Vítkovice – Liberec 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:0 (kon.) | Zlín – Chomutov 4:3 (2:1 po s.n.)
K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 4:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:4 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
HC Olomouc
Pátek 24.02.2017, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:29 Tomáš KNOTEK - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    63:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí využívají přesilovku a rozhodují toto utkání! TOMÁŠ KNOTEK střílí klíčový gól!. Mountfield předvedl nádhernou kombinaci – Picard přihrál zprava doleva Bednářovi, ten kotouč podržel, zamíchal s ním, počkal, až se mu spoluhráč uvolní a poslal mu přesný pas. Autorovi dnešní poslední branky nezbylo nic jiného, než přesně vystřelit – 4:3! Asistence: Jaroslav Bednář, Alexandre Picard.
     
    62:51
    Východočeši mají velkou šanci rozhodnout. Olomoučtí hráli ve čtyřech, což je v tuto chvíli příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jan Knotek.
     
    60:17
    Puk se skutečně za brankovou čáru nedostal, jedeme dál!
     
    60:17
    Podle dalších záběrů však přehodnocuji své mínění. Puk šel od břevna do tyče a ven z brány. Gól by platit neměl!
     
    60:17
    Jan Knotek možná rozhodl toto utkání! Rozhodčí jde zkoumat video. Dle mého osobního názoru se o branku jednalo.
    59:59 Vilém BURIAN - 3:3
     
    59:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vteřinu před koncem Olomouc srovnává! Závěrečný tlak Kohoutů slaví zasloužený úspěch. Sraženou střelu Vyrůbalíka posílá pod horní tyč prudkou střelou z bezprostřední blízkosti VILÉM BURIAN – 3:3! Asistence: Jan Knotek, Martin Vyrůbalík.
     
    59:29
    Dej vyhazuje přes všechny čáry a je pískáno zakázané uvolnění. Poslední šance pro Moravany srovnat skóre! Oddechový čas si nyní bere Václav Sýkora.
     
    58:33
    Zakázané uvolnění Mountfieldu. Trenér Venera si pochopitelně bere oddechový čas. Branislav Konrád zůstává na střídačce. Olomouc to zkusí v šesti s odkrytou bránou!
     
    58:17
    Mohlo být rozhodnuto! Picard přihrál před bránu Jarůškovi, který z těsné blízkosti vyprášil beton Konráda. Dojíždějící Knotek následně přestřelil svatyň Hanáků.
     
    57:29
    Eberle bekhendem přihrával před bránu, kde byl Sundher o krok později, než měl být. Kdyby se do klíčového prostoru dostal včas, mohlo být srovnáno!
     
    55:15
    Sundher tvrdě vypálil z levého kruhu. Rybár nejen, že střelu chytil, ale zvládli ji taky rychle vytřepat z rukavice a rozehrát další akci Mountfieldu.
     
    54:30
    Dnešní utkání sleduje 5564 diváků.
     
    52:01
    Jarůšek pronikl do pásma protivníka a chtěl projít mezi beky Hanáků. Jaroměřský to nechtěl dopustit, pročež útočníka Lvů podrazil, za což jsou dvě trestné minuty.
    49:27 Martin VYRŮBALÍK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci využívají přesilovku a dostávají se na dostřel. Ránu MARTINA VYRŮBALÍKA od modré čáry Rybár neměl šanci vidět a ta skončila v síti Mountfieldu – 3:2. Asistence: David Škůrek.
     
    48:28
    Olomouc má šanci korigovat výsledek Michal Dragoun odchází na dvě trestné minuty za hrubost.
     
    45:20
    Jakub Matai dostal nabito mezi kruhy, jeho střelu však Rybár lapil s velkým přehledem! Brankář Mountfieldu svou chybu z první třetiny odčinil několika dobrými zákroky.
     
    35:42
    Mountfield bude moct navýšit své vedení. Roman Vlach putuje na trestnou lavici na dvě minuty za držení protihráče.
    34:40 Richard JARŮŠEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí zdvojnásobují své vedení! Knotek přiťukl z pravé strany na osu hřiště RICHARDU JARŮŠKOVI, který parádně vymíchal Konráda a zamířil přesně pod horní tyč – 3:1! Asistence: Tomáš Knotek, Alexandre Picard.
     
    29:13
    Jaroslav Bednář předvedl své šikovné ruce, vymíchal tři obránce a vystřelil mezi betony Konráda, gólman Olomouce byl však pozornější než jeho beci.
     
    28:26
    Velká šance Olomouce! Ondrušek vypálil od modré, Rybár puk pouze vyrazil, ale následně si poradil i s dorážkou! Skvělé představení brankáře Lvů!
     
    26:50
    Jaroslav Bednář tak inkasuje dvě trestné minuty za hákování.
     
    26:50
    Velké šance na obou stranách. Nejprve puk zůstal volný v brankovišti Olomouce po zákroku Konráda, jenže Kukumberg ho nezdvládl dorazit, následně šel na druhé straně do úniku Eberle, kterého zastavil Bednář.
     
    24:59
    Krásné přečíslení 3 na 2 nyní předvedli Hradečtí. Picard posunul puk z osy hřiště doleva, odkud Vydarený trefil dobře pod horní tyč, jenže Konrád se svým zákrokem ramenem vyznamenal!
     
    21:25
    Východočeši mohli hned vzápětí zdvojnásobit své vedení! Tomáš Knotek se dostal do samostatného úniku, ale kotouč se mu při kličce zapletl mezi brusle a nakonec z toho žádné závažné ohrožení brány nebylo.
    21:00 Jaroslav BEDNÁŘ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí vstupují do druhé třetiny stejně dobře, jako do té první! Konrád Gregorcovu střelu od modré vyrazil, jenže pouze k dorážejícímu JAROSLAVU BEDNÁŘOVI, který mění stav na 2:1. Asistence: Blaž Gregorc, Stanislav Dietz.
     
    14:47
    Lvi špatně střídali a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Čáp.
    10:25 Jan JAROMĚŘSKÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno! Brankář Rybár teď nemá úplně čisté svědomí. JAN JAROMĚŘSKÝ na něj nahodil kotouč bekhendem z pravé strany a ten prošel gólmanovi Mountfieldu u bližší tyče do sítě – 1:1. Asistence: Jiří Ondrušek, Miroslav Holec.
     
    07:24
    Skladaný najel do Rybára a sudí mu za to připisují k dobru dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    06:36
    Olomoučtí nahazují touš za bránu Hradce, přihrávku mezi kruhy nakonec dostal Laš, jenže proti jeho ráně se vyznamenal Rybár a jeho lapačka!
     
    05:36
    Šimánek nabízel na teč před branku najíždějícímu Newtonovi, ten ale letící kotouč nezvládl zasáhnout!
    01:17 Alexandre PICARD - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí skórují z prvního útoku! V závaru před Konrádem se nejlépe zorientoval ALEXANDRE PICARD a dorážkou z bezprostřední blízkosti posílá Mountfield do vedení – 1:0! Bez asistence.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Picard, 21. Jaroslav Bednář (Gregorc, Dietz), 35. Jarůšek (T. Knotek, Picard), 64. T. Knotek (Jaroslav Bednář, Picard) – 11. Jaroměřský (Ondrušek, Holec), 50. Vyrůbalík (Škůrek), 60. Burian (J. Knotek, Vyrůbalík)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk (A), Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Köhler, Džerinš, Šimánek (A) – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík.
    HC Olomouc: Konrád (M. Laco) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Rašner, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek (A), Laš – Eberle, Sundher, Burian – T. Mikúš, R. Vlach, Holec – Fořt, Mrázek, Matai – Kotala.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Flegl, Polonyi

    Diváci: 5564
    thejrc.org