Na stadionu to poté, co napálil tyčku, pořádně zahučelo!
     
    3
    První snažení Chelsea bylo ukončeno faulem na levé straně. K zemi byl poslán španělský záložník Pedro. Standardní situace pro Blues.
     
    2
    No, domácí jsou hodně aktivní. Centr z pravé strany posílal do vápna jeden z fotbalistů a míč mířil do branky. Begović jej ale stihl vyrazit na roh!
     
    1
    O výkop se postarali fotbalisté domácího celku, kteří dnes nastupují v klasických oranžových dresech. Hned se druholigový celek žene dopředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný sobotní podvečer. Oba celky jsou na travnaté ploše a za pár sekund začne utkání mezi Wolves a Chelsea!
     
    Úvodní sestavy:

    Wolverhampton Wanderers: Ikeme – Coady, Batth, Hause, Doherty – Price, Saville – H. Costa, Edwards, Weimann – Böðvarsson.
    Náhradníci: Burgoyne – Stearman, Evans, Enobakhare, Saïss, Ronan, Gibbs-white.

    Chelsea FC: Begović – Zouma, Terry, Aké – Moses, Chalobah, Fàbregas, Pedro – Willian, D. Costa, Hazard.
    Náhradníci: Eduardo – Kanté, Loftus-Cheek, Kenedy, Batshuayi, Cahill, Azpilicueta..
     
    Cesta FA Cupem – CHELSEA FC

    Londýnský celek a aktuálně vedoucí tým Premier League to zatím moc těžké neměl. Svěřenci emotivního italského kouče odehráli oba zápasy na domácí půdě a vždy svému soupeři nadělili čtyři branky. Odnesl to Peterborough a později také Brentford.

    Poslední utkání Blues v FA Cupu
    Chelsea 4:0 Brentford

    14. Willian, 21. Pedro, 69. Ivanovič, 82. Batschuayi
     
    Cesta FA Cupem – WOLVERHAMPTON FC

    Druholigový celek má za sebou dvě utkání v rámci nejprestižnějšího poháru v Anglii. Wolves nastoupili proti prvoligovým celkům a oba porazili! Nejdříve překvapivě vyhráli na půdě Stoke City, aby poté ze hry dostali velkého favorita – Liverpool porazili na Anfield Roadu 2:1. Nyní na tento celek čeká třetí mužstvo z Premier League v řadě.

    Poslední utkání Wolves v FA Cupu
    Liverpool 1:2 Wolves
    86. Origi – 1. Stearman, 41. Weimann
     
    Krásný sobotní podvečer přeji všem fanouškům kvalitní fotbalové podívané! Na hřiště druholigového Wolverhamptonu přijede vedoucí celek Premier League, londýnská Chelsea. Oba celky se utkají v rámci osmifinále FA Cupu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Panuška

    Branky: 65. Pedro, 89. Costa

    Karty:   21. Saville (WOS), 33. Weimann (WOS), 71. Batth (WOS) – 49. Pedro (CHE)


    Wolverhampton Wanderers: Ikeme – Coady, Batth, Hause, Doherty – Price, Saville (84. Saïss) – H. Costa, Edwards, Weimann (76. Wilson) – Böðvarsson (84. Ronan).
    Náhradníci: Burgoyne – Stearman, Evans, Enobakhare, Saïss, Ronan, Gibbs-white.

    Chelsea FC: Begović – Zouma, Terry, Aké – Moses, Chalobah, Fàbregas, Pedro (73. Azpilicueta) – Willian (80. Kanté), D. Costa, Hazard (86. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Eduardo – Kanté, Loftus-Cheek, Kenedy, Batshuayi, Cahill, Azpilicueta.

    Diváci: 30 194
    thejrc.org