New Jersey – Montreal 3:4 (po pr.) | Tampa – Ottawa 5:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 5:4 (po pr.)
po prodl.
Minnesota Wild
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Los Angeles Kings
Úterý 28.02.2017, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Hanzal (MIN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:43
    Marián Gáborík (LAK) 1+1, 2 střely, čas na ledě 14:59 (05:20:10)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikael Granlund (MIN) 1+0
    2. Ryan White (MIN) 1+1
    3. Jared Spurgeon (MIN) 0+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 35-30; Zablokované střely: 18-10; Vhazování: 52%-48%; Hity: 26-17; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
    FOTO: Ryan White prožil skvělý debut a slaví s Wild vítězství!

    Granlund in his 300th game with the OT winner! ????

    Příspěvek sdílený Minnesota Wild (@minnesotawild),


     
    Mikael Granlund se stal hrdinou dramatického utkání v Xcel Energy Center poté, co Minnesota čtyřikrát v řadě odpověděla na jednobrankové vedení Kings a dotáhla zápas do prodloužení, které po fantastické individuální akci po pouhých 12 sekundách ukončil. Skvělý debut po výměně z Arizony v dresu Wild prožil Ryan White, který zaznamenal dva kanadské body za jeden gól a asistenci, stejně jako na opačné straně slovenský útočník Marián Gáborík, který ukončil sérii devíti utkání bez bodu. Martin Hanzal příliš dobrý debut neprožil, když se nešťastnou tečí holí podepsal pod jeden z gólů Los Angeles Kings. Konečný výsledek: Minnesota Wild 5 Los Angeles Kings 4 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:12 Mikael GRANLUND - 5:4
     
    60:12
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé! MIKAEL GRANLUND po vyhraném vhazování předvedl nádhernou individuální akci, když se mezi třemi protihráči fantasticky protáhl středem ledové plochy do samostatného úniku a v blízkosti levé tyče po nádherné kličce zasunul puk do odkryté brány. Prodloužení trvalo 12 sekund a Wild vítězí 5:4! Asistence: Jared Spurgeon a Mikko Koivu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Los Angeles Kings v Xcel Energy Center čtyřikrát vedlo, ani jednou ale své vedení nedokázalo udržet nebo navýšit, a tak o osudu utkání bude muset rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy. Minnesota vždy nalezla odpověděl na inkasovaný gól, dokáže nyní vstřelit ten vítězný? Skóre po třetí třetině: Minnesota Wild 4 Los Angeles Kings 4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Jared Spurgeon byl zřejmě hráčem, který z pravé strany obranného pásma vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    59:14
    Mikael Granlund v pravém kruhu pro vhazování po krásné diagonální přihrávce z levého křídla mohl uklízet puk do odkryté brány, jeho střela bez přípravy ale minula pravou tyč! Po další akci Wild pálil na pravém křídle od mantinelu Jordan Staal, ovšem pouze do náruče Jonathana Quicka.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:01
    Drew Doughty nahodil puk na pravém křídle od modré čáry na přední tyč, kde ho skvěle tečoval jeden z jeho spoluhráčů, a v blízkosti pravé tyče mohl kotouč uklízet do odkryté brány Anže Kopitar, po rychlém zamíchání s ním se ale ke střele nakonec nedostal! Nechybělo mnoho a Kings mohli rozhodnout.
     
    56:54
    Adrian Kempe na pravém křídle vypálil dobře z ostrého úhlu a Devan Dubnyk puk ukryl ve své výstroji.
     
    56:35
    Martin Hanzal na levém křídle přenechal puk Erikovi Haulovi, který ho od modré čáry nahodil za bránu. Wild se ale kotouč nepodařilo dojet a Kings se osvobodili.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Niederreiter (Spurgeon, White), 25. Schroeder (Stewart), 34. White (E. Staal), 48. Zucker (Graovac, Schroeder), 61. Mikael Granlund (Spurgeon, M. Koivu) – 9. N. Shore (Gáborík, Muzzin), 16. Pearson, 32. Muzzin (Dowd, King), 42. Gáborík (N. Shore, Lewis)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Prosser, Brodin – Niederreiter, E. Staal (A), Coyle – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Schroeder, Haula, Graovac – Stewart, Hanzal, White. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Gravel, McNabb, Martinez – Kempe, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter (A), Toffoli – Gáborík, Dowd, Clifford – King, N. Shore, Lewis. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Kendrick Nicholson. Čároví: Ryan Galloway, Ryan Gibbons

    Diváci: 19118
    ocianews.com