Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice

Pátek 24.02.2017, 20:05Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost a hezký večer. (20:21:58)
     
    Udrželi jste i mladé hráče a tým zůstal pohromadě. To je také důležité, že? David Horejš: "Určitě, za to jsme moc spokojeni. V zimě Matějka s Vopatem rozšířili naše řady a zvýšili kvalitu. Ale kádr zůstal pohromadě a můžeme s ním dál pracovat."
     
    Na hostování byli v klubu ze Sparty Patrik Čavoš a Jakub Pešek, s nimiž jste chtěli podepsat smlouvy. Jak to s nimi vypadá? Martin Vozábal: "Mohu říci, že s Patrikem Čavošem jsme podepsali tříletou smlouvu, zbývá jen doladit formality. S Jakubem Peškem jsme víceméně také domluveni, v létě by měl podepsat tříletou smlouvu. Máme v klubu na hostování vlastně už jen dva hráče Vopata a Matějku. Kluby na naší úrovni si musí pomáhat hostováním, ne že ne. Ale chceme mít maximálně dva nebo tři hráče na hostování, ne osm. Proto chceme jít do ligy připraveni a nechvátáme."
     
    Může být pro hráče výhoda, že na ně není tlak na postup? Martin Vozábal: "I kluci si chtějí zahrát ligu a vytváří tím vlastně tlak sami na sebe. Kabina je zdravá a jednotná, i proto jsme moc přes zimu na přestupovém trhu nebyli příliš aktivní. Jsme rádi, že jsme udrželi kabinu při sobě."
     
    Co říkáte na los jarní části? Budete hrát hodně doma se silnými soupeři. David Horejš: "Doufám, že přijdou diváci a se silnými soupeři si to rozdáme na férovku. Ale čekají nás i těžké zápasy venku, kde budeme muset bodovat. Hlavně chceme, aby kluci každý zápas makali naplno a mužstvo mělo tvář. Bodujeme hlavně doma a chceme, aby Střelák byl zase nedobytnou tvrzí. Máme do budoucna sen a cíl, abychom se vrátili do ligy. Ale nikam nechvátáme."
     
    Jaké jsou cíle klubu do jarní části? Martin Vozábal: "Měli jsme cíl být do 4. místa, ale když vidíme, že jsme těsně za špičkou, tak samozřejmě přemýšlíme o dalších krocích. Nemáme za cíl postoupit, ale pokud se to nepovede, svět se nezboří. na ligu chceme být připraveni a ne tam být jen epizodou."
     
    Už máte jasno o základní sestavě? David Horejš: "Ještě máme týden do zápasu a kluci dnes předvedli, že všichni mají chuť a cpou se do základní sestavy. Provedli jsme nějaké změny, ještě na některých postech nemáme jasno. Adrián Čermák má výron v kotníku a jeho zranění se dobře hojí. Snad bude brzy v pořádku."
     
    Jak to vypadá s Jiřím Kladrubským? David Horejš: "Jirka zažil lehčí otřes a neudělalo se mu dobře. Snad by měl být brzy v pořádku."
     
    David Horejš: "Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát i na hlavním stadionu na přírodní trávě. Vlašim nám vyšla vstříc, za což jsme rádi, protože se mělo hrát v sobotu. Kluci i díky tomu měli chuť a nyní máme celý týden se připravit na Varnsdorf."
     
    Následují rovnou otázky novinářů.
     
    David Horejš, trenér Dynama: "Po dvou nepříliš povedených duelech jsme si s klukama sedli a probrali si to. A bylo vidět zlepšení. Zápas nám vyšel, kluci byli hladoví a šli si za vítězstvím. Jsme spokojeni a snad si přeneseme formu do začátku jara."
     
    PR manažer Dynama Aleš Strouha uvedl hosty a zahájil tiskovou konferenci.
     
    Tisková konference začíná!
     
    Dynamo porazilo Vlašim 3:1, a tak každou chvilku začne tisková konference.
     
    Krátce po skončení dnešní generálky mezi Dynamem a Vlašimí proběhne v tiskovém středisku na Střeleckém ostrově tisková konference českobudějovické klubu před jarní částí Fortuna národní ligy. Novinářům budou na otázky odpovídat trenér David Horejš a generální manažer Martin Vozábal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    Pavel Kortus ml.

    thejrc.org