Pardubice – Mladá Boleslav 3:6 (kon.) | Třinec – Zlín 2:1 (po pr.) | Litvínov – K. Vary 3:2 (po pr.)
Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 4:0 (kon.)
Olomouc – Chomutov 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Piráti Chomutov
Neděle 19.02.2017, 17:20 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Huml mohl být hrdinou Pirátů! Svou střelu však poslal jen skrz brankoviště mimo bránu.
     
    58:09
    Růžička měl na hokejce vyrovnání! Jeho teč kousek před Konrádem ale nakonec poslala puk mimo tři tyče.
     
    54:35
    Holec nabídl Vlachovi hezkou přihrávku přímo před odkrytou bránu, olomoucký forvard však puk nedokázal dostatečně přesně trefit. Chomutov tak měl znovu kus štěstěny.
     
    52:47
    Růžička se dostal za záda olomouckých beků, jenomže znovu narazil, stejně tak jako mnoho jeho spoluhráčů před ním, na Konráda, který vytáhl proti jeho kličce další zákrok ve stylu Dominika Haška. Chomutov tak ani tentokrát nevyrovnává.
     
    45:50
    Galvas se krátce poté, co se Dlapa objevil na ledě, dostal do velké gólovky! Tváří tvář Lacovi však hezké nahrávky Rašnera nevyužil a napálil puk pouze do betonu chomutovského brankáře.
     
    43:47
    Chomutov ale tím pádem půjde do čtyř. Ondřej Dlapa (OLO) je vyloučen za hákování, které předházelo akci Sundhera.
     
    43:47
    Sundher dokázal dostat kotouč pod Laca, ale hlavní sudí se zároveň v době, kdy byla signalizována výhoda, avizuje, že se bude radit s videorozhodčím.
     
    39:33
    Tak z tohohle zákroku jde doslova mráz po zádech! Konrád totiž zlikvidoval asi jistou šanci, když se Kudělka dostal k dorážce, jenže olomoucký brankář se ještě dokázal roztáhnout přes celou brankovou čáru a ukrýt puk do lapačky. Olomouc měla až neskutečně velkou dávku štěstí!
     
    38:19
    První olomoucká pětka si připisuje několik velkých šancí, Laco a jeho spoluhráči v mnoha případech jen se štěstím odclonily nebo odpálily puky několik centimetrů od brankové čáry. Zatím však se stoprocentní úspěšností!
     
    37:33
    Poletín se nadvakrát protlačil do šance, ale vždy narazil na stejného muže. Konrád si v obou jeho šancích zapsal efektní zákroky, kterými rozvířil tribuny.
     
    33:37
    Piráti si zahrají první přesilovku, Jakub Kotala (OLO) je totiž vyloučen za lehký háček ve středním pásmu.
     
    31:56
    Kouč Růžička je s výkonem svého týmu zjevně nespokojen, proto si také požádal o oddechový čas.
     
    28:04
    Stejný hráče, který si u nestranných diváků před chvílí připsal plusové body, ale následně pyká za svůj lehkovážný návrat. Rozhodčí Davida Kašeho (CHO) za zřejmý faul posílají na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    22:05
    Roman Vlach je momentálně hlavním vládcem ledu! Nejprve jen tak tak netrefil krásný pas Holce, aby hned zakrátko dvakrát spálil velké šance. Lacovi spadl asi velký kámen ze srdce, Olomouc nebyla daleko druhé branky!
     
    13:38
    Petr Mrázek spadl př souboji v rohu hřiště, sudí neváhají a přidělují Janu Ruttovi (CHO) menší trest za podražení.
    10:54 Roman VLACH - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají ale přece jen do vedení! Po rychlé přihrávce Galvase přesně kopírující modrou čáru Rašner nijak neváhal se střelou a okamžitě poslal puk na bránu. Před Lacem ale ještě stál ROMAN VLACH, který jemnou tečí nedal chomutovskému brankáři pražádnou šanci na zákrok. Asistence: Alex Rašner, Jakub Galvas
     
    08:37
    Chomutov půjde poprvé do oslabení! Rozhodčí si všimli drobného háčku Ondřeje Dlapy (CHO) na Eberleho a posílají ho na trestnou lavici.
     
    05:35
    Ondrušek měl mimořádnou gólovku! Díky vychytralosti si najel za chomutovské beky, kteří ho nepostřehli, a mohl pálit skoro osamocen. Skladaného přihrávka ho však dostala do nepříznivého střeleckého úhlu, čehož využil Laco k jistému zákroku.
     
    02:01
    Koblasa a Kämpfem pořádně vystrašili Konráda, oba dva si připsali tutovky, jenže ta první mířila do betonu olomouckého brankáře a následná dorážka mířila těsně vedle tyče.
     
    00:38
    Celý stadion tleská ve stoje, když olomoucký kotel rozvinul pamětní choreo k uctění Josefa Augusty. Krásný sportovní moment.
     
    Před začátkem utkání je ještě uctěna památka nedávno zesnulého Josefa Augusty, který dovedl coby hlavní trenér olomoucké družstvo k mistrovskému titulu v roce 1994. Celý stadion drží minutu ticha.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 11. R. Vlach (Rašner, J. Galvas)


    HC Olomouc: Konrád (M. Laco) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Rašner, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek (A), Laš – Eberle, Sundher, Burian – T. Mikúš, R. Vlach, Holec – Kotala, Mrázek, Matai – Fořt.
    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Flemming, Dlapa, Rutta, Mrázek, Valach, Skinner, L. Chalupa, Kudělka – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Račuk, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hlava, Kaše, Lauko.

    Rozhodčí: Čech, Polák – Lederer, Tošenovjan

    Diváci: 4174
    ocianews.com