Kladno – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Olomouc 0:2 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 2:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:5 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 2:7 (kon.)
Č. Budějovice – Třinec 1:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 8:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Olomouc
Středa 01.03.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Základní část DHL extraligy graduje, Piráti mají ještě teoretickou šanci na účast v play-off, u Olomouce je jasné, že si jej nezahraje. Aktuálně je na posledním místě celé soutěže.
     
    Piráti Chomutov (11.)

    Chomutovští junioři jsou aktuálně na jedenácté pozici a na příčky zajišťující play-off jim schází pět bodů. Do konce soutěže navíc schází pouhé dva zápasy. Piráti by tak museli oba domácí duely vyhrát a doufat, že tři týmy před nimi ani jednou nebodují. Chomutovští naposledy prohráli v Brně, domácí zvládli přestřelku a zvítězili 7:6.
     
    HC Olomouc (18.)

    Juniorskému celku z Hané se letos vůbec nedaří. Kohouti jsou na posledním místě se ztrátou pěti bodů na předposlední Slavii. S největší pravděpodobností se tak Olomoučtí před pražského soupeře nedostanou. V celé soutěži navíc Olomouc vyhrála venku pouze dvakrát, celkem na to měla dvacet pokusů.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního utkání, nyní už z chomutovské SD ARÉNY. Již jsou známy sestavy, které si představíme a pomalu budeme mířit k úvodnímu vhazování.

    Maximální koncentrace na hru ???????????????? #MadeOfHockey ???? – @hokejkv

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Dobeš) – Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Hajič – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Wágner, Adámek.

    HC Olomouc: Sonnek (Pospíšil) – Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Pěcha, Kuba.

    Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání za pár sekund začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Domácí vyhráli vhazování a hned se s pukem dostali do útoku. Aktuálně vidíme jejich útočné snažení za brankou olomouckého brankáře.
     
    00:48
    Následně se domácím nepovedlo ideálně zakombinovat a odpískáno bylo zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Pavlátem.
     
    01:22
    Piráti se sice hned vydali do útočné třetiny, tam ale nic nevymysleli. Hanáci tak jen nahodili a odešli střídat.
     
    01:45
    První střelecký pokus vyslal následně obránce Jiří Kopic. Tomáš Pospíšil ale jeho pokus vyrazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    02:06
    Následně na zakázané uvolnění vyhodili také hokejisté Olomouce. Hra se tak opět přesune před branku hostujícího celku.
     
    02:27
    Z pravého kruhu to zkoušel spíše takovou slabší střelou Filip Palička. Chomutovský útočník ale trefil jen připraveného Pospíšila v brance.
     
    02:52
    Hanáci následně zachytili útok a jeden z hráčů rozehrával. Opět z toho ale nic nebylo, píská se další icing v průběhu první třetiny.
     
    03:12
    V dalším snažení domácího celku se píská ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    03:28
    Po chybě domácí obrany ujížděl sám na Pavláta útočník Rok Macuh. Hostující útočník ovšem zakončoval bídně a svým pokusem Pavlátovu branku ani netrefil!
     
    04:11
    Od modré čáry zkoušel štěstí svou střelou útočník Martin Tůma. Jeho pokus ale Pospíšila nedokázal ohrozit, puk skončil jen vedle jeho branky.
     
    05:00
    Aktivně se pokoušel projít do zakončení Josef Podlaha. Ten ale najížděl proti trojici bránících hráčů a logicky proti nim neuspěl.
     
    05:34
    Pokračuje se takovým neatraktivním hokejem. Piráti nyní nedokázali zakombinovat a odpískáno bylo zakázané uvolnění.
     
    06:01
    Následný útok Pirátů vypadal nadějně. František Wágner dostal přihrávku, kterou poslal na pravou stranu. Matěj Niňaj puk sice zachytil, následně ale nepřihrál ideálně.
     
    06:33
    A po dalším zakázaném uvolnění Olomouce se bude opět vhazovat před jejich brankou. Utkání stále nenabídlo nějakou velkou šanci.
     
    07:27
    František Wágner dostával přihrávku před branku, kde byl osamocen. Chomutovský útočník ale puk nezpracoval, dostal jej totiž na brusle.
     
    08:15
    Nyní se ale Wágner do zakončení dostal! Dostal přihrávku mezi kruhy, odkud svižně zakončoval. Svým pokusem ale orazítkoval jen tyč!
     
    08:57
    Brankář Tomáš Pospíšil musel být pozorný proti nahození od levého mantinelu. Puk projel kolem jeho branky a jen těsně skončil vedle.
     
    09:38
    Josef Podlaha našel parádní přihrávkou najíždějícího Tomaníka. Ten prošel až do zakončení, branku Pavláta ale neohrozil.
     
    09:53
    Následovat bude první přesilovka utkání. Chomutovský Josef Rindoš si pomohl nedovoleně, po zákroku loktem je vyloučen na dvě minuty.
     
    10:25
    Olomouci se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Hosté jsou s pukem za svoji brankou, Piráti zatím brání účinně.
     
    11:08
    A domácí pokračují. Skvěle odrážejí ataky svého soupeře a následně jejich rozehrávku rychle napadají. Zdá se, že nebude tato výhoda jen tak využita.
     
    11:53
    Domácí v plném počtu.
     
    12:18
    Josef Rindoš naskočil z trestné lavice a hned se zapojil do kombinace. Ta byla zakončena takovým nahozením Lidáka, brankář připraven.
     
    12:57
    V šanci se následně zjevili také hosté. Jan Beier se dostal ke kotouči před brankou a ač tísněn, zakončil. Dominik Pavlát si ale místo u tyčky pohlídal.
     
    13:44
    Rychlou střelou od modré čáry to zkoušel Hřebíček. Jeho pokus ale skončil vysoko nad brankou. Snažení domácích trvá.
     
    14:23
    Útok Olomouce po levé straně byl zakončen střelou útočníka Marka z kruhu. Ani tento pokus ale Pavlátovi nenadělal nějaké problémy.
     
    14:50
    Následně se Tom Polák prodral z obranné třetiny až před branku, kde se pokoušel zakončovat. Chomutovský útočník ale nebyl úspěšný.
     
    15:38
    Utkání nám zatím nenabízí moc hokejové krásy. Oba celky se sice snaží, ani jedna z akcí ale neskončila úvodní brankou.
     
    15:56
    Což nelze říct ani o následném snažení. František Wágner zakončoval z úhlu, pozorného Pospíšila v brance ale nedokázal přelstit.
     
    16:51
    Po akci Olomouce se již nějakých patnáct sekund bojuje o puk za brankou. Sudí hru stále nepřerušili, nejspíše je tak kotouč stále ve hře.
     
    17:27
    Opět to od modré čáry zkoušel Jiří Kopic. Jeho rychlý projektil proletěl kolem branky a odrazil se až od zadního mantinelu.
     
    18:09
    Akce domácích pokračovala a přišla střela z levé strany. Bomba příklepem ale ani nyní nepřekvapila jistě chytajícího Tomáše Pospíšila.
     
    18:36
    Pirátům se následně nepovedlo ideálně rozehrát a do útoku se hnali hosté. Jejich snažení ale nebylo zakončeno vůbec nijak.
     
    18:48
    I tak si v předposlední minutě hosté vybojovali útočné pásmo. Uvidíme, zda se jim povede něco vymyslet, anebo se puku ujmou domácí.
     
    19:29
    Piráti se sice vydali do útoku, ale vše je bez střelby a nějakého tempa. Následně se Piráti dostali do ofsajdové pozice.
     
    19:45
    A ještě jedno vyloučení před koncem třetiny. Za hákování si půjde na dvě minuty odpočinou hostující Miroslav Kuba.
     
    19:55
    František Wágner se po zákroku Pospíšila dostal k dorážce, zblízka ale nezakončil vůbec přesně. Projektil skončil vysoko nad brankou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bezgólová první třetina je u konce. Neviděli jsme moc střeleckých pokusů ani vyložených šancí. Doufejme, že se obraz hry ve druhé třetině radikálně změní!

    Druhá třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Domácí se dostali do přesilovkové kombinace. Krejčiřík dostával puk do brankoviště, k zakončení se ovšem nedokázal prodrat.
     
    20:48
    Olomoučtí po následném závaru poslali kotouč až na střídačku. Vhazovat se bude před brankou Tomáše Pospíšila.
     
    21:22
    Tvrdě to z levého kruhu zkoušel Tamász Részegh. Jeho dělovka ale skončila pouze na rameni skvěle zasahujícího brankáře.
     
    21:45
    Hosté v plném počtu.
     
    22:23
    Je tu hned další přesilová hra. Aktivně pronikajícího domácího hráče podrazil Lukáš Spurný, který tak dostává trest.
     
    23:06
    Po delší kombinaci dostal puk na pravý kruh Wágner. Chomutovský útočník si najel před branku, kde ale trefil jen tyčku!
     
    23:34
    Aktivní hra pokračovala a nakonec byla vyvrcholena střeleckým pokusem od modré čáry. Tomáš Pospíšil ale i nyní předvedl zákrok.
     
    24:12
    Hodně svižně nyní zakončoval z levého kruhu Martin Tůma. Jeho pokus ale neskončil za zády skvěle chytajícího olomouckého brankáře!
     
    24:23
    Hosté v plném počtu.
     
    24:38
    Hned po vhazování to zkoušel zápěstím Michal Smutný. Pokus chomutovského obránce ale nebyl pro Pospíšila nebezpečným.
     
    25:06
    Na druhé straně střelecky aktivní Lukáš Spurný. Ten poslal po ledě takovou lehčí ránu, která nenadělala brankáři výrazné problémy.
     
    25:41
    Následovalo nahození Daniela Nováka od levého mantinelu. Tomáš Pospíšil puk raději přikryl, nebezpečně se blížili napadající Piráti.
     
    26:10
    Domácí to zkouší z každé pozice, ani jedna ovšem nebyla gólová. Ani nyní František Wágner, který zakončoval od modré čáry.
     
    26:54
    Michal Smutný posílal na branku nahazovaný kotouč. Před Pospíšilem ovšem nebyl ani jeden hráč, jenž by pokus tečoval.
     
    27:38
    Po nepřesnostech ve středním pásmu se dostal ke kotouči Josef Podlaha. Ten to vyzkoušel z pravé strany, dělovka na přední tyč ale skončila nakonec jen vedle branky.
     
    28:15
    A když se následně domácí chtěli dostat do zakončení, byl jim odpískán icing. Hra se tak stěhuje před chomutovského brankáře.
     
    28:39
    Olomoučtí pokračovali v útočném snažení. Ludvík Rutar se dostal k volnému puku, který z pravého kruhu posílal na branku. Slabé nahození skončilo v rukavici Pavláta.
     
    29:06
    A další akce Kohoutů! Miroslav Kuba unikal po pravé straně a před brankou zakončoval do levého horního růžku. Rameno Pavláta ovšem zasáhlo!
     
    29:31
    Snažení Hanáků pokračovalo a červenobílí nakonec vybojovali další vhazování před brankou Dominika Pavláta. Bude z toho branka?
     
    30:11
    Nahození od levého mantinelu následně Pavlátovi upadlo z rukavice, ani jeden z blížících se útočníků ale nedokázal zakončit.
     
    31:18
    Piráti trochu ztratili tempo, to naopak trošku získali hokejisté Olomouce, kteří jsou v posledních minutách lepším celkem.
     
    32:07
    Až nyní přišla střela domácích. František Wágner ovšem svým lehkým nahozením nedokázal překonat pozorného Pospíšila.
     
    33:00
    Velký závar před Pavlátem byl nakonec ukončen. Odpískáno bylo postavení útočícího hráče v brankovišti. Předtím nebezpečně střílel Kuba a dorážel Hajšman.
     
    33:47
    Hosté pokračovali v aktivní hře a jako odměna jim je nabídnuta přesilová hra. Obránce Jiří Kopic inkasuje trest za krosček.
     
    34:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté nabízenou výhodu rychle využívají! Hodně prostoru dostal mezi kruhy JOSEF PODLAHA, který rychlou a svižnou střelou překonal bezmocného Pavláta! To byla střela jako z NHL. Asistence: Lukáš Spurný a Jan Beier.
    34:14 Josef PODLAHA - 0:1
     
    34:50
    Hosté neustávají a kombinují i nadále. Uvidíme, zda se hanáckému celku povede vstřelit i druhou branku.
     
    35:27
    Jaroslav Kulich se s pukem dostal až za branku, kde byl ale pozorně bráněn a nedostal se k přihrávce. Olomouc míří do útoku.
     
    36:32
    Piráti se pokoušejí v útoku něco vymyslet, ale zatím se jim to nepovedlo. Uvidíme, zda jejich následná kombinace bude gólová.
     
    36:53
    Před brankou se zjevil jeden z chomutovských, který měl na hokejce branku. Puk ale ideálně netrefil a bylo po šanci.
     
    37:40
    Olomoučtí hrají urputně a bojovně. Domácímu celku se nedaří procházet přes střední pásmo. Takhle naděje domácích na play-off zhasnou.
     
    38:40
    Domácí se stále pokoušejí něco vymyslet, ale jejich hra je v posledních minutách hodně špatná. Naopak hosté hrají skvěle v obraně.
     
    39:21
    Do zakončení se po delší době dostali Piráti. Slabá střela Martina Tůmy ovšem v brance neskončila. Takhle domácí branku nevstřelí.
     
    39:53
    Sedm minut před koncem druhé části se bude vhazovat ve středním pásmu. Nic moc se toho nejspíše v této třetině nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla podobná té první, nakonec jsme se ale dočkali alespoň jedné branky. V pětatřicáté minutě se prosadil v přesilové hře Josef Podlaha a hosté tak vedou o jednu branku!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Domácí se hned vydali do útoku a po zákroku Pospíšila se bude vhazovat po jeho levici. Piráti budou chtít co nejdříve vstřelit branku.
     
    40:40
    Josef Rindoš se hnal po levé straně a posílal kotouč do brankoviště. Tam ale skvěle zasáhli bránící hráči Olomouce.
     
    41:24
    Následně to od modré zkoušel obránce Daniel Novák. Jeho pokus plachtil, ke vstřelení branky ale nepomohla ani teč před brankou,
     
    42:15
    Po levé straně unikal Jaroslav Kulich, střela chomutovského hokejisty ale byla zablokována a následuje útok Hanáků.
     
    42:31
    Do kterého se dostal Dominik Hajšman. Ten projel a zakončoval z pravého kruhu. Pavlát byl ale na jeho střelu připravený.
     
    42:38
    Následně chomutovští hokejisté vyhodili kotouč až za branku Tomáše Pospíšila. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    43:30
    Piráti jsou sice více času na puku, jejich akce ale nejsou vůbec nebezpečné. Olomoučtí drží nadějný výsledek i na začátku třetí třetiny.
     
    43:58
    Připraven musel být nyní hostující brankář Pospíšil. Ten zneškodnil pokus ze středního pásma. Hru raději následně přerušil.
     
    44:46
    Filip Palička to následně zkoušel z úhlu, jeho pokus ale nepřekvapil Pospíšila v brance. Olomoucký brankář měl betony na ledě.
     
    45:14
    Nyní Pospíšil vyjel až ke kruhu, aby odehrál nahazovaný kotouč před dotírajícím chomutovským hráčem. Vše se obešlo bez problémů pro Hanáky.
     
    46:21
    Opět se prokličkoval do zakončení František Wágner. Z levého kruhu se mu ale nepovedlo ideálně zacílit, puk skončil vedle branky.
     
    46:29
    Následně si ale domácí vybojovali přesilovou hru. Patrik Říčka na modré čáře podrazil chomutovského hráče.
     
    46:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Místo branky Pirátů se ale dočkávají hosté, je to 2:0 pro Olomouc! Střelou o tyčku se prosadil MIROSLAV KUBA a hosté jsou na dobré cestě za třetí venkovní výhrou v sezóně! Asistence: Rok Macuh a Tomáš Pospíšil.
    46:42 Miroslav KUBA - 0:2
     
    47:40
    Domácí přesilovka je opravdu špatná. Olomouc se pohodlně brání, vstřelila jednu branku a je na dobré cestě za vítězstvím.
     
    48:29
    Hosté v plném počtu.
     
    48:44
    V následné akci se domácí objevili v ofsajdové pozici, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu. Polovinu třetiny mají domácí na srovnání.
     
    50:07
    Po pár chvilkách neaktivní hry se na ledě objevil hostující Rok Macuh. Ten s bolestivou grimasou opouští ledovou plochu a Tamás Részegh inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    50:36
    Ani hostům se ale v přesilovce příliš nedaří. Hanáci ovšem nepotřebují hrát tak aktivně, jako domácí. Ti jsou každou minutou ze hry o play-off.
     
    51:15
    Radek Jelínek měl nyní dokonce před sebou prázdnou branku. Puk si ale nezpracoval a odkrytou klec nedokázal trefit!
     
    51:52
    Nebezpečná byla až nyní teč Marcela Hustáka. Těsně před brankou změnil směr kotouče, Pavlát ale i tak vytáhl zákrok.
     
    52:07
    Domácí v plném počtu.
     
    52:54
    Hodně parádně se až do zakončení prodral chomutovský Josef Rindoš. Před brankou ale nebyl úspěšný, v pádu trefil jen betony Pospíšila.
     
    53:36
    Po jednom ze zákroků zůstal na ledové ploše ležet hostující Dominik Hajšman. K tomu včasně přišpěchala domácí doktorka a za potlesku tribun mu pomohla společně se spoluhráči na střídačku.
     
    54:00
    Definitivně rozhodnout mohl Rok Macuh. Ten svůj průnik kolem levého mantinelu ovšem nezakončil úspěšně. Jeho pokus byl vyražen Pavlátem.
     
    54:34
    A když se domácím nepovedl další útok, přišlo vyhození Olomouce na zakázané uvolnění. Hosté si navíc berou oddechový čas.
     
    55:02
    Nebezpečně od modré čáry zakončoval obránce Kopic. Jeho rychlý projektil ale proletěl jen kolem pravé Pospíšilovo tyčky.
     
    55:46
    Aktivní hostující Podlaha pronikl po levé straně až před branku. Zde se ale zblízka nedokázal prosadit, následuje vhazování.
     
    55:58
    Volného puku se před brankou zmocnil rumunský útočník Tamás Részegh. Ten ale trestuhodně mířil jen vedle olomoucké branky.
     
    56:21
    Tomáš Pospíšil si poradil i s pokusem Vojtěcha Krejčiříka a vážně dnes usiluje o své čisté konto. Uvidíme, zda se mu to nakonec povede.
     
    57:14
    Olomouc hraje takticky a drží se v útočném pásmu. Výhra v tomto utkání je dnes pro ně nejspíše jasnou věcí. Piráti odejdou jako poražený celek.
     
    57:58
    Rozeběhly se poslední dvě minuty utkání. Dominik Pavlát stále nebyl odvolán a Piráti hrají v obraně. Nejspíše toho moc směrem do útoku nevymyslí.
     
    58:49
    Ještě jeden pokus. František Wágner zakončoval od levého mantinelu. Střela chomutovské osmadvacítky ale skončila jen vedle branky.
     
    59:23
    Dominik Pavlát již dvakrát opouštěl branku, ani jednou ale neusedl na střídačku. Nyní se vracel, střela Roka Macuha ale neskončila za jeho zády.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec! Olomouc teprve potřetí vítězí na venkovním hřišti. Dnes díky výbornému výkonu brankáře Pospíšil vítězí 2:0! Jednu branku dal Josef Podlaha, druhou přidal Miroslav Kuba. Obě branky navíc padly v nerovnovážném stavu hráčů.

    Olomouc tak přidala venkovní tři body, na jejich postavení to ale nejspíše nic nezmění. Naopak Piráti přišli o naděj zahrát si play-off!
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost! (19:28:04)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 35. Podlaha (Spurný, Beier), 47. Kuba (Macuh, Pospíšil)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Dobeš) – Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Hajič – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Wágner, Adámek.
    HC Olomouc: Pospíšil (Sonnek) – Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Pěcha, Kuba.

    Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment
    bahis siteleri