Brífink s ředitelem Laver Cupu Stevem Zacksem (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL (kon.)
Tisková konference FC Rostov před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference FC Rostov před zápasem EL

Středa 22.02.2017, 18:00Tiskové konference
     
    Tím končí krátká tisková konference FK Rostov. (18:14:27)
     
    Daniliants o Bořku Dočkalovi a jeho ztrátě pro Spartu:

    Samozřejmě Dočkal byl velmi důležitý hráč pro Spartu Praha, ale podle naší zkušenosti, co jsme také často hráli bez našich klíčových hráčů, tak věřím, že Sparta není o těch hvězdách, ale především je to tým, který pracuje jako celek, tudíž si jsem jistý, že její trenéři připraví tým co nejlépe.
     
    Daniliants o tom, co by se muselo stát, aby Rostov zítra nepostoupil:

    Nevěřím tomu, že by nějaký fotbalista nebo trenér podcenil možnost postoupit do další fáze Evropské ligy, pokud ta možnost alespoň trochu existuje. Každý hráč je si vědom, že hraje před svými fanoušky a samozřejmě to bude pro Spartu těžké, ale všechno je možné. Zrovna dnes jsme vzpomínali, jak Spartak Moskva v osmdesátých letech porazil Brémy 4:1, ale poté v odvetě prohrál 2:6. Stát se může všechno, Sparta je, stejně jako my, dobré mužstvo a věřím, že to bude zajímavý zápas.
     
    Ddaniliants o případných změnách v týmu:

    Musím zopakovat, že i přes výhru 4:0 hrát budou ti, kteří jsou na to nejlépe připravení. Budeme rozhodovat podle tréninků, co jsme měli během týdne i dnešního tréninku. V žádném případě nechceme Spartu podcenit a budeme hrát s nejsilnější možnou sestavou.
     
    Daniliants o fyzické připravenosti týmu:

    Opravdu jsme ukázali jako tým výbornou fyzickou připravenost, ale možná i zítřejší zápas ukáže, zda-li to bylo výsledkem naší mentální fáze. Proti Spartě jsme poprvé hráli naplno devadesát minut, v předchozích zápasech jsme hráli kolem osmdesáti minut a teprve ten zítřejší zápas ukáže naši připravenost.
     
    Daniliants o zdravotním stavu brankáře Džanajeva:

    Jeho stav je podobný jako před prvním zápasem, stále nemá rameno zcela v pořádku a teprve se o jeho případném startu rozhodne.
     
    Daniliants o chybách, které rozebírali po prvním zápase:

    První zápas skončil naší vysokou výhrou, ale rozdělil bych jej na dvě části, do vyloučení a po vyloučení. Když Konaté šel ze hry a Sparta dostala dva góly, tak to měli těžké. Než se to stalo, tak zápas byl vyrovnaný a vedli jsme jen o gól, který jsme dali ze standardky. Nevylučuji, že Sparta může dát první gól a může to být otevřené.
     
    Jerochin o náladě v týmu:

    Nálada je taková, že jsme se připravovali velmi vážně. Podívali jsme se na chyby, které jsme přes vysoký výsledek udělali. Naším cílem teď je ukázat to nejlepší a postoupit. Každý fotbalista by měl chtít ukázat to nejlepší, co v něm je.
     
    Hosty tiskové konference budou trenér Ivan Daniliants a záložník Alexander Jerochin.
     
    Na pražské Letné pokračujeme tiskovou konferencí ruského celku FK Rostov před zítřejší odvetou proti Spartě, do které si Rusové přivezli luxusní náskok čtyř branek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Tomáš Kohlmann

    thejrc.org