Wolfsburg – W. Brémy 1:2 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
1:2 (1:2)
Werder Brémy
Pátek 24.02.2017, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Werder Brémy dokázal potvrdit na hřišti Wolfsburgu potvrdit tři body z Mohuče a obrovskou zásluhu na tom má Serge Gnabry, který vstřelil během osmnácti minut dva góly. Na druhý z nich sice dokázal odpovědět Borja Mayoral, VfL se ale i přes velké množství šancí a dvě tyče vyrovnat nepodařilo. Hosté se po většinu zbytku zápasu bránili a nakonec úspěšně. Vstřelit gól mohli v nastavení zkušení a střídající hráči Claudio Pizarro a v Mário Gómez, ani jeden z nich se ale neprosadil. Oba celky mají na svém kontě 22 bodů a nachází se mimo sestupové pásmo. Konečný výsledek: Wolfsburg 1 Werder Brémy 2. (22:25:04)
    FOTO: Serge Gnabry (č.29) vystřelil Werderu důležité vítězství!

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lamine Sané viděl dodatečně žlutou kartu za některý ze zákroků nebo protestů, mrzet ho to ale nemusí.
    90+3. Střídající Mario Gómez v obrovské šanci míč promáchl!
     
    90+3
    Wolfsburg na pravé straně vybojoval další z řady rohových kopu a do šestnáctky se tentokrát vydal i brankář Diego Benaglio! V obrovské šanci se na vzdálenější levé tyči po odvráceném centru a hlavičce jednoho z jeho spoluhráčů ocitl střídající Mario Gómez, jeho boční nůžky ale střihly naprázdno! Werder Brémy stále vede 2:1.
    90+2. Pizarro napřáhl ke krásné střele končící těsně nad!
     
    90+2
    Claudio Pizarro si na levé straně šestnáctky krásně navedl míč na pravačku a jeho následná prudká střela skončila těsně nad vzdálenějším pravým horním rohem brány!
     
    90+2
    Nad rámec utkání byly nastaveny 4 minuty a Wolfsburg má ještě poměrně hodně času na vyrovnání. Podaří se mu skórovat? Během první minuty nastavení určitě ne.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90
    Pokud jste se rozhodli sledovat dnešní utkání společně s námi, tak jsem nesmírně rád, protože zejména první poločas nabídl nepřeberné množství šancí a zajímavých momentů. Ve druhém poločase už to sice není takové, ale hra má obrovské tempo. Nádherný a dramatický souboj o záchranu vrcholí.
     
    89
    Theodor Gebre Selassie na pravé straně šestnáctky tak dlouho váhal s přihrávkou nebo střelou, až nakonec sám nevěděl co udělá a po zasekávačce skončil s míčem v zámezí.
     
    88
    Wolfsburg už hraje vzadu pouze na tři obránce a všechny síly vrhá do útoku, což otevírá prostor pro protiútoky Werderu.
     
    87
    Co teď předvedl Robert Bauer, to bylo něco úžasného. Škoda, že jeho akce nevyvrcholila nějakou brankovou příležitostí.
     
    86
    Fantastické penzum práce nyní odvedl Robert Bauer, který po zisku míče předvedl nádherné sólo a po průniku mezi třemi protihráči byl zezadu fauloval Maximilianem Arnoldem, který zatáhl za záchranou brzdu a viděl žlutou kartu!
     
    85
    Střídající Paul-Georges Ntep v blízkosti levého rohu pokutového území po pěkné zasekávačce fauloval Zlatka Junuzoviće. Domácí útočník se hodně divil, ale faul to byl.
     
    84
    Wolfsburg si vytvořil na pravé straně obrovský tlak, ze kterého resultoval rohový kop rozehraný nakrátko. Domácí se ale k ničemu nedostali a Werder vyrazil do rychlého protiútoku, ani ten ovšem nebezpečí nepřinesl.
     
    83
    Claudio Pizarro podstatnou část kariéry odehrál ve Werderu Brémy a fanoušci okamžitě začali skandovat jeho jméno.

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. Mayoral (Didavi) – 10. Gnabry (Bauer), 18. Gnabry (Sané)

    Karty:   86. Arnold (WOF) – 45+1. Bartels (BRM), 69. Wiedwald (BRM), 90+4. Sané (BRM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 17:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Knoche, Gustavo, Ricardo Rodríguez – Błaszczykowski, Träsch (81. Gerhardt), Arnold, Horn – Mayoral (74. Ntep), Didavi (63. Mario Gómez), Mallı.
    Náhradníci: Casteels – Bruma, Vieirinha, Gerhardt, Bazoer, Mario Gómez, Ntep.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Bauer – Bartels (60. Kainz), Veljković, M. Eggestein (75. Grillitsch), Junuzović (C) – Gnabry (82. C. Pizarro), M. Kruse.
    Náhradníci: Zetterer – Caldirola, Santiago García, Kainz, Grillitsch, C. Pizarro, Jóhansson.

    Rozhodčí: Wolfgang Stark

    Diváci: 30000
    thejrc.org