Chelsea – Swansea 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Middlesbrough 1:0 (kon.) | Everton – Sunderland 2:0 (kon.)
Hull City – Burnley 1:1 (kon.) | West Brom – Bournemouth 2:1 (kon.) | Watford – West Ham 1:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
2:1 (2:1)
AFC Bournemouth
Sobota 25.02.2017, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (18:00:29)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:6.
     
    Je dobojováno! West Bromwich Albion zvládl domácí duel s Bournemouthem a zvítězil 2:1. Hosté přitom vlétli do utkání aktivně. Už v páté minutě dostali po faulu Allana Nyoma šanci zahrávat pokutový kop. K penaltě se postavil Joshua King a zkušeně otevřel skóre. Vedení však Bournemouthu dlouho nevydrželo. Craig Dawson napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území a s pomocí obránce vyrovnal na 1:1! Domácí poté pokračovali v aktivní hře a ve 22. minutě zužitkoval Borucovu chybu po rohovém kopu Gareth McAuley ! Od té doby se Bournemouth hnal za vyrovnáním, ale dlouho nemohl najít recept na domácí defenzívu. V závěru utkání jsme se dočkali pořádného dramatu! Domácí nejprve mohli definitivně rozhodnout o svém triumfu, ale ani Rondón ani McClean Boruce nepřekonali. V nastaveném čase napřáhl ke střele Mousset a Ben Foster vytáhl parádní zákrok. To stále nebylo vše! V samotném závěru nastavení ještě hrozil hlavou King, ale Foster se stal hrdinou domácího celku!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hosté zahodili další obrovskou možnost! Bournemouth zahrával ještě jeden přímý kop. K hlavičce ve vápnu se dostal Cook, ale jeho pokus Foster zlikvidoval dalším neskutečným zákrokem!
     
    90+5
    Po rohovém kopu se nikdo z hostujících hlavičkářů nedostal k ohrožení domácí svatyně a fotbalisté West Bromwiche vyvezli míč daleko od branky.
     
    90+4
    Mohlo být vyrovnáno! Daniels uvolnil Mousseta, který okamžitě napřáhl ke střele z dvaceti metrů. Jeho dělovka se snášela pod břevno, ale Foster fantastickým zákrokem vytáhl míč nad břevno!
     
    90+3
    Na druhé straně se střídající James McClean protáhl s míčem do pokutového území, ale jeho ránu levačkou z ostrého úhlu dokázal Boruc reflexivním zákrokem vyrazit!
     
    90+2
    Další dlouhý nákop do pokutového území pohlídala domácí obrana a Gareth McAuley nechal míč propadnout k Fosterovi.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    A v samotném závěru utkání si domácí mohli pojistit své vedení! Odražený míč si na hranici pokutového území našel Darren Fletcher, který odcentroval před branku, jenže Rondón na jeho pobídku nedosáhl ani ve skluzu!
     
    89
    Domácí fotbalisté drží míč na polovině Bournemouthu u rohového praporku a sbírají cenné vteřinky. West Bromwich zatím zvládá druhou půli bez problémů.
     
    88
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Sam Field.
     
    87
    Darren Fletcher zkoušel uvolnit Rondóna krásnou přihrávkou za obranu. Před rozběhnutým útočníkem West Bromu zasáhl na poslední chvíli stoper Cook.
     
    86
    José Salomón Rondón prošel s balónem okolo dvou obránců soupeře, nicméně proti třetímu protivníkovi už neuspěl a Bournemouth se znovu valí do útoku.
     
    85
    Hosté už West Bromu prakticky nepůjčují míč, přesto se stále nemohou dostat před domácí branku. Danielsův centr z levé strany prolétl pokutovým území bez jakéhokoliv zásahu.
     
    84
    Andrew Surman přenesl hru na pravou stranu, nicméně Adam Smith nedokázal obejít Chadliho a musel vrátit balón zadákům Bournemouthu.
     
    83
    Do vápna West Bromwiche přilétl dlouhý míč z autového vhazování. Za balónem se dral King, ale útočník Bournemouthu se k zakončení nedostal.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 10. C. Dawson (Chadli), 22. McAuley – 5. J. King (pen.)

    Karty:   49. Nyom (WBA), 69. McClean (WBA)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:6.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson (55. McClean), McAuley, J. Evans, Nyom – D. Fletcher, Livermore – Chadli (88. Field), J. Morrison (73. Yacob), Brunt – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Field, Leko, Robson-Kanu, McClean, Yacob, J. Olsson.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Mings, S. Cook, Daniels – Arter (66. Afobe), Surman – Pugh (79. Mousset), Wilshere (66. Gosling), Fraser – J. King.
    Náhradníci: Allsop – Afobe, Gosling, Gradel, Mousset, B. Smith, Stanislas.

    Rozhodčí: Clattenburg – Bennett, Eaton
    thejrc.org