Nitra – Trenčín 4:3 (kon.) | Žilina – Zvolen 6:3 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.)
Košice – Nové Zámky 5:1 (kon.)
konec
HK Poprad
2:4 (2:1, 0:0, 0:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 26.02.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Keby sme hokejistom Mikuláša pred začiatkom tretej tretiny povedali, že takto famózne otočia zápas, neverili by. Všetko sa to začalo počas 46. minúty, kedy využil presilovku Kriška a vyrovnal na 2:2. Kadlubiak následne o minútu neskôr prekvapil Fokina ľahkou strelou a dostal svoj tím do vedenia. Hostia pokračovali v zlepšenej hre a podarilo sa im streliť ešte jeden gól. Na konečných 2:4 upravil Richard Huna. Popradčania teda počas tretej tretiny boli akísi štatisti, ktorí sa len prizerali na to, ako súper preberá kontrolu nad stretnutím a nakoniec aj odchádza z Popradu s pre nich dôležitými tromi bodmi.

    Ďakujeme za pozornosť. Želám vám ešte pekný zvyšok nedeľného večera. (19:18:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Popradská trénerská dvojica sa zjavne už neodhodlá odvolať gólmana Fokina. Tentokrát sa liptáci dopustili zakázaného uvoľnenia a vhadzuje sa pred Nagyom.
     
    59:05
    Po nedorozumení medzi popradskými hokejistami, ktoré vyústilo k odpískanému icingu, uvidíme vhadzovanie pred Fokinom. Tak, s týmto zápasom už domáci veľa toho nenarobia.
     
    58:34
    Ibragimov vyrazil s pukom poza bránku a následne prihrával popred bránkovisko Krotákovi. Ten si nedokázal spracovať túto prihrávku. Fokin zatiaľ stále ostáva v bránke a Popradčania sa nevedia dlhšie udržať v útočnom pásme.
     
    57:05
    Dinda vyslal z pravého kruhu štipľavú strelu na Nagya, ktorý veľa toho nevidel. Nepomohla ani následná Paločkova dorážka. Treba naozaj vyzdvihnúť výkon gólmana Nagya. Ten vďaka veľkému množstvu zákrokov je výborne rochytaný a chytá sebavedomo a bez chýb.
     
    56:22
    Kriška vyslal dopredu prihrávkou Richarda Hunu, ktorému sa podarilo vystreliť z ľavého kruhu. Fokin nevedel, kde strela letí. Puk napokon skončil na bočnej sieti "ulovený" bránkovou sieťou. Hráči museli puk dostať späť na ľad a následne sa v hre pokračovalo.
     
    55:36
    Popradčanom sa kráti čas na strelenie nejakých gólov, ktoré by znamenali zisk bodov v zápase. Domáci majú po celý zápas streleckú a územnú prevahu, no sú málo efektívni.
     
    54:38
    Ideálna možnosť pre kamzíkov. Matúš Paločko naznačil strelu, položil si obrancu na ľavom kruhu a prihral na opačnú stranu Zagrapanovi. Jeho strelu Nagy vyrazil a zároveň aj posunul bránku. Nebolo to však úmyselné.
     
    54:08
    Popradčania sa dostali z krátkodobého kŕča a už sú nasťahovaní v útočnom pásme. Henderson sa uvoľnil smerom na pravý kruh a nahadzoval puk. Nagy zasahovať nemusel, strela presná nebola.
     
    53:12
    Fabian si spracoval puk na pravom kruhu, neváhal a vystrelil. Proti nemu však vystúpil Richard Huna a obetavo vyrazil smerujúcu strelu.
     
    52:43
    Hosťom sa darí útočiť. Nie je to zo strany hráčov Mikuláša iba bránenie aktuálneho priaznivého stavu pre liptákov, ale je to skôr aktívne útočenie a ohrozovanie Fokina. Teraz sme videli zakončenie Cibákovej akcie delovkou z hkoejky Bagina. Fokin mal betóny nachystané.
     
    51:46
    Druhá formácia Mikuláša opäť robí problémy Popradčanom. Jakub Sukeľ prenechal na ľavom kruhu Uramovi, ktorý vystrelil švihom. Pri Fokinovi zazvonila žŕdka.
     
    51:09
    Štrauch sa nebezpečne rozbehol po ľavom krídle a aktívne korčuľoval za vyhodeným pukom až prekorčuľoval Stehlíka. Nagy musel vyjsť z brány a puk odohrať na opačnú stranu.
     
    50:11
    Poprad mohol znížiť! Svitana rozbehol akciu po pravom krídle a z kruhu prihral krížom na už pripraveného Samuela Mlynaroviča, ktorý pálil z prvej. Nagy vnímal Mlynaroviča a možnosť prihrávky na jeho hokejku. Urýchlene sa teda presunul a dokázal vyraziť nebezpečný puk.
    49:28 Ri. HUNA - 2:4
     
    49:28
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tak takto sa otáčajú zápasy! Po vyhratom vhadzovaní na modrú čiaru prihral Stehlík na pravý kruh Róbertovi Hunovi. Jeho strelu Fokin vyrazil pred seba, kde bol voľný RICHARD HUNA a puk dorazil do odkrytej časti brány!
    Asistencie si rozdajú Róbert Huna a Richard Stehlík.
     
    49:20
    Po chvíľkovej powerplay Mikuláša, počas ktorej hostia zbierali najmä cenné sekundy, je hra prerušená. Iľja Davydov dostáva 2+2 minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    48:31
    Po odpískanom zakázanom uvoľnení Mikuláša sa hra vráti pred oči gólmana Nagya. Predtým sme mali reklamnú prestávku, počas ktorej sa Popradčania mohli otriasť zo šoku, ktorý im spôsobili dva góly súpera.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 4. Mlynarovič (Svitana), 9. Lichanec (Štrauch, Bjalončík) – 7. Uram (M. Sukeľ), 46. Kriška (Bagin, Nádašdi), 47. Kadlubiak (Lištiak), 50. Ri. Huna (Ró. Huna, Stehlík)


    HK Poprad: Fokin – Suchý, Fabian, Davydov, Ibragimov, Guliajev, Dinda, Pokovič, Ježek – Kroták, Mlynarovič, Svitana – Henderson, Zagrapan, Matúš Paločko – Štrauch, Bjalončík, Lichanec – Bondra, Murček, Troliga
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Luža, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Bagin, Burzala, Kadlubiak, Moravčík – Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna – Uram, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Cibák, Langhammer – Vybiral, Stümpel, Laco

    Rozhodčí: Jura, Kalina – Jobbágy, Korba

    Diváci: 1 121
    thejrc.org