Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
konec
Tisková konference FC MAS Táborsko

Čtvrtek 23.02.2017, 13:30Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí. (14:18:33)
     
    Řeč přišla i na třetiligový B tým, u kterého skončil hlavní trenér Josef Pleticha, jinak zůstává realizační tým stejný.
     
    Předseda představenstva Jiří Smrž:
    Jestli odehrajeme na jaře už první utkání na novém stadionu v centru Tábora, není ještě stále jisté. Umělka je sundaná, tráva pomalu roste. Udělal se ale už velký kus práce. Mým přáním je, aby se jedno utkání odehrálo. Věříme, že nejpozději v létě by se na novém stadionu už mělo hrát. První etapa výstavby stadionu je ukončená. Je třeba osadit stadion sedadly a dodělat sektor pro hosty. Jakmile budeme hrát na Soukeníku, musí se všechno mezi dvěma zápasy přestěhovat do Tábora.
     
    Trenér Roman Nádvorník:
    S útočníkem Tomášem Mrázkem jsme probírali, kde by se měl pohybovat, aby dával víc branek. Se Zbyňkem Musiolem by se měli dobře doplňovat. S Džafićem také o smlouvě jednáme. Všichni dobře víme, že je o něj zájem také z první ligy. Na naši soutěž je to velice kvalitní hráč. Džafić je na vrcholu sil a má velice dobře našlápnuto. Vyjednávání jsou složitá, rádi bychom ho ale udrželi.
     
    Trenér Roman Nádvorník:
    Doufám, že výsledky a výkony z přípravy přeneseme do sezony. Měli jsme v přípravě silné prvoligové soupeře, tudíž bude náš tým dobře připravený. Jádro máme kvalitní a věřím, že i fotbal předvedeme kvalitní. Zejména první utkání proti Vítkovicím nám musí vyjít, aby tým šlapal.
     
    Trenér Roman Nádvorník:
    Cíferský se oženil a o prodloužení smlouvy neměl zájem, že se vrátí na Slovensko. Chtěli jsme přivést mladší hráče, obranu chci postavit na Kubovi Navrátilovi. V létě by končila smlouva Mrázovi, tak jsme se rozhodli, že se s ním rozloučíme, abychom stavěli mužstvo už pro příští ročník.
     
    Trenér Roman Nádvorník:
    Brankář Řehák ukázal v přípravě velkou kvalitu, bude Tomovi hodně šlapat na paty. Nicméně Toma bude jednička. Má ale dvě žluté karty, může přijít i zranění. Jsme rádi, že budeme mít Řeháka v záloze.
     
    Dalšími, kdo odešli, byl Froněk do Písku. Nebude už ani gólman Brych.
     
    Trenér Roman Nádvorník:
    Z kádru odešli po mnoha letech Cíferský, Kočí a Mráz. Přišel ze Zlína Petr Zavadil, který působil naposled v Pardubicích, dále pak přišli Toml s Klusákem. Do brány přišel na hostování ze Slavie Řehák, o Musiolovi už řeč byla. V mužstvu chceme zvyšovat konkurenci.
     
    Kapitán Jakub Navrátil:
    Být novým kapitánem je pro mě velká zodpovědnost. Navíc ve chvíli, kdy každý ví, že jsem rodilý Táborák. Jako nejstarší hráč týmu musím tohle unést. Za ty dva měsíce, co je tu trenér Nádvorník, tak s jeho názory a přípravou souhlasím. Zimní období nikdo rád nemá, terény nejsou ideální, neustále se běhá. Už se moc na mistrovské zápasy těšíme.
     
    Hlavní trenér Roman Nádvorník:
    Máme novou obrannou čtyřku, chceme zlepšit hlavně defenzivu. Pravidelně vzadu nastupoval jen Navrátil. Hráči mají smlouvy na několik let, tak s nimi chceme dlouhodobě pracovat. Od příští sezony se chceme pohybovat v horní polovině tabulky. Začínáme ve středu proti Liberci v poháru, kdy můžeme posunout historický milník Táborska. V dalším kole bychom rádi přivítali dalšího prvoligového soupeře. Hned v sobotu vstoupíme do soutěže proti Vítkovicím. Dobrý start bude důležitý. Doufám, že hřiště bude způsobilé. Vedení si myslí, že máme na začátku snadný los, já si to ale nemyslím, že to bude takhle jednoduché. Jsem rád, že se vrací Zbyněk Musiol.
     
    Předseda představenstva Jiří Smrž:
    Když jsem viděl výsledky ankety Sportovce roku okresu, byl jsem ze třetího místa zděšený. Vždyť jsme byli osmí a na podzim jsme v poháru vyřadili Sigmu Olomouc. Byl to dobrý rok.
     
    Předseda představenstva Jiří Smrž:
    Vítáme zpět trenéra Romana Nádvorníka, již v minulosti se nám s ním vždy dobře spolupracovalo.
     
    Tisková konference Táborska začne o něco později.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Josef Janda

    thejrc.org