Vítkovice – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HC Olomouc
Úterý 21.02.2017, 18:30Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     


    HC SPARTA PRAHA
    3. místo, 84 bodů, skóre: 151:107

    Sparťanská družina má rovněž napilno jako její soupeř. Pražané se v posledních dvou odehraných kolech blýskli v tom nejlepším světle. Nejprve zajížděli na ledovou plochu do Zlína, kde po koncentrovaném výkonu brali tři body za výhru 5:0, a gólman Tomáš Pöpperle tak mohl oslavit svou třetí nulu v sezoně.

    Ve druhém případě se už sparťané představili před svou kulisou, kdy na jejich půdu přijela houževnatá Kometa Brno. Brňané nepříjemně dotírali, avšak na domácí defenzivu si nepřišli, naopak na druhé straně nadělovali branky Pražané. Po triumfu 4:0 se pražský celek vyšvihl před Hradec Králové na prozatímní třetí pozici v tabulce.

    V utkání se také stala jedna nepříjemná situace. Brankář Tomáš Pöpperle byl dodatečně potrestán Disciplinární komisí TELH na tři soutěžní utkání a navíc obdržel od klubu pokutu, jejíž výši pražský klub nezveřejnil. Nutno podotknout, že v chytání sparťanskému brankáři bránil brněnský útočník Leoš Čermák, a proto Sparta současně s přijmutím trestu pro Pöpperleho odeslala podnět Disciplinární komisi TELH v podobě stížnosti na rozhodčí.

    ----------------------------------------------------------------------------------

    Zpátky o dění před nastávajícím zápasem s Olomoucí. Spartu čeká veledůležité utkání, ve kterém změří síly právě s Hanáky. "Připravuji se na každý zápas. Nikdy nevím, co se stane. Musím počítat s každou variantou. V každém případě se ale na Olomouc těším. Máme úžasné fanoušky, chodí jich hodně a všichni nás pak ženou dopředu. Stejně nám pomohli i proti Kometě. Je to skvělé, když je plný dům," věří jihlavský rodák a druhý gólman sparťanské svatyně Filip Novotný.

    Olomoučtí půjdou do utkání s vervou, čehož si je také sám jihlavský rodák vědom. "Uvidíme, jaké to bude proti Olomouci. My pro to můžeme udělat to, že se do utkání připravíme opět, co nejlépe to půjde. Do každého ze zbývajících zápasů vstoupíme na sto procent a rozhodnutí je vyhrát. Musíme si u ostatních týmů vydobýt respekt na domácím ledě, ale také potěšit fanoušky. Je totiž pravda, že venku hrajeme o něco lépe. Já si osobně myslím, že se to ještě zlomí a bude to dobré," předvídá muž s maskou oblékající dres s číslem 35.
     


    HC OLOMOUC
    11.místo, 61 bodů, skóre: 111:118

    Základní část pomalu finišuje, Tipsport extraligu čeká posledních pár kol do konce základní části. Svěřenci trenérského dua Venera – Tomajko prozatím okupují jedenáctou příčku, avšak desátou Plzeň mají stále na dostřel, když na ni ztrácejí čtyři body.

    Olomouci se v poslední době velmi daří, jelikož z posledních sedmi duelů vyhrála hned pětkrát! Naposledy přivítala před svým publikem chomutovské Piráty. V urputném zápase nakonec rozhodl pouhý jediný gól, který vsítil domácí forward Roman Vlach, a zajistil tak svému týmu kýžené tři body do tabulky.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Nyní parta vedená kapitánem Martinem Vyrůbalíkem míří do Prahy, kde bude usilovat o další cenné body na svoje konto. Avšak z její kabiny zní velký respekt k soupeři. "Hráli jsme u nich nedávno a podařilo se nám vyhrát. Asi nebudou chtít, abychom jim vzali body i podruhé, ale na druhou stranu my máme dobrý pocit z toho, že jsme tam minule vyhráli. Můžeme z toho těžit i tentokrát, takže určitě jedeme vybojovat nějaké body," burcuje před zápasem olomoucký útočník Vilém Burian.

    Sparťany táhne nejproduktivnější duo Vrána – Pech, prvnímu jmenovanému dokonce náleží první místo v celkovém kanadském bodování Tipsport extraligy. "Sparta má kvalitní kádr a v každé lajně mají víc hráčů schopných dát gól, takže si nemůžeme dovolit hlídat právě ty dva, kteří jsou nahoře v kanadském bodování, i když jsou to zrovna ti nejšikovnější," prorokuje rodák z Třebíče.
     
    Statistické okénko

    Sparťanskou produktivitu nadále tvrdí útočník Petr Vrána (21+26), který poslední utkání vynechal a uvidí se, zda nastoupí do utkání s Olomoucí. V obraně se nejlépe vede zadákovi Juraji Mikušovi (3+19), osmadvacetiletý obránce zaznamenal v této sezoně skvostných 22 bodů. Brankoviště pevně střeží Tomáš Pöpperle (91,17%), který si drží svá čísla nad 91% úspěšnosti svých zákroků.

    Olomouckému bodování vévodí forward Marek Laš (9+15), který svůj bodový příspěvek nasbíral ve 46 odehraných zápasech. V defenzivě se mohou Kohouti spolehnout na obránce Martina Vyrůbalíka (4+18), olomoucký bek nasbíral v tomto ročníku slušných 22 kanadských bodů. V olomoucké brance odchytal nejvíce zápasů gólman Branislav Konrád (91,27%), slovenský bard dostává zatím více příležitostí než jeho kolega Martin Falter.
     
    Vzájemné zápasy 2016/2017

    V této sezoně se ve vzájemných střetech mezi Spartou a Olomoucí více daří celku z Moravy. Sparťané v prvním klání na ledě soupeře prohráli těsně 2:3, kdy se za hosty prosadili jen útočníci Andrej Kudrna a Petr Vrána.

    Druhé střetnutí se odehrálo opět na Hané, kde svěřenci trenéra Jiřího Kalouse zabrali a po výhře 5:1 si odvezli domů tři body. Následoval přesun do Vysočan, kam tentokrát zavítali Olomoučtí, kteří uštědřili Spartě druhou vzájemnou porážku, a to 2:4.

    5. kolo: Olomouc – Sparta 3:2
    31. kolo: Olomouc – Sparta 1:5
    44. kolo: Sparta – Olomouc 2:4
     
    Krásný hokejový podvečer! Vítám Vás u dohrávky 18. kola, kdy bude pražská Sparta hostit v utkání věnované základním školám olomoucké Hanáky. První vzájemný duel v O2 areně zvládli lépe Moravané, nyní se Olomouc vrací do hlavního města po třítýdenní odmlce, sparťanům se naopak naskýtá možnost reparátu.
    Filip Novotný při práci v brankovišti. Brankář Sparty se v této sezoně představil devětkrát v brance pražského celku.

    Filip Novotný z @hcspartapraha v akci ???????????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: F. Novotný (Wolf) – Mikuš, Gernát, Kalina, Švrček, Nedomlel, Eminger, Barinka – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Smejkal, Klimek – Kumstát, Pech, Forman – Uher, Cingel, Kudrna. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Olomouc: Konrád (M. Laco) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, J. Knotek, Skladaný – Burian, Sundher, Eberle – Holec, T. Mikúš, Fořt – Matai, Mrázek, Kotala – Macuh. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pešina, Hradil – Brejcha, Suchánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyhrávají domácí a Michal Řepík se dere do útočného pásma.
     
    00:30
    Olomoučtí však celou situaci zvládli a sami zakládají svůj první útok v zápase.
     
    00:49
    Eberle si skvěle vybruslil od mantinelu, následně chtěl prověřit Novotného, ale domácí beci ho zablokovali. Olomoucký forward navíc ztratil stabilitu a z akce tak nic není.
     
    01:25
    Kumstát operuje s pukem v útočné třetině, následně nahazoval před branku, kterou pečlivě střeží Konrád a bez větších problémů zasahuje.
     
    01:42
    Gernát si krásně vyměnil puk s Kudrnou, druhý jmenovaný ještě nahrával zpátky na Gernáta, který hlídkoval před hostující svatyní, Konrád kryje!
     
    02:22
    Na druhé straně ujel do brejku Jakub Matai, nyní se naopak vyznamenal sparťanský brankář Novotný.
     
    02:37
    Řepík se ocitl v obrovské šanci na pravém kruhu! Konrád vytasil svou lapačku a tuto střelu likviduje.
     
    03:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Eberle – 2 min., podražení).
     
    03:30
    Pražané mají k dispozici první přesilovou hru v zápase a už kombinují v útočné třetině.
     
    03:40
    Domácí dlouho drželi touš v útočné třetině, avšak chybělo více střelby. Následně se hosté osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    04:51
    A znovu puk letí až k brance, kterou hájí Filip Novotný.
     
    05:10
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    05:32
    Holec ujel do brejku tři na jednoho, ale situace měla rychlý konec. Celá akce však ještě pokračovala a olomoucký útočník byl na levém kruhu úplně osamocen. Gólman Novotný se ale stihl přesunou a střelu vyrazit.
     
    06:03
    Nyní zase na druhé straně zahrozil z mezikruží Andrej Kudrna. Jeho pokus schoval ve své náruči Branislav Konrád. Probíhá první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    06:03
    Buly se bude opakovat, jelikož sparťané ho nezahráli čistě.
     
    06:14
    Kotouč putoval do obranného pásma, kam za ním spěchal před dojíždějícím hráčem Nedomlel. Sudí nejprve pískl icing, následně svůj verdikt opravil a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    06:23
    Na brankovišti Novotného dorážel Eberle, avšak domácí celou situace zvládli. Buly po levici sparťanského muže s maskou.
     
    06:49
    Kumstát za pomoci Formana bojovali o puk v rohu útočného pásma, hosté si ale dokázali poradit.
     
    07:18
    Cingel našlápl ve středním pásmu a vzápětí vyslal na Konráda rychlou střelu zápěstím. Puk nakonec končí až v ochranné síti.
     
    07:52
    Fořt nabízel před branku svou střelu na teč Tomáši Mikúšovi, druhý zmiňovaný promáchl.
     
    08:20
    Na druhé straně zradilo zpracování domácího útočníka Michala Řepíka, puku se ujímají znovu Kohouti.
     
    09:03
    Zmatky ve středním pásmu řeší nahozením Martin Gernát a sparťané jedou za pukem bojovat do útočného pásma.
     
    09:33
    Krásný pas dostal na pravý kruh Jan Buchtele od Gernáta a sparťanský útočník trefil pouze připraveného Konráda.
     
    09:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale domácím hokejistům vyšlo! Pech vybojoval puk za brankou pro PETRA KUMSTÁTA a sparťanský velikán se nemýlil a poslal touš do sítě – 1:0! Asistence: Lukáš Pech.
    09:53 Petr KUMSTÁT - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:32
    Nyní bylo rušno zase u branky domácího výběru. Eberle a jeho formace se snažila udělat rozruch, jejich počínání ale zastavil svým zákrokem Novotný.
     
    11:07
    Oba týmy střídají a posílají na led čerstvé síly. Puk má na hokejce Jan Švrček a rozehrává na své spoluhráče.
     
    11:36
    Klimek obdržel přihrávku na levý kruh, odkud zkusil prostřelit Konráda. Olomoucký brankář se ale nenechal nachytat a střelu vyrazil.
     
    12:11
    Na opačné straně zase výborně podržel puk Miroslav Holec, kterému už spěchají na pomoc jeho kolegové z lajny.
     
    12:45
    Olomouc nakonec nevytěžila, sparťané zatím výborně brání a nepouští svého soka do střeleckých pozic.
     
    13:15
    Na útočné modré už číhal Jakub Kotala, avšak pas na jeho hůl neprošel přes bránící sparťany.
     
    13:31
    Do útoku se vřítil Dominik Uher a rychlou střelou švihem prověřil Konrádovu lapačku, následuje komerční přestávka.
     
    13:39
    Gernát výborně přidržel puk na modré čáře, chtěl najít hokejku Andreje Kudrny, neúspěšně.
     
    13:53
    Nyní se do brejku chtěli prosadit Olomoučtí, ale byli příliš netrpěliví, a tak rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    14:23
    Sundher ve spolupráci se Skladaným vybojovali puk pro dalšího olomouckého hráče, který zkusil pokořit Novotného střelou na bližší tyč. Sparťanský gólman si vše pohlídal.
     
    15:16
    Oba celky se snaží hrát velmi útočně, možná mírně navrch mají sparťanští hráči, avšak Olomouc nezůstává o moc pozadu.
     
    15:50
    Pech prohodil pes střední pásmo na Gernáta, který si udělal útočný výlet, jeho následná střela skončila na zadním mantinelu.
     
    16:32
    Menší zaváhání v domácí rozehrávce mohl potrestat z mezikruží Laš, přihrávka na něj ale neprošla přes bránícího hráče Sparty.
     
    17:08
    Tohle už bylo nebezpečnější! František Skladaný rychlou střelou zápěstím prověřil Novotného do náruče. Olomoucký forward neměl rychlost, a tak musel vystřelit. Sparťanský brankář zasahuje.
     
    17:57
    Domácí nyní kupí ve středním pásmu trochu více chybiček, Olomoučtí toho nyní ale nedokázali využít.
     
    18:32
    Smejkal s Buchtelem byli před brankou hostí připraveni do dorážení kotouče, avšak puk skončil až v rohu kluziště.
     
    18:44
    Vyrůbalík prostrčil ve středním pásmu na juniora Macucha, ten ale jen nahodil a hosté míří na střídačku.
     
    19:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vyrovnávací branky! Hanáci se prosazují necelou minutu před koncem, když krásnou střelou překvapil Novotného FRANTIŠEK SKLADANÝ – 1:1! Asistence: Alex Rašner a Jakub Galvas.
    19:16 František SKLADANÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:57
    V posledních vteřinách první třetiny zkoušel z úhlu štěstí Lukáš Klimek, jeho střelu si v klidu pohlídal olomoucký brankář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je minulostí, sparťané i jeho protějšek nastoupili do utkání ve slušném tempu. První branku tohoto utkání obstaral domácí útočník Petr Kumstát, ovšem hosté se nezatáhli a nadále dotírali na svého soupeře. Až přišla poslední minuta prvního dějství a puk za Novotného uklidil František Skladaný. Skóre po první třetině je tedy vyrovnané – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Sparťané zahajují druhou třetinu náporem. Vrána kombinoval s Gernátem, před brankou se ještě nabízel na teč Hlinka, avšak gólový účet zápasu se nemění.
     
    20:43
    Nyní zastavil Pražany ve snaze přejít útočnou modrou ofsajd. Buly ve středním pásmu.
     
    21:06
    Sundher vyslal do brejku svého spoluhráče, sparťané celou situaci pokryli.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Nedomlel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:20
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu a snaží se rozhodit domácí čtveřici.
     
    22:45
    Jaroměřský nahazoval od modré čáry před branku domácích, puk byl však zblokován. Vzápětí se hosté vystavili do ofsajdu.
     
    23:27
    Gernát osvobozuje svůj celek vyhozením přes všechny čáry, tohle oslabení už sparťané už bez problémů zvládnou.
     
    23:35
    Domácí v plném počtu.
     
    24:14
    Nyní se bude vylučovat v olomouckých řadách. Na trestnou lavici putuje na dvě minuty Jakub Galvas (OLO).
     
    24:38
    Vrána si vyměňuje touš s Hlinkou, puk se nakonec dostal až na pravý kruh, kde číhal Michal Řepík. Konrád střelu likviduje a bude se vhazovat v útočném pásmu Pražanů.
     
    25:05
    Jaroměřský posunul na Skladaného, který okamžitě vyhazuje, a sparťané tak budou muset začít od píky.
     
    25:47
    A opět skvělý zákrok Konráda, následuje další buly v útočném pásmu Sparty.
     
    25:51
    Laš se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, zkusil rychlou střelu, Novotný byl na svém místě a podržel svůj celek.
     
    26:34
    Skladaný nahazuje do útočné zóny pro Sundhera, před ním ale výborně zasáhli sparťanští beci.
     
    27:07
    Cingelova lajna je na ledě už dlouho a potřebovala by vystřídat. Olomouc zatlačila na Spartu a snaží se vsítit rozdílový gól.
     
    27:27
    Nakonec ale sparťanům zbyly síly a Uher z pravého křídla hledal před olomouckou svatyní hůl Lukáše Cingela, druhý jmenovaný dokázal tečovat, avšak jen do ochranné sítě.
     
    27:27
    Po komerční přestávce si bere puk Vrána a za pomoci svých spoluhráčů z formace jedou do útočné třetiny.
     
    28:00
    Puk dlouho zašlápnut v útočném pásmu, nakonec sudí přerušuje hru a bude vylučovat.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Mikúš – 2 min., hákování).
     
    28:10
    Škůrek se pokoušel o vyhození, na modré čáře však stopl puk Juraj Mikuš a sparťané mohou pokračovat v kombinaci.
     
    28:29
    Po menším závaru na olomouckém brankovišti se přerušuje, neboť Konrád ukryl puk pod svoji lapačku.
     
    29:02
    Tato přesilová hra se zatím Pražanům moc nedaří, nyní to zkouší kapitán Jaroslav Hlinka, který kombinuje s Petrem Vránou.
     
    29:42
    Do souhry se také zapojuje Michal Řepík, domácí borci se trvale usadili v útočném pásmu, avšak postrádají střelbu.
     
    30:00
    Hosté v plném počtu.
     
    30:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se sparťané mohou radovat z druhé vstřelené branky! Lukáš Cingel vybídl ANDREJE KUDRNU k samostatnému nájezdu, z něhož se sparťanský forward s osmnáctkou na zádech nemýlil – 2:1! Asistence: Lukáš Cingel.
    30:33 Andrej KUDRNA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:19
    A mohlo být vyrovnáno! Sundher prosvištěl před domácí defenzivu a dostal se až před Novotného, avšak sparťanský gólman roztáhl svoje betony a nepřipustil vyrovnání.
     
    31:29
    Pech se díval, komu by nahrál, nakonec na druhé straně útočného pásma operoval Kumstát, první jmenovaný se ale k přihrávce vůbec nedostal, jelikož byl zpacifikován hostující defenzivou.
     
    32:18
    Sparťané jsou povzbuzeni, doražený kotouč ze střely Mikuše si před olomouckou klecí dojel Lukáš Cingel, rychlejší byl ale Konrád, který nyní podržel svůj celek.
     
    32:18
    V tom samém čase se rozeběhla další komerční přestávka.
     
    32:26
    Klimek chtěl přihrávat přes střední pásmo, jeho záměr ale vystihl Petr Mrázek a kotouč je zpět v obranném pásmu domácího výběru.
     
    32:50
    Kudrna byl na pravém kruhu dobře rozjetý, jeho střelu pokryl Konrád svou vyrážečkou.
     
    33:10
    A puk má opět v moci olomoucký brankář. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    33:45
    Nedomlel si bere puk ve vlastní třetině a rozehrává svým kolegům do útoku.
     
    34:09
    Hosté střídali, a tak sparťané mohli využít trochu volného prostoru, ale Olomoučtí se dokázali rychle srovnat do svých pozic.
     
    34:45
    Poprvé v utkání zvonila tyčka! Alex Rašner napřáhl na levém kruhu pro vhazování, jeho projektil ale zastavila branková konstrukce!
     
    35:04
    Hosté přidali na obrátkách a chtějí vyrovnat. Nyní to zase zkoušel Tomáš Mikúš, Novotný tentokrát střelu viděl a vyrazil ji.
     
    35:48
    Gernát nahrával na Uhera, ten byl ale obsazen, a tak puk si bere Jan Jaroměřský a vyváží ho do útočného pásma.
     
    36:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu třetí branka domácího celku! Výstavní střelou se nyní prezentoval JAN ŠVRČEK, který svou střelou od modré čáry pokořil gólmana Konráda – 3:1! Asistence: Dominik Uher a Andrej Kudrna.
    36:30 Jan ŠVRČEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:53
    Domácí získali náskok dvou branek, Olomoučtí naopak musejí dotahovat dvoubrankovou ztrátu.
     
    37:26
    Před brankou byl Smejkal, sparťanský útočník ale kotouč promáchl, a tak stav je stále stejný.
     
    37:58
    Nyní zase vtrhli do útočného pásma Kohouti, Roman Vlach se mocně pral za sparťanskou svatyní o puk, rozhodčí nakonec ztratil puk z dohledu, a tak přerušuje.
     
    38:30
    Rašner se odhodlal na modré čáře ke střele, projektil nasměroval mimo tři tyče, a tak Novotný zasahovat nemusel.
     
    38:42
    Za kotoučem spěchal Andrej Kudrna, olomoucký zadák byl ale rychlejší a k puku měl podstatně blíže. Píská se zakázané uvolnění.
     
    38:48
    Na ledě se strhla menší potyčka, rozhodčí mají celou situaci pod kontrolou a vše se obejde bez vyloučení. Může se pokračovat ve hře.
     
    38:55
    Jaroměřský kombinoval s Ondruškem na modré čáře, jejich činnost ale zastavili bránící protihráči.
     
    39:40
    Sparťané vysunuli svůj forčeking a Olomoučtí se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    39:55
    V posledních vteřinkách zkusili zakombinovat v rohu kluziště útočného pásma Uher a Cingel, druhý jmenovaný měl puk na hokejce u branky Olomouce, avšak na případnou další akci už nezbyl čas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina dovršila svého konce, k vidění byly dvě branky. Oproti prvnímu dějství padly obě dvě branky do hostující klece, přičemž nejprve poslal Spartu do vedení Andrej Kudrna, kterého o sedm minut později napodobil svou střelou od modré čáry zadák Jan Švrček. Do třetí dvacetiminutovky půjde Sparta s dvougólovým vedením.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:12 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetího dějství oba týmy vstoupily se slušnou aktivitou, první šanci měl na svědomí Skladaný, avšak Novotný jeho pokus vyrazil.
     
    40:55
    Před bránícího hráče se v útoku probíjel Gernát, neúspěšně.
     
    41:14
    Nyní byl v dobré možnosti Klimek. Před brankou ale netrefil puk podle představ.
     
    41:41
    Kotala a jeho formace dělala Spartě v jejím obranném pásmu velkou neplechu, avšak Pražané celou situaci zvládli a vyvážejí kotouč do středního pásma.
     
    42:10
    Za pukem spěchal Forman, nicméně olomoucký bek měl k puku znatelně blíže.
     
    42:32
    Na opačné straně najížděl do pásma Tomáš Fořt, domácí následně vybojovali kotouč, který posílají jen na zakázané uvolnění.
     
    42:42
    Gernát se ještě snažil před dotírajícím Škůrkem udržet útočnou modrou, celou situaci posoudili rozhodčí jako ofsajd. Buly ve střední třetině.
     
    42:56
    Uher vysunul svoje napadání, Olomoučtí si ale poradili.
     
    43:23
    Kalina sbírá puk za svojí svatyní a rozehrává na Michala Řepíka.
     
    43:53
    Ten se ke střele nepropracoval, jelikož výborně zasáhl jeden z olomouckých obránců.
     
    44:20
    Rodící se útočnou akci zastavil už ve středním pásmu svou holí Richard Nedomlel, puk vylétl až mezi diváky. Buly ve střední třetině.
     
    44:40
    Laš nahrával do mezikruží, avšak našel jen hokejku připraveného Formana, který je vzápětí faulován.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (František Skladaný – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:38
    Domácí při početní výhodě zmatkují a Novotný nyní musel čelit tvrdé ráně z pravého kruhu, kterou vychytal a následně rozehrává na své beky.
     
    45:50
    Do úniku se dostal Lukáš Pech, který chtěl střílet nad vyrážečku, ale neupěl jak v prvním pokusu, tak z dorážky.
     
    46:30
    Sparťané kombinují v útočném pásmu, avšak chybí jim svižnější pohyb a nějaká finální přihrávka.
     
    47:03
    Hosté v plném počtu.
     
    47:50
    Pěknou kličku chtěl udělat jeden z olomouckých hokejistů, poté vyslal dobrou střelu zápěstím, Novotný i přes ztížený výhled kryje a má puk ve své moci. Probíhá další komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    47:55
    Buly v útočném pásmu Olomouckých vyhráli domácí, Řepík jen protečoval do pásma hostí a Pražané mohou jet vstříc bojovat o puk.
     
    48:11
    Olomoučtí hokejisté se nyní snažili založit rychlý protiútok, nepovedla se jim rozehrávka, a tak sudí píská icing.
     
    48:23
    Hra se rychle přesunula před gólmana Filipa Novotného, který drží puk ve své lapačce.
     
    48:35
    Na ledě na chvíli ležel Miroslav Forman, ale nyní se už zvedá. Sparťanského útočníka trefil holí Martin Vyrůbalík (OLO), který je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    49:29
    Sparťané byli dlouhou dobou usazeni v útočném pásmu, avšak jejich protihráči se brání úspěšně a nyní vyhazují přes všechny čáry.
     
    49:35
    V momentě, kdy Martin Vyrůbalík naskočil do hry, ujeli do přečíslení dvou na jednoho Klimek a Buchtele, druhý jmenovaný udělal forhendovou kličku, avšak Konrád jeho záměr přečetl a zasáhl!
     
    50:30
    Sparťané chtějí přidat další branku, ale zatím se jim to nevede.
     
    51:21
    Nyní musel být v pozoru domácí muž s maskou, další akci Olomouckých, konkrétně Fořta vyrazil i v leže svou vyrážečkou.
     
    51:57
    Eminger rozehrával na Pecha, druhý jmenovaný našel ještě Nedomlela, jeho dělovka z pravého kruhu orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    52:31
    Sparťané byli příliš nedočkaví, a tak rozhodčí píská postavení mimo hru. Současně probíhá komerční přestávka.
     
    52:46
    Rašner musel přišlápnout před dojíždějícím sparťanským útočníkem. Celou situaci ale olomoucký zadák zvládl na jedničku a Olomouc může útočit.
     
    53:02
    Jaroměřský po vyhraném buly v útočném pásmu tvrdě vypálil od modré! Novotný zasáhl ve stoje svým náčiním a střelu olomouckého beka zneškodnil.
     
    53:25
    Nyní sám domácí brankář pomohl s rozehrávkou Mikušovi, avšak sparťané se ještě z obranného pásma nevymanili.
     
    54:02
    Až teď, Gernát chtěl poslat do jízdy Uherovi, sparťanský forward ale neměl rychlost, a tak jen tečoval do útočného pásma.
     
    54:40
    Cingel mohl upalovat do samostatného úniku, avšak v rozhodujícím momentu mu selhala brusle.
     
    55:10
    Do přečíslení si najeli útočníci Řepík a Forman, první zmiňovaný však nezpracoval přihrávku a ještě zkoušel z úhlu překvapit Konráda jemnou střelou, neúspěšně.
     
    55:41
    Další úspěšný zákrok Filipa Novotného. Bude se vhazovat po pravici sparťanského brankáře. Nutno podotknout, že hra se přelévá ze strany na stranu opravdu velmi svižně.
     
    56:09
    Tomáš Mikúš vybruslil zpoza branky a následně nabízel před branku. Tam stál jeden z jeho spoluhráčů, avšak Novotný byl rychlejší a puk vyrazil lapačkou do bezpečných míst.
     
    56:20
    Zakázané uvolnění svěřenců trenéra Jiřího Kalouse, hra se vrátí zpět do obranného pásma Pražanů.
     
    56:41
    Další přestupek na straně domácího výběru. Ten nyní se pro změnu vystavil do postavení mimo hru.
     
    56:49
    Holec po rozpacích ve středovém kruhu vzal zodpovědnost na sebe a jen nahodil do útočného pásma, a umožnil tak svým spoluhráčům vystřídat.
     
    57:23
    Cingel svým výborným pohybem vybojoval touš v útočném pásmu domácích.
     
    57:49
    Sparťané dosáhli vstřelení branky, celou situaci nakonec prozkoumával videorozhodčí a nakonec branka nebyla dosažena!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:43
    Hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli, Michal Řepík střílel do odkryté klece, avšak jeden z bránících hráčů puk zablokoval.
     
    59:57
    Sparťané si už závěr celého zápasu pečlivě hlídají, Olomoučtí se jen těžko propracovávají přes sparťanskou defenzivu.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je minulostí. Sparťané v něm vítězí 3:1, když základní kámen vítězství položili už v první třetině trefou Petra Kumstáta. Na jeho gólovou trefu dokázal navázat František Skladaný, avšak na góly Andreje Kudrny a Jana Švrčka už hosté nenašli odpověď. Sparta tedy bere tři v tomto utkání tři body, Olomoučtí se naopak vracejí domů s prázdnou.
     
    Domácí fanoušci si nyní vychutnávají společně s hráči sparťanskou děkovačku.
     
    Domácí kotel si vyvolal Lukáše Pecha, který udělal před domácím táborem typickou hokejovou rybičku a už míří do šaten.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dnešního dne. Na počtenou! (20:51:43)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Kumstát (Pech), 31. Kudrna (Cingel), 37. Švrček (Uher, Kudrna) – 20. Skladaný (Rašner, J. Galvas)


    HC Sparta Praha: F. Novotný (Wolf) – Mikuš, Gernát, Kalina, Švrček, Nedomlel, Eminger, Barinka – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Smejkal, Klimek – Kumstát, Pech, Forman – Uher, Cingel, Kudrna.
    HC Olomouc: Konrád (M. Laco) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, J. Knotek, Skladaný – Burian, Sundher, Eberle – Holec, T. Mikúš, Fořt – Matai, Mrázek, Kotala – Macuh.

    Rozhodčí: Pešina, Hradil – Brejcha, Suchánek
    thejrc.org