NY Rangers – Columbus 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 5:4 (kon.) | Florida – Ottawa 1:2 (kon.)
Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Arizona – Buffalo 3:2 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Buffalo Sabres
Pondělí 27.02.2017, 02:30 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Český útočník Martin Hanzal byl před tímto utkáním vyměněn!
     
    Česká stopa v utkání:

    Radim Vrbata (ARI) 1+1, 3 střely, čas na ledě 18:02 (05:39:13)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Radim Vrbata (ARI) 1+1
    2. Max Domi (ARI) 1+1
    3. Jack Eichel (BUF) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 29-33; Zablokované střely: 14-9; Vhazování: 54%-46%; Hity: 20-8; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minutě: 2-6.
    STATISTIKY: Radim Vrbata dnes dosáhl na jubilejní 600. bod!

     
    Arizona v domácí Gila River Areně během třetí třetiny vstřelila tři góly v řadě a zásluhou českého útočníka Radima Vrbaty, který zaznamenal dva kanadské body a vstřelil vítězný gól, 19 sekund před koncem třetí třetiny dokonala fantastický obrat. Buffalo vstupovalo do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem, nakonec ale o skvěle rozehrané utkání přišlo. Jamie McGinn přispěl k obratu jubilejním 100. gólem v NHL. A ještě jedna důležitá informace na závěr: Martin Hanzal do dnešního střetnutí nezasáhl a přestoupil do ambiciózního týmu Minnesoty. Konečný výsledek: Arizona Coyotes 3 Buffalo Sabres 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Anders Nilsson zůstal před vhazováním ve středovém kruhu na střídačce a Sabres to zkouší při hře bez brankáře.
     
    59:41
    Buffalo Sabres si okamžitě vyžádalo oddechový čas.
    59:41 Radim VRBATA - 3:2
     
    59:41
    Arizona právě vstřelila branku!
    Alex Goligoski si z pravého křídla sjel před bránu, v obrovské rychlosti ale puk za záda Anderse Nilssona zasunout nedokázal. Vzápětí ale RADIM VRBATA na levém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad pravým ramenem brankáře Buffala zamířila do brány! Radim Vrbata zaznamenal svůj druhý kanadský bod v zápase a dokonal senzační obrat domácí Arizony Coyotes! Asistence: Alex Goligoski a Max Domi.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    58:16 Brian Gionta ani tentokrát nepropálil Dominguea!
     
    58:16
    A znovu Brian Gionta, který se v blízkosti pravé tyče dostal po krásné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány, bez přípravy ale pálil pouze do náruče Louise Dominguea!
    58:08 Gionta ve stoprocentní šanci minul odkrytou bránu!
     
    58:08
    Brian Gionta mohl po sraženém nahození svého spoluhráče od modré čáry skórovat do prázdné brány, jenže v blízkosti pravé tyče puk nedokázal z otočky zasáhnout!
     
    56:52
    Evan Rodrigues mohl udeřit na opačné straně střelou z pravého kruhu pro vhazování, také Louis Domingue ale předvedl senzační zákrok, když skvěle zasáhl levým betonem!
     
    56:26
    Jeden z hráčů Arizony se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže ztroskotal na levém betonu Anderse Nilssona! Coyotes málem otočili vývoj utkání na svou stranu!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 47. Domi (Vrbata), 54. J. McGinn (Jooris, Chychrun), 60. Vrbata (Goligoski) – 19. Eichel (Gorges), 30. Rodrigues (McCabe, Eichel)


    Arizona Coyotes: Domingue (M. Smith) – Ekman-Larsson (A), C. Murphy, Goligoski, DeAngelo, Chychrun, Schenn, Connauton – Domi, Vrbata, Perlini – Dvorak, Doan (C), J. McGinn – Holland, Rieder, Crouse – Martinook, Jooris. Hlavní trenér: Dave Tippett.
    Buffalo Sabres: A. Nilsson (Ullmark) – McCabe, Ristolainen, D. Kulikov, Bogosian, Gorges (A), Franson – Ju. Bailey, R. O'Reilly (A), Okposo – E. Kane, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Moulson, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Justin StPierre. Čároví: Shane Heyer, Brandon Gawryletz

    Diváci: 13432
    thejrc.org