Ingolstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 1:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 26.02.2017, 17:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a hosté ho nakonec dokázali vyrovnat – v 79. minutě totiž jednu z šancí Hoffenheimu využil kapitán Rudy a stanovil konečné skóre 1:1. Naopak domácí Schalke moc dobře nehrálo a ve druhém poločase se do žádné pořádné šance nedostalo, Baumann tak musel zasahovat hlavně proti střelám z větší vzdálenosti.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám povedený start do nového týdne. (19:22:49)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Poslední centr ale německý gólman v domácích službách sebral a vypadá to, že už se nic zásadního nestane.
     
    90+1
    Nastaveny jsou dvě minuty a s míčem pro změnu hrají hosté, kteří se snaží natlačit míč před Fährmanna.
     
    89
    Ve vápně se dostával k míči Kramarić, kterému ale míč odskočil při zpracování a následně ve snaze se k němu dostat pouze fauloval gólmana Fährmanna.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a větší vůli po výhře mají domácí, velké šance ale nevidíme a vypadá to, že by si hostující Hoffenheim mohl tento solidní výsledek pohlídat.
     
    86
    A právě nově příchozí útočník z Afriky to zkusil, ale jeho střelecký pokus skončil pouze vedle levé tyčky branky soupeře.
     
    84
    Je tu poslední střídání celého zápasu a opět ho provádějí domácí – na hřišti už neuvidíme Burgstallera, místo něho přijde Choupo-Moting.
     
    82
    Z dálky zkusil to domácí trápení prolomit Bentaleb, ofenzivní záložník ale svým pokusem asi o půl metru minul spojnici břevna a tyče.
     
    82
    A domácí kouč na tuto situaci reaguje druhou změnou – na hřišti skončil Sead Kolašinac, toho na poslední minuty nahradí Denis Aogo.
     
    81
    I nadále jsou to ale spíše hosté, kdo je více ve hře – s míčem sice hrají hlavně ve středu pole, ale svého soupeře vůbec nepouští do hry.
    79. Sebastian RUDY - 1:1
     
    79
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    A nakonec je asi zaslouženě srovnáno! Na Vogtův dlouhý nákop za obranu si naběhl Zuber, který si míč zpracoval a oslovil z druhé vlny nabíhajícího SEBASTIANA RUDYHO – tomu stačilo jenom šikovně nastavit hlavu a poprvé tak prolomil obranu Schalke!
     
    77
    Vzápětí to zkusil z dálky Wagner, dnes mu zápas ale nesedl a jeho další pokus skončil pouze vysoko na tribuně domácí Veltins Areny.
     
    76
    Burgstaller v půlícím kruhu zasáhl loktem bránícího Vogta, sudí pochopitelně píská faul, ale kartu tentokrát nechává v kapse.
     
    74
    Teď byl asi 30 metrů před brankou Hoffenheimu faulován domácí Stambouli, centr z volného kopu ale dokázala obrana hostů odvrátit.
     
    72
    Hraje se docela vyrovnaný fotbal a domácí se nemohou dostat do pořádné akce – zatím jsou ve druhém poločase horším týmem.
     
    70
    Je tu poslední střídání z dílny hostující lavičky – na tu míči Terrazzino, kterého nahrazuje na posledních dvacet minut Kramarić.
     
    69
    Teď měl velice dobrou šanci hostující celek – po hlavičce Sandra Wagnera chyběly Szalaiovi centimetry k tomu, aby rybičkou zakončil do poloprázdné branky. Na míč ale nedosáhl.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 5. Schöpf (Burgstaller) – 79. Rudy (Zuber)

    Karty:   67. Süle (HOF)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:12.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Badstuber (C), Nastasić – Schöpf, Goretzka, Stambouli, Bentaleb, Kolašinac (82. Aogo) – Burgstaller (84. Choupo-Moting), D. Caligiuri (57. Meyer).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Meyer, Choupo-Moting, Aogo, Kehrer, Huntelaar.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Bičakčić (60. Schwegler), Amiri (63. Szalai), Rudy (C), Demirbay, Zuber – Terrazzino (70. Kramarić), Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Polanski, Soares, Schwegler, Kramarić, Szalai, Ochs.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    thejrc.org