Kladno – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Olomouc 0:2 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 2:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:5 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 2:7 (kon.)
Č. Budějovice – Třinec 1:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 8:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Olomouc
Středa 01.03.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost! (19:28:04)
     
    Konec! Olomouc teprve potřetí vítězí na venkovním hřišti. Dnes díky výbornému výkonu brankáře Pospíšil vítězí 2:0! Jednu branku dal Josef Podlaha, druhou přidal Miroslav Kuba. Obě branky navíc padly v nerovnovážném stavu hráčů.

    Olomouc tak přidala venkovní tři body, na jejich postavení to ale nejspíše nic nezmění. Naopak Piráti přišli o naděj zahrát si play-off!
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Dominik Pavlát již dvakrát opouštěl branku, ani jednou ale neusedl na střídačku. Nyní se vracel, střela Roka Macuha ale neskončila za jeho zády.
     
    58:49
    Ještě jeden pokus. František Wágner zakončoval od levého mantinelu. Střela chomutovské osmadvacítky ale skončila jen vedle branky.
     
    57:58
    Rozeběhly se poslední dvě minuty utkání. Dominik Pavlát stále nebyl odvolán a Piráti hrají v obraně. Nejspíše toho moc směrem do útoku nevymyslí.
     
    57:14
    Olomouc hraje takticky a drží se v útočném pásmu. Výhra v tomto utkání je dnes pro ně nejspíše jasnou věcí. Piráti odejdou jako poražený celek.
     
    56:21
    Tomáš Pospíšil si poradil i s pokusem Vojtěcha Krejčiříka a vážně dnes usiluje o své čisté konto. Uvidíme, zda se mu to nakonec povede.
     
    55:58
    Volného puku se před brankou zmocnil rumunský útočník Tamás Részegh. Ten ale trestuhodně mířil jen vedle olomoucké branky.
     
    55:46
    Aktivní hostující Podlaha pronikl po levé straně až před branku. Zde se ale zblízka nedokázal prosadit, následuje vhazování.
     
    55:02
    Nebezpečně od modré čáry zakončoval obránce Kopic. Jeho rychlý projektil ale proletěl jen kolem pravé Pospíšilovo tyčky.
     
    54:34
    A když se domácím nepovedl další útok, přišlo vyhození Olomouce na zakázané uvolnění. Hosté si navíc berou oddechový čas.
     
    54:00
    Definitivně rozhodnout mohl Rok Macuh. Ten svůj průnik kolem levého mantinelu ovšem nezakončil úspěšně. Jeho pokus byl vyražen Pavlátem.
     
    53:36
    Po jednom ze zákroků zůstal na ledové ploše ležet hostující Dominik Hajšman. K tomu včasně přišpěchala domácí doktorka a za potlesku tribun mu pomohla společně se spoluhráči na střídačku.
     
    52:54
    Hodně parádně se až do zakončení prodral chomutovský Josef Rindoš. Před brankou ale nebyl úspěšný, v pádu trefil jen betony Pospíšila.
     
    52:07
    Domácí v plném počtu.
     
    51:52
    Nebezpečná byla až nyní teč Marcela Hustáka. Těsně před brankou změnil směr kotouče, Pavlát ale i tak vytáhl zákrok.
     
    51:15
    Radek Jelínek měl nyní dokonce před sebou prázdnou branku. Puk si ale nezpracoval a odkrytou klec nedokázal trefit!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 35. Podlaha (Spurný, Beier), 47. Kuba (Macuh, Pospíšil)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Dobeš) – Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Hajič – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Wágner, Adámek.
    HC Olomouc: Pospíšil (Sonnek) – Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Pěcha, Kuba.

    Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment
    ocianews.com