Slavia – Kometa Brno 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:3 (kon.) | Mountfield HK – HC Plzeň 6:4 (kon.)
Č. Budějovice – HC Litvínov 1:11 (kon.) | Jihlava – Havířov 3:1 (kon.) | Sparta – Letňany 6:2 (kon.)
Kobra – Kladno 2:4 (kon.) | Poruba – Vsetín 0:4 (kon.) | Tábor – Pardubice 2:12 (kon.)
Žďár n/S – Vítkovice 3:4 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 26.02.2017, 12:00 • ŠKOENERGO Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Tolik pro tento týden z Mladé Boleslavi. I v tom dalším odsud ze ŠKOENERGO Arény nabídneme značné množství zápasů, těším se u nich na počtenou. Pro tuto chvíli mějte pěkný zbytek víkendu. (14:05:35)
     
    Liberečtí hráči si užívají děkovačku zhruba se 30 fanoušky, kteří přijeli z nedalekého krajského města.
     
    Ani několik posledních sekund hry Mladé Boleslavi ke vstřelení vyrovnávací branky nepomohlo, Liberečtí si vedení ze začátku zápasu ohlídali a dokráčeli k důležité tříbodové výhře. Severočeši mají tedy stále naději na postup do vyřazovacích bojů. Mladá Boleslav naopak podala po několika zápasech opět dobrý výkon a sahala po bodech. Utkání nabídlo výtečný hokej na obou stranách s mnoha brejky a šancemi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Domácí hrají bez brankáře a mají tlak v pásmu.
     
    59:35
    Hosté v plném počtu.
     
    59:13
    Hosté znovu vyhodili puk, zdá se, že si ze ŠKOENERGO Arény odvezou tři body.
     
    58:28
    Mladé Boleslavi se vůbec nedaří usadit se v pásmu a výrazněji ohrozit Šimona Zajíčka. Tudíž se nemohou dostat domácí ani k power-play.
     
    57:39
    Hosté vyhráli vhazování a posílají puk do útočného pásma.
     
    57:35
    Liberečtí jdou do čtyř, což znamená obrovskou šanci domácích na vyrovnání. Za nedovolené bránění dostal po zákroku na brankáře Rylicha Michael Drábek (LIB).
     
    56:38
    Adam Hes (MBL) a Adam Liška (LIB) dostali za největší bitku pětiminutový trest a zároveň do konce utkání za hrubost. Jakub Zajíček (MBL) a Marcel Virág (LIB) byli vyloučeni na 2+2 minuty za hrubost. Bude se hrát pět na pět, přičemž prvně dva jmenovaní hráči už odešli do kabin.
     
    56:38
    Jiří Velčovský a Martin Kettner si zavolali k sobě kapitány obou mužstev, řeší se rozdělení trestů.
     
    56:38
    Sám před gólmanem byl Adam Liška, kterého však výborně vychytal brankář. Následně si to rozdal v pěstním souboji s Adamem Hesem, ale žádný z hráčů nebyl úspěšnější, následně je odtrhli rozhodčí.
     
    55:24
    Od modré čáry vypálil Jan Hampl, ale proti němu předvedl Matěj Rylich výborný semafor a chytil puk do lapačky. Kdyby se dnes vyhlašoval nejlepší hráč utkání, byl by domácí brankář hlavním favoritem.
     
    54:52
    Vhazuje se před libereckým brankářem, hosté mají ale stále více ze hry a zdá se, že si pro tříbodový zisk dokráčí. Nutno dodat, že Bílí Tygři tři body nutně potřebují, protože Kometa Brno, jejich hlavní konkurent v boji o postup do play-off vyhrála nad Slavií 6:1.
     
    52:16
    Bílí Tygři mají obrovský tlak, což představuje pro Matěje Rylicha obrovský zápřah a vylepšení brankářských statistik. Liberečtí totiž nejsou efektivní v koncovce.
     
    51:57
    Z mezikruží střílel bezprostředně Jan Cikhart, výborným semaforem se proti němu ale vytáhl Matěj Rylich, který v posledních sekundách v bráně domácích doslova čaruje.
     
    51:19
    Severočeši byli ve dvou sami před gólmanem, jenže nakonec Jakub Rychlovský trestuhodně nezakončil. Na libereckém kapitánovi je znát, že ho střelecká smůla štve.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 29. Dobša (Zajíček, Simon), 43. Moucha (Dobša, Závora) – 11. Nikolič (Cikhart, Virág), 19. Strnad (Cikhart), 23. Cikhart (Moc)


    BK Mladá Boleslav: Rylich (Krinwald) – Novotný, Sýkora (A), Suk, Holoubek, Dobrkovský, Filip, Rudolph (A), Hes – Šíma, J. Zajíček, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha (C), Závora, Sirotek, Simon
    Bílí Tygři Liberec: Š. Zajíček (Čajan) – Adamec, Hampl, Žůrek, Moc, Starý – Rychlovský (C), Dospěl (A), Jansa, Nikolič (A), Liška, Drábek, Cikhart, Jiruš, Vomáčka, Strnad, Virág

    Rozhodčí: Velčovský – Kettner, P. Špringl

    Diváci: 107
    ocianews.com