Losování osmifinále Evropské ligy (kon.)
konec
Losování osmifinále Evropské ligy

Pátek 24.02.2017, 13:00Losování soutěží
     
    To je z dnešního losu Evropské ligy vše, děkuji vám za pozornost, v budoucnu se budu těšit. Na přečtenou! (15:15:14)
     
    Osmifinálové dvojice:
    Celta de Vigo (ESP) – Krasnodar (RUS)
    APOEL (CYP) – Anderlecht (BEL)
    Schalke (GER) – Mönchengladbach (GER)
    Lyon (FRA) – AS Řím (ITA)
    Rostov (RUS) – Manchester United (ENG)
    Olympiakos (GRE) – Besiktas (TUR)
    Gent (BEL) – Genk (BEL)
    Kodaň (DEN) – Ajax (NED)
     
    Gólové hody se v dvojzápase mezi Ajaxem a Legií nevedly, přesto však jeden gól padl. Postaral se o něj v posledním poločase obou zápasů Viergeven z Ajaxu. Amsterdam tak bude hostit osmifinále Evopské ligy.
     
    Předposlední dvojice bude mít dánského zástupce, tedy Kodaň. Ta vyhrál na stadionu Ludogorce 2:1, poté doma remizovala 0:0.
     
    Gent versus Genk, pro novináře je tedy o zábavu postaráno. Genk vyřadil Astru rovněž po celkovém výsledku 3:2. Který z belgických týmů si zajistí čtvrtfinálovou účast?
     
    Gent se postaral možná o největší překvapení, když dokázal vyrazit silný Tottenham. Doma vyhráli Belgičané 1:0, venku sice ihned prohrávali, ale poté si Spurs dali vlastní gól a Alli se navíc nechal vyloučit. Gent tak po celkovém výsledku 3:2 získal možnost hrát osmifinále.
     
    Olympiakos bude znovu cestovat do Turecka, tentokrát jej čeká Besiktas Istanbul. Ten porazil Hapoel Beer Shevu po celkovém výsledku 5:2.
     
    Olympiakos z Řecka remizoval na svém stadionu s tureckým Osmanlisporem 0:0, ve včerejší odvetě si ale počínal mnohem lépe a vyhrál 3:0. Nyní ho čeká osmifinále. Kdo bude jeho soupeřem?
     
    Souboj Pogbů vyhrál ten slavnější, tedy Paul. Manchester United přehrál St. Etienne bez jakýchkoliv problémů 4:0 a zařídil si postup do osmifinále, kde bude čelit právě Rostovu.
     
    Dalším vytaženým celkem je ruský Rostov. Ten vyřadil pražskou Spartu po celkovém výsledku 5:1. Doma je Rostov nesmírně silný, dokázal zde obrat o body i Bayern Mnichov.
     
    Tak to bude nádherný dvojzápas. Na stadion Lyonu zamíří AS Řím, který rozhodl o svém postupu rovněž při svém prvním zápase, ve kterém porazil Villarreal venku 4:0. Doma sice prohrál 0:1, avšak na postup mu to bohatě stačilo.
     
    Lyon se postaral o nejvyšší výsledek letošních zápasů Evropské ligy. Na hřišti Alkmaaru vyhrál vysoko 4:1 a všichni věděli, že je nejspíše rozhodnuto. Očekávalo se rovněž, že Francouzi budou šetřit síly v odvětě, ale opak byl pravdou. Lyon doma rozstřílel AZ 7:1 a po celkovém výsledku 11:2 postoupil.
     
    Tak pozor, první zápas dvou týmů ze stejné země. Na horkou půdu Schalke se vydá Mönchengladbach. Ten sice prohrál v prvním zápase doma s Fiorentinou 0:1, poté prohrával i venku 0:2, ale fantastický obrat německého týmu zařídil Stindl, jenž si připsal hattrick. Gladbach tak po celkovém výsledku 4:2 udělal krok do osmifinále.
     
    Schalke 04 je dalším vytaženým týmem. Němci si zařídili postup už ve středu, když doma remizovali s PAOKEM. To jim stačilo, neboť venku vyhráli hladce 3:0.
     
    Na Kypr zavítá belgický Anderlecht. Ten v prvním zápase sice přehrál Zenit 2:0, poté ale na venkovní půdě prohrával 3:0 a vše nasvědčovalo tomu, že dále půjde ruský tým. V 90. minutě se ale o rozhodující branku celé série postaral Thelin, a tak se mohlo slavit v Bruselu.
     
    Dalším vytaženým týmem je APOEL z Kypru. Ten uhrál velmi solidní výsledek na stadionu favorizovaného Bilbaa, prohrál sice 2:3, ale doma ukázal, že patří skutečně k velmi silným týmům a vyhrál 2:0. Naposledy na svém stadionu tým vedený Dánem Christiansenem padl začátkem srpna 2016!
     
    Soupeřem jí bude Krasnodar, který mírně překvapivě dokázal vyřadit turecký Fenerbahce po celkovém výsledku 2:1.
     
    Jako první byla vytažená španělská Celta de Vigo. Ta vyřadila Šachtar. Nutno dodat, že s velkým štěstím, neboť se jí podařilo srovnat na nerozhodné skóre v první minutě nastavení. Následně ovládla prodloužení, a tak je mezi nejlepšími šestnácti.
     
    Dobré odpoledne, vítám vás u losu osmifinále Evropské ligy! Ve hře je šestnáct týmů, první vytažený bude vždy začínat doma.

    Radim Sochor

    Osmifinálové dvojice
    Celta de Vigo (ESP) - Krasnodar (RUS)
    APOEL (CYP) - Anderlecht (BEL)
    Schalke (GER) - Mönchengladbach (GER)
    Lyon (FRA) - AS Řím (ITA)
    Rostov (RUS) - Manchester United (ENG)
    Olympiakos (GRE) - Besiktas (TUR)
    Gent (BEL) - Genk (BEL)
    Kodaň (DEN) - Ajax (NED)
    bahis siteleri