Minsk – Jaroslavl 1:5 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 4:3 (po pr.)
Viťaz – Petrohrad 2:6 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1) Stav série: 0:3
CSKA Moskva
Sobota 25.02.2017, 15:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je tak za námi a Jokerit je před dalším zápase v situaci, že musí vyhrát, jinak pro něj sezóna končí. Dnes byl moskevskému favoritovi vyrovnaným soupeřem a dokázal zápas podruhé za sebou dotáhnout do prodloužení, ale ani při tomto pokusu ho pro sebe urvat nedokázal. Jediným přesným střelcem se tak stal Jan Muršak, který po necelých čtyřech minutách umlčel zaplněnou halu.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek únorového víkendu. (17:59:11)
     
    Konec zápasu.
    63:53 Jan MURŠAK - 3:4
     
    63:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté nakonec vyhrají po prodloužení i dnešní zápas, protože v Hartwall Areně střílí rozhodující branku zápasu právě oni! Po přihrávce Petrova se do puku v mezikruží opřel zcela volný JAN MURŠAK, který ho tak dostal za záda gólmana Zapolského a posílá Rudoarmějce do vedení 3:0 v sérii! Asistence: Kirill Petrov.
     
    63:28
    Jokerit je momentálně o něco lepším týmem a Joensuu se snažil toho nějak využít, jeho tvrdý pokus z první ale pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    62:15
    K dalšímu pokusu se snažil z pohledu hostujícího celku dostat Ivan Tělegin, ten už ale za vyrovnaných sil na ledě branku svého soupeře trefit nedokázal.
     
    61:04
    A po příhře od Petrova se dostal ke střele z první Popov, ovšem ten dokázal svoji bombu usměrnit pouze do tyče domácí branky! Rozhodnuto tedy ještě není.
     
    60:39
    Hosté dohrávají přesilovou hru z konce třetí třetiny a pokoušejí se tak samozřejmě puk dostat za záda Zapolského, ten ale zatím drží.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou i třetí třetinu a ani po ní není rozhodnuto – domácí Jokerit totiž dokázal skóre srovnat a vynutil si prodloužení. Nejprve na vyrovnání Huhtaly dokázal odpovědět Popov, následně už ale branka Lajunena znamenala stanovení konečného skóre. CSKA tak pět minut před koncem o vedení přišlo a uvidíme druhé prodloužení této série.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Na samém konci zápasu je tu ale ještě vyloučení proti domácím a CSKA tak může rozhodnout – Jesse Joensuu ve vlastním obranném pásmu držel soupeřovu hůl.
     
    58:19
    S pukem hrají hlavně domácí, kteří jsou v útočném pásmu i nadále o něco nebezpečnější, ale Sorokin už delší dobu také neměl nějakou větší práci.
     
    56:49
    CSKA se také snaží ještě do konce zápasu něco vymyslet a rozhodnout ideálně před prodloužením, zápas se ale už stal daleko více opatrným.
     
    55:37
    I nadále jsou poměrně aktivní domácí blíže další brance a snaží se dostat do další šance, ovšem neútočí v už tak velkém počtu a je to tak těžké.
    54:30 Ville LAJUNEN - 3:3
     
    54:30
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A nakonec je vážně srovnáno, takže CSKA musí začínat znovu od začátku! O'Neill se dostal k puku v levém kruhu a přesným pasem napříč celým pásmem našel najíždějícího VILLEHO LAJUNENA, který dokázal z první rozvlnit síť za Sorokinem! Asistence: Brian O'Neill a Topi Jaakola.
     
    53:55
    Ale pozor, domácí budou mít k dispozici přesilovou hru, takže mají dobrou možnost na srovnání – vyloučen byl moskevský Michajl Naumenkov za podražení.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 32. O'Neill (Jaakola, Regin), 43. Huhtala (Wirtanen, Jensen), 55. V. Lajunen (O'Neill, Jaakola) – 16. Ar. Sergejev (Mamin, Da Costa), 23. Mamin (Kiselevič, Da Costa), 45. Al. Popov (Ničuškin, Kiselevič), 64. Muršak (K. Petrov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – V. Lajunen (A), Jensen, Ch. Genoway, Rissanen, Lauridsen, Jaakola, Rautanen, A. Kulda – Jormakka, Regin (C), O'Neill – Salminen, Niemi, Huhtala – Joensuu (A), Anttila, Pihlström – Marjamäki, Wirtanen, Gymer.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (Fasth) – Naumenkov, Kiselevič (A), Ožiganov, Děnisov (C), Panin, Ar. Sergejev, Kutuzov – K. Petrov, Al. Popov, Ničuškin – Scott, Muršak, Platt – V. Žarkov, Tělegin, Andronov (A) – Mamin, Světlakov, Da Costa – P. Karnauchov.

    Rozhodčí: Bělov, Naumov – Otmachov, Raming
    Jokerit 0 4 CSKA Moskva
    #1 Úterý 21.02.2017 • 17:30
    CSKA Moskva - Jokerit 4:2
    #2 Čtvrtek 23.02.2017 • 15:00
    CSKA Moskva - Jokerit 2:1 po prodl.
    #3 Sobota 25.02.2017 • 15:00
    Jokerit - CSKA Moskva 3:4 po prodl.
    #4 Pondělí 27.02.2017 • 17:30
    Jokerit - CSKA Moskva 0:1 po prodl.
    ocianews.com