Sparta – Litvínov 3:1 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 1:3 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:0 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
5:4 (0:1, 2:2, 2:1 - 1:0) Stav série: 1:0
HC ZUBR Přerov
Neděle 26.02.2017, 17:00 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z vítězství v prvním zápase čtvrtfinálové série se raduje domácí Motor! Českobudějovičtí se usadili v útočné třetině a ke střele přes clonícího hráče se odhodlal Čermák. Jeho pokus došel až ke Klimešovi, který ho ale dokázal jen vyrazit před sebe. Osamocený LUBOŠ ROB se pak chopil puku, a i když mu to chvíli trvalo, nakonec zametl kotouč mezírkou mezi betony do klece. Asistence: Miloslav Čermák a Filip Novák.
     
    58:50
    České Budějovice se ale s vyrovnáním nechtějí spokojit a sevřely zubry v jejich obranném pásmu! Znovu se jim podařilo dostat Klimeše mimo ideální postavení, ale ani Babka ani Dostálek si nepočínali s pukem ideálně.
     
    57:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přerov smutní, domácí jsou v extázi, je znovu vyrovnáno! Kapitán Novák střílel téměř z modré čáry a puk se před brankou odrazil do vzduchu od ramene hostujícího obránce. Kotouč si ale šikovně sklepl MILOSLAV ČERMÁK, muž se zabijáckým střeleckým instinktem, jenž se postaral o dopravení puku do odkryté klece. Asistence: Filip Novák.
     
    55:36
    Neuvěřitelné... České Budějovice si vypracovaly obrovskou šanci, Klimeše vyšachovaly z brány, ale Jakub Babka poté netrefil naprosto prázdnou branku!
     
    53:02
    Za držení hole dostává menší trest robustný zadák Jakub Ferenc. Motor bude hrát početní výhodu a má šanci vyrovnat.
     
    49:45
    Stoprocentní šance domácího týmu! Martin Heřman se vytočil s pukem za brankou přes beka a okamžitě ho posílal na volného Vlastimila Dostálka. Ten pohotově pálil a vypadalo to, že překonal Klimeše. Puk však mířil těsně vedle!
     
    45:29
    Přerov právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka zubrů a hosté jsou znovu ve vedení! Motoru dnes dělá druhá formace s centrem Romanem Pšurným veliké problémy. Právě on rozehrál útočnou akci, když poslal puk Chmelířovi na modrou čáru. Zkušený zadák vyslal na Gábu pěknou střelu, kterou těsně před ním šikovně tečoval MILAN PROCHÁZKA. Ten si připisuje druhý gól a třetí bod v dnešním duelu. Asistence: Lukáš Chmelíř a Roman Pšurný.
     
    44:03
    Za hákování odchází na trestnou lavici dnes podruhé zkušený centr Tomáš Vak. Přerov si zahraje v početní výhodě pět na čtyři.
     
    41:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá početní výhoda Motoru a je vyrovnáno! MARTINU HEŘMANOVI se dokonale podařilo potrestat vyloučení na svou osobu, když dorazil za dezorientovaného Klimeše tvrdou střelu Pavlina, která se odrazila od zadního mantinelu. Asistence: Žiga Pavlin a Roman Vráblík.
     
    41:08
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Marek Sikora – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:56
    Obránce Přerova Rado Pala dostává dvouminutový trest za držení protihráče. Jihočeši mají poslední tři minuty ve druhé třetině na to, aby vyrovnali.
     
    35:57
    Vladimír Škoda se s pukem zjevil sám před brankou Přerova! České Budějovice už byly natěšené na vyrovnávací gól, ale zřejmě došlo i k faulu a hráč ani nezakončil. Nedovolený zákrok se ale nepíská.
     
    31:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Gól Motoru v přesilovce znamená výbuch radosti v Budvar aréně! Rob zabojoval o kotouč a velice obětavě jej v pádu posunul na modrou čáru, kde čekal ROMAN VRÁBLÍK. Českobudějovický snajpr se opřel do puku a za přispění clonícího hráče, který změnil jeho směr, se může radovat z veledůležité branky pro jihočeský tým. Asistence: Luboš Rob.
     
    29:48
    Hostující obránce Lukáš Chmelíř po pískání za hranicí pravidel napadl Martina Heřmana. Následně ho shodil na led a rozhodl se uštědřit mu ještě pár ran. Sudí se ale odhodlal vyloučit oba hokejisty s tím, že Chmelíř dostává jeden dvouminutový trest za hrubost navíc.
     
    28:18
    Velmi nadějná šance zubrů po nahození Romana Pšurného z vrcholu pravého kruhu. Puk z jeho hole byl ještě tečovaný a Gába ho se štěstím vyškrábl mimo tři tyče!
     
    27:10
    Tomáš Vak dostává menší trest za nedovolené bránění, což přišlo Motoru trochu nevhod. Pokračovat totiž bude jeho tým ve čtyřech.
     
    26:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dostává zpět do zápasu! Přerovský brankář to ale domácím hodně ulehčil. Po nahození Šulka do levého rohu útočného pásma totiž nestačil na střelu ze špatného úhlu v podání FILIP VLČKA. Ten se k puku dostal víceméně náhodně po odrazu od mantinelu. Asistence: Luboš Rob a Ondřej Šulek.
     
    23:03
    Střídání v týmu ČEZ Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Petr Kváča, přichází David Gába.
     
    22:01
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hodně studená sprcha pro domácí tým, a to už je vážné! Druhá formace zubrů znovu zaúřadovala a slaví druhý úspěch během 19 sekund. Pšurný našel přihrávkou od levého mantinelu na ose MILANA PROCHÁZKU, jenž vypálil přesně nad lapačku Kváči, který ale na puk dobře viděl. Vzápětí míří gólman Motoru na střídačku. Asistence: Roman Pšurný a Lubomír Malina.
     
    21:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Přerov skóruje v oslabení! ROMAN PŠURNÝ se rozhodl nevyhodil pouze slepě kotouč ze třetiny, což se mu vyplatilo. Obránci Motoru mu totiž nechali až příliš prostoru a šikovný forvard vypálil parádně přes obránce Nováka polovysokou střelu mezi beton a vyrážečku. Asistence: Milan Procházka a Lubomír Malina.
     
    19:59
    Marek Sikora se teď předvedl také v negativním světle. Zhruba tři sekundy před první sirénou trefil tvrdě loktem za bránou Žigu Pavlina a zubrům končí přesilová hra.
     
    18:17
    Už osmý dnešní dvouminutový trest. Miloslav Čermák se provinil vysokou holí a jde na trestnou lavici.
     
    15:18
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Vlastimil Dostálek fauloval bývalého spoluhráče a půjde pykat za hákování.
     
    14:49
    Luka Petelin obdržel dvě minuty za hru vysokou holí. Sudí se s tím dnes opravdu nemazlí. Uvidíme tedy tentokrát přesilovou hru pro domácí celek.
     
    12:09
    Další faul na straně Motoru. Sudí dnes zvolil opravdu přísný metr. Na trestnou lavici míří za podražení Jakub Suchánek.
     
    11:50
    Tadeáš Král bekhendovou střelou trefil tyč branky Petra Kváči!
     
    09:22
    První oslabení pro Motor. Kapitán Filip Novák dostává dvě minuty za podražení.
     
    04:05
    Žiga Pavlin trefil z vrcholu levého kruhu svou důraznou střelou tyč! Slovinský bek vzápětí ještě reklamoval, že puk byl v brance, ale pokračuje se ve hře.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lubomír Kovařík – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    03:22
    Přerov právě vstřelil branku!
    Že půjde do vedení v sérii Přerov, by asi moc fanoušků nečekalo. Zkušený KAREL PLÁŠEK se rozjel k trestnému střílení, které se mu ale zřejmě nepovedlo podle představ. Puk však projel Kváčovi mezi nohama do branky a zubři jdou do vedení!
     
    03:22
    Karel Plášek jel sám na branku a byl zahákován. Přerov pojede trestné střílení!
     
    01:00
    První vyloučení je na straně hostů. Roman Pšurný, který dříve působil i na jihu Čech, dostal menší trest za podražení.
     
    00:23
    Sotva se začalo a Motor už mohl slavit branku! Obránce Martin Novotný si totiž málem nešťastně kopl bruslí puk do vlastní sítě.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 27. Vlček (Rob, Šulek), 32. Vráblík (Rob), 42. Heřman (Pavlin, Vráblík), 58. Čermák (F. Novák), 63. Rob (Čermák, F. Novák) – 4. Plášek (TS), 22. Pšurný (Milan Procházka, Malina), 23. Milan Procházka (Pšurný, Malina), 46. Milan Procházka (Chmelíř, Pšurný)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (24. Gába) – Fillman, Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Suchánek (A) – Dostálek, Pajič, Čermák – Nouza (A), Vak, Heřman – Šulek, Vlček, Rob – Babka, Škoda, Fronk
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Horčička) – Novotný, Ferenc (A), Chmelíř, Malina, Vágner, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora (C), Sikora – M. Procházka (A), Pšurný, Berger – Goiš, Dvořák, Kovařík – Petelin, Král, Ižacký

    Rozhodčí: Dědek, Doležal – Zídek, Polák

    Diváci: 6 168
    Motor ČB 4 0 Přerov
    #1 Neděle 26.02.2017 • 17:00
    Motor ČB - Přerov 5:4 po prodl.
    #2 Pondělí 27.02.2017 • 17:30
    Motor ČB - Přerov 3:2
    #3 Čtvrtek 02.03.2017 • 18:00
    Přerov - Motor ČB 0:1
    #4 Pátek 03.03.2017 • 18:00
    Přerov - Motor ČB 0:3
    thejrc.org