Guingamp – Monaco 1:2 (kon.) | Nancy – Toulouse 0:0 (kon.) | Lille – Bordeaux 2:3 (kon.)
Angers – Bastia 3:0 (kon.) | Rennes – Lorient 1:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:0 (1:0)
FC Lorient
Sobota 25.02.2017, 20:00 • Roazhon Park (Rennes) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:00:16)
     
    Sledovali jsme zajímavé utkání, které rozhodl první poločas. Z vítězství se raduje domácí celek, jenž si do tabulky připisuje důležité tři body. Naopak Lorient opět venku nebodoval a zůstává na posledním místě. Ve druhém poločase byl lepší hostující tým, který více držel míč, ale do větší šance se nedostal. Naopak Rennais hrozil z brejků, jenže ani černočervení se stavem zápasu nepohnuli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Majeed Waris (FC Lorient), který si píchl míč do šestnáctky a dostal se do souboje s brankářem. Hostující útočník ještě než došlo k ataku padal, a tak je za filmování potrestán.
     
    90+2
    Další přihrávku za hostující obranu dostal Alhassan Wakaso, jehož dobíhal soupeř, a tak domácí hráč zvolil střelu z hranice vápna. Jeho pokus minul branku a Lorient stále žije.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že budou nastavovat čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. ve stejném momentu Lorient vybojoval rohový kop, který na přední tyči odvrátil bránící hráč.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Aldo Kalulu.
    89. Obrovská šance domácího celku, která měla rozhodnout utkání
     
    89
    Tak tohle už snad není možný, protože poslední šance Rennais se snad ani nedala neproměnit. Wesley Saïd dostal míč za obranu a na levou stranu šestnáctky proti němu vyběhl gólman. Domácí útočník jen oběhl a přihrával na zadní tyč, kde byli osamocení dva jeho spoluhráči. Ovšem mezi nimi balon jen proskočil, a tak je stav zápasu stála jen 1:0!
     
    88
    Hostující tým je stále v kombinaci, ale ohrožení branky stále nepřichází. Ba naopak se hráči v bílých dresech musejí vracet.
     
    87
    Lorient opět dlouho kombinoval na polovině soupeře až se balon dostal na pravou stranu. Ovšem vysoký centr našel na hranici malého vápna jen domácího brankáře.
     
    85
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází François Bellugou, přichází Alhassan Wakaso.
     
    84
    Navíc ve středu hrací plochy si domácí hráč pomohl faulem, a tak budeme svědky standardní situace. Centr z volného kopu letěl do ohně, kde se k míči dostal jeden z bránících hráčů.
     
    83
    Čas hostujícímu celku utíká velice rychle, ale Lorient opět kombinuje na polovině soupeře, kde opět hledá cestu do vápna.
     
    82
    V obraně hostujícího celku jsou stále větší okénka! Rennais vyráží do protiútoku, ale ten poslední byl zahozen. Centr z pravé strany mířil do šestnáctky, kam si naběhl Wesley Saïd, jehož pokus z voleje mířil vysoko nad bránu.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Mathieu Peybernes (FC Lorient), který po obráceně odpískaném faulu neudržel nervy na uzdě. V přerušené vzal hráč míč do ruky a praštil s ním o trávník.
     
    79
    Diskutabilní zákrok na hostujícího útočníka. Joris Gnagnon v souboji použil loket, ale hlavní rozhodčí v šestnáctce Rennais odpískal faul na bránícího hráče.
     
    77
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Romain Philippoteaux.

    Michal Luxa

    Branky: 20. Sio (André)

    Karty:   2. Z. Touré (LOR), 80. Peybernes (LOR), 90+3. Waris (LOR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:18.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Gnagnon, Bensebaini, Baal – Diakhaby (59. Hunou), G. Fernandes, Prcić, André – Sio (90. A. Kalulu), Mubele (74. Saïd).
    Náhradníci: M'Bolhi – Zeffane, Saïd, A. Kalulu, Cavaré, Hunou, Figueiredo.

    FC Lorient: Lecomte (C) – Koffi, Peybernes, Z. Touré, Le Goff – Bellugou (85. Wakaso), Lautoa (72. Jeannot) – Cabot, S. Marveaux, Waris – Moukandjo (77. Philippoteaux).
    Náhradníci: Delecroix – Cafú, Ciani, Philippoteaux, Moreira, Jeannot, Wakaso.

    Rozhodčí: Rainville – Chevreux, Zakrani
    thejrc.org