Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 6:4 (kon.) | Zlín – Sparta 3:4 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 7:6 (po pr.) | K. Vary – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – HC Litvínov 3:2 (kon.)
HC Plzeň – Slavia 7:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Litvínov
Sobota 25.02.2017, 15:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží Litvínov 3:2 a dělá další důležitý krok k postupu do play-off, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (18:48:30)
     
    Dukla Jihlava tak dělá výrazný krok k postupu do čtvrtfinále play-off DHL extraligy juniorů, kam se dostane prvních osm týmů. Naopak Litvínovu se tato možnost zase o něco vzdálila.
     
    Třetí třetina přinesla nejvíce branek. Rozhodnutí zápasu přišlo v samotném závěru. Čtyři minuty před koncem otočil stav zápasu na jihlavskou stranu svým druhým gólem Vojtěch Maštera, ovšem hned poté Jan Dufek vyrovnal. Minutu a tři čtvrtě před koncem propálil Ladislav Pospíchal vše, co mu stálo v cestě, a s největší pravděpodobností rozhodl o postupu Jihlavy do play-off – 3:2. Naopak Litvínovu se dnešní porážkou vyřazovací část zase o něco vzdálila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jan Brož si připsal důležitý zákrok proti střele Jana Dufka z vrcholu levého kruhu. Tímto zřejmě zachránil domácím tři body.
     
    59:37
    A ihned poté si bere time-out také domácí střídačka, aby ušetřila nějaký čas pro unavenou čtveřici hráčů, která z důvodu zakázaného uvolnění nemůže jít střídat.
     
    59:37
    22,2 vteřiny před koncem třetí třetiny si hosté vyžádali oddechový čas.
     
    59:37
    Domácí se ujali kotouče, ovšem do prázdné branky puk přes celé hřiště nesměřoval. Projel zhruba o dva metry vedle pravé tyče a je z toho zakázané uvolnění domácích.
     
    59:30
    Střela Jana Bárdoše z levého kruhu byla zblokována do rohu za branku Brože.
     
    59:18
    Hosté sice jsou před Brožem, ale vážnější situaci si zatím nevypracovali.
     
    58:32
    Šimon Havlík už upaluje z branky a Litvínov to zkusí v šesti.
     
    58:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    To jsou zvraty. Litvínovští jsou znovu o kus dále play-off, naopak Jihlava se do něj při tomto výsledku na 99,9% dostává. Heinrich přihrál na modrou LADISLAVU POSPÍCHALOVI a nejproduktivnější domácí obránce zaznamenal čistý průstřel. Asistence: Aleš Heinrich, Vojtěch Maštera.
     
    57:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se ale postupu do play-off nechtějí jen tak vzdát. Také JAN DUFEK ukázal parádní individuální akci, když se a pravém kruhu protáhl přes obránce, projel před brankou a poté poslal kotouč kolem natahujícího se Brože k jeho pravé tyči. Asistence: Martin Franc, Josef Myšák.
     
    55:51
    Z kruhů pálil útočník Jan Dufek, nicméně ani nyní se neradoval. Jeho pokus po ledě prošel vedle levé tyčky.
     
    55:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté otáčí vývoj zápasu a čtyři a půl minuty před koncem zápasu se dostávají do vedení. Druhý jihlavský gól střílí VOJTĚCH MAŠTERA, jenž převzal přihrávku od Čermáka, najel si po pravé straně před branku a poslal Šimonu Havlíkovi navštívenku pod horní tyčku. Asistence: David Čermák, David Váňa.
     
    53:15
    Zkoušel to také Jan Dufek, který si to namířil z levé strany křížem před branku, jenže i nyní byl Brož pozorný.
     
    52:40
    A že tomu tak je i nyní, mohou domácí děkovat Janu Brožovi. Gólman Dukly v obrovské šanci vychytal Zdeňka Vébra, který byl před ním prakticky tváří v tvář.
     
    51:16
    Čermák dostal před branku přihrávku od Heinricha, ovšem z dobré pozice nedokázal gólmana Šimona Havlíka překonat. Stav tak zůstává nezměněn.
     
    44:11
    Slibnou šanci měl hostující Dominik Brzek, který vypálil z levé strany. Brož stačil vyjet více z branky a jeho střelu vyrazit. Když si útočník Litvínova stáhl puk ze vzduchu, již nedokázal přes dva ležící hráče procedit puk zblízka do sítě.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 38. Maštera (Čermák, Pospíchal), 56. Maštera (Čermák, Váňa), 59. Pospíchal (Heinrich, Maštera) – 34. Havelka (Myšák, Dufek), 58. Dufek (Franc, Myšák)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Huňáček, Kadlec – Maštera, Heinrich, Čermák – Kraučuk, Mejzlík, Peschout – Ondráček, Adam, Geier. Trenér: Patrik Augusta
    HC Litvínov: Š. Havlík (Kožnar) – Machač, Březák, Urbánek, Franc, D. Havlík, Myšák, Dvořák – Kučera, Jícha, Vébr – Dufek, Horák, Havelka – Brzek, Bárdoš, Pecka. Trenér: Robert Reichel

    Rozhodčí: Honza – Klouda, Urubčík
    bahis siteleri